» »

Sporazumna odpoved

Sporazumna odpoved

«
1
2

malina23 ::

Lep pozdrav.
Sem že popolnoma brez ideje in upanja, kaj narediti od vseh informacij, zato nujno prosim za nasvet!
Situacija je taka: zaposlila sem se s 1.1.letos za določen čas 3 mesecev, z možnostjo podaljšanja, vendar ne morem in nočem več delat, ker sem doživela v 1 mesecu več kot v katerikoli službi poprej-popolnoma nič dobrega in pozitivnega. Groza skratka. Par dni nazaj sem od šefa dobila ustno ponudbo za odpoved, vendar mi je dal čas da razmislim. včeraj mu povem, da se ne grem več in kaj sedaj naredimo. Rekel je, da naj spišem sporazumno odpoved ter jo jutri prinesem v podpis in je to to. Ker še nisem bila v taki situaciji in ker sem danes že prebrala ogromno stvari na to temo in se mi niti malo ne sanja kaj narediti, jasno mi je da se me hočejo rešit na način da oni niso za nič prikrajšani ali mi kaj dolžni. O svojih pravicah pa vem bore malo.
Koliko mesec moraš biti zaposlen da dobiš nadomestilo plače? Jaz sem bila pred to službo zaposlena do 31.08.2010 od takrat na prej pa do 1.1. letos pa brezposelna.
Kako je s sporazumno odpovedjo, s vsemi socialnimi zadevami ki jo brezposelnost prinese s sabo?
Kdaj si upravičen do nadomestila plače?
Ali to pomeni, če dam sporazumno odpoved,da nisem upravičena do osnovnega zdravstvenega zavarovanja z naslova občine, socialne podpore in vseh stvari?
Kako naj izpeljem to da ne bom v dreku, naj zahtevam odpoved z njihove strani? Ali pa je mogoče v tem trenutku ko sem zaposlena le 1.mesec prav vseeno kaj naredim?
Lepo prosim za čimprejšnji nasvet, da se rešim tega sranja, ki mi je skrajšalo življenje za vsaj 10 let v enem mesecu.
Že v naprej se zahvaljujem za vse nasvete.

Invictus ::

Odvisno ali hočeš iti sama, ali te mečejo ven.

Če te mečejo ven, naj te pač vržejo ven po postopku. Ne podpisuj nobene sporazumne odpovedi, ker potem nisi upravičena do podpore na zavodu. S tem se odpoveš vsem pravicam ob izgubi službe. Predvsem denarju ... Ampak glede na to da si bila od avgusta brez službe, si vsa nadomestila že porabila.

Če hočeš iti sama ven, pa jo sestavi in mu jo daj za podpisat.

Do socialne pomoči, osnovnega zdravstvenega zavarovanja z naslova občine, itd si še vedno upravičena.

Ampak ker imaš še za 2 meseca pogodbo, lepo bodi tam in nič ne delaj. Pravijo da te nikoli ne morejo tako slabo plačat kot ti lahko malo delaš :).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Lion29 ::

invictus, verjetno ti ni znan izraz sporzaumna, ne?

v tem primeru oni niso nicesar dolzni in niti ti nisi nicesar dolzna. Do nadomestila pa kolko vem nisi upravicena
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Alec999 ::

Google pravi, da ti nadomestilo pripada če si zaposlen vsaj 12 mesecev. Tako, da je pomoje vseeno kaj narediš.

sprasujem ::

Ma nobene sporazumne odpovedi, ker sporazum lahko pomeni marsikaj. Da se odpoveduješ nečesa, da pristajaš na plačilo ne vem česa ob odpovedi.Ne boj se, ker se jim v glavnem ne splača s tabo tožarit za en mesec. Res pa je da če boš ti šla na sodišče bodo oni imeli tud kaj za povedat.

Okapi ::

Google pravi, da ti nadomestilo pripada če si zaposlen vsaj 12 mesecev
In službe ne izgubiš po svoji krivdi ali volji.

O.

Brane2 ::

že dolgo nisem rbal te zakonodaje in se ukvarjal s tem, a v osnovi in približno je stvar taka:

Načeloma imaš kot delavka svoje pravice in te segajo tudi v podporo na zavodu. Ampak ta velja AFAIK samo za delovno razmerje na nedoločen čas, kar pri tebi ni slučaj ( zaposlena si bila za 3 mesece ).

Ne gre torej toliko za to, da ti nočejo plačevat podpore na zavodu, ampak da te nočejo več gledat in bi radi tam videli nekoga drugega čimprej, torej pred iztekom teh treh mesecev. Ne vem, mogoče bi bila za preostanek upravičena do česa na zavodu in mogoče imajo tudi tu kak interes.

V grobem je tako, da se moraš odločit, kaj se ti bolj splača. Če dosedanji konflikt boli bolj njih kot tebe, potem mogoče lahko vztrajaš.
Če boli bolj tebe kot njih, potem IMHO nima smisla.

Ni pa potrebe IMH da samo oni ocenjujejo tebe. Povej še ti kaj o njih s svoje strani, če s tem ne kršiš kakega določila v pogodbi o tajnosti itd.
Toliko, da javnost dobi vpogled in da tudi njihovo ime trpi, če delajo sranja.

Mogoče je tudi kaj, kar bi opravičilo obisk kakega inšpektorja.
On the journey of life, I chose the psycho path.

tony1 ::

Skratka: na nadomestilo pozabi in napiši odpoved v enem stavku. In fertik.

Potem se pa zmeni, da te jutri ne bo več na šiht.

BRBR ::


zaposlila sem se s 1.1.letos za določen čas 3 mesecev


A ni tule hkrati ta čas tudi poskusna doba ? Nekoč sem bral eno obsežno pogodbeno slamo kjer je pisalo, da v poskusni dobi me lahko vržejo ven vsako sekundo.
Never underestimate the power of idiots in large groups.

T0RN4D0 ::

Če je tako hudo pusti ane. Kaj veliko ti tako ali tako ne pripada, tako da pač napiši pošlji in adijo.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

MadMicka ::

1. Sporazumno prenehanje pogodbe o zaposlitvi ne podpiši oz. ne daj odpovedi, razen, če imaš že jutri zagotovljeno novo službo.

2. Nadomestilo na zavodu dobiš, če si bila v zadnjih 24 mesecih zaposlena vsaj 9 mesecev, pod pogojem, da ne podpišeš sporazuma oz. da ne podaš odpoved pogodbe.

3. Postavi se malo zase. Sej si človek. Ne se pustit, ne se živcirat.

Pšenični ::

Ma počakej do sobote in zadevo preštudirej.

Sem bil nekoč v kadrovski na sestanku, ko je nekdo prinesel na list papirja nakracano odpoved neke delavke. Ki je izgubila živce. To je najslabše, ker si lahko ko te ihta mine - enostavno premisliš.....

Počakej par ni, zadevo premisli...drgač pa upoštevaj, kaj ti je napisal(a?) Mad MIcka.

St235 ::

Načeloma imaš kot delavka svoje pravice in te segajo tudi v podporo na zavodu. Ampak ta velja AFAIK samo za delovno razmerje na nedoločen čas, kar pri tebi ni slučaj ( zaposlena si bila za 3 mesece ).


Podpora s strani zavoda NI pogojena z tipom pogodbe ampak z časom trajanja neprekinjene zaposlitve. Lahko imaš 30 let pogodbo za določen čas, pa ti pripadajo enake pravice kot nekomu, ki je imel ves ta čas pogodbo za nedoločen čas.

Iz naslove službe v kateri si zaposlena ti ne pripada nadomestilo za brezposelnost, ker si tam šele 1 mesec. Ne vem pa koliko časa si bila v prejšnji službi in ali si avgusta lani, ko si ostala brez službe koristila denarno nadomestilo zavoda za zaposlovanje. Če nadomestila takrat nisi koristila in imaš v zadnjih 24 mesecev vsaj 9 mesecev zaposlitev potem si do nadomestila upravičena in NIKAKOR ne podpisuj sporazumne odpovedi, ker v tem primeru ne bo nič z nadomestilom.

Sporazumna odpoved je smiselna samo v primeru, ko hočeš stran in se ne želiš zajebavat z obstoječim delodajalcem ali celo imaš že drugo službo. Lahko pa na račun sporazumne odpovedi probaš iztržit od delodajalca odpravnino.

A ni tule hkrati ta čas tudi poskusna doba ? Nekoč sem bral eno obsežno pogodbeno slamo kjer je pisalo, da v poskusni dobi me lahko vržejo ven vsako sekundo.
Poskusna doba ni nujna in je odvisno kaj piše v pogodbi. ČE pa imaš poskusno dobo pa je ravno obratno kot piše BRBRB. Namreč v času poskusne dobe te ne smejo odpustit razen iz krivdnih razlogov, ti pa lahko oddaš odpoved z 7 dnevnim odpovednim rokom.

tomaz- ::

Ravno danes sem se pogovarjal s kolegom.. Ima sledeč "problem".. Je zaposlen za nedoločen čas, mislim da že 19 leto pri istem delodajalcu.. Ker se je pač promet začel zniževat, je delodajalec postal konkreten kolerik.. Je bil sicer tudi že prej, vendar je to zdaj eskaliralo preko vseh meja.. Groženj z odpovednjo sicer nima, ga pa zanima, če obstaja kakšna varianta, da bi ga delodajalec "dal na zavod", da mu pripade tistih 9 mesecev nadomestila... Sicer ima že eno ponudbo za novo službo, vendar bi se vseeno rad zagarantiral oz si vsaj vzel kak mesec, dva, da si dejansko zbistri glavo...

Je tak "dogovor" možen, ali ne ? V podjetju jih je mislim da okoli 30.. Večina prodajalcev, nekaj pa jih je v pisarni.. On je v pisarni...

Hvala za odgovor vsakemu, ki bo kaj pametnega napisal v tej smeri..

Isotropic ::

odpustit ga mora.

ales85 ::

tomaz- seveda je to možno. In glede na to, da je zaposlen že 19 let mu pripada nadomestilo za kar nekaj časa. Če pa ima sigurno zagotovljeno novo službo, lahko pa kar zamenja in ni potrebe, da gre vmes na zavod.

MadMicka ::

V dveh primerih je delavec upravičen od odpravnine in nadomestila na zavodu:

- če mu delodajalec poda odpoved pogodbe iz poslovnega razloga
- če delavec poda izredno odpoved pogodbe, če je npr. plača v zadnjih 6 mesecih trikrat zamudila (glej 112. člen ZDR)

p.s.; mislim, so še drugi primeri, ampak ta dva prideta najbolj verjetno v takšnem primeru v poštev :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

NeMeTko ::

Če se lahko dogovori z delodajalcem, da gre na zavod kot 'tehnološki višek' (zaradi zmanjšanega obsega poslovanja), naj to kar izkoristi, sploh če ima na vidiku novo zaposlitev.

Bo pa verjetno malo navdušenja s strani delodajalca za tak predlog, ker bi kolegu potem pripadala še odpravnina. Morda se lahko odpravnini sporozumno odpoveš - tega nebi vedel.

Ziga Dolhar ::

Ustavno sodišče je nekoč reklo, da se odpravnini ne da odpovedat.

(Ne pravim, da mi je odločba všeč. Mi ni preveč.)

Se ji pa lahko "odpove" tako, da je pač ne zahteva oziroma ne vloži tožbe :).
https://dolhar.si/

tomaz- ::

Hmmm, tehnološki višek pri njem ne bi bil možen.. Opravlja dela, za katerega ga bi moral nekdo nadomestiti.. Kaj pa razlog opravilna nesposobnost?

MadMicka ::

Tudi razlog nesposobnosti lahko pride v poštev, čeprav se ponavadi ta razlog uporabi pri zaščitenih kategorijah.

Sej, če podjetje ne bo novih zaposlovalo in bodo njegovo delo opravljali sodelavci, je to še vedno poslovni razlog.

Zalostna ::

Spoštovani,

Zanima me naslednje. Npr, nekdo ima podpisano pogodbo na dva meseca, ampak je ugotovil, da mu ni prijetno v sluzbi, zaradi sodelavcev, zaradi pretezkega dela, enostavno se ne vidi v tem, preden pa se je zaposlil je bil prijavljen na zavodu in prejemel socialno pomoc. Ce ne zeli nadaljevati, oz. noce, da mu podaljsajo pogodbo, kaj mora storiti? Ali mora delodajalec dati odpoved, oz, ne podaljsati pogodbe, zato, da bi potem lahko se naprej prejemal socialno pomoc, dokler ne najde bolj ustrezne sluzbe?

Lahko rece delodajalcu, da oni sami dajo odpoved pa da ne zeli podaljsanja pogodbe ali pa je bolje, da je tiho, in pocaka do konca pogodbe? Tezava je v tem, da zares ne zeli, da mu podaljsajo pogodbo, ampak ne sme dati sam odpovedi, ker ne bo imel pravico do socialne pomoci. Predvidevam, da to velja tudi za sporazumno pogodbo, ali mogoce kdo kaj ve? Kaj je najboljse storiti? Ali delodajalec mora mora obvestiti zavod, zakaj ni zelel podaljsati pogodbe, saj mora spet preko njih iskati nekoga, v tem je tezava, ker ne vem ce je to res? Vnaprej hvala!

RejZoR ::

Tle mislim, da se moraš pogovorit z delodajalcem in mu pač poveš, da ne želiš, da ti podaljša pogodbo. Seveda mu to povej toliko prej, da bo lahko pred potekom tvoje našel novega, kar bo bistveno poenostavilo vse skupaj. Če je kolikor toliko normalen, se bosta zmenila glede tega.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zalostna ::

Ampak se bojim, da bo povedal zavodu, ce bo zavod kej posiljal pa to, lahko recejo..ta in ta oseba pa ni zelela z nami podaljsati, in nocemo jo vec, potem bodo tezave. morda bodo hoteli da podpisem sporazumno odpoved, da se strinjam, potem nebi mela nobene pravice. Kakšen nasvet? :( kaj ce odklonim podaljsati pogodbo, bo kej narobe?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zalostna ()

jype ::

Kaj si pa želiš delat? Kaj znaš? Odgovor na ti dve vprašanji je verjetno pomembnejši ob tvojih trenutnih težavah.

Zalostna ::

V kakšni trgovini al kaj podobnega..ampak mene zanima drugo..to sprasujes ker predvidevam, da mislis, da je bolje da dam odpoved in iscem drugo,
Dokler ne najdem od cesa bom zivela? zato odpoved ne smem dati, zaradi zavoda itd.., zanima me, ce ne podpisem, ce se slucajno odlocijo, da podaljsajo pogodbo, jaz se pa ne bom strinjala, a bodo tezave al ne..a ma kdo kaksne izkusnje, da je bil v podobni situaciji? Ni problem toliko do dela kakor je do nekaterih sodelavcev pa tudi urnika..delamo cel dan, nadure ne placajo, ce bom se nadaljevala delati pri njih bo tudi tako..itd..no nebi prevec pisala o tem problemu samo me zanima tisto kar sem ze napisala.. Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zalostna ()

jype ::

Zalostna> Ni problem toliko do dela kakor je do nekaterih sodelavcev pa tudi urnika..delamo cel dan, nadure ne placajo, ce bom se nadaljevala delati pri njih bo tudi tako..

Obvestiš inšpekcijo - proti temu se ne bori tako, da se po tihem gre stran, ker se bo taka praksa nadaljevala in širila, če nihče ne bo nikoli kaznovan za takšne kršitve delovne zakonodaje.

Zalostna> Dokler ne najdem od cesa bom zivela?

Ne vem. Imaš morda še kakšna druga znanja? Delo v trgovini lahko opravlja praktično vsak, zato so tudi dohodki tako mizerni.

Zalostna ::

Ma bolje je v trgovini kot tu kjer zdej delam (proizvodnja). Upam da bom dobila kaksen odgovor glede podaljsanja pogodbe..ma sej mislim te nadure lahko izkoristimo samo redko kdo izkoristi..ne placajo ampak npr ce imas neke obveznosti lahko poves da bi izkoristil te ure..odvisno od dela ni vedno tako tezko, tukaj se najde tudi kaksno dobro delo, in bolj prijazne sodelavke, jst sm pac tu kjer sm, na zalost..ne prenasam mobing sodelavcev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zalostna ()

jype ::

Potem enostavno delaj naprej, če ti podaljšajo in vmes išči boljšo službo.

MadMicka ::

Kar se tiče socialne pomoči, je eden izmed pogojev, da si prijavljen na ZRSZ kot brezposelna oseba.

Predlagam, da zdržiš 2 meseca, kolikor časa velja pogodba za določen čas. Potem pa nove pogodbe ne podpišeš (to ni krivdni razlog, niti ni po tvoji volji, saj je pogodba preneha z dnem izteka veljavnosti)in greš na zavod. Če imaš v zadnjih dveh letih skupaj 9 mesecev delovne dobe, si upravičena do denarnega nadomestila na zavodu. Sicer pa, kot praviš, daš pač vlogo za denarno pomoč na CSD.

jype, ti ne razumeš, da niso vsi ljudje, enako zdravi in sposobni in kar je tega. Če bi bili, bi tistim, ki sedaj služijo nadpovprečno, zaslužek padel, tako da se ne pritožuj :)

Zalostna ::

Ampak Micka kaj ce ne podpisem pogodbe a me lahko prijavijo na zavod? pac ce se slucajno odloci zavod posiljat ljudi na to firmo bodo rekli da npr mene nocejo ker nism hotela podaljsati? al tega ne morejo storit? se bojim posledic..potem nebi se mogla prijavit na zavod..al bi bolje bilo da se osebno pogoovrim s kaksnim sefom..in povem pac, da oni prostovoljno ne podaljajo, in da nocem da podaljsajo, morda je bolje kakor da bi poslali ze pogodbo, jaz pa jo ne podpisem? ma glede tega mesta kjer zdaj delam, verjemi, da so mi mnogo govorili, upaj samo da ne prides na tisto mesto, ker bos znorela..vsi pravijo da je prehitro, in veliko stvari moras naenkrat delat pa se hitro..se pravi nism samo jst na tem mestu zdej tako zalostna kakor imam nick hehe..tudi veliko ljudi prej mi je to povedalo, in vsi so komaj cakali da gredo od tam..na drugo boljse mesto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zalostna ()

St235 ::

mešaš hruške in jabolka. Zavod ne bo šel preverjat niti nima osnove za to zakaj ti nisi podaljšala pogodbe. Pač pogodba se izteče in to je to. Ne podpišeš nove in si naslednji dan brezposelna z vsemi pravicami, ki ti pripadajo kot brezposelni osebi. Glede na to, da si/boš delala samo dva meseca ti ne pripada nadomestilo za brezposelnost. Lahko pa seveda zaprosiš za socialno pomoč na centru za socialno delo.

je pa smešno slišat takšno jamranje, če pogledamo splošno sliko zaposlovanja v Sloveniji. Bo že nekaj na temu, da ni vsega kriva grda grda država. In ja takim ljudem potem država iz vseh naših žepov izplača 200€ na lepe oči, ker razmere v službi niso bile po njihovih standardih in je bilo treba v službi celo delat.

Zalostna ::

Sem vedela, da bodo tudi taksni komentarji, samo upam, da bos delal na podobnem mestu in dozivel vse kar jaz dozivljam, nic vec ne bom napisala ;) sodelavci so sodelavci, ni vazno koliko delas, ce niso v redu pac niso, ce bi delal en dan al sto let..pa ni samo zarad tega! in ni tezava, da jaz delam komaj dva meseca, tezava je, ce bi podaljsali potem bom to vse morala trpet mesece in mesece se...ce bi bilo samo dva meseca, bi ze nekako zdrzala..


ni tako enostavno glede zavoda, baje firma poslje po posti nek papir v katerem pise, da niso podaljsali pogodbe..tako, da je ta papir potrebno odnesti na zavod kot dokaz, predvidevam, da bi vprasali, zakaj niso podaljsali in kje je ta papir...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zalostna ()

St235 ::

? Si zaposleno preko katerega projekta, ki ga vodi zavod? Podjetje drugace ne rabi porocat nicesar in niti pod razno ne rabi razlaget zavodu zakaj niso podaljsali pogodbe za dolocen cas.

Mehmed ::

Zalostna je izjavil:

baje firma poslje po posti nek papir v katerem pise, da niso podaljsali pogodbe..tako, da je ta papir potrebno odnesti na zavod kot dokaz, predvidevam, da bi vprasali, zakaj niso podaljsali in kje je ta papir...


Papir pa zavod je vse kar sem razumel tle.

Zalostna ::

St235 je izjavil:

? Si zaposleno preko katerega projekta, ki ga vodi zavod? Podjetje drugace ne rabi porocat nicesar in niti pod razno ne rabi razlaget zavodu zakaj niso podaljsali pogodbe za dolocen cas.


Nisem..ma kolegica mi je povedala, da ce ti kao ne podaljsajo, ti posljejo pac nek papir v katerem pise, npr..ne rabimo vec tega in tega delavca zaradi pomanjkanja dela npr..pac tako pravi, jaz sem mislila, da je dovolj, pac ce mi posljejo, da ne podpisem in to je to..zgleda da ni po njenih besedah, zdej ne znam dobro razlozit ampak upam da si razumel kaj hocem povedat..

in ni to da sm lenoba kakor ti mislis, res si zelim delati ampak pod takim pritiskom pa ne! ne morem nit jest nit normalno funkcionirat zarad dolocenih oseb oz. stresa, pa se tako delo je, da ne utegnem nit spit vode, dokler ne pride odmor..hitrost in vse to..nisem vedela, da me vse to caka, pac sem si predstavljala drugace, jaz pa zaradi dolocenih zdravstvenih tezav ne morem tega trpeti...ne morem zdej razlagat, ce te kej zanima mi lahko napises zasebno sporocilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zalostna ()

solatko ::

Ti si zaposlena za določen čas. Po poteku pogodbe, si v enakem statusu, kot si bila pred nastopom službe. Naslednji dan se javiš na zavodu, kot iskalec zaposlitve, po pretek pogodbe za določen čas. Nikjer ni določila, da pogodbo moraš podpisati, razen če te napoti na delo zavod, potem moraš imeti opravičljiv razlog za odklonitev - zdravstvena nezmožnost....

V firmi jim daš že naprej vedet, da z odnosom in delom nisi zadovoljna in ti niti ne bojo ponudili nove pogodbe. Lahko se namreč tudi zgodi, da zavod obvestijo (neuradno), da pogodbe nisi hotela podaljšat, kljub njihovemu interesu.
Taki dopisi so hodili na zavod, od delodajalcev, ki so bili neredni izplačevalci plač ali so dajali manj od obljubljenega in ob prijavi so imeli iskalci kar nekaj problemov z referenti, če prav bi moral prav zavod iskalce opozoriti, na firme, ki so problematične.
Delo krepa človeka

Zalostna ::

solatko je izjavil:

Ti si zaposlena za določen čas. Po poteku pogodbe, si v enakem statusu, kot si bila pred nastopom službe. Naslednji dan se javiš na zavodu, kot iskalec zaposlitve, po pretek pogodbe za določen čas. Nikjer ni določila, da pogodbo moraš podpisati, razen če te napoti na delo zavod, potem moraš imeti opravičljiv razlog za odklonitev - zdravstvena nezmožnost....

V firmi jim daš že naprej vedet, da z odnosom in delom nisi zadovoljna in ti niti ne bojo ponudili nove pogodbe. Lahko se namreč tudi zgodi, da zavod obvestijo (neuradno), da pogodbe nisi hotela podaljšat, kljub njihovemu interesu.
Taki dopisi so hodili na zavod, od delodajalcev, ki so bili neredni izplačevalci plač ali so dajali manj od obljubljenega in ob prijavi so imeli iskalci kar nekaj problemov z referenti, če prav bi moral prav zavod iskalce opozoriti, na firme, ki so problematične.


Tega se bojim, da bodo obvestili..vedno obstaja ta moznost..zdaj sem sama nasla sluzbo, samo tudi zavod posilja neke druge osebe, in se bojim, da me bodo drugic poslali prav oni, in da bodo potem rekli, saj je delala tu pa ni hotela podaljsat..moram trpet ni druge, dokler se sami ne odlocijo..sam ne verjamem, ce jim povem, da nisem zadovoljna, da zaradi tega ne bodo podaljsali..ker sem ze parkrat povedala dolocene stvari, pa je ostalo vse enako..:/

hvala vsem za odgovore..ce kdo ima podobne izkusnje naj kar napise..se vedno sem v dilemi, ali ne podpisati ali pac podpisati, ker se bojim posledic, sam tud to trpet ni glih prijetno, verjemite..

jype ::

Zalostna> moram trpet ni druge

Odločiti se moraš, kaj je slabše - trpeti v tej službi, ali trpeti (potencialno tudi brez dohodkov).

MadMicka> jype, ti ne razumeš, da niso vsi ljudje, enako zdravi in sposobni in kar je tega.

Jaz razumem, da si večina ljudi reče, da ne more in je s tem zanje zgodba zaključena. IMO je pomembno vztrajati v iskanju boljšega, Žalostno so pa zagotovo učili, da moraš biti zadovoljen s tistim, kar imaš, sicer si grebator in škodljivec.

Zalostna ::

zdej sm na vasem forumu prebrala nekaj podobnega..v bistvu, ta firma ce ne bo podaljsala pogodbe izda "odpustnico" in to pol neses na zavod..drugje pa..da pac pise da se je prenehala zaposlitev za dolocen cas pa zavarovanje prenehalo in to je to..to pac odneses na zavod ker zahtevajo, jaz ce ne podpisem tega predvidevam, da ne dobim.

jvpe..ne vem kaj je boljse..ni lepo nit brez denarja ni lepo pa tako psihicno trpet kot trpim zdaj..da vsako jutro ko se zbudim mi gre na bruhanje ko se spomnim dolocenih oseb, njihovega obnasanja .. stvari..itd..pac sm taka obcutljiva, in se mi odraza to vse na fizicno in psihicno zdravje..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zalostna ()

Invictus ::

@Zalostna

Če ti služba res ni všeč, počakaj do konca.

Če te psihično maltretira v službi, ga prijavi. Saj več kot te vreči ven iz službe te ne more. Pa pri 2 mesečni pogodbi se ne bo noben sekiral. Brez zveze da se tudi ti ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zalostna ::

ne maltretira on, ampak sodelavke so grozne..posmehovanje, in sto drugih stvari, res nebi vsega pisala tako javno..pa tud prehitro je to mesto zame..res, vse je pretezko pac, ni vse za vsakega, vsi so pravili, samo upaj da ne prides na to mesto.ce bi me vsaj dal na neko drugo mesto sam noce..pa sm ga prosila..ce bi me dal na drugo mesto bi bilo stokrat lazje, ampak pravis da pocakam do konca..ok pocakam do konca pogodbe, ampak mam obcutek da bodo podaljsali..intuicija pa me redko kdaj vara..kako potem?..trpet to mesece in mesece...

edino mi pada na pamet da se osebno pogovrim z njim in ga prosim da ne podaljsajo..da razlozim, sam je tezava v tem, da sm mu na nek nacin ze govorila, da mam tezave z zdravjem, da se mi zacne vrtet pr tej hitrosti, ker moras sto stvari naenkrat tako hitro delat..on pa se zacne hecat,..pa pac pravi da ne morem jst odlocat kje bi delala..sej ma prov, vem, ampak treba bit tud clovek in razumet tezave!

verjetno je pa res, da bodo iskali na zavodu to odpustnico al kako se ze rece..kot dokaz, ce ne prinesem od cesa bom zivela dokler ne najdem kaj boljsega..tako da sm v zacaranem krogu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zalostna ()

BigWhale ::

Po zakonu o delovnih razmerjih, ti po poteku pogodbe ne rabis priti vec na delovno mesto. Oni ne rabijo izdati nobenega papirja in ti od njih ne rabis nobenega potrdila.

V bistvu je stvar celo tako zastavljena, da ce ti ne podaljsajo pogodbe in ti se vedno delas za njih, se smatra, da je bila sklenjena pogodba za nedolocen cas.

Zalostna ::

BigWhale je izjavil:

Po zakonu o delovnih razmerjih, ti po poteku pogodbe ne rabis priti vec na delovno mesto. Oni ne rabijo izdati nobenega papirja in ti od njih ne rabis nobenega potrdila.

V bistvu je stvar celo tako zastavljena, da ce ti ne podaljsajo pogodbe in ti se vedno delas za njih, se smatra, da je bila sklenjena pogodba za nedolocen cas.


ma kako potem mi prijateljica pravi, pa tud ta kolegica drugace? pac ta prijateljica je ze delala tu, in ze ve..pravi da ji vedno napisejo v enem stavku da se ne podaljsa da je prenehala zaposlitev za dolocen cas in da to vedno mora pokazati na zavodu.. Ampak ce podaljsajo, ti en dan al nekaj dni prej posljejo pogodbo na dom in jo podpises, ker je delo prek agencije v tej firmi.

res ne vem vec koga naj poslusam, bojim se da bom potem res v tezavah ce ne podpisem pa nocem..sej razumete..hvala za nasvete ampak drugace je pisat drugace pa ravnati..

to goovris iz izkusenj poznas koga ki je tako storil? pa ni imel tezav? tej prijateljici so podaljsevali vsak mesec..enkrat pa ko ji niso hoteli jo je sef obvestil nekaj dni prej, in podal v pisni obliki to kar sem ze napisala. Vedno pa upam, da vseeno ni potrebno podpisati, tega mi nihce ne more povedat od bliznjih, ker noben nima teh izkusenj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zalostna ()

BigWhale ::

http://www.uradni-list.si/1/content?id=...

54. clen ZDR-1 govori o pogodbah za dolocen cas. 56. clen pa govori o tem kaj se zgodi, ce pogodba potece.

Splaca se ti pa pozanimati na zavodu kako je s temi zadevami, morda zavod zahteva kaksno tako stvar?

jype ::

Zalostna> jvpe..ne vem kaj je boljse..ni lepo nit brez denarja ni lepo pa tako psihicno trpet kot trpim zdaj..da vsako jutro ko se zbudim mi gre na bruhanje ko se spomnim dolocenih oseb, njihovega obnasanja .. stvari..itd..pac sm taka obcutljiva, in se mi odraza to vse na fizicno in psihicno zdravje..

Razumem in podpiram iskanje načina za priti ven iz tega, pravim pa, da se težko kaj spremeni, če dovoliš, da hodijo po tebi.

Zalostna> Vedno pa upam, da vseeno ni potrebno podpisati,

_Ničesar_ ne podpisuj. Reci, da boš vzela domov in preštudirala. Ker bo tisti, ki ti je dal za podpisat ob tem čisto popenil, se pripravi - nekaterim se zdi normalno, da delavci kar vse podpišejo, v resnici je pa to skoraj najslabša stvar, ki jo lahko narediš.

solatko ::

Če si preobremenjena se pogovori z lečečim zdravnikom. Nekaj dni bolniške, bo odvrnilo delodajalca za podaljšat pogodbo, sploh, če se bo to zgodilo enkarat na mesec, za kak teden.
Preko katere agencije si zaposlena?
Delo krepa človeka

Zalostna ::

Preobremenjena sem psihicno, ce bom tako nadaljevala se bo poznalo tudi fizicno..res, strees, depresija, nimam volje za nic zaradi sodelavcev, vse bi trpela, tudi ta prehiter ritem, samo z dobrimi sodelavci, verjemite, da dobri sodelavci in lepo vzdusje veliko pomeni..ok, tudi pretezko je zame, ampak bi nekako zdrzala...ampak to me psihicno ubija! ne morem zdrzat...

hvala za nasvete..poslala sem e-mail na zavod, bomo videli kako in kaj.

St235 ::

če nisi zapsolena preko kakšnega od programov zaposlovanja, ki jih izvaja zavod potem firma ničesar ne pošilja zavodu. Ne rabiš nikakršne odpustnice. Pogodba se izteče in naslednji dan si breposelna in se lahko prijaviš na zavod.

Zakaj ni prišlo do podaljšanja pogodbe NIMA NOBENE VEZE. Ti lahko mirno na zavodu poveš, da nisi podaljšala, ker ti delovno mesto ni bilo všeč. To na tvoj status NIČ ne vpliva. Cel point pogodbe za določen čas, je da se sklene za fiksno obdobje z namenom izpolnitve določenih delovnih obveznosti. Ko poteče poteče in to je to.

Zalostna ::

Ne smem povedati da mi delovno mesto ni bilo vsec..kako to? potem bodo rekli, pac da ne bom prejemela pomoci, ker nisem se potrudila al zelela delati..nisem zaposelena preko njihovih programov ampak sm sama poslala prosnjo potem so me poklicali na razgovor in ostalo je ze znano. V bistvu sem slisala od znancev da jih je zavod poslal na to firmo ampak mene ni, sem pac sama posiljala prosnje.

Kar se tice, da ne bom dobila nobene odpustnice, tudi prijateljica si je sama iskala pri tej firmi, in vedno dobi, res, tako pravi..ne vem kaj naj naredim glede tega, bom pocakala odgovor od zavoda.

dobra ideja je glede bolniske, edino to..res imam dolocene tezave na tem mestu, pa bi povedala to zdravnici ampak mogoce mi ne bo dala.. hvala vsem na prijaznosti..upam da se bom resilo najboljse..res si zelim delati zato sem tudi posiljala prosnje ampak nism vedela, da tako zgleda to vse..nism mela izkusenj prej se posebej ne v proizvodnji ampak ker drugje itak ni dela, sem mislila, bolje v proizvodnji kot sedet doma.. V mislih sem imela cisto nekaj drugega, sej punce delajo tudi lazja dela, ne vem zakaj mene ne dajo tam, bila bi presrecna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zalostna ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako prekiniti pogodbo za določen čas, denarno nadomestilo za brezposelnost (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8532650 (7242) St235
»

Potek pogodbe za določen čas in denarno nadomestilo za brezposelnost

Oddelek: Loža
3710403 (8800) St235
»

Sporazumna prekinitev pogodbe (dolg delodajalca) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5513164 (11488) Pithlit
»

Spodrivanje zaposlenih

Oddelek: Loža
437419 (5306) Double_J

Več podobnih tem