» »

The fail of (modern) feminism

The fail of (modern) feminism

Temo vidijo: vsi
««
9 / 10
»»

Pithlit ::

vostok_1 je izjavil:

Že če pogledamo Pithlit, ona ne rabi moškega za kontinuacijo. Geji pa so žal obsojeni na izumrtje, v kolikor se ne dogovorijo z ostalimi ženskami.

Jah to mi boš pa moral malo razložit ker ne razumem.

Jaz lahko otroka (kontinuacijo) pričaram iz lufta... moj sosed pa ne?

vostok_1 je izjavil:

A misliš, da ni možno, da mi je neprovocirano sama to povedala?

Seveda je.

Sem, mogoče nepravilno, domnevala da imaš v mislih mene. Jaz namreč s 'pravimi moškimi' (ne v tej, ne v katerikoli drugi temi) ne opletam brezveze. Opletam pa kar dosti.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

vostok_1 ::

Pithlit je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Že če pogledamo Pithlit, ona ne rabi moškega za kontinuacijo. Geji pa so žal obsojeni na izumrtje, v kolikor se ne dogovorijo z ostalimi ženskami.

Jah to mi boš pa moral malo razložit ker ne razumem.

Jaz lahko otroka (kontinuacijo) pričaram iz lufta... moj sosed pa ne?

Sicer vem, da si seme dobila od nekega moškega tako ali drugače (razen če je šlo za posvojitev). Zelo hmal ne bo to niti potrebno. Bošk kr iz celic svoje partnerke spočela.
Sci-fi? Not really. Mnogo mnogo prej, kot bomo mi moški imeli dostop do umetne maternice.
Sicer pa, če je edina potreba po moškemu to da donira seme...we're still fucked.

vostok_1 je izjavil:

Sicer vem

Ja... vemo mi da ti veš marsikaj česar v resnici ne veš.

vostok_1 je izjavil:

da si seme dobila od nekega moškega tako ali drugače

Ne, nisem. Tako... zdaj pa res veš (da ne veš). Ampak tudi če bi... bi šlo za dogovor z moškim (tako kot dogovor sosedovega geja z žensko).

vostok_1 je izjavil:

Zelo hmal ne bo to niti potrebno. Bošk kr iz celic svoje partnerke spočela.

A res? In zakaj geji tega ne morejo (vem za prihodnjik...)?

vostok_1 je izjavil:

Sci-fi? Not really. Mnogo mnogo prej, kot bomo mi moški imeli dostop do umetne maternice.

A epruveta pa ni dost kul? Moraš prav umetno maternico imet pa otroka 'skoz rit stisnit'? Mimogrede... sva na istem... če je cilj dejansko rojstvo tudi jaz čakam na umetno maternico.

vostok_1 je izjavil:

Sicer pa, če je edina potreba po moškemu to da donira seme...we're still fucked.

Ker se žensk ne da zreducirat na donatorke jajc?

Za razliko od nekaterih jaz priznavam povsem legitimno potrebo po moških... tudi izven doniranja semen. Vsaj dokler bo obstajala kakršnakoli potreba po diferenciaciji spolov.

Česar ne priznavam je delitev družbenih vlog glede na spol (in s tem povezanih posledic). Zato ker po temu ni nobene potrebe. Sem že 'miljavženkrat' povedala da sem striktno proti kakršnimkoli kvotam ali omejitvam ali preferencam ali whatever glede na spol. Če hoče baba slalomirat z moškimi... naj slalomira - ne pa da se ji to kategorično _prepoveduje_. Če hoče igrat šah proti Kasparovu... naj ga igra (šah je ena taka specifična niša kjer so ženske dejansko zaničevane - že nagradni sistem je sramota za moderno družbo). Itd. Če hoče bit v vojski pa naj je v vojski (pa če bi bli angleži pametni - iz tvojega linka - bi uvedli minimalno višino... ker bi do povsem enakih težav prišlo tudi če bi imeli tam deca višine 160cm k bi moral it v korak z unimi pri 180+).

Fizičnih razlik nihče ne zanika. Zato se tudi nihče ne obeša na enakost (razen tistih ki jim pojmi niso jasni).

BigWhale ::

Vedno ven vlacijo neke primere iz zivalskega sveta ... Bom se jaz enga dal:

Anglerfish @ Wikipedia
Triplewart seadevil @ Wikipedia

Se citat, da bo bolj nazorno:

A male must find a female and attach to her near the vent; he then lives on her parasitically, becoming little more than a sperm-producing appendage.

No, se opravičujem. Res nevem kako si prišla do otroka, če ne z posvojitvijo ali kakšno živo maternico bodisi svojo, od partnerke ali nadomestne matere. Mogoče štorklja?

Ženske v evolucionarno praktičnem pogledu imajo precejšnjo prednost za razmnoževanje kot moški. Sicer se strinjam, da hermafroditov tudi med ženskami še ni, ampak prednost pa vsekakor imajo.
Si pa spet malo derailala temo.
Lepo, da si proti deljenju vlog. Zdej pa povej še tvojim bližnjim in daljnim kolegicam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vostok_1 ()

vostok_1 je izjavil:

No, se opravičujem. Res nevem kako si prišla do otroka, če ne z posvojitvijo ali kakšno živo maternico bodisi svojo, od partnerke ali nadomestne matere. Mogoče štorklja?

Dedek Mraz.

vostok_1 je izjavil:

Lepo, da si proti deljenju vlog. Zdej pa povej še tvojim bližnjim in daljnim kolegicam.

Sem. Že od osnovne naprej trobim to. V bistvu od kar se zavedam teh brezveznih vlog. Zato pa kuham, pomivam, perem, šraufam avto, šraufam tehniko, šivam, delam decoupage, gnetem fimo, delam pohištvo, polagam ploščice, pokrivam strehe... Če se mi pa kdo še upa rečt da je nekaj nemogoče zaradi tega kar imam med nogami... se mu smejem v fris.

Hkrati pa ravno zaradi vsega kar počnem vem da diskriminacija še kako obstaja. Tudi pri nas.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Kaj pa dela tvoj partnerka?

Kar ji paše.

Double_J ::

vostok_1 je izjavil:

Kaj pa dela tvoj partnerka?

Vara jo in to z moškimi!
Dve šivanki...

jype ::

vostok_1> Ampak moški nismo nikol bli princeske.

Ne vem, no:

vostok_1> I wouldn't be to sure about that.

To so osnove statistike.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Double_J je izjavil:

Vara jo in to z moškimi!

Če jo to veseli pa res nimam nič proti...

vostok_1> Geji pa so žal obsojeni na izumrtje

Huh? Kako si pa do tega prišel?

Mipe ::

Najbrž iz dejstva, da je smrtnost homoseksualcev 100%. Pustimo dejstvo, da enako velja tudi za vse druge ljudi...

Ja, ampak homoseksualce so še vedno v zgodovini tega vesolja spočeli heteroseksualci.

No, zdaj imamo epurvete.

Ne pomaga dosti, ker je kloniranje ljudi še vedno prepovedano.

Ne kloniranje. Umetna oploditev.

A so ljudje, ki se oplodijo z brizgo, brizgoseksualci?

Mipe> Ne kloniranje. Umetna oploditev.

Z dvema semenčicama si nadvse težko pomagaš pri umetni oploditvi in z dvema jajčecema prav tako.

Prav tako ima kup homoseksualcev svoje otroke. Your point?

Mipe> Prav tako ima kup homoseksualcev svoje otroke. Your point?

Da homoseksualnost ni določena z geni.

Double_J ::

Da homoseksualnost ni določena z geni.

A res? A spol tudi ni?
Dve šivanki...

Double_J> A res? A spol tudi ni?

Ne se smešit, spol določajo kromosomi, torej očitno geni (ni pa res, da ga določajo enoznačno, torej da so vsi vedno moški ali ženske in nič drugega).

Ni taka redkost, da je od identičnih dvojčkov samo eden homoseksualec, kar očitno kaže, da igra pomembno vlogo tudi okolje.

Poleg tega je potencialno gej vsak moški, samo pravega še ni srečal.

Double_J je izjavil:

A res? A spol tudi ni?

Tud spol ni. So pa primarne in sekundarne fizične karakteristike (torej spolovila pa prsi, recimo).

No moja napaka. Homoseksualci se pač morajo dogovoriti z žensko za potomce. To sem rekel recimo v primeru, da bi se res formirala neka ločena kasta. Ampak to je bolj si-fi zadeva.

Invictus ::

jype je izjavil:

Poleg tega je potencialno gej vsak moški, samo pravega še ni srečal.

To drži.

Samo večinoma folk nima jajc da bi to poskusil ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

vostok_1 je izjavil:

No moja napaka. Homoseksualci se pač morajo dogovoriti z žensko za potomce.

Hja, vsaj popravil bi napako. Meni nič ne pomaga se z žensko dogovarjat. Bi se morala kar z moškim. No... mogoče če bi bila Marija...

Oh boy. ;((

Vajenc ::

Pithlit je izjavil:

Double_J je izjavil:

A res? A spol tudi ni?

Tud spol ni. So pa primarne in sekundarne fizične karakteristike (torej spolovila pa prsi, recimo).

Spol je:
Biolóški spôl je posledica kombiniranja genetskih lastnosti organizmov pri spolnem razmnoževanju, pri katerem pride do diferenciacije v moško ali žensko obliko (spol). by wiki

Hermafroditi so spolno nepravilno razviti ljudje, transseksualci pa mentalno. Z današnjo medicino in dojemanjen sveta se oboje lahko pozdravi operativno ali psihološko. Ljudje, ki danes obsojajo takšne ljudi imajo fobijo. Transfobija se zanimivo, pogosto pojavlja ravno v LGB skupnostih, kjer so pripadniki tudi sami žrtve fobij.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Vajenc je izjavil:

Biolóški spôl je posledica kombiniranja genetskih lastnosti organizmov pri spolnem razmnoževanju, pri katerem pride do diferenciacije v moško ali žensko obliko (spol). by wiki

Biološki, ja.

Škoda da je slovenščina tolk hendikepiran jezik. Angleščina, recimo, lepo razlikuje med sex in gender.

Vajenc je izjavil:

Hermafroditi so spolno nepravilno razviti ljudje

Link?

Vajenc je izjavil:

transseksualci pa mentalno.

Formalno ja. Pa še to ne po vsem svetu, sploh razvitem. Ogromno strokovnjakov na tem področju namreč transseksualnosti noče več videti v diagnostičnem priročnku (že s trenutno izdajo je potekala resna debata o izključitvi - pa iz praktičnih razlogov tega niso storili. So pa to storili francozi. Pa kubanci. Mogoče še kdo v zadnjem letu.).

Vajenc je izjavil:

Z današnjo medicino in dojemanjen sveta se oboje lahko pozdravi operativno ali psihološko.

To se zdravi, na srečo, predvsem operativno - če zdravimo fizične karakteristike. Ali hormonsko (večina trans ljudi je namreč povsem zadovoljna s hormonskim zdravljenjem).

Imamo seveda še vedno nekatere posameznike ki radi 'zdravijo' z elektrošok terapijami in podobnimi neumnostmi iz prve polovice prejšnjega stoletja... ampak teh je vedno manj.

Medicina je pač spoznala da je najbolj učinkovito, preprosto in najceneje če se te ljudi zdravi tako kot se pozdravi slepič in podobne zadeve. Zakaj je potreben psihiater? Zato ker brez mnenja psihiatra do operativnega posega ne bo prišlo... za hormonsko zdravljenje pa se psihatričnega mnenja že nekaj časa ne potrebuje več.

Vajenc je izjavil:

Ljudje, ki danes obsojajo takšne ljudi imajo fobijo.

Res je.

Vajenc je izjavil:

Transfobija se zanimivo, pogosto pojavlja ravno v LGB skupnostih, kjer so pripadniki tudi sami žrtve fobij.

Hja no, nič bolj pogosta ni med pripadniki LGB kot je med 'strejti'. Mogoče se tako zdi ker je T tradicionalno primešan zraven LGB, ima pa s tem bore malo skupnega (razen 'zatirane' manjšine). Trans ljudje so mnogokrat namreč kar lepo straight - kar je seveda skregano z načeli LGB - in potem prihaja do trenj.

Je pa zanimivo (heh) kako LGB ljudje pozabljajo da so njihovo revolucijo začele trans 'babe'.

Sicer pa... je to stvar druge teme.

Odeje so precenjene.

jype je izjavil:

Ontopic:

http://the-toast.net/2014/01/10/what-wo...

In kaj ima to z feminizmom? Tipično feministično reakcijo na koncu?

Mipe> In kaj ima to z feminizmom?

Ni pričakovati, da bodo moški šovinisti razumeli.

Jah, ni kaj razumet, ko se isto dogaja tudi moškim. Tu spol nima nobene vloge. Kar vprašaj koga, ki je šel na Kitajsko ali Japonsko, kolikokrat so ga pobarali, od kod je.

Razlika je samo v tem, da eni ne eksplodiramo zaradi teh malenkosti.

Ja, malenkosti. To ni noben šovinizem, pač pa zgolj ignoranca omejencev. Šovinist bi jo poslal nazaj v kuhinjo ne glede na to kako eksotična je.

http://theweek.com/article/index/254923...

W

hy is Japan in trouble?
The Japanese now have one of the lowest fertility rates in the world, and at the same time, one of the highest longevity rates. As a result, the population is dropping rapidly, and becoming increasingly weighted toward older people. After peaking seven years ago, at 128 million, Japan's population has been falling -- and is on a path to decline by about a million people a year. By 2060, the government estimates, there will be just 87 million people in Japan; nearly half of them will be over 65. Without a dramatic change in either the birthrate or its restrictive immigration policies, Japan simply won't have enough workers to support its retirees, and will enter a demographic death spiral. Yet the babies aren't coming.

Need to read!

Need to let people in.

arnecan1 ::

jype je izjavil:

Need to let people in.

Samo problem je, če pridejo in napačni people, gre feminizem nazaj v kameno dobo.:|

Slednje ćal marsikdo ne razume. Če bi jypeta vsa Somalija pa še par 10 zaostalih držav, vprašala če se lahko preseli v ljubljano, bi najbrž iz dobrosrčja jih sprejel. Da pa bi s tem dobil še Somalijsko kulturo na predpražnik se ne razmišlja preveč. Zadeva je ta, da na vsakega jypeta je še vsaj 10.000 anti-jypetov, ki bi ga pomalcali kot za šalo.

No oprosti jype, ker te izkoršičam, morda krivično, za putting a point forward, ampak žal je tako.

Tudi radodarnost ima svojo mejo. Nekaj analognega kot je Tim Minchin povedal. Sej je fanj imet odprto glavo, ampak, če imaš preveč ti lahko možgani vn padejo.

Ne gre tako. In ja, preveliko število "tradicionalnih" priseljencev pa bye bye pravice žensk.
Feministke kot kolektiv (če lahko generaliziram) dejansko ne priznavajo moškim kot kolektivu, da je zagotovil in branil te pravice. Očitno je bilo v zgodovini dovolj normalnih moških, da je utišalo tiste ekstremiste, drugače se bi bolj malo zgodilo na tem področju. Ampak nobody really cares about them. It's those nice guys, that girls usually don't give a shit about.
Nekaj v razmislek.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vostok_1 ()

vostok_1> ki bi ga pomalcali kot za šalo.

vostok_1> najbrž

Veliko reči predvidevaš, večino narobe, tako kot tovariš arnecan1 zgoraj.

vostok_1> Feministke kot kolektiv (če lahko generaliziram) dejansko ne priznavajo moškim kot kolektivu, da je zagotovil in branil te pravice.

Samo popolni opranci, ki ne vedo ničesar o zgodovini, si lahko kaj tako obscenega mislijo.

vostok_1> Očitno je bilo v zgodovini dovolj normalnih moških, da je utišalo tiste ekstremiste

"Utišanje ekstremistov" je glavni razlog, da še vedno nismo dobro stopili iz mračnega srednjega veka, ko se je pametne ženske sistematično mučilo in morilo. Hvala bogu za ekstremiste, ker bi bila zahodna civilizacija sicer še vedno slabša od Somalije.

Zgodovina sprememb…

Ne govorimo o istih feministkah torej.

In mislil sem religijskih ekstremistov in drugih woman haterjev. Niso vsi moški pretepali svoje žene. Tem bi reku normalen moški.
Nice guy-i niso neka novost btw.

jype je izjavil:

"Utišanje ekstremistov" je glavni razlog, da še vedno nismo dobro stopili iz mračnega srednjega veka, ko se je pametne ženske sistematično mučilo in morilo. Hvala bogu za ekstremiste, ker bi bila zahodna civilizacija sicer še vedno slabša od Somalije.

Človek bi pomislil, da niso nikdar zraven skurili še kakšnega moškega. Npr. Giordano Bruno je takšen. Samo ta ne spada v feminizem, kajne? A ti prilepim kakšen youtube filmček o njem? Izgleda, da jih imaš rad?

Sicer pa, človek bi pomisli, da ne želiš živeti v Zahodni civilizaciji. Smo preveč v srednjem veku. Ampak na srečo smo dovolj liberalni, da se lahko preseliš kam, kjer je bolj po tvojem okusu. Tja, kjer ženske še vedno cenijo in le-te vedo, kje jim je mesto v družbi. Ne, jaz pa ne bom lepil youtube filmčkov, bi verjetno moj post zbrisali, saj nihče ne vidi rad kisline na lepem ženskem obrazu.:|

Hvala bogu za demokracijo, kjer lahko vsak, ki ima 5 minut časa, obdolži ljudi, da so ekstremisti in opranoglavci. In to celo na internetu. Pravzaprav, ali bi sploh imeli internet in demokracijo brez Zahodne civilizacije?

Sicer pa, trenutno ima feminizem največji uspeh prav pri nas. Problem je samo, da je borba za enokopravnost pri nekaterih zašla v borbo za prevlado žensk nad moškimi. In pri skrajnih celo v maščevanje8-O

arnecan1> Smo preveč v srednjem veku.

Brez skrbi, konzervativce vas bomo prej ali slej iztrebili, ker...

Reality has a well-known liberal bias.

arnecan1> smo dovolj liberalni,

Ti nisi liberalen popolnoma nič.

arnecan1> Pravzaprav, ali bi sploh imeli internet in demokracijo brez Zahodne civilizacije?

Koncept svobode govora je bil prvič utemeljen v islamu, sinko.

arnecan1> Problem je samo, da je borba za enokopravnost pri nekaterih zašla v borbo za prevlado žensk nad moškimi.

To trdijo moški šovinisti, ki se ne želijo odpovedati svojemu priviligiranemu položaju v družbi.

jype je izjavil:

jype> Brez skrbi, konzervativce vas bomo prej ali slej iztrebili, ker...

Seveda, drugega od tebe nisem pričakoval. Ko boš opravil s Savdsko Arabijo in bodo ženske tam lahko vozile avtomobil, se lahko lotiš še mene.:))

jype> Ti nisi liberalen popolnoma nič.

Npr. glede proti tvojim vzornikom o svobodnem govoru (glej spodaj) sem ultraliberalen.;)

jype> Koncept svobode govora je bil prvič utemeljen v islamu, sinko.

Koncept nerealnosti je podan v tvojih fantazjah, ki me počasi celo začenja skrbeti. Torej je v islamu večja svoboda govora in več pravic kot v Zahodni civilizaciji? Ženske so tam presegle zastavljene cilje feminizma, medtem ko pri nas še kar ne morejo uiti preteklosti?:O

jype> To trdijo moški šovinisti, ki se ne želijo odpovedati svojemu priviligiranemu položaju v družbi.

Aha, kje sem pa privilegiran? A se to ni že predelalo? A nimamo premierke v Sloevniji? Najvišji položaj v državi? A nimamo 2 sodnici na 1 sodnika? Aja, tebe verjetno moti, ker kot moški ne morem izkusiti nosečnosti? A veš kaj, pravi naslov za pritožbo je mati Narava in ne jaz.:))

arnecan1> Npr. glede proti tvojim vzornikom o svobodnem govoru (glej spodaj) sem ultraliberalen.;)

Nope, nisi. Ne samo zadrt konzervativec, tudi neizobražen.

arnecan1> Koncept nerealnosti je podan v tvojih fantazjah, ki me počasi celo začenja skrbeti. Torej je v islamu večja svoboda govora in več pravic kot v Zahodni civilizaciji? Ženske so tam presegle zastavljene cilje feminizma, medtem ko pri nas še kar ne morejo uiti preteklosti?:O

Vemo, da ti rad briješ norca iz sebe, ampak je tako početje resnično odveč.

arnecan1> Aha, kje sem pa privilegiran?

Praktično povsod. Samo zate je ločen WC, vsi podljudje (otroci, invalidi, ženske) morajo v drugega, topless lahko šetaš po mestu, zaslužiš v povprečju več kot 25% več kot ženske za enako delo in še sklicuješ se na to, da je šele po več kot dvajset letih končno predsednica vlade, prej pa totalen sausage fest vse do Milke Planinc (hvala bogu za komuniste, da so mal zjebal konzervativce).

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

arnecan1> Npr. glede proti tvojim vzornikom o svobodnem govoru (glej spodaj) sem ultraliberalen.;)

Nope, nisi. Ne samo zadrt konzervativec, tudi neizobražen.

Pravzaprav se mi zdi, da sva celo napredovala. Ne kličeš me več naci. Čeprav kličeš naci pravzaprav večino ljudi, ki se s teboj ne strinjajo 100%.;)

Za konec pa še malo stare melodrame, da so vsi okoli tebe pač neumni in seveda posledično je njihov glas manjvreden.

jype je izjavil:

arnecan1> Koncept nerealnosti je podan v tvojih fantazjah, ki me počasi celo začenja skrbeti. Torej je v islamu večja svoboda govora in več pravic kot v Zahodni civilizaciji? Ženske so tam presegle zastavljene cilje feminizma, medtem ko pri nas še kar ne morejo uiti preteklosti?:O

Vemo, da ti rad briješ norca iz sebe, ampak je tako početje resnično odveč.

Ups, stara zgodba. Ko drugega zmanjka, zopet neki kvazi cinizmi, vredni niti 5 centov.:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: arnecan1 ()

jype je izjavil:

arnecan1> Aha, kje sem pa privilegiran?

Praktično povsod. Samo zate je ločen WC, vsi podljudje (otroci, invalidi, ženske) morajo v drugega, topless lahko šetaš po mestu, zaslužiš v povprečju več kot 25% več kot ženske za enako delo in še sklicuješ se na to, da je šele po več kot dvajset letih končno predsednica vlade, prej pa totalen sausage fest vse do Milke Planinc (hvala bogu za komuniste, da so mal zjebal konzervativce).

S takšnim pametnim odgovorom o WC-jih ter toplessu si me seveda prepričal. Pa o feminističnih komunistih. Je, je.;)

Komunisti so med sebe spustili samo kozmetično število žensk, ki pa niso bile drugo kot antipol Thatcherjeve. Popolnoma prav imaš. To je torej feminizem po tvojem okusu?

arnecan1> Ne kličeš me več naci.

Nikogar ne kličem naci. Da si naci ti rečem le vsakič, ko imaš naci izpad.

arnecan1> Thatcherjeve

Tko to je s konzervativci.

arnecan1> Za konec pa še malo stare melodrame, da so vsi okoli tebe pač neumni in seveda posledično je njihov glas manjvreden.

Ne, to pa ni res. Tvoj glas je manj vreden izključno zato, ker si neprišteven - to nima zveze z mano.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

arnecan1> Thatcherjeve

Tko to je s konzervativci.

Thatcherjeva je bila neoliberalka. In Reagan. In ni važno, kako se je imenovala njuna stranka. Podobno kot sta to bila Clinton ter Blair. Torej se ti kaj posveti liberalec = neoliberalec? Poglejte, kam ste spravili svet.:8)

Sicer pa, nekako se to vse skupaj tepe s tvojimi pogledi na svet, da je vsaka ženska > moškega.:D

Aja, pa hvala za še en filmček. Super. Sploh nisi tečen z njimi. Še posebej, ker so tako informativni in poučni. Kar nadaljuj. Še kakšen youtube topless mogoče? Ženski?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: arnecan1 ()
««
9 / 10
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
42658571 (52863) BigWhale

Več podobnih tem