» »

Koliko prenosa podatkov

Koliko prenosa podatkov

Aneri213 ::

Kupujem nov mobilni telefon, ki ga bom poleg za klice uporabljala tudi za branje in pisanje elektronske pošte, brskanje po internetu, poleg tega pa bom verjetno uporabljala nekatere aplikacije, ki so na voljo za androide. Kakšnih filmov ne bom gledala preko youtuba. Koliko prenosa podatkov potrebujem za takšno uporabo? Izbiram med paketoma 2012 iz Mobitela in Preprosto zame iz Simobila. Cena je enaka, ima pa Simobilov paket dvakrat več prenosa podatkov. Ampak, ker smo vsi v družini na Mobitelu, bi s prehodom na Simobil njim povečala stroške in če je za normalno uporabo dovolj 500 MB prenosa podatkov, ko ga ima Mobitel, bom raje ostala pri njih. Po drugi strani pa ne mislim plačevati dodatnega prenosa, torej, če je za normalno uporabo 500 MB premalo, grem na Simobil. Kakšen nasvet? Koliko pa vi porabite na mesec?

gendale ::

500 mb bi moglo bit dovolj, če ne gledaš filmov&slik
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

T-h-o-r ::

500 mega je stone-age like
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

IceIceBaby ::

Jaz na telefonu redno berem maile, večinoma sicer brez priponk, ampak včasih pa tudi kakšna pride vmes. Poleg tega redno uporabljam web za kakšne informacije na poti, wikipedijo, ko kje čakam posurfam po slo-techu itd. Skratka, nikoli ne pazim na prenos, pa mi ne uspe prekoračiti 500mb iz 2012 paketa. Youtube pa res bolj redko gledam.

jusv ::

Jaz tudi ne porabim več kot 500mb, pa veliko delam prek telefona, pošta (2x), odpiram razne priponke in berem novice, skratka sme zelo dosti na netu in do sedaj mi ni uspelo it nikoli čez to mejo!

amigo_no1 ::

Pri androidu ni kvote podatkov nikdar preveč :D.Sploh ker po defaultu hoče vsak drek of appa nekaj updejtati.

Če malo analiziram tvoje navade:
epošta, če ni nekih priponk s PPT-ji imaš 100 MB več kot dovolj
brskanje po internetu - tricky, za kakšne forume, kjer ni slik bo dovolj, normalne strani so zadnje čase kar velike, okoli 1 MB je bila novica na ST
aplikacije - tricky2 največji porabniki se lahko tu skrivajo.

RejZoR ::

To ni čist res. Sam imam SOS paket pri mobitelu in ne presežem 10MB prenosov. Res da samo občasno pogledam mail pa mogoče kaj nahitro pobrskam preko Opera Mobile z vklopljenim Turbo, pa imam Androida.
Aplikacije se same nič ne posodabljajo in eni programi imajo 3G in WiFi lepo ločen.

Kar sem opazil, da je najbolj problematično so stock ROM-i, ki niso vredni pol kurca. Stock Sense na HTC-ju, samo da sem se povezal na 3G pa mi je v 5 minutah brez da bi karkoli delal prenesel 300KB. Ko sem gor flashal Cyanogen 7.1, pa mi ene 50KB prenese po ne vem 10 urah povezanosti.

Kar pomeni, da je na delu ali CarrierIQ in veselo pošilja moje podatke naokoli al pa je samo fail design in se pogovarja sam s sabo. Cyanogen recimo tega problema nima, podobno je tud na BadaOS, ki tud ne prenaša stvari v tri krasne če nimaš nobenega aktivnega widgeta, ki hoče net povezavo.
Tko da je zelo odvisno od posameznega softwara pa čeprav gre za en in isti OS.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

jizzer ::

Tudi jaz mam dovolj 100MB na mesec.
Pregledujem pošto tu pa tam kako applikacijo čeje res sila dol potegnem, na facebook sem non stop prijavljen pa tut kake druge strani (e-stave,nogomania) pregledujem. Doma pa itak mam Wifi za app-e pa je stvar rešena.

damjan1980 ::

Nekaj je sigurno na tem da htc romi veliko vlecejo dol, ker meni recimo potegne dol nekje 3 mb na dan, pa sploh nic ne delam. Drugace pa 500 mb je premalo, ce se misli dosti po forumih skakat, kaj dl,...jaz sem 500 pokuril v dobrih 2 tednih

Zgodovina sprememb…

IceIceBaby ::

Če ti 3mb na dan potegne potem ni čudno.

inbox ::

Na simobilovi strani imaš apliakcijo za izračun koliko bi pribl. pokuril na mesec.

Dr_M ::

Ce se le da, se vedno obesim nekam na wifi, ce ga ni, pac browsam prek 3G, edino na youtube ne grem prek 3G, drugace pa nic ne sparam, pa kar precej visim na netu s telefonom.
In trenutno sem pri porabljenih 170MB.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android fon me je suvereno obral za 75€ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10727931 (22732) Marat
»

smartphone - povprečna poraba prenosa podatkov

Oddelek: Pomoč in nasveti
265464 (4913) PrimozR
»

Nakup androida - simobil

Oddelek: Mobilne tehnologije
6958 (768) Mavrik
»

Si mobil in napake (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7920270 (16856) Mitja358
»

Mobitel UMTS ali Simobil Vodafone

Oddelek: Mobilne tehnologije
243581 (2890) flipflop

Več podobnih tem