» »

Mehanska tipkovnica

Mehanska tipkovnica

««
27 / 60
»»

Thuban ::

Domobrancek je izjavil:

Pozdravljeni. Rabi bi samo mnenje glede tipkovnice. Ceno ima precej nizko zato me zanima vaše mnenje. Je cena realna za to tipkovnico al je to kak fake pa je zato cenejša? Hvala Lp

http://www.ebay.com/itm/Rapoo-V500-Mech...

zagotovo je logitech k120 boljša.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Infusion ::

Je kaka solidna mehanska tipkovnica (full) pod 50€ z vijoličnimi ledicami? Alternativa modre ledice.

Infusion je izjavil:

Je kaka solidna mehanska tipkovnica (full) pod 50€ z vijoličnimi ledicami? Alternativa modre ledice.

:)
če najdeš bilokakšno mehansko tipkovnico pod 50 € si že zmagal. Če je solidna pa sploh.

Infusion ::

Thuban je izjavil:

Infusion je izjavil:

če najdeš bilokakšno mehansko tipkovnico pod 50 € si že zmagal. Če je solidna pa sploh.

Je kaj drugega pa nemehanskega pod 50€ z vijola ali modrimi ledicami? Moja punca rabi pač novo tipkovnico, samo da je kvalitetno.

issak ::

Infusion je izjavil:

Thuban je izjavil:

Infusion je izjavil:

Je kaka solidna mehanska tipkovnica (full) pod 50EUR z vijoličnimi ledicami? Alternativa modre ledice.

če najdeš bilokakšno mehansko tipkovnico pod 50 EUR si že zmagal. Če je solidna pa sploh.

Je kaj drugega pa nemehanskega pod 50EUR z vijola ali modrimi ledicami? Moja punca rabi pač novo tipkovnico, samo da je kvalitetno.

Napačna tema. Sicer pa vijolične ledice niso prav pogoste. Imaš neke modre+rdeče, ki se jih da namešat in RGB, ampak to je vse 100+ ali 150+. Mehanske pač.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

invisuu ::

Infusion je izjavil:

Thuban je izjavil:

Infusion je izjavil:

Je kaj drugega pa nemehanskega pod 50€ z vijola ali modrimi ledicami? Moja punca rabi pač novo tipkovnico, samo da je kvalitetno.

Kvalitetne mehanske tipkovnice za 50€ ne dobiš. Še manj z ledicami.

Za "nemehansko", torej membransko, pa upam da več kot 3€ ne daš.

Assass1n ::

Kje kupiti stikalo cherry mx blue, eden mi včasih dvojno klikne pa bi ga zamenjal.
Rad bi pa original in si iz kitajske ne upam naročiti da ne bo ponaredek.
Lahko tudi kupim enega od koga piši zs.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Crossfire ::

Lahko omenjen switch odlotaš in ga razstaviš, očistiš in ponovno prilotaš. Ako še vedno ne bo deloval: https://www.reddit.com/r/mechmarket/com...
Drugače pa objaviš oglas, da iščeš mx blue switche, zagotovo boš našel koga, ki ti bo pripravljen poslati kakšnega.

Okapi ::

Stikala za tipkovnice niso ravno raketna znanost in verjetno je tudi ponaredek (če je mehanski) čisto OK, vsaj za eno tipko.

invisuu je izjavil:

Infusion je izjavil:

Thuban je izjavil:

Infusion je izjavil:

Je kaka solidna mehanska tipkovnica (full) pod 50EUR z vijoličnimi ledicami? Alternativa modre ledice.

če najdeš bilokakšno mehansko tipkovnico pod 50 EUR si že zmagal. Če je solidna pa sploh.

Je kaj drugega pa nemehanskega pod 50EUR z vijola ali modrimi ledicami? Moja punca rabi pač novo tipkovnico, samo da je kvalitetno.

Kvalitetne mehanske tipkovnice za 50EUR ne dobiš. Še manj z ledicami.

Za "nemehansko", torej membransko, pa upam da več kot 3EUR ne daš.

12 EUR za Logitech k120 for business. Perfekcija od tipkovnice za poslovne namene.
Za domačo rabo pa Cherry Stream XT za 30 EUR.

Še nisem nor, da bi dal za TIPKOVNICO 100 in več EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thuban ()

Thuban je izjavil:

12 EUR za Logitech k120 oem. Perfekcija od tipkovnice za poslovne namene.

Čestitke!
http://gifsec.com/wp-content/uploads/GI...

upam da doživiš orgazem vsakič ko pritisneš tipko na svoji mehanski tipkovnici ;) Pri testiranju mehanskih tipkovnic za 200 EUR sem jaz samo facepalmal kako otročji mora biti človek, da to dejansko kupi.

Čez membranske Logitech in Cherry scissor switch ni tipkovnic..

Zgodovina sprememb…

Hvala ti, ded!
Tudi mene marsikatera nad 200 eur ne fascinira, da smo si na jasnem...katero pa si preizkusil, če ni skrivnost?
Svetujem ti, da pač omejiš trollanje ako nimaš kaj dosti konstruktivnega dodati oz. pomagaš pri reševanju svetovnih problemov s pomočjo perfekcije, kar k120 absolutno je.

testiral sem logitech g910, g710 (se mi zdi da je taka oznaka, bila je z oranžno plastiko in ne modro tako da sklepam da je bila "glasna" verzija), g410 in.......nisem bil impresioniran. Oziroma g910 in g410 sta katastrofalno slabi bili, čudaško oblikovane tipke, g710 pa je bila ok ampak popolnoma nič boljša od navadne k120 membranske OEM tipkovnice.
Testiral sem vse od Razer in.... nisem bil impresioniran.
Testiral sem neko Roccat za 190 ali 200 EUR in.... se mi je gabila.

Ne vidim poante v nakupu mehanske tipkovncie, če mehanske tipkovnice nudijo to kar so nudile navedene testirane mehanske tipkovnice. Rad bi preizkusil Das Keyboard, pa je ni možno nikjer.
Če bi bilo možno dobiti dobre stare Cherry mehanske tipkovnice (blue ali brown) za 50 EUR (kot se prodajajo v tujini) s slovenskim naborom tipk, pa bi jo kupil.

Če imaš predlog kje lahko testiram kakšne "boljše" mehanske tipkovnice pa na dan z besedo. Cooler Master, Das Keyboard, Cherry...?

ZATO sem mu predlagal nakup nove Logitech k120 for business (ker je boljša kot navadna k120!!!!!), saj je dejstvo da človek lahko kupi samo navadno membransko k120 ali pač neko kvalitetno mehansko, če si pripravljen plačati ogromno. Vmes te samo nategnejo.

ps.: res je da sem vse navedene mehanske testiral v trgovini ampak hej....saj pravite da so mehanske tipkovnice neuničljive tako da dejstvo da so stale v trgovini ne bi smelo prav nič vplivat na kvaliteto tipkovnic :)

Zgodovina sprememb…

mojca ::

Thuban je izjavil:

Rad bi preizkusil Das Keyboard, pa je ni možno nikjer.

Če imaš predlog kje lahko testiram kakšne "boljše" mehanske tipkovnice pa na dan z besedo.

Nekaj postov nazaj je bilo omenjeno srečanje ljubiteljev tipkovnic:
https://slo-tech.com/forum/t503518/p507...
1. slovenski keyboard meetup

Pridi tja in jo boš lahko preizkusil.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: mojca ()

Domobrancek ::

Meni je bolj čudno to, da vedno kadar kdo omeni membransko tipkovnico se oglasijo usi in povejo kok so mehanske boljše, ko kdo omeni poceni mehansko tipkovnico pa usi rečejo da je bolš ostat na membranski k pa kupt poceni mehansko..

Zgodovina sprememb…

Thuban je izjavil:

testiral sem logitech g910, g710 (se mi zdi da je taka oznaka, bila je z oranžno plastiko in ne modro tako da sklepam da je bila "glasna" verzija), g410 in.......nisem bil impresioniran. Oziroma g910 in g410 sta katastrofalno slabi bili, čudaško oblikovane tipke, g710 pa je bila ok ampak popolnoma nič boljša od navadne k120 membranske OEM tipkovnice.
Testiral sem vse od Razer in.... nisem bil impresioniran.
Testiral sem neko Roccat za 190 ali 200 EUR in.... se mi je gabila.

Ne vidim poante v nakupu mehanske tipkovncie, če mehanske tipkovnice nudijo to kar so nudile navedene testirane mehanske tipkovnice. Rad bi preizkusil Das Keyboard, pa je ni možno nikjer.
Če bi bilo možno dobiti dobre stare Cherry mehanske tipkovnice (blue ali brown) za 50 EUR (kot se prodajajo v tujini) s slovenskim naborom tipk, pa bi jo kupil.

Dobrih, starih cherryjev je kar veliko na trgu...blue oz black, za denar, za katerega se prodajajo ponujajo super izkušnjo.

Žal logitech G serija ni ravno pojem med mehanskimi tipkovnicami...roamer-g stikala so, roko na srce, šala :)
Isto razer z kailh switchi..

Sploh, ker kvaliteten mehanski board ala hhkb dobiš second hand že za okoli 150eur...

BorutK-73 ::

Assass1n je izjavil:

Kje kupiti stikalo cherry mx blue, eden mi včasih dvojno klikne pa bi ga zamenjal.
Rad bi pa original in si iz kitajske ne upam naročiti da ne bo ponaredek.
Lahko tudi kupim enega od koga piši zs.

Meni sta nagajala E in R in sem jih zamenjal z T tipkami(logitech ima M) ki jih nikoli ne uporabljam.
Odlotaš dva lota in gre stikalo dol.

ps
tipkulja:
Thermaltake Meka-G z black switchi

Zgodovina sprememb…

BorutK-73 ::

Thuban je izjavil:

invisuu je izjavil:

Infusion je izjavil:

Thuban je izjavil:

Infusion je izjavil:

Kvalitetne mehanske tipkovnice za 50EUR ne dobiš. Še manj z ledicami.

Za "nemehansko", torej membransko, pa upam da več kot 3EUR ne daš.

12 EUR za Logitech k120 for business. Perfekcija od tipkovnice za poslovne namene.
Za domačo rabo pa Cherry Stream XT za 30 EUR.

Še nisem nor, da bi dal za TIPKOVNICO 100 in več EUR.

Potem si v napačni temi.

Thuban je izjavil:

Ne vidim poante v nakupu mehanske tipkovncie

Jaz pa ne vidim poante v tem, da ti postaš v tej temi. Kaj praviš, če se odstraniš? Jaz ne rabim brati tvojih postov, ti pa ne rabiš pisati polpismenih esejev o temi, ki ti ni zanimiva.

Edino kar se strinjam s teboj je, da so razne Razer in Roccat tipkovnice ogabne.

Domobrancek je izjavil:

Meni je bolj čudno to, da vedno kadar kdo omeni membransko tipkovnico se oglasijo usi in povejo kok so mehanske boljše, ko kdo omeni poceni mehansko tipkovnico pa usi rečejo da je bolš ostat na membranski k pa kupt poceni mehansko..

Seveda, to je samoumevno. Poglej, mi tukaj vozimo BMWje serije M, MB serije AMG in Audije serije RS. Priletel si ti noter in vprašal, če je tvoja Honda Civic letnik '91 isto hitra kot naši avti, ker si gor s selotejpom prilepil ročno narejen spojler iz lesa. A morda sedaj razumeš?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: invisuu ()

invisuu je izjavil:

Thuban je izjavil:

Ne vidim poante v nakupu mehanske tipkovncie

Jaz pa ne vidim poante v tem, da ti postaš v tej temi. Kaj praviš, če se odstraniš? Jaz ne rabim brati tvojih postov, ti pa ne rabiš pisati polpismenih esejev o temi, ki ti ni zanimiva.

Edino kar se strinjam s teboj je, da so razne Razer in Roccat tipkovnice ogabne.

Domobrancek je izjavil:

Seveda, to je samoumevno. Poglej, mi tukaj vozimo BMWje serije M, MB serije AMG in Audije serije RS. Priletel si ti noter in vprašal, če je tvoja Honda Civic letnik '91 isto hitra kot naši avti, ker si gor s selotejpom prilepil ročno narejen spojler iz lesa. A morda sedaj razumeš?

Isto hitra ni..še vedno je pa boljše imeti '91 hondo kot pa kolo. Torej je še vedno bolje imeti poceni mehansko kot pa membransko.

BorutK-73 je izjavil:

Potem si v napačni temi.

ne, čakam da mi kak fanatik pojasni zakaj je smiselno dat 200 EUR za TIPKOVNICO. Ali pa je to le pokazatelj samskosti osebka?

Crossfire je izjavil:

Dobrih, starih cherryjev je kar veliko na trgu...blue oz black, za denar, za katerega se prodajajo ponujajo super izkušnjo.

Žal logitech G serija ni ravno pojem med mehanskimi tipkovnicami...roamer-g stikala so, roko na srce, šala :)
Isto razer z kailh switchi..

Sploh, ker kvaliteten mehanski board ala hhkb dobiš second hand že za okoli 150eur...

Samo zakaj bi vzel second hand z bakterijami namazano tipkovnico za 150 EUR če dobiš NOVO cherry z mx blue ali brown switchy za 50-70 EUR? To vas sprašujem, zakaj se pojavijo ljudje, ki za tipkovnico dajo 150 in več EUR. V čem je poanta? Večina najkvalitetnejših tako ali tako uporablja cherry stikala...original cherry tipkovnice Z ISTIMI stikali pa se prodajajo od 50-70 EUR.

mojca je izjavil:

Thuban je izjavil:

Rad bi preizkusil Das Keyboard, pa je ni možno nikjer.

Če imaš predlog kje lahko testiram kakšne "boljše" mehanske tipkovnice pa na dan z besedo.

Nekaj postov nazaj je bilo omenjeno srečanje ljubiteljev tipkovnic:
https://slo-tech.com/forum/t503518/p507...
1. slovenski keyboard meetup

Pridi tja in jo boš lahko preizkusil.

Hvala, vendar bom izpustil to neverjetno priložnost.

Zgodovina sprememb…

jacksy ::

Thuban je izjavil:

BorutK-73 je izjavil:

Potem si v napačni temi.

ne, čakam da mi kak fanatik pojasni zakaj je smiselno dat 200 EUR za TIPKOVNICO. Ali pa je to le pokazatelj samskosti osebka?

Zato, ker ima vsak tele svoj vesele.

razumem, vendar sem pisal v to temo s pričakovanjem da mi bo kdo pojasnil kaj je dobrega na teh tipkovnicah...glede na odziv vidim da nič. Hvala za odgovor.

Thuban je izjavil:

Samo zakaj bi vzel second hand z bakterijami namazano tipkovnico za 150 EUR če dobiš NOVO cherry z mx blue ali brown switchy za 50-70 EUR? To vas sprašujem, zakaj se pojavijo ljudje, ki za tipkovnico dajo 150 in več EUR. V čem je poanta? Večina najkvalitetnejših tako ali tako uporablja cherry stikala...original cherry tipkovnice Z ISTIMI stikali pa se prodajajo od 50-70 EUR.

Zato, ker gledam na svoj denar in zanj želim dobiti največ...Enako kot pri urah...raje 30 let starega speedmasterja iz druge roke, kot novo za takšen denar.

Zakaj bi si privoščil passata, če pa te lahko dacia duster enako pripelje iz točke a v točko b...no trenutno se ubadaš s točno enakim problemom, če malo parafraziram. Gre za osebno preferenco in ne za problem, je odgovor.

Thuban je izjavil:

razumem, vendar sem pisal v to temo s pričakovanjem da mi bo kdo pojasnil kaj je dobrega na teh tipkovnicah...glede na odziv vidim da nič. Hvala za odgovor.

Ne skačemo ravno od navdušanja zato, da bi feedali trolla...

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Crossfire je izjavil:

Thuban je izjavil:

Vprasanje je pravzaprav kar legit. Zakaj dati tudi do 5x vec denarja za kos opreme, ki je v resnici minimalno drugacen. Tukaj dejansko gre za minimalne razlike, kar se tice samega tipkanja.

BigWhale je izjavil:

Crossfire je izjavil:

Thuban je izjavil:

Vprasanje je pravzaprav kar legit. Zakaj dati tudi do 5x vec denarja za kos opreme, ki je v resnici minimalno drugacen. Tukaj dejansko gre za minimalne razlike, kar se tice samega tipkanja.

Tipkanje je pa tudi edin benefit, ki ga dobiš napram membranski tipkovnici. Vsak naj se zase odloči ali mu je vredno dat 100€+ za to ali pač ne. Js bi takoj kupu mehansko tipkovnico, če bi bila 50€. Za ta denar pa ne dobiš kaj dosti tako, da bom kot kaže še nekaj časa na membranski.

Ravno to me zanima. Tipkanje je res drugačno. Ali pa je dejansko boljše ali samo drugačno pa je bistveno vprašanje, ki pogojuje ali bo posameznik plačal 200 € za tipkovnico ali pa bo kupil tipkovnico OEM tipkovnico za 12 €. Ja, membranske tipkovnice propadajo počasi, membrane postajajo trde samo če vsako leto kupiš novo tipkovnico bo trajalo debelih 20 let da prideš na ceno ene vaše nove mehanske tipkovnice.

BigWhale je izjavil:

Poante v tej debati ni. Prepričevati prepričanega pa je neumno. Zato vsakršno nekonstruktivno subjektivno trollanje o iskanju poante v namenski temi žal ni umestno...vsaj po mojem prepričanju.
Sam sem svoj end game našel v hhkb-ju, zanj sem odštel toliko, kolikor se mi je zdelo fer, porihtal sem si ga tako, da je všeč meni in tipkanje nanj mi je v užitek. Absolutno pa mi sede tudi vizualno. Board ti mora biti všeč in ko ti je nekaj všeč ter bi to rad imel, ni več pretirane racionale.
In potem tisti, ki vam mehanske itak ne potegnejo pridete z k120 in podobnimi perfekcijami ter iščete smisel...please, go on, feed yourselves :)

Zgodovina sprememb…

Domobrancek je izjavil:

Isto hitra ni..še vedno je pa boljše imeti '91 hondo kot pa kolo. Torej je še vedno bolje imeti poceni mehansko kot pa membransko.

Ja potem pa si kupi mehansko tipkovnico s ponarejenimi cherry switchi! Sploh ne vem zakaj sprašuješ za mnenje, če itak veš. Samo ne hodit sem jamrati, ko se ti bo switch na pol prelomil. Ali če je občutek "kar nekaj" pri tipkanju.

Thuban je izjavil:

Samo zakaj bi vzel second hand z bakterijami namazano tipkovnico za 150 EUR če dobiš NOVO cherry z mx blue ali brown switchy za 50-70 EUR?

Ker sem dal za HHKBP2 z uvozom in poštnino 320€, lahko pa bi dobil rabljeno za ~180€. Temeljito čiščenje - z dezinfekcijo - traja 2-3 ure. 140€ za 2 uri pomeni 70€ na uro. Tvoja neto ura znaša 70€?

Thuban je izjavil:

Večina najkvalitetnejših tako ali tako uporablja cherry stikala

Osebno med top 5 tipkovnicami ni niti ene tipkovnice s Cherry stikali.

Thuban je izjavil:

Rad bi preizkusil Das Keyboard, pa je ni možno nikjer. Če imaš predlog kje lahko testiram kakšne "boljše" mehanske tipkovnice pa na dan z besedo.

Ne boš verjel, ampak tudi Das je poden - vsaj nova verzija. Uporablja namreč ponarejene switche in ne original Cherry. Ampak prepričan sem, da ti ne bi kar prišel v temo in govoril nekaj na pamet; si temeljito raziskal tematiko in to tako ali tako veš.

Thuban je izjavil:

Hvala, vendar bom izpustil to neverjetno priložnost.

Torej te pravzaprav tema ne zanima, prišel si shitpostat. Če ne prenehaš te bom začel prijavljati moderatorjem.

BigWhale je izjavil:

Popolnoma vsi, ampak res popolnoma vsi hobiji postanejo eksponentno dražji proti temu kaj dobiš z višanjem vložka. Bodisi je to avdiofilija, kolesarstvo ali fitnesiranje.

Kaj točno pridobiš z dražjo tipkovnico je pa znano - če boš prebral temo boš marsikaj že tukaj razbral.

Thuban je izjavil:

Ja, membranske tipkovnice propadajo počasi, membrane postajajo trde samo če vsako leto kupiš novo tipkovnico bo trajalo debelih 20 let da prideš na ceno ene vaše nove mehanske tipkovnice.

Seveda, saj lahko vsaka tri leta kupiš novo Dacio, samo se boš naslednjih 20 let vozil slabše kot v enem BMWju. 15 let star BMW je pač enostavno boljša vozniška izkušnja kot nova Dacia.

V imenu vseh navdušencev nad tipkovnicami se globoko opravičujem, ker nas zanima nekaj kar druge ne (*šok* ljudje imamo različne interese). Mi je zelo žal, ker nisem navdušen nad nogometom in alkoholom.

Crossfire je izjavil:

In potem tisti, ki vam mehanske itak ne potegnejo pridete z k120 in podobnimi perfekcijami ter iščete smisel...please, go on, feed yourselves :)

Ne razumeš, edini način da dokažeš kako so drugi bedni in ti zakon je, da greš v namensko temo o nečem kar te ne zanima in jim razložiš zakaj nimajo pojma.

Ajde, ena lepa slika, da se izboljša ta stran po večih postih vrednih absolutno nič.

Granite keyset je še vedno eden lepših ever...+ medvedek :)

""""""Gledališčniki so bedni, jaz gledam boljše predstave doma na TVju - pa še zastonj je!!!""""""

Zgodovina sprememb…

RF87U 10th Anniversary - popolnost

Crossfire je izjavil:

RF87U 10th Anniversary - popolnost

Fak, 10th anni...še vedno imam sanje o Type S s 55g domei in 10th Anni capi, samo enostavno ne morem upravičiti 250EUR za tipkovnico samo za to, da dol poberem cape :(

"""""Zbiranje znamk je bedno, itak rabiš samo eno da pošlješ pošto!!!""""""

"""""Knjige so bedne, itak lahko poslušaš audiobook pa še manj časa porabiš!!!"""""

"""""X je bedno, itak je Y boljše ker se mora svet vrteti kot jaz zahtevam!!!"""""

Zgodovina sprememb…

issak ::

Thuban je izjavil:

Ravno to me zanima. Tipkanje je res drugačno. Ali pa je dejansko boljše ali samo drugačno pa je bistveno vprašanje, ki pogojuje ali bo posameznik plačal 200 € za tipkovnico ali pa bo kupil tipkovnico OEM tipkovnico za 12 €. Ja, membranske tipkovnice propadajo počasi, membrane postajajo trde samo če vsako leto kupiš novo tipkovnico bo trajalo debelih 20 let da prideš na ceno ene vaše nove mehanske tipkovnice.

Pač občutek tipk in kotrole nad znaki je boljši. Ko stisneš tipko na MX Blue ali MX Brown in ko klikne, si 110% ziher da je znak na zaslonu, brez da potisneš tipko čisto do dna. Na membranski tega ni, tipko moraš do tal pritisnit, pa še to včasih ne prime. Jaz imam neko K520 membransko ki neki čudno klika, ampak mi veliko znakov uide, ker sem navajen na MX Blue od doma, ki je lažja za pritisnit in vedno vem kaj pritiskam. Pač, všeč mi je občutek.

Za nekatere je tipkovnica orodje, s katerim preživijo cel dan, enako kot da mizar 1000 za mašino, ki dela 'isto' kot tista za hobi iz lidla za 150, je more orodje miš in tipkovnica. S tem ko so tipke lažje za pritisnit manj trpijo prsti ker rabiš manj sile za vsako tipko pritisnit. MX Blue rabijo 50cN sile, da naredijo stik, MX Brown 45cN, membranske pa lahko tudi 60-70cN in to ne nujno konsistentno po celi tipkovnici. Se pravi da za vsako tipko rabiš več sile, in pri tisočih znakih dnevno se to nabere (bolečine v prstih ipd).

Sicer pa lej, mi tukaj damo 100-200€ za tipkovnico, pa imaš vsaj nekaj od tega, ker to dnevno občutiš. Nekateri zmečejo toliko na mesec za čike, pa občutijo le težje dihanje in smrad, eni pa plačajo toliko za eno lito feltno, pa rabijo 4 za cel avto. Pa se po feltnah avto čisto enako pelje, samo izgled je drug. Vsak plačuje veliko za nekaj, kar se drugim zdi metanje denarja stran. Če ti ne sede, te nihče ne sili, sigurno pa tudi ti zapravljaš denar za kaj kar bi se meni zdelo metanje stran, pa ti to pač sede, zato ti ne bom težil.

sicer pa, na koliko mehanskih tipkovnic si že tipkal (tipkal več dni ali vsaj kakšno uro, ne samo pol minutke v trgovini), da lahko trdiš da je K120 bog in batina tipkovnic, in se lahko vse mehanske skrijejo pred njo?

Pa tudi sicer niso vse mehanske 150€+, lahko kupiš Cherry MX board za 62€ http://www.mindfactory.de/product_info...., kar pa niti ni več neka pretirana cena za orodje, ki ga uporabljaš 8 ur dnevno ali več.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

"""""Hlače na rob so bedne, kavbojke so cenejše!!!"""""

BigWhale je izjavil:

Crossfire je izjavil:

Thuban je izjavil:

Kaj lahko potem šele rečemo o tipkovnici, ki mi jo je pred pol ure prinesel poštar.;)

Datamancer??? Nice Okapi!

Zgodovina sprememb…

jacksy ::

Thuban je izjavil:

Ravno to me zanima. Tipkanje je res drugačno. Ali pa je dejansko boljše ali samo drugačno pa je bistveno vprašanje, ki pogojuje ali bo posameznik plačal 200 EUR za tipkovnico ali pa bo kupil tipkovnico OEM tipkovnico za 12 EUR. Ja, membranske tipkovnice propadajo počasi, membrane postajajo trde samo če vsako leto kupiš novo tipkovnico bo trajalo debelih 20 let da prideš na ceno ene vaše nove mehanske tipkovnice.

Tudi jaz se nekako navdušujem, da bi kupu mehansko tipkovnico... zakaj???? mogoče ker se fajn sliši... upam da bodo izpeljali 1. slovenski keyboard meetup in da bom lahko probal različne tipe tipkovnic in stikal....

Tukaj imaš tipkovnico za 64 EURičev: https://www.computeruniverse.net/produc...
Lahko izbiraš med rdečimi, modrimi, rjavimi ali črnimi stikali, ki jih lahko še reguliraž z obročki. Razlike med njimi so v glasnosti, povratni informaciji in potrebni sili za pritisk tipke:

modro stikalo MX: glasno, 50g sile za aktiviranje
zeleno stikalo MX: identično kot modro le da ima tršo vzmet. 70g
rjavo stikalo MX: tiho, 45g, manj povratne informacije kdaj je stikalo aktivirano
clear stiklo MX: kot rjavo samo da ima več povratnih informacij za prste, 65g
rdeče stikalo MX: kot črno,nima povratnih informacij, 45g. Igralci imajo menda radi ta stikala
črno stiklao MX: 60g, brez povratne informacije, trži se kot igralsko stikalo

To so cherry mx stikala. nekateri proizvajalci tipkovnic uporabljajo ta stikala, drugi pa svoja.

Odvisno kaj tvojim prstom paše:
http://www.wasdkeyboards.com/mechanical...
https://deskthority.net/wiki/Cherry_MX
http://www.keyboardco.com/blog/index.ph...

Lahko dodaš o-ring za bolj mehek pristanek tipke in za nižanje glasnosti.

Življenjska doba membranskega stikala naj bi bila 5-10 milijonov, mehanskega stikala pa 50 milijonov.

ceno pa dvignejo RGB lučke:

upam da se ne motim dosti, drugače me pa popravite.

Sem videl, da me je issak prehitel....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jacksy ()

mihor ::

@Crossfire, model, pozabil si na inverted spacebar. :( Hitro tipko obrnit! :)

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Crossfire ()

mihor je izjavil:

@Crossfire, model, pozabil si na inverted spacebar. :( Hitro tipko obrnit! :)

Inverted spacebar forever! :)

Zgodovina sprememb…

mojca ::

Eno vprašanje.

Meni ni domala nobena tipkovnica iz štacune všeč, razen applove in zelo zelo redkih drugih izjem (da se razumemo: mehanskih v štacu ni). Doma imam sicer še eno mehansko tipkovnico, čeprav ne pride toliko v poštev, da bi tisti cegel nosila ves dan s seboj in zato večinoma služi samo na stacionarcu.

Mi zna kdo po kmečko razložiti, kakšna je poglavitna razlika med applovo tipkovnico in "povprečno" iz štacune ali "povprečno" mehansko?

Mehanska kvaliteta kapic na applovih tipkovnicah je sicer porazna. Ko sem jih v preteklosti snemala, sem kar nekaj zatičev polomila in niso več dobro držali tipke na mestu. Občutek pri tipkanju pa je dober.

(Z ostalimi se pa strinjam, da je povsem brezpredmetno razpravljati o tem, ali se splača dati 5-kratnik cene za mehansko tipkovnico, ker pravilnega odgovora ni. Pač, mene Audi/BMW ne gane in zato vozim najcenejšo kripo, ki me pripelje od točke A do točke B. Za tipkovnico, kjer preživim pretežni del dneva, mi pa ni vseeno. Žal mi je samo, da si je na prenosniku ne moreš prosto izbrati.)

Jaz kupujem samo še second hand preko za to ustanovljenih kanalov...in kupujem najprej to, kar mi je vizualno všeč in je glede na to kar ponuja vredno svojega denarja. Precej splošen odgovor, vem, a težko ti drugače odgovorim...če ti je kul applova tipkovnica, super, potem je to to. Jaz se niti ne bi obremenjeval z mehanskimi, membranskimi...pomembno je samo to, kar je posamezniku všeč. Pa če je to k120, jebiga :)

invisuu je izjavil:

"""""Hlače na rob so bedne, kavbojke so cenejše!!!"""""

SA Retro...se mi še zmeraj kdaj pa kdaj kolca po njej...edino ta SA profil je tok specifičen...precej visok action, trpijo prsti.

Zgodovina sprememb…

mojca je izjavil:

Eno vprašanje.

Meni ni domala nobena tipkovnica iz štacune všeč, razen applove in zelo zelo redkih drugih izjem (da se razumemo: mehanskih v štacu ni). Doma imam sicer še eno mehansko tipkovnico, čeprav ne pride toliko v poštev, da bi tisti cegel nosila ves dan s seboj in zato večinoma služi samo na stacionarcu.

Mi zna kdo po kmečko razložiti, kakšna je poglavitna razlika med applovo tipkovnico in "povprečno" iz štacune ali "povprečno" mehansko?

Mehanska kvaliteta kapic na applovih tipkovnicah je sicer porazna. Ko sem jih v preteklosti snemala, sem kar nekaj zatičev polomila in niso več dobro držali tipke na mestu. Občutek pri tipkanju pa je dober.

(Z ostalimi se pa strinjam, da je povsem brezpredmetno razpravljati o tem, ali se splača dati 5-kratnik cene za mehansko tipkovnico, ker pravilnega odgovora ni. Pač, mene Audi/BMW ne gane in zato vozim najcenejšo kripo, ki me pripelje od točke A do točke B. Za tipkovnico, kjer preživim pretežni del dneva, mi pa ni vseeno. Žal mi je samo, da si je na prenosniku ne moreš prosto izbrati.)

Apple uporablja čisto navaden in čisto isti switch kot vse ostale tipkovnice. Edino ta nov macbook ima nov switch. Najbrž ti je njihova tipkovnica bolj všeč samo zaradi kapic, switch je namreč isti (scissor). Kvaliteta kapic je čisto navaden tanek ABS, cenejših kapic dobesedno ni možno narediti. Pravtako ni možno narediti cenejšega switcha oziroma cenejši switch kot ta "od Appla" ne obstaja. Razlika je v tem, da so Applove kapice še tanjše, da so lahko naredili tanjše laptope. Ta nov switch praktično več ni switch, ampak je še samo ON/OFF stikalo brez hoda. Imam doma novega macbooka in ta tipkovnica se meni zdi obupna, je pa omogočila resnično fantastičen dizajn laptopa.

Glede na to kaj si napisala, bi upal staviti, da ti bo najbolj všeč Topre switch. Je pa precej draga investicija. Pridi na meeting, lahko sprobaš in ugotoviš. Topre je kot membranska, samo da ima precejšen hod, na koncu ne udariš ob trdo gumo/plastiko, ampak se vboči gumijasta kupola, ki da feedback, da si pritisnil stikalo; občutek je podoben kot da bi potisnil prst v blazino.

Zadnji odstavek pa se meni zdi samoumeven. Žal tako zelo samoumevne stvari niso vsem jasne; torej da imamo ljudje različne interese. Meni se zdi bolj smiselno menjati računalnik, obdržati tipkovnico (torej orodje, s katerim računalnik upravljaš) kot obratno. *shrug*

She could like oneness with the cup rubber ;)

Absolutno.

Zgodovina sprememb…

tsatthoggua ::

Da se pridružim temi... tudi sam razmišljam o nakupu mehanske tipkovnice pa mi zaenkrat še ni uspelo najti prave. Mogoče bo tukaj kdo malo pomagal...

Imel sem šanso probat Das Keyboard 4 pa me niti malo ni zamikala. Predvsem zaradi aluminija, ki je kot plošča položen čez tipkovnico. Spredaj je bilo tako kake pol cm ostrega roba, ki me je že takoj motil in si ne predstavljam, da bi imel roko položeno tja dlje časa. Verjetno bi z wrist restom to rešil, vendar vseeno fail po celi črti za tipkovnico vredno 170€ (imho, pač če koga rajca ta rob pa naj ga). Prav tako črke niso bile lasersko vgravirane kot trdijo na njihovi strani ampak so zgledale, kot da bi bile nalepljene - imele so črno packo okoli. Ne prav preveč estetsko :)

Verjamem, da ste tukaj sami profiji, ki vam je US layout zakon, vendar bi vseeno rad velik enter in pa slovensko gravuro, da lahko tudi bejba uporablja brez problemov. Če je osvetljena še toliko bolje, ker včasih pa vseeno rabim pogledat za tipko tudi v temi. Klasičen izgled mi je všeč, pa recimo MX brown switch. Kar konkretne zahteve verjetno za naš mini trg.

Zelo zanimiva mi je Cooler Master Xti, samo na žalost to kar pri nas prodajajo je samo US layout - mali enter. Je še kakšna ideja?

Vsi seti s slovenskimi gravurami/nalepkami so obupni, kot si že sam opazil. Ko sem videl nalepke na das keyboard pro v vrednosti 170eur je tudi mene malenkost zabolelo...Edina pametna mehanska, na kateri še najdeš kvalitetni set v slovenskem jeziku in ISO postavitvi, je model M iz devedesetih. Te dobiš med 50-70EUR so neuničljive...

Znova bom nakup nove CM ali Das Keyboarda ali Razer ali Logitecha zaradi že znanih razlogov in hib odsvetoval. Če želiš dober board, čimprej na ANSI, bejbi kupi appleovo tipkovnico, sebi pa privošči nekaj kar ti bo zares všeč...ko si enkrat ogleduješ boarde okoli 150eur, počekiraj raje Filco, KUL, pogojno Ducky...po možnosti TKL, numpada verjetno krvavo ne potrebuješ.

Zgodovina sprememb…

Edina pametna mehanska, na kateri še najdeš kvalitetni set v slovenskem jeziku in ISO postavitvi, je model M iz devedesetih.
Sicer je takrat stala vsaj 10x več od običajnih tipkovnic, ampak glede na to, koliko jo uporabljam, je bil to verjetno najcenejši računalniški nakup doslej. Na Kolodvorski, nasproti RTVja, je bila ena trgovina, kjer so prodajali IBMovo in Lexmarkovo robo. Če me spomin ne vara, je letos ravno 20 let, kar sem jo kupil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()
««
27 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero tipkovnico kupiti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
14128822 (973) Han
»

Nova tipkovnica - kaj in kje kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5213766 (11424) zhigatsey
»

Katera tipkovnica?

306092 (2598) Pat_MaGroin
»

Gamer tipkovnica (strani: 1 2 3 4 )

16050832 (45442) LordPero

Več podobnih tem