Forum » Programiranje » Datumski format ..?
Datumski format ..?
erik ::
Imam problemček. Iščem zapise po datumu. V polje moram vpisati datum na tak način: dd/mm/yyyy , da mi SQL pokaže rezultate.
Kakšno kodo bi moral napisati, da bi ta način vpisa pretvoril v dd.mm.yyyy, se pravi z pikami ?
Hvala !
Kakšno kodo bi moral napisati, da bi ta način vpisa pretvoril v dd.mm.yyyy, se pravi z pikami ?
Hvala !
V bistvu je lahko tudi v kodi VB6. Samo, da bi delalo.
Imam tako kodo:
adoConnect.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & App.Path & "\Sanip.mdb" & ";Persist Security Info=False"
adoConnect.CursorLocation = adUseClient
adoConnect.CommandType = adCmdText
adoConnect.RecordSource = "Prevozi"
adoConnect.CursorType = adOpenStatic
adoConnect.LockType = adLockOptimistic
adoConnect.RecordSource = "SELECT * FROM Prevozi WHERE Datum = #" & txtDatumprevoza.Text & "#"
adoConnect.Refresh
Rad bi v text box vpisal datum npr. 18.3.2003 in ne 18/3/2003. Če napišem z "/" deluje poizvedba, če napišem z "." je syntax error..
Hvaležen bom za vsako pomoč.
Imam tako kodo:
adoConnect.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & App.Path & "\Sanip.mdb" & ";Persist Security Info=False"
adoConnect.CursorLocation = adUseClient
adoConnect.CommandType = adCmdText
adoConnect.RecordSource = "Prevozi"
adoConnect.CursorType = adOpenStatic
adoConnect.LockType = adLockOptimistic
adoConnect.RecordSource = "SELECT * FROM Prevozi WHERE Datum = #" & txtDatumprevoza.Text & "#"
adoConnect.Refresh
Rad bi v text box vpisal datum npr. 18.3.2003 in ne 18/3/2003. Če napišem z "/" deluje poizvedba, če napišem z "." je syntax error..
Hvaležen bom za vsako pomoč.
darkolord ::
Nič lažjega:
Format("18/3/2003", "dd.mm.yyyy")
če hočeš obratno pa samo obrneš . in /
lp,
Darko
Format("18/3/2003", "dd.mm.yyyy")
če hočeš obratno pa samo obrneš . in /
lp,
Darko
Tud jaz sem imel nekaj takega v mislih, samo ne vem pod kaj dam to v kodo.
Ali dam pod Form_Load() ali kam drugam, ker ko poženem program se mi to obarva rdeče in napiše Compile Error. Expected: =
Kam naj vpišem to da bo sprememba formata vplivala na text box??
Še enkrat hvala za hiter odgovor Darko !
Ali dam pod Form_Load() ali kam drugam, ker ko poženem program se mi to obarva rdeče in napiše Compile Error. Expected: =
Kam naj vpišem to da bo sprememba formata vplivala na text box??
Še enkrat hvala za hiter odgovor Darko !
darkolord ::
adoConnect.RecordSource = "SELECT * FROM Prevozi WHERE Datum = #" & Format(txtDatumPrevoza, "dd.mm.yyyy") & "#"
mislim da je to to, morda pa sem te narobe razumel
mislim da je to to, morda pa sem te narobe razumel
Hm, zanimivo. Sem probal - očitno format pretvori ampak ga verjetno tudi spremenjenega (z pikami) ne prizna.
Napiše Syntax error in query expression Datum = "#15.2.2003#" Probal sem tudi obratno pretvorit. Enako.
Kje bi bil trik? Se ti morda "sanja"?
Lp,
Erik
Napiše Syntax error in query expression Datum = "#15.2.2003#" Probal sem tudi obratno pretvorit. Enako.
Kje bi bil trik? Se ti morda "sanja"?
Lp,
Erik
Baje zato, ker je to format datuma. Tako mi je večina programerjev po forumih svetovala. Mislim, da brez lojtre ne deluje vnosno polje kot zapis datuma. Sicer nisem tak expert, mislim pa da je tako.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spajanje dokumentov - ACCESS & WORDOddelek: Programska oprema | 1632 (1512) | tempoFlow |
» | [Java] Evidenca delovnega časa - Java v navezi z AccessomOddelek: Programiranje | 3273 (2493) | c0dehunter |
» | HTML forma in datumOddelek: Izdelava spletišč | 1786 (1522) | Muzo |
» | SQL Server in datum nagajataOddelek: Programiranje | 1876 (1739) | dudi |
» | SQL ukaz za trenutni oz. določen datum?Oddelek: Programiranje | 1112 (1019) | erik |