» »

Mehanska tipkovnica

Mehanska tipkovnica

««
61 / 61
»
»»

aytim ::

Sindrom je izjavil:

Zdravo, a je kje v Sloveniji kaka trgovina kjer bi lahko osebno prišel preizkusiti razne vrste Cherry mehanskih tipk?

Je kaksen razlog za Cherry? Odkar so jim potekli patenti niso vec konkurencni, drugih switchev je pa mali miljon. In drugacnih in bistveno boljsih in oboje od tega.

Sindrom ::

Ja, sem ugotovil po kratki preiskavi. Cherry so bili pač eni, ki sem jih zasledil, sedaj pa vidim, da jih je malo morje. Baje zelo hvalijo stikala HMX.
Gledal sem tipkovnice Keychron, a kaj, ko nimajo slovenskih tipk. S tistimi nalepkami ali dodatnimi gravurami se mi pa ne da ukvarjati, ker potem zgleda vse grdo.
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

Tilen88 ::

Sej na večini kvalitetnih mehanskih tipkovnicah ne boš dobil slovenskega layouta,..to je že dlje časa passe.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tilen88 ()

PARTyZAN ::

Keychron je v evropi en od najdostopnejših z ISO layoutom. Preveri to povezavo.
Jaz se trenutno oziram za Wobkey Crush 80 Reboot s POM ISO all around flexcut plateom in TTC Frozen Silent V2 switchi.

Pa se sploh dobi za Keychron kje slovenski/hrvaški layout tipk? Uradno tega razporeda Keychron ne prodaja. Ali ga morda prodaja kateri drugi proizvajalec, da se potem samo določene tipke zamenjajo? Če se ne motim, imajo stikala nek standarden nastavek za tipke, ki bi moral med proizvajalci biti kompatibilen.

Tilen88 je izjavil:

Sej na večini kvalitetnih mehanskih tipkovnicah ne boš dobil slovenskega layouta,..to je že dlje časa passe.

Ne razumem zakaj jim je taka težava ponuditi mednarodne razporede tipk za posamezne države oz. jezike. Ni veliko dela, le tipke je treba pravilno vstaviti na stikala. Ponekod pa uporabijo kar laser, ki v prazne tipke, ki so že vstavljene v tipkovnico, vgravira ustrezne znake.

Ganon ::

Deset let od nakupa Filco tipkovnice, še danes z največjim užitkom tipkam nanjo. Nakup in pol.

PrimozR ::

PARTyZAN je izjavil:

Jaz se trenutno oziram za Wobkey Crush 80 Reboot s POM ISO all around flexcut plateom in TTC Frozen Silent V2 switchi.

Ampak so povsem zblazneli, ker nimajo več pametnih stikal na ISO layoutih - ni opcije z modrimi stikali. Kvečjemu na starejših modelih, ki pa nimajo 2,4 GHz USB dongla (specifika, zaradi katere bi ga potreboval plus BT povezava baje ni najboljša pri Keychronu...).

Zame je zaenkrat še vedno praktično edina izbira MX Mechanical Mini s clicky stikali.

Sindrom je izjavil:

Pa se sploh dobi za Keychron kje slovenski/hrvaški layout tipk? Uradno tega razporeda Keychron ne prodaja. Ali ga morda prodaja kateri drugi proizvajalec, da se potem samo določene tipke zamenjajo? Če se ne motim, imajo stikala nek standarden nastavek za tipke, ki bi moral med proizvajalci biti kompatibilen.

Tilen88 je izjavil:

Ne razumem zakaj jim je taka težava ponuditi mednarodne razporede tipk za posamezne države oz. jezike. Ni veliko dela, le tipke je treba pravilno vstaviti na stikala. Ponekod pa uporabijo kar laser, ki v prazne tipke, ki so že vstavljene v tipkovnico, vgravira ustrezne znake.

Ker so double shot, da so tipke osvetljene. To pa pomeni, da morajo za vsak razpored narediti svoja orodja (za vsako za naš razpored specifično tipko dve ločeni orodji). Vsako orodje verjetno stane nekaj 1000 EUR. In za tistih 10 tipkovnic, ki jih bodo prodali v Sloveniji, tega ne bodo naredili.

Drugače je, če je lasersko gravirana oz. dye sublimated legenda, tam na prazne, standardne tipke naprintaš karkoli. Pri WASD keyboards si lahko uploadal fajl, v katerem si določil vse, kar si žele na določeno tipko naprintati. Na vrhu na 4 lokacijah, spredaj, v različnih barvah, pisavah, kar ti paše.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

kuglvinkl ::

PrimozR je izjavil:

PARTyZAN je izjavil:

Ampak so povsem zblazneli, ker nimajo več pametnih stikal na ISO layoutih - ni opcije z modrimi stikali. Kvečjemu na starejših modelih, ki pa nimajo 2,4 GHz USB dongla (specifika, zaradi katere bi ga potreboval plus BT povezava baje ni najboljša pri Keychronu...).

Zame je zaenkrat še vedno praktično edina izbira MX Mechanical Mini s clicky stikali.

Sindrom je izjavil:

Tilen88 je izjavil:

Ker so double shot, da so tipke osvetljene. To pa pomeni, da morajo za vsak razpored narediti svoja orodja (za vsako za naš razpored specifično tipko dve ločeni orodji). Vsako orodje verjetno stane nekaj 1000 EUR. In za tistih 10 tipkovnic, ki jih bodo prodali v Sloveniji, tega ne bodo naredili.

Drugače je, če je lasersko gravirana oz. dye sublimated legenda, tam na prazne, standardne tipke naprintaš karkoli. Pri WASD keyboards si lahko uploadal fajl, v katerem si določil vse, kar si žele na določeno tipko naprintati. Na vrhu na 4 lokacijah, spredaj, v različnih barvah, pisavah, kar ti paše.

A so vredne svojga denarja? Pred casom sem jih gledal, Wasd namrec.
Your focus determines your reallity

Tako kot so napisali, draga proizvodnja in se jim za malo slovenijo en splača. jaz sem pač kupil custom keycapse, na layout nisem gledal tolk ker itak ne gledam na tipke ko pišem.

Okapi ::

Saj ni samo Slovenija, cela ex-Juga uporablja enake.

Tilen88 je izjavil:

jaz sem pač kupil custom keycapse
Kje si jih pa kupil?

BigWhale ::

Jaz sem moj custom layout naredil pri https://fkcaps.com/custom/ ampak so se mi po pol leta zacele brisat oznake na tipkah.

aytim ::

AliExpress je pravi naslov in za stikala in za tipke

Frgazor ::

kakšen link do slovenskih tipk na aliju?

Sindrom je izjavil:

Tilen88 je izjavil:

jaz sem pač kupil custom keycapse
Kje si jih pa kupil?

https://oblotzky.industries/

Okapi je izjavil:

Saj ni samo Slovenija, cela ex-Juga uporablja enake.

Mislim ,.. če maš pare....
https://www.ebay.com/itm/224894038607

Evo ti slovenske in ex-yugo znake :D

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Na Bolhi imaš IBM z jugo črkami, za 20 evrov.

https://www.bolha.com/zicne-tipkovnice/...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Okapi je izjavil:

Na Bolhi imaš IBM z jugo črkami, za 20 evrov.

https://www.bolha.com/zicne-tipkovnice/...

Niso te IBM-ke mele drugačen tip stikal(rubber dome membrana)? Nevem, kje bi lahk pol keycapse uporabil, razn kot komplet s to tipkovnico(če sploh dela). Jaz mam take na kašči, k je fotr spravljal, tudi neke cherry stare. Morm pogledat en dan.

Tko, da mal brezveze si to linkal :D

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

kuglvinkl je izjavil:

A so vredne svojga denarja? Pred casom sem jih gledal, Wasd namrec.

Težko reči, firma je propadla :)

Jaz sem gledal to pred leti ampak me je motilo, da niso imeli wireless in low profiel opcije. Zato imam pa MX Mechanical Mini v nordijskem layoutu (ker nočem gledati Strgjev in podobnih zadev z nemškega layouta :D ).
««
61 / 61
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero tipkovnico kupiti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
14131949 (4100) Han
»

Nova tipkovnica - kaj in kje kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5214715 (12373) zhigatsey
»

Katera tipkovnica?

306563 (3069) Pat_MaGroin
»

Gamer tipkovnica (strani: 1 2 3 4 )

16054326 (48936) LordPero

Več podobnih tem