» »

Moj prvi program

Moj prvi program

McHusch ::

Torej, imejte me za začetnika. Še manj kot to. Za nekoga, ki nima pojma. :) Pred štirinajstimi dnevi sem se odločil pobliže seznaniti s programiranjem ter najprej začel v VB-ju. Danes sem uspel spackati skupaj svoj prvi program, ki sem ga poimenoval Silvestrski program oz. Zemlja. :D

Čakam na komentarje ter kritike.

Klik!
  • spremenil: McHusch ()

Thomas ::

Keep going!

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

R33D3M33R ::

Good work!
Celo ikonica je tu. Jaz sem že po kaki uri obupal :D
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

fictionel ::

wau.... kr ql ja...

js sm tut po kaki uri obupov, sm neki hotu narest tko k je u knig pisal pa nikakor ni delal :\

nimitz ::

S kje se pa ucis VB-ja? S kksne knjige?

alesrosina ::

ej, dobr tole za zacetnika ni kje! svaka ti cast :)

jst vem da sem najprej zaceu drkat winsock povezavo pa to :)

Tako, program sem še malo predelal, tako da je sedaj bistveno krajši ter porabi 2 MB pomnilnika manj, pa še nekaj novih featurjev je. Razvoj se še nadaljuje. :D

Damjan Jagar ::

Si ga pa res ful skrajsu. Je to zaradi velikosti slike. Vse ne, vecina pa verjetno. Ce je tole res tvoj prvi program si car.8-O Moj prvi program je bil Hello World :8)

Tr0n ::

n33t

welcome to da geeks! 8-)

freejack ::

"Zemlja has encountered a problem and needs to close.We are sorry for the inconvenience." :D

exe ::

complimenti

p.s.: sam za info, kulk vrstic znaša koda?
Both Nietzche and God are dead.

alesrosina ::

pisda se mi je zdel cudn, kuko je lohk tak programcic velik 2mb ...

sam po pravic povedan se mam jst kao ze enga, k zna VB sam priznam, da tega ne bi znau narest :\ oz bi se mogu mal poglobit u zadeve z datumi .... pisda, tega nikol nism maru :P

anyway, respect, dobr ti gre ;)

No, hvala za pohvale. :8)

Drugače, da program je res veliko manjši zaradi uporabe JPG slike ter BISTVENO krajše kode in uporabe manj objektov. Koda je sorazmerno kratka, cca. 200 vrstic, samo VB je pač Visual, to je potrebno upoštevati. Veliko stvari vizualno nastaviš, pa ni treba kode pisati, čeprav jo je v drugih jezikih potrebno.

No, če kdo najde kakšnega žužka, naj me obvesti (to, da zadeva "crkne" pred 1.1.03 že vem, bom popravil). Jest vas obvestim, ko še dodam nekaj featurjev ter malce optimiziram. ;)

Nova verzija: Klik!

darkolord ::

če želiš lahko tudi source postaš pa ti popravimo če je kaj narobe? večina začetnikov narobe uporablja spremenljivke pa so programi precej počasnejši pa take stvari...

lp,
Darko

StratOS ::

Bedno !
Pomanjkljivo !
Bugasto !

Mam XP :

1.Bug: frmAbout Gumb ala O sistemu ne zažene msinfo proggya !!!( op.: Če program shraniš na disk in potem zaženeš)
2.Moja sistemska ura je premaknjena, torej je program tudi "skiksnil uro", naredi takega da bo pregledu in uslkladil recimo po netu z time.nist.gov ali podobno.

Mal sem se odločil reverzati tvoj program in extrahirati sliko, ki zopet ni copyright in tudi ikonce ne !

Kako si upaš kaj takega v vizitki pisat.

... no potem sem se malce pozabavu z ostalim zadevščinam.

no kaj govort, poglejte kako se vam dopada tale revers
No ko bom naredu eno novo background sliko našega Grunta, aka tole bom pa še malce bolj oplemenitu.

...aja začetnik ... kaj se tiče exe-a nisem vse mislil tako kot je, pa še bolj bugg-ast je !!!

"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Zgodovina sprememb…

• spremenila: StratOS ()

Monster ::

jow chill out StratOS sej mu je to PRVI!!! program no... ne mores tako offenzivo na njaega zdj naret sej pa se ni hvalo da je naredo vse naj naj.. tha.... :)... sm tko lep naprej .. pa če mu bo še kdo na LEP način povedal kaj naj spremeni opravi naredi pa bo naslednjic bolše naredo a ne...
Ka zaboga...

StratOS ::

Sem na koncu prebral, zal mi je res, Resda sem malce preveč agresivno vžgal, prvo me je razpizdlo, ker je pač vec verzij naredu, in niso linki delal na proggy, no zadnji pa je le delu.

No pa mu bom poleg gornjih opazkov še dal kakšno dodatno možnost.
Ok.
Sliko Grunta maš ... OK
Naredi še kakšen dodatek, ki ti bo trenutno orisal kateri del sveta je trenutno osvetljen (dan/noč), seveda v odvisnosti od časa/datuma.

Ce nucas kako pomoc javi ali poglej MSDN online.

P.S.:Vspodbudno za 2 tedna :)
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Zgodovina sprememb…

• spremenila: StratOS ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Programiranje za začetnike

Oddelek: Programiranje
3612861 (7785) Yacked2

NUJNO! Java programer!

366820 (5922) Mavrik
»

S katerim programskim jezikom narediti prve korake v svet programiranja ? (strani: 1 2 )

616626 (5029) b
»

Vabilo k sooblikovanju "Preberi me!"

Oddelek: Navijanje
102267 (1916) pop
»

Html (strani: 1 2 )

515089 (4430) govno

Več podobnih tem