» »

Nova vlada - Zunanja politika

Nova vlada - Zunanja politika

Limit-sky ::

Mr.B je izjavil:

A ni nek Pakistan zaveznik Amerjev, ki z veseljem ping ponga Indijo v prvi priložnosti...

Indija ima tudi lep arzenal.
My name is mufti. Jype mufti.
And I am extremist.

Double_J ::

http://www.rtvslo.si/svet/iran-ustavil-...

"Izvoz nafte britanskim in francoskim podjetjem je bil ustavljen ... našo nafto bomo prodajali novim strankam,"


Ali pa je ne boste...
Dve šivanki...

Mr.B ::

Double_J ? 20% je jaki K za Irance. Če bi Slovencem zaprli pipco za 20% potem bi imeli kaos.

Zaradi embarga, mora EU kupovati dražjo nafto, kar koristi najbolj Amerom, saj smo zaradi tega v slabšem gospodarskem položaju, torej so Ameri ugodnejši.
PA če bi tako veselo Copy Paste delal bi ugotovil da v celi zgodbi najbolj Grčija na srka, ki jo kot kaže rešujemo tudi Slovenci.
A kaj ko smo tako kratkogleid in ne vidimo dlje od dolžine lastnega Onega, kar pa smo vsaj državljani Slovenije nikoliko krat potrdili...

Stanje najbol koristi ravno Aziji in Kitajcem, ki zato dobijo cenejše gorivo, pa z veseljem mahajo s sredincem, vključno v primeru Sirije, kjer se Amerom ravno sedaj kolca po ubogih Sircih. Hm le zakaj...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Double_J ::

Če Obama ne misli ukrepati letos, potem bo kak republikanec naslednje leto primoran zapeljati tole do Teherana. Saj to vemo ne?

Dve šivanki...

Double_J ::

Dve šivanki...

gendale ::

rusi naj namesto opletanja z jezikom raje prodajo iranu čim več protiladijskih in protiletalskih raket

da bo vsaj zanimiva vojna
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

jype ::

Double_J, ti si res nor. Dejansko si želiš konflikta, ki bo ogromnem delu svetovne populacije temeljito in za celo generacijo zajebal vse možnosti za dvig kvalitete življenja.

Idiot.

Double_J ::

Double_J, ti si res nor. Dejansko si želiš konflikta, ki bo ogromnem delu svetovne populacije temeljito in za celo generacijo zajebal vse možnosti za dvig kvalitete življenja.


Mislim da se je točno to zgodilo, ker smo pustili na miru SZ. Potem pa je bilo že prepozno in se je zgodilo kar opisuješ.

Saj iranci še vedno imajo možnost zapreti štacuno v zadnjem hipu, čimprej jih začni prepričevati. Imajo celo veleposlaništvo pri nas.
Dve šivanki...

jype ::

Double_J> Mislim da se je točno to zgodilo, ker smo pustili na miru SZ. Potem pa je bilo že prepozno in se je zgodilo kar opisuješ.

Si ti normalen? A ti veš, kaj bi se zgodilo, če SZ ne bi pustili "na miru"?

You'd be dead.

Double_J> Saj iranci še vedno imajo možnost zapreti štacuno v zadnjem hipu, čimprej jih začni prepričevati. Imajo celo veleposlaništvo pri nas.

Zakaj pa bi jo zapirali? Ker si ti tako zahteval? Iranu ni treba ničesar, kar se mene tiče, razen revolucije, ki lahko pride od znotraj.

Če res pride do vojne močno upam, da boš položnico plačal ti, sam.

Double_J ::

You'd be dead.


Mrtev bi bil Stalin. Leta 1945 že. Sploh ne bi rabili pri nas Golega otoka za staliniste. ;)

Posledice bi bile zelo dobre, še dandanes je veliko slabih posledic zaradi tega ker smo pustili SZ takrat na miru.
Dve šivanki...

jype ::

Double_J> Posledice bi bile zelo dobre

Indeed, namesto 60 milijonov mrtvih bi bilo 250 milijonov mrtvih.

Double_J> Mrtev bi bil Stalin. Leta 1945 že. Sploh ne bi rabili pri nas Golega otoka za staliniste. ;)

A si mal preveč filme gledal, al od kje ti take pravljice?

Mipe ::

250 milijonov mrtvih? Od kje si pa to potegnil? Malo me že spominjaš na žide.

jype ::

Mipe> 250 milijonov mrtvih? Od kje si pa to potegnil? Malo me že spominjaš na žide.

Od števila in stanja prebivalstva v evropi in od položajev ruskih in ameriških tankov.

Double_J ::

SZ je naredila bombo šele 1949 in bi seveda podpisala predajo, ko bi samo ena jedrska obglavila njihovo politično in vojaško vodstvo. Morda ni bilo treba metati dveh na Japonsko, da ne bo kdo rekel da si želim več mrtvih. 1 + 1 = 2.

Sicer pa je Obama kar priden. Ruse daje obup, morda pa bo tudi Iran ugotovil da mu jedrski arzenal ne bo dosti koristil?

http://rt.com/politics/amd-nuclear-miss...
Dve šivanki...

jype ::

Double_J> Ruse daje obup

Ti si dejansko tako bolan, da bi rad jedrski holokavst?

Double_J ::

Ti si dejansko tako bolan, da bi rad jedrski holokavst?


Ne moremo se večno zanašati na to, da šlampastim Rusom enkrat jedrske konice ponesreči ne zletijo v zrak. V decembru jim je skoraj šla v luft podmornica z jedrsko oborožitvijo zaradi požara, ker se jim ni ljubilo premeščati orožja med vzdrževanjem. Tako da... nucelar primacy ter full spectrum dominance je očitno potreben za našo lastno varnost.;)


Nuclear Primacy means that if one of two evenly-matched nuclear foes is able to deploy even a crude anti-ballistic missile defense system that can seriously damage the nuclear strike capacity of the other, while he launches a full-scale nuclear barrage against that foe, he has won the nuclear war.


One should not forget that official Pentagon military strategy is called Full Spectrum Dominance—control of pretty much the entire universe.
Dve šivanki...

jype ::

Double_J> Ne moremo se večno zanašati na to, da šlampastim Rusom enkrat jedrske konice ponesreči ne zletijo v zrak.

Palin? Bachmann?

Double_J> V decembru jim je skoraj šla v luft podmornica z jedrsko oborožitvijo zaradi požara

Požar ne more povzročiti jedrske eksplozije.

Double_J> Tako da... nucelar primacy ter full spectrum dominance je očitno potreben za našo lastno varnost.

Očitno je potreben? Meni se zdi, da lahko to pripelje samo do jedrskega spopada (in ničesar drugega), kar ni niti varno, niti zaželjeno.

Double_J> he has won the nuclear war.

S tem da je 80% svetovnega prebivalstva mrtvega, ostalih 20% pa životari naslednjih 500 let.

donfilipo ::

One should not forget that official Pentagon military strategy is called Full Spectrum Dominance--control of pretty much the entire universe.


Malce za hec malce pa zares.

Nimajo v jedru niti Kitajci, pa celo Rusi nekje skrito v ambicijah drugačnega programa. Miroljubno pleme ponavadi ni gromozanski imperij.
Nam ne preostane drugega, kot da smo miroljubno pleme s tremi kočami:), od katerih je ena od Jugoslava.

Za civilizacije, pa lahko samo upamo, da jih ni dejansko v tehtanju možnosti že prešla ideja, da glede na to da sužnjelastništvu in lakoti slabo kaže, če ljudstvo ne dobi en močan udarec po betici, praktično smrtonosen za 80%, je potemtakem najbolje, da se kar udarijo.

Takole bom dodal, malce s fantastiko. Če imaš neko par stopenj višjo civilizacijo, ki opazuje smotrnost naše civilizacije, NO WAY, da bi nas pripustili med dejansko civilizirane;(( Civilizaciji bi nekako morali dodati kot pogoj, da se tako imenuje, da ni spretno zakrinkano roparsko in visoko pismeno pleme!!! Da obilje resoursov deljeno z ugodjem predstavlja kalkulacijski večen problem, pri katerem pa ne smeš ogrožati druge evolucijske poti in načina;((

Nekaj (ene 6:) ljudi se tega že medlo zaveda. Ostali pa več ali manj brusijo sekire.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Kakor hitro se sprijaznite z napadom in first strike-i in podobno taktiko, je popolnoma nesmiselno, absolutno nelogično in hipokritsko, če vas recimo napade in oropa skupina narkomanov, ker jim manjka, kot se njim zdi krvavo 4g heroina, in vam pri tem v agoniji narkomanske lakote pobije pol družine!..... če potem kličete policijo, zraven pa ste zagovornik civilizacijskih napadov. To pomeni, da ste idiot, ki ne vidi povezave med 2+2 in 2x2;((]

Problem je ker se vesoljska policija v notranje zadeve lahko vmešava samo povsem nerazdiralno in nevidno;(( To je tako, da jih ni. Za videt. Pa tudi sicer ne:)

Lahko pa ljudje z otroci in pozitivnim pogledom na življenje naredijo kaj, da se ta tanatos, ta satansko idiotski načrt ne uresniči. Ker je jasno kot beli dan, da menda pa obstaja tudi temna sila:), ki bi ji bilo kar všeč, če se naša varianta opice, izkaže za popolen failure;((
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Nissan GTR ::

Če Obama ne misli ukrepati letos, potem bo kak republikanec naslednje leto primoran zapeljati tole do Teherana. Saj to vemo ne?


In kaj bodo Američani imeli od te nove vojne za Izrael? Iran v bistvu ni sovražnik Amerike ampak Izraela. Iran bi pa bil najbolj normalna držva na BV brez jedrskega orožja, če tam Britanci in Američani ne bi uničili demokracije, sedaj jo pa tja "izvažajo", krivi so pa ravno oni, da so sedaj tam na oblasti islamski fundamentalisti. Vojaški konflikt med Iranom in zahodom pa hočejo na vsak način sprovocirati Izraelci.

Američani seveda lahko sesujejo Iran, tudi okupirajo ga lahko, samo za to rabijo kakšen milijon vojakov. Za posledico bodo pa imeli na desetine tisoče mrtvih, opečenih in amputiranih ter stotisoče obolelih s PTS, Amerika pa bo imela še večji astronomski javni dolg.

Posledice Iranske krize pa čutimo vsi, tudi Slovenci, saj nam cene nafte rastejo v nebo, to pa posledično pomeni celo verigo podražitev in poglablajnje svetovne gospodarske krize. Cionističnim bankirjem, ki upravljajo s svojo marioneto Ameriko je seveda vseeno, če je kriza. Oni so po krizah še bogatejši.

Internetni neoconi se malo zamislite, koga podpirate, saj pljuvate v lastno skledo in vsakič, ko na Petrolu plačate višjo ceno bencina, je to zaradi Izraela in njegove politike. Najbrž vam je vseeno, saj živite na račum mame in ata, ki plačujeta stroške namesto vas...

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Ob taksnih odgovorih sploh ni potrebno poslusati Ahamdinedzadove govore, ker nam forumasi lepo posredujejo uradno mnenje Irana. Grem skozi nekaj bias cvetk:

-Ambasadorja S.Arabije so nadlegovali Americani ali Izraelci
-Bombne napade na svoje diplomate je izvedel Izrael
-Mossad likvidira iranske znanstvenike v Iranu
.
.
.
-Za razmere v Iranu je kriv Zahod
-Za razmere v Iranu in sirse je kriv tudi Izrael
-Kljub temu da bi naj bil kriv, nima pravice tega popraviti oz. se kakorkoli vtikati
-(skrita agenda) Iranu dopustiti da z jedrskim orozjem prevesi ravnovesje na BV ker ima Zahod itak premoc

Skratka, Izrael in Zahod bi morala ziveti v sramoti s sklonjenimi glavami. Pajade. :)) Najvecja vojska na svetu, for sure. :))

Sakin ::

Nissan GTR je izjavil:


Internetni neoconi se malo zamislite, koga podpirate, saj pljuvate v lastno skledo in vsakič, ko na Petrolu plačate višjo ceno bencina, je to zaradi Izraela in njegove politike. Najbrž vam je vseeno, saj živite na račum mame in ata, ki plačujeta stroške namesto vas...



Jaz sem tudi cionist po prepričanju, pa vseen plačujem velik za bencin, zgleda da sem se v Baslu slabo zmenil. Trošarinsko politiko energentov slovenije vodi izrael?
Na Nach Nachma Nachman Meuman!

jype ::

Karaya 52> ziveti v sramoti s sklonjenimi glavami.

What. Ti si tut idiot, al kako? To, da z mojim in tvojim denarjem gradimo najdražji vojaški stroj, ki si ga sploh privoščit ne moremo, tebe nič ne moti, moti te pa, da imajo poslanci normalne laptope?

Da to početje izdatno povečuje možnosti, da pride do popolnoma idiotskega stanja, v katerem je nemogoče karkoli pametnega ustvarjat, te nič ne skrbi?

ZaphodBB ::

-Ambasadorja S.Arabije so nadlegovali Americani ali Izraelci
-Bombne napade na svoje diplomate je izvedel Izrael
-Mossad likvidira iranske znanstvenike v Iranu
.
.
.
-Za razmere v Iranu je kriv Zahod
-Za razmere v Iranu in sirse je kriv tudi Izrael
-Kljub temu da bi naj bil kriv, nima pravice tega popraviti oz. se kakorkoli vtikati
-(skrita agenda) Iranu dopustiti da z jedrskim orozjem prevesi ravnovesje na BV ker ima Zahod itak premoc

Vse to so mnenja, ki temeljijo na preteklih dogodkih, ki so danes very much zgodovinska dejstva.

What. Ti si tut idiot, al kako? To, da z mojim in tvojim denarjem gradimo najdražji vojaški stroj, ki si ga sploh privoščit ne moremo, tebe nič ne moti, moti te pa, da imajo poslanci normalne laptope?

Da to početje izdatno povečuje možnosti, da pride do popolnoma idiotskega stanja, v katerem je nemogoče karkoli pametnega ustvarjat, te nič ne skrbi?

Vseeno mislim, da Karaya tukaj cilja bolj na to, da največjo vojsko si ne zgradiš zato, da boš z njo sadil rožice. In če že imaš največjo in najmočnejšo vojsko jo boš tudi ponucal. Realpolitik. Ker drugače si papak.

Fantje morte vedet, da tam zunaj je đungla.

Karaya 52 ::

Pax Americana stane, iskati je potrebno najmanjso cifro, ki to stanje vzdrzuje.

jype ::

Karaya 52> Pax Americana stane, iskati je potrebno najmanjso cifro, ki to stanje vzdrzuje.

Dej ne seri klanf no. Pax Americana je MAD, ne pa full spectrum dominance.

Karaya 52 ::

Se ne strinjam, nevarnost MAD je stanje blizu 50%-50%. Ce Iran dobi bombno smo temu blizje. EU bi morala ravnati zelo podobno ce bi bila v stanju zagotavljanja Pax EU. Sj Francija, UK, Nemcija so na krovu z Americani in Izraelci, vsaj kar se Irana tice. Pa lahko Sarkozy se 5× rece da je Netanyahu laznjivec, bo po posvetu z obvescevalci in vojaskim vrhom se vedno mnenja, da je iranski jedrski program nevarnejsi od laznjivca. ZDA pocasi polnijo vakume, ki jih je za sabo pustila SZ. Nekdo bi moral stopiti v igro.

Zgodovina sprememb…

ZaphodBB ::

Dej ne seri klanf no. Pax Americana je MAD, ne pa full spectrum dominance.

Zadnjih deset let pravi, da je MAD doktrina out. Dokler imajo vsi dovolj prostora za svoje interese se Rusi in Kitajci ne bodo vtikali v amere. Pa tudi, če bi se želeli je jeba. Res je, da Amerika stalno in vztrajno pritiska na Ruse in Kineze. Amerika skratka želi srednji vzhod zase.

Če Iran dobi jedrsko orožje, potem so Rusi in Kitajci v svojem oportunitetnem zavezništvu dobili stražni stolp na najbolj strateški poziciji v Evraziji.

Amerikancem pa to ni nič kaj všeč, razumljivo.

Tole je čisto tako slovensko prestavljanje mejnikov na globalni ravni.

Karaya 52 ::

Se krepko strinjam, "strazni stolp" je tudi Afganistan, zato ze dolgo casa pravim, da se NATO od tam nikoli ne bo zares umaknil.

jype ::

ZaphodBB> Zadnjih deset let pravi, da je MAD doktrina out.

A si ti sploh pogledal, kolk orožja je še vedno pripravljenega uničit 95% trga, ki mu danes prodajam? In če se bo izkazalo, da bo to orožje postalo neuporabno, njegov lastnik ne bo čakal, da zares postane neuporabno, ker je to v nasprotju z MAD (ki je izjemno in, samo vi se radi prepričujete, da ni).

ZaphodBB> Če Iran dobi jedrsko orožje, potem so Rusi in Kitajci v svojem oportunitetnem zavezništvu dobili stražni stolp na najbolj strateški poziciji v Evraziji.

Big deal.

ZaphodBB> Amerikancem pa to ni nič kaj všeč, razumljivo.

I don't care.

ZaphodBB> Tole je čisto tako slovensko prestavljanje mejnikov na globalni ravni.

Ja, in ker je nevarno in ker jaz za to plačujem, protestiram.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

donfilipo ::

Jebemti a za bombo pa ne bi dal a ne?
;((

Šalo na stran, taki prostesti so smešno osamljeni in izsmejani. Čeravno bi se velika večina ljudi na tem planetu, v kolikor bi sploh vedela za kaj gre, strinjala.

Ampak kot si verjetno opazil, se en hudič spretno trudi, da majmunčete zbega in zavede s plezanjem do banan8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

ZaphodBB ::

jype razumemo a v takih debatah ti s svojim dobesednim razumom povzročaš šum.

Nihče izmed nas si ne želi nižanja življenjskega standarda izgube trgov, lakote, vojne, itd. Ok mogoče Double_J.

Torej, ne maraš vampov. Jaz tudi ne. A po ogledu jedilnika smo ugotovili, da so danes vampi. Tvoje stalno poudarjanje, da so vampi mašina za ustvarjanje dreka ne prispeva kaj dosti k debati o... vampih.

V geopolitiki je morala zelo enostavna. Might makes right. In to se ne bo spremenilo še zelo dolgo časa. Zato je bolje kot, da brezveze protestiramo na slo-techu, da se pogobarjamo o naravi moči in metodah njene aplikacije. Iskanju in opazovanju ozadnih motivov in zavezništev ter primerjav z drugimi zgodovinskimi obdobji, kjer so bile okoliščine podobne.

donfilipo ::

Tudi če protestiramo veliki brat ne bo ravno besen.

To je bolj domena shizoidne paranoje:)

Je pa res, da se vsi sprašujemo, ali se čvrstejša uvestitev v zahodno zavezništvo našim trem čolnom, kočam in polutankom, ne bi nekako bolj splačala. Torej uvrstitev v četo na simboličnem nivoju.

Je pa jasno, da če bi potem tudi jype obmolknil in ne protestiral bi bil pa to znak Vogonom, da izgradijo obvoznico;((.

Po par recitalih seveda. Poezija je že napisana. Boleče napisana;((
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

jype ::

ZaphodBB> Nihče izmed nas si ne želi nižanja življenjskega standarda izgube trgov, lakote, vojne, itd. Ok mogoče Double_J.

Res? Potem se bo treba boriti proti temu, kar ZDA danes so in za to, kar bi ZDA danes morale biti.

ZaphodBB> Torej, ne maraš vampov. Jaz tudi ne. A po ogledu jedilnika smo ugotovili, da so danes vampi. Tvoje stalno poudarjanje, da so vampi mašina za ustvarjanje dreka ne prispeva kaj dosti k debati o... vampih.

Ne gre tako: Če so vampi na jedilniku, to še ne pomeni, da jih moraš pojest.

ZaphodBB> V geopolitiki je morala zelo enostavna. Might makes right.

Ne. Might, ki izvira izključno iz mojega dela (in dela meni enakih), mora biti v mojih rokah. Če ni, potem sem jaz terorist (in ZDA se naj kar zelo bojijo terorizma, če so pripravljene marginalizirat ljudi, ki ji zagotavljajo geopolitični primat).

ZaphodBB> Zato je bolje kot, da brezveze protestiramo na slo-techu, da se pogobarjamo o naravi moči in metodah njene aplikacije. Iskanju in opazovanju ozadnih motivov in zavezništev ter primerjav z drugimi zgodovinskimi obdobji, kjer so bile okoliščine podobne.

Neumnost. Protestira se proti takšnim, kakršen je Double_J. Nujno mora biti ogromni večini popolnoma jasno, da za takšne ideje _ne more biti nobenega prostora_, ne glede na to, kakšno racionalizacijo za najbolj bedast masovni umor si kdorkoli lahko izmisli.

donfilipo> Je pa res, da se vsi sprašujemo, ali se čvrstejša uvestitev v zahodno zavezništvo našim trem čolnom, kočam in polutankom, ne bi nekako bolj splačala. Torej uvrstitev v četo na simboličnem nivoju.

Ne moremo si privoščit, da ne bi bili na deklarativnem nivoju še vedno neuvrščeni. Tudi EU si ne more.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Invictus ::

Double_J je troll al pa popoln idiot. Upam na na prvo. Nima pojma o globalni ekonomiji, še manj pa o vojski.

Iran je samo zato nevaren interesom ZDA, ker njegova nafta še ni pod kontrolo ameriških korporacij. Boli jih k**** za jedrsko orožje. To je samo izgovor. Saj tako nimajo nosilca, ki bi jedrsko orožje dostavil do tarče. Kot je bilo kemično/biološko orožje izgovor za Irak.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Karaya 52 ::

Zakaj lazes glede dosega njihovih raket?

Invictus ::

Če nisi opazil, je edino raketa z dosegom 400km testirana. Ostalo so vse bolj blodnje ZF fanov v Ameriki, ki bi radi novo vojno. Poleg tega ena testna raketa še ne pomeni nič. Je narejeno šele 20% posla. Potem je treba to stvar narediti še zanesljivo. To ni programiranje, kjer lahko stranko nateguješ z upgradi neskončno časa ...

Poleg tega je treba atomsko bombo spraviti v dovolj majhen in lahek paket da jo lahko kam pošljem. Popolnoma drug projekt s popolnoma novo težavnostno stopnjo.

Če bi kdaj pogledal koliko denarja je Amerika vložila v atomsko orožje, bi videl da so ostale države daleč stran od karkoli uporabnega. Sploh glede na raven znanja v iranski družbi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

BALAST ::

Amerika je do zdaj še vedno sama zrežirala povod v vojno, če kdo misli da je drugače, se preveč zanaša na "zahodne" medije.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Karaya 52 ::

Haha, blodnje. Iran testira rakete, pogooglaj malo glede dosega, ti pa pises o blodnjah. Samo ljudje, ki zivijo v iluzijah cionisticnih zarot ne vidijo in slisijo tega, kar sporoca Iran. Z vsakim dnem so blizje raketi dolgega dosega in bombi, pljujejo ob obalah Izraela ... mater, nisem vedel da je ta logistika potrebna za poganjanje jedrskih reaktorjev in to v dezeli, ki lezi na energetski bombi. :))

Nissan GTR ::

Z vsakim dnem so blizje raketi dolgega dosega in bombi, pljujejo ob obalah Izraela ...


Izrael ima že par destlettij sto in več jedrskih konic in tudi več možnosti, da te konice uporabi, pa še nobeni inšpekciji niso dovolili, da vrši nadzor nad njihovim jedrskim potencialom. Poleg tega je Izrael napadel že več držav ter uničil ter destabiliziral edino krščansko državo na BV, to je Libanon. Zakaj ZDA raje od Izraela ne zahtevajo, da se odreče jedrski oborožitvi, pa recimo zraven še v Saudsko Arabijo ne izvozijo ameriške demokracije... šele v tem primeru bodo za moje pojme Američani vsaj malo kredibilni, ko se spravljajo nad Iran...

Karaya 52 ::

Bi bil vesel, ce bi kdo koncno zapisal, da si zeli iranske bombe in raket dolgega dosega, da Izraelce udarijo po prstih (pa Americane, pa EU pa kapitalizem), namesto da se skrivate za fasado "pravicnikov" in kazete s prstom na dezurnega krivca. Tako pa polcate iranski rezim, ki nima nic pametnega za ponuditi, je pa dovolj pobalinski, da zanje simpatije. S pobalini pa nima smisla debatirati, so pravli strici.

Zgodovina sprememb…

ZaphodBB ::

Bi bil vesel, ce bi kdo koncno zapisal, da si zeli iranske bombe in raket dolgega dosega, da Izraelce udarijo po prstih (pa Americane, pa EU pa kapitalizem), namesto da se skrivate za fasado "pravicnikov" in kazete s prstom na dezurnega krivca. Tako pa polcate iranski rezim, ki nima nic pametnega za ponuditi, je pa dovolj pobalinski, da zanje simpatije. S pobalini pa nima smisla debatirati, so pravli strici.

Da se ti ne bo zavrtelo od spina. Vse kar očitate Iranu velja 2x toliko za savdijce. Ampak o njih ne boš govoril, ker se ne pokriva s tvojo Fox News agendo.

Iran želi jedrsko orožje to je jasno. Jedrsko orožje želi iz istih razlogov kot ga želijo oz. so ga želeli vsi dosedanji imetniki. Da pa se pripravljajo na napad na meriko ne jurp je pa pobalinstvo prve klase, ravno tako kot ga očitaš ostalim.

Karaya 52 ::

S.Arabija je stabilna drzava ki Hamasu ne dobavlja raket. Velika razlika, ceprav sta drzavi navznoter priblizno isti poden. To si spregledal? Ker ce bi js zivel v TelAvivu in nad sabo gledal iranske rakete bi se upraviceno spraseval ce bo kmalu priletelo kaj vecjega. Takole 1000km vstran pa se je enostavno delati pravicnika, to pa.

Sploh pa, kaj pozitivnega prinese se ena drzava z bombo BV? Saudijci bodo zaceli graditi svojo, to je prvi faza. Itd, ze viden scenarij.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

And pigs fly ...

S. Arabija zaenkrat ne rabi nič, ker je res prijateljica z ZDA in ima predvsem dosti denarja. Takoj ko je Američani ne bodo več podpirali, se bo obrnila proti njim.

Od kje pa misliš da je prišel Osama Bin Laden? Zelo močno družćina v S. Arabiji. Ne v Afganistanu. Ki je mimogrede delala veliko posle z Bushevo familijo ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Karaya 52 ::

Glej, ze glede dosega rakte si mimo udaril (oz. kar izmislil) in nadaljujes v svoji maniri.

King Abdullah of Saudi Arabia repeatedly exhorted the United States to "cut off the head of the snake" by launching military strikes to destroy Iran's nuclear program, according to leaked U.S. diplomatic cables.


King Hamad argued "forcefully for taking action to terminate (Iran's) nuclear program, by whatever means necessary," the cable said.

"That program must be stopped," he was quoted as saying. "The danger of letting it go on is greater than the danger of stopping it."


Pa se to, ker vidim kako bolestno nekateri dojemajo ZDA in povezujejo bin Ladna z Bushem. Res je, gre za vplivno gradbeno familijo s poblaznelim sinom, kateremu so se tudi odrekli. Mislim, da so s tem dovolj nazorno pokazali kaj si mislijo o ideologiji zblojenega sina.

Zgodovina sprememb…

para! ::

A v EU majo samo Francozi atomsko orožje, al kako?

lp
Death before dishonor!

jype ::

Karaya 52> S.Arabija je stabilna drzava ki Hamasu ne dobavlja raket.

Dostavlja pa airlinerje v WTC.

T-h-o-r ::

Karaya 52> S.Arabija je stabilna drzava ki Hamasu ne dobavlja raket.


in kamenja in muči ženske
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jype ::

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-...

Zakaj Karel ne gre v Rusijo in na Kitajsko težit glede tegale?

Bellatrix ::

para! je izjavil:

A v EU majo samo Francozi atomsko orožje, al kako?

lp


List of states with nuclear weapons @ Wikipedia
People are quick to judge and slow to correct themselves.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iran - naslednja tarča zahodnih imperialistov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15539234 (36477) Mipe
»

V Afganistanu našli nafto, napad na Iran "neizbežen" (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7617283 (15243) Pyr0Beast
»

Ali bo Amerika napadla Iran do 20.3.2006??? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18514573 (569) leinad

Več podobnih tem