» »

Aktiviranje zaslona samo z dotikom (Android)?

Aktiviranje zaslona samo z dotikom (Android)?

RejZoR ::

Zdele sem se mal igral z novim launcherjem in sem se spomnil nečesa.

Vedno moraš na telefonu stisnit hardwarski unlock knof in nato uporabljat telefon oz še potegnit po unlock screenu.
Glede na to da imam kapacitivni zaslon, ki vglavnem registrira samo dotik prstov, se mi zdi to skor brezvezno.
Zdej pa me zanima sledeče.

Imam HTC Wildfireja s CM7.1 in GO Launcher EX. Super zadeva. Bi pa rad naredil tko, da za aktivacijo zaslona sploh ne bi rabil stiskat hardwarskega knofa. Rad bi, da se samo dotaknem ekrana in bi se pojavil unlock screen po katerem bi moral potegnit, da se dejansko odpre homescreen. Obstaja za to kakšna aplikacija oz je to sploh izvedljivo al je strojni unlock knof stvar, ki je ne moreš zaobiti? Ker strojni knof nekako ubije point unlock screena. Če pa bi se telefon zbudil na dotik ekrana pa bi unlock screen imel še kako smiselno vlogo. Plus bilo bi neizmerno bolj praktično brez štorastega stiskanja strojnega knofa. Je to sploh možno?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

nejodagreat ::

Nisem strokovnjak, ampak mislim da z gumbom izklopiš ekran. Najbrž se da onemogočiti avtomatski izklop ekrana ali ga vsaj podaljšati na dovolj dolg čas, bi pa to imelo očiten vpliv na avtonomijo baterije.

Mavrik ::

Verjetno se ne da:
1.) Ko je zaslon ugasnjen je ugasnjen tudi digitizer in ni sposoben zaznati tvojega dotika
2.) Kapacitivni zaslon ne deluje na dotik in posledično delajo krasno dotiki noge skozi žep, kar bi ti povzročalo probleme

Izklopiš pa lahko softwarski unlock screen.
The truth is rarely pure and never simple.

RejZoR ::

1. Vem da aparat ne sme bit v deep sleep načinu, bi pa za ta namen uporabljal najnižjo min frekvenco, da bi varčeval na bateriji
2. Zato bi imel še vedno unlock screen

Izklop softwarskega unlock screena ne reši dost, ker je večja verjetnost, da ponesreči v žepu stisnem strojni knof kot da bi naredil slide gib nogo preko hlač.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flashanje Xiaomi naprav (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
496104770 (21186) _ssd_sata
»

Spotify/Soundcloud/Youtube v avtu na telefonu. Bo šla baterija po gobe?

142112 (1480) XLapse
»

MIUI v slovenskem jeziku (strani: 1 2 3 4 5 )

20337013 (20065) BOCo.

Android enkripcija, geslo in lockscreen

8777 (565) Mavrik

Več podobnih tem