Forum » Pomoč in nasveti » Problem z RAMom
Problem z RAMom
Snegman ::
Mam prenosnik ASUS K53T, vgrajen 4gb RAM, operacijski sistem windows7 64bit
Na sistemskih lastnostih mi piše da je vgrajenga 4GB rama, ampak uporabnega samo 3,48gb.
V BIOSU je nastavljeno da bere 4gb rama, tako da nevem kaj še ukrenit.
Ali ma morda kdo iste težave in ali kdo pozna rešitev?
Hvala
Na sistemskih lastnostih mi piše da je vgrajenga 4GB rama, ampak uporabnega samo 3,48gb.
V BIOSU je nastavljeno da bere 4gb rama, tako da nevem kaj še ukrenit.
Ali ma morda kdo iste težave in ali kdo pozna rešitev?
Hvala
Enron x86 ::
Spomin ti odžira grafična kartica (512 MB), kar je popolnoma normalno za prenosnike z integrirano gr. kartico.
Lp
Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
Invictus ::
Del RAMa porabijo gonilniki in strojna oprema, tako da ne moreš naredit nič ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Snegman ::
a če bom dodal še 4 gb rama, pol mi bo med uporabljeni ram kazalo kej več, al je to odvisnu od biosa ša čipseta ?
Gray_Warden ::
če dodaš še 4 gb rama boš imel ti na voljo 7.5 gb rama, 512 mb pa bo verjento dobila grafična kartica. Vsekakor se ti bo poznalo na performansu računalnika...delal ti bo bolj gladko.
Precej se bo poznalo kar se tiče prefetch-a, ki v ram prednaloži datoteke ki jih pogosto uporabljaš, zato da se potem program ki te datoteke uporablja pač hitreje zažene. Več kot imaš rama, več datotek lahko prednaloži:)
Kupi, saj je le 25 eur...
Precej se bo poznalo kar se tiče prefetch-a, ki v ram prednaloži datoteke ki jih pogosto uporabljaš, zato da se potem program ki te datoteke uporablja pač hitreje zažene. Več kot imaš rama, več datotek lahko prednaloži:)
Kupi, saj je le 25 eur...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj imam samo 3GB namesto 4GB rama? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 20382 (10467) | bobi1992 |
» | Windows 7 32bit vs. 64bitOddelek: Operacijski sistemi | 7088 (6196) | Blisk |
» | se mi splaca zamenjati visto za xpOddelek: Operacijski sistemi | 2030 (1396) | solatko |
» | Toshibini prenosniki z AMD procesorjiOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 5521 (4058) | MrStein |
» | opis sistemskih zahtev pri igrahOddelek: Igre | 1701 (1248) | Izi |