Forum » Programiranje » Javascript problemček
Javascript problemček
galu ::
1st. - Yeah, I'm still a newbie...
2nd. - No, tu pa je problemček. Ta koda je že precej "zmodana" iz moje strani ter polna ostalih, nepomembnih stvari za nalogo (malce sem pač sprobaval :)). Sem sicer na začetku sledil okvirjem že napisane kode, ampak ker nisem prišel nikamor, sem začel malce po svoje. No, tudi tako mi ni uspelo.
navodilo:
Torej... Bi si kdo vzel čas in napisal pravilno kodo po teh navodilih in če bi bil še ekstra dobre volje, popravil moje "skropucalo"?
original koda, ki je že napisana, pa je to:
2nd. - No, tu pa je problemček. Ta koda je že precej "zmodana" iz moje strani ter polna ostalih, nepomembnih stvari za nalogo (malce sem pač sprobaval :)). Sem sicer na začetku sledil okvirjem že napisane kode, ampak ker nisem prišel nikamor, sem začel malce po svoje. No, tudi tako mi ni uspelo.
var lost = [4, 8, 15, 16, 23, 42]; var count = lost.length; // bi se s tem morda dalo določat pozicijo številke v arrayu? var isLost = function (n) { for (i=0;i<6;i++) { if ( n === lost[i]) { return console.log("the number is 'lost'" + i + lost[i]); } else { return console.log("the number isn't 'lost'" + i + lost[i]); } } return n; // emm, a je tukaj važno sploh return dat? }; isLost(12); isLost(16);
navodilo:
Now we need to combine two concepts we've learned - arrays and loops.
Line 1 defines an array lost which contains lost numbers. Line 2 declares a variable count. It is assigned the value that is equal to the length of the lost array. That length is 6.
We will use the function isLost to check if a number is a member of the lost numbers.
We loop through the array lost using a for loop. For more on the for loop please refer to the following exercise.
The difficult part of the for loop is knowing what to put in the parentheses ( ) after the word for.
Complete the definition of the function isLost so that it takes a number n and returns true or false. This tells us whether the number is lost or not.
Torej... Bi si kdo vzel čas in napisal pravilno kodo po teh navodilih in če bi bil še ekstra dobre volje, popravil moje "skropucalo"?
original koda, ki je že napisana, pa je to:
var lost = [4, 8, 15, 16, 23, 42]; var count = lost.length; var isLost = function (n) { for ( ) { if ( n === lost[i]) { return ; } } return ; }; if ( isLost(12) ) { console.log('12 is a lost number'); } if ( isLost(16) ) { console.log('16 is a lost number'); }
Tako to gre.
- spremenil: galu ()
Binji ::
var isLost = function (n) { var lost = [4, 8, 15, 16, 23, 42]; var count = lost.length; for (i=0;i<count;i++) { if ( n === lost[i]) { // tukaj sicer ne rabis identity operatorja console.log("the number is 'lost'" + i + lost[i]); return; } } console.log("the number isn't 'lost'" + i + lost[i]); }; isLost(12); isLost(16);
Zdaj pa odvisno kaj hočeš doseči s to kodo.. samo pologirat če je številka v arrayu al tudi vrnit eno boolean vrednost. Če najde, potem zlogira, da je našel številko in zaključi s funkcijo. Če pride pa do konca arraya, brez da bi našel številko, pa številke pač ni v arrayu
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
vorantz ::
var lost = [4, 8, 15, 16, 23, 42]; var count = lost.length; var isLost = function (n) { for ( var i=0; i<count; i++ ) { if ( n === lost[i]) { return true; } } return false; }; if ( isLost(12) ) { console.log('12 is a lost number'); } if ( isLost(16) ) { console.log('16 is a lost number'); }
tako mi deluje
si upošteval, da ne izpisuje v browser ampak v konzolo? (javascript console, dobiš jo nekje v svojem brskalniku pod orodji)
če hočeš videt direkt v brskalniku spremeni console.log v document.write naprimer
galu ::
Hvala obema.
Torej sem imel obliko 'for'-a prav, le kodo if-a sem zabluzil. Za kaj vse se besedica 'return' uporablja mi še ni čist jasno..
@vorantz
Ja, izpisuje v konzolo, katera je prikazana na strani. :)
Torej sem imel obliko 'for'-a prav, le kodo if-a sem zabluzil. Za kaj vse se besedica 'return' uporablja mi še ni čist jasno..
@vorantz
Ja, izpisuje v konzolo, katera je prikazana na strani. :)
Tako to gre.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kontakt obrazecOddelek: Izdelava spletišč | 2062 (1907) | betmen |
» | Linux, pobrisane particije in recoveryOddelek: Operacijski sistemi | 2690 (2264) | 5er--> |
» | Prosim za predlogeOddelek: Izdelava spletišč | 962 (810) | sonny |
» | net in gentooOddelek: Operacijski sistemi | 1479 (1345) | Poldi112 |
» | Slackware 9.1 in adslOddelek: Operacijski sistemi | 901 (882) | klevic |