» »

Programer

Programer

1
2
»

urosz ::

saj to je tak večinokrat najtežje, zamislit ali zapisat si, kako bi sploh neko problem realiziral (psevdokoda vbistvu, ja)

prevest v programski jezik že nekako gre potem

hunter01 ::

Ko smo ravno pri pythonu toliko.
Koliko smo delali s pythonom na faksu se mi je zdel res odličen jezik in sem z navdušenjem se loteval problemskih nalog katere smo dobivali.

Potem po 3. letniku, ko je bil čas za iskanje prakse pa ni bilo podjetij, katera bi iskala python. Zakaj? V kakšnih podjetjih se uporablja python in zakaj ni toliko povpraševanja po znanju pythona v primerjavi z javo, c#, .net, php.


Hummm, na faxu si se ucil python/[lahko vstavis poljubni jezik] ali programirat? Ce si se ucil python/[lahko vstavis poljubni jezik] potem si uspesno zabil 4 leta zivljenja :D


A te niso naučili brat temeljito? Kje piše da sem se učil python? Napisal sem, da smo delali s pythonom in da mi je bil všeč potem pa nikjer ni bila potreba po pythonu.

>>jype
Ja res je, to kar smo tam delali, so bile osnove, nikakor ne mislim, da sem sposoben s tistemu znanju napisat xmlrpc aplikacijski strežnik, ki podpira SSL, Sem pa prepričan, da bi tudi to se uspel naučit naredit, če bi bil zaposlen v podjetju, kateri bi to od mene zahteval. Mogoče je moje vprašanje izpadlo sarkastično?!? ampak me resnično zanima, kaj vse (področja dela) delate s pythonom in v kakšnih podjetjih je povpraševanje po le tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hunter01 ()

jype ::

hunter01> ampak me resnično zanima, kaj vse (področja dela) delate s pythonom in v kakšnih podjetjih je povpraševanje po le tem.

Python je odlično lepilo za vse žive tehnologije, ki jih mora človek integrirati, da pride do željenih rezultatov (avtomatizacije, učinkovitejših izdelkov, ki se med seboj dopolnjujejo, ali pa prototipov novih reči) in se v tehnoloških podjetjih kot tako tudi uporablja.

Rešitve so praviloma bolj berljive kot tiste, napisane v primerljivih jezikih, ker Python k temu s sintakso precej uspešno spodbuja (seveda pa se vedno lahko program napiše grdo, če se potrudi).

hunter01> nikakor ne mislim, da sem sposoben s tistemu znanju

Zato je pravzaprav vseeno, če se zdaj naučiš še C#, po katerega znanju je povpraševanje precejšnje. Koncepti so enaki.

Česar ti po "izobraževanju" vedno manjka, so praktične izkušnje. Teh boš nabral največ, če najdeš probleme iz resničnega sveta, in jih poskusiš rešiti. Odprta koda ponuja dobre in slabe primere programskih rešitev za povsem posvetne težave, pogledaš lahko recimo kako so narejeni bittorrent odjemalci, ali pa programi za obdelavo fotografij, ali pa enostavnejše reči kot je npr. osebni imenik v odjemalcu elektronske pošte ali pa program, ki človeka spomni, da je čas za odcedit čaj.

hunter01 ::


Zato je pravzaprav vseeno, če se zdaj naučiš še C#, po katerega znanju je povpraševanje precejšnje. Koncepti so enaki.


Sej točno to se je zgodilo meni. Prakso sem dobil v podjetju, k dela z c#, in glede na to, da sem prišel sem, brez, da bi kaj pretirano delal v c# (en program na faksu), sem se kar lepo navadu na sintakso in do sedaj naredil vse kar je bilo zahtevano od mene. In čeprav mi je v C# tudi užitek programirat mi je bilo v pythonu vseeno bolj všeč. Da bi doma sam še v pythonu kaj delal pa trenutno nimam časa. Že diploma in služba mi ne zlaufa :/ Upam, pa da tudi to pride kdaj na vrsto.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje/kako ste se naučili programiranja? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Programiranje
21656267 (40943) DaMachk
»

Izbor programskega jezika in vaje(za učenje)

Oddelek: Programiranje
296501 (5406) Yacked2
»

Programiranje (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
9721773 (17350) def0r
»

Programski jezik za 13 letnika - NA NOVO? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
9416477 (12922) blackbfm

Več podobnih tem