» »

AV receiver

AV receiver

Crasowc ::

Lep pozdrav!

V našem društvu opravljamo prenovo prostorov. V prostoru za druženje smo v strop vgradili štiri zvočnike. Zvočniki so običajni (taki kot jih vidite po trgovinskih centrih za radio itd), 30W 8ohm. Torej mi bi radi te 4 zvočnike povezali na en ojačevalec in če bi se dalo, bi ta ojačevalec imel polega Avdio vhodov (za TV, USB - ključ,...) še vgrajen radio sprejemnik (FM,AM). Zato razmišljamo o AV receiverju.

Precej sem že pobrskal po internetu pa opažam, da so vsi ti receiverji precej močni 100W +. Dobil sem jih tudi nekaj s dvema izhodoma, vsak po 60W 4ohm. Razmišljal sem, da bi vzporedno vezal po dva zvočnika na en izhod. Kaj menite o tem?

Z veseljem prisluhnem karkšnim koli predlogom za nakup.
Hvala

black ice ::

Zakaj bi vezal po dva na en vhod če imaš pet oz. šest kanalov (5.1) ali več?

SkyEye90 ::

Vzameš en 5.1 receiver in imaš 5 ločenih izhodov za zvočnike po npr. 100W in en signalni izhod za nizkotonec, katerega pač ne uporabiš.
Potem pa v nastavitvah receiverja naštimaš stereo igranje na vse zvočnike, pa bodo vsi enako špilali.
Pa še to, pri receiverjih imaš ponavadi neskončno možnosti povezav tudi za prihodnost, pa še katerekoli zvočnike lahko gor priklopiš, vse bo špilalo :)

PS: pri vzporedni vezavi dveh zvočnikov upornost pade za polovico, sicer bo špilalo ampak ni priporočljivo. Če že vežeš dva skupaj, raje zaporedno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkyEye90 ()

Crasowc ::

Aha OK, razumem kaj hočeš povedat SkyEye90. Torej če jih zvežem na stereo igranje potem se nimam kaj bati, da mi ne bo 100W receiver skuru 30W zvočnikov?

SkyEye90 ::

Stereo opcijo izbereš v nastavitvah receiverja. To pomeni da bosta dva igrala levi kanal, dva desnega, srednji pa oba. Praktično vsi enako. Če bi nastavil neko kino nastavitev, potem dva igrata glasbo, dva efekte, eden govor naprimer.

Zvočnikov ne boš skuril, brezskrbi. Glasnost bo šla do 30W normalno, naprej pa bodo zvočniki začeli hreščati, če bi dal glasnost na max pa bi zelo hreščali ali pa šla membrana. Sicer pa imajo receiverji mislim da vsi možnost omejitve maximalne glasnosti :)

zagi123 ::

Če receiver ni 1000+ €, potem lahko tistih sto vatov mirno deliš z tri ali štiri, pa še ne bo blizu realni moči :)

Crasowc ::

Dečki hvala za vse odgovore, full ste mi bli v pomoč :D!
Lep pozdrav s Kras!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poceni stereo receiver (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
25963531 (49977) Zvezdica27
»

receiver + subbufer

Oddelek: Zvok in slika
233018 (2455) Janac
»

sistem zvočnikov po hiši

Oddelek: Loža
204331 (3836) St235
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
537602 (6357) gumby

Več podobnih tem