» »

Srednja šola za računalništvo...

Srednja šola za računalništvo...

MeGusta ::

Zdravo.

Obiskujem 9. razred OŠ. Izbiram med Srednjo šolo za kemijo, elektrotehniko in računalništvo (smer računalniški tehnik), in pa tehniško gimnazijo.
Po končani srednji šoli bi se rad vpisal v FRI, zanima me pa na kateri šoli bi dobil večjo osnovo predvsem za programiranje.

Hvala za odgovor.

Goran's Blog ::

Vpišise na računalniško!

McHusch ::

Na FRI boš potreboval osnovo iz matematike in iz zicledra. Tehniška gimnazija it is.

Marilyn ::

Upaj, da imaš dobro znanje matematike. In pa da te zelo zanima računalništvo, drugače se ne vpisuj. Gimnazija ti ni dala nobenega zadovoljivega znanja za računalništvo.

Ciklamen ::

^that. Sam nisem slab matematik, in fact lahko rečem da mi kar dobro gre, vendar ko sem prišel iz gimnazije na FRI je kot da preidem v novo dimenzijo. Če nisi pripravljen 24/7 (dobro, mogoče malo pretiravam) delat za faks, potem raje na FRI ne hodi, ali se vpiši vsaj na VSŠ program (jaz sem bil UNI). Upam da ti to kaj pomaga pri odločitvi ;)
- End of the Post ->

Goran's Blog ::

V računalniško se vpiši tam bo matematika in programiranje boš vsaj bolj pripravljen za na fri drgači ne boš imel nobenih osnov.

Racko ::

Iz enakih razlogov kot jih je navedel McHusch: tehniška gimnazija.

Marat ::

Saj tudi na tehniški gimnaziji izbiraš med smermi (mislim da v drugem letniku), in ena izmed teh je tudi računalništvo. Sicer pa se programiranja lahko naučiš tudi sam - pa še bolj zabavno je tako. Tisti profesorji na srednjih šolah ti lahko programiranje kvečjemu zagravžajo... žal

Janac ::

MeGusta je izjavil:

Zdravo.

Obiskujem 9. razred OŠ. Izbiram med Srednjo šolo za kemijo, elektrotehniko in računalništvo (smer računalniški tehnik), in pa tehniško gimnazijo.
Po končani srednji šoli bi se rad vpisal v FRI, zanima me pa na kateri šoli bi dobil večjo osnovo predvsem za programiranje.

Hvala za odgovor.

misliš vegovo?

Janac je izjavil:

MeGusta je izjavil:

Zdravo.

Hvala za odgovor.

misliš vegovo?

Oba programa spadata pod Šolski Center Celje

c0dehunter ::

Tehniška gimnazija. Sam izhajam iz nje in na faksu (FERI) nisem imel težav. Sošolci, ki so bili iz splošnih gimnazij jih je prvo leto matralo programiranje, sošolci iz računalniških šol pa so povečini švicali pri matematičnih predmetih.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Hvala za odgovore.
Verjetno bi na Tehniški gimnaziji dobil precej več podlage od matematike, kar se tiče programiranja in tega pa malo manj. Je pa res da se ta tut doma naučit, link ki ga je dau Marat je zelo zanimiu :) Me pa zanima kakšna je kej težavnost na Tehniški. Sem ču da je na ravni splošne gimnazije.

Mentalist ::

Če imaš možnost se naučiti kaj prej iz programiranja, oz si najdeš nekoga, ki te bi lahko naučil. Kakšen sosed, če se da,
Lool.

M1_Abrams ::

Če imaš namen se naprej vpisat na UNI program potem definitivno tehniška gimnazija. Za VSS ali Vs je dovolj računalniška.
PHP & MySQL

Racko ::

M1_Abrams je izjavil:

Če imaš namen se naprej vpisat na UNI program potem definitivno tehniška gimnazija. Za VSS ali Vs je dovolj računalniška.

Ej, mojster, daj mi povej, kako hudiča naj 14-letnik ve, kaj se mu bo zgodilo v štirih letih in kakšen vpliv bo imelo to na izbiro njegovega študija?

Še en razlog več za tehniško gimnazijo.

M1_Abrams ::

Racko je izjavil:

M1_Abrams je izjavil:

Ej, mojster, daj mi povej, kako hudiča naj 14-letnik ve, kaj se mu bo zgodilo v štirih letih in kakšen vpliv bo imelo to na izbiro njegovega študija?

Še en razlog več za tehniško gimnazijo.

Ja, menda ve, če mu gredo naravoslovni predmeti(Matematika, fizika,...)
PHP & MySQL

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tehnik računalništva ali tehniška gimnazija

Oddelek: Šola
194783 (4359) TheKekec
»

Vpis na srednjo šolo

Oddelek: Šola
234647 (4151) Yacked2