» »

kaj lahko mečem v wc

kaj lahko mečem v wc

gendale ::

odločil sem se da ne bom več plačeval smetarjev ker so predragi

doma bom naredil zelo močan ''mikser'' v katerega bom zmetal vse smeti in jih zmlel in potem zmešane z vodo odplaknil v greznico

glede na to da ima večina ljudi pred hišo kanto za smeti jaz pa je ne bom imel bodo to najbrž opazili tisti ki se s tem ukvarajo in bodo prišli vprašat kam dajem smeti. ker ne bodo zadovoljni z odgovorom da pač nimam smeti bodo najbrž preiskovali naprej. kaj se lahko zgodi v takem primeru? a lahko dobim hišno preiskavo kjer bodo našli moj mixer in kanal speljan v greznico? kaj je kazen če to najdejo? a lahko dokažejo da sem metal smeti v greznico če živim v ulici kjer gre tik ob hišah kanalizacija za celo ulico in je glavna cev oddaljena od vseh hiš enako (ene 3m od vhodnih vrat)?
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
  • zaklenil: Mavrik ()

mihec87 ::

Smetarju je tako vseen a pobira prazno al polno kanto,položnica vseeno pride, odpovedat pa tega ne moreš (verjetno se da če tam nihče ne živi..)

Prvo se nauči ločit greznico ter kanalizacijo..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

mirage ::

1) Z globo od 1.200 eurov do 4.100 eurov se za prekršek kaznuje pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, če:

- v nasprotju s prepovedjo iz drugega odstavka 4. člena te uredbe kuhinjske odpadke reže, drobi ali melje ter redči s tekočimi odpadki z namenom, da se z odpadno vodo odvajajo v javno kanalizacijo, v male komunalne čistilne naprave, greznice, nepretočne greznice ali neposredno v vode,

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?...

edit: vidim zdaj, da piše za pravne osebe, za fizične pa ne najdem podatka..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirage ()

The Player ::

A nebi raje odpadke recikliral? Danes se da že skor vse reciklirat, lepo 3 kante, plastika, papir, steklo pa vsak dan prazniš, ne pa da maš stroške z mikserjem, ki bo sigurno potreboval veliko moč kar troši z elektriko pa še onesneževal ne boš okolice.

#000000 ::

Pa dobr kok plačuješ smeti ? Men se zdi da pri nas pride 16 evrov mesečno in mislm da imajo okrog 15 odvozov mesečno.

Okapi ::

Če imaš res greznico, in ne javne kanalizacije, lahko vanjo mirno mečeš, kar ti srce poželi (razen seveda nevarnih snovi). Ko boš dobil račun za praznjenje, boš pa ugotovil, zakaj ljudje raje plačujejo komunalni odvoz smeti.

O.

M1_Abrams ::

#000000 je izjavil:

Pa dobr kok plačuješ smeti ? Men se zdi da pri nas pride 16 evrov mesečno in mislm da imajo okrog 15 odvozov mesečno.

15 odvozov mesečno? :O Mi plačujemo tudi 16 € pa samo 4-krat odvažajo na mesec.
PHP & MySQL

Nagi Bator ::

Ne vem v kaksnih smetarskih nebesih zivite nekateri, ampak v Mariboru odvazajo kanto z nerarecikliranimi smetmi samo 2x mesecno.
Cena za manjso kanto je 16€.
Sicer pa ce OP misli mleti prav vso svinjarijo, vkljucno s plastiko in podobnim ter to spuscati v odtok, je to vredno vsake obsodbe!

#000000 ::

No da se posujem s pepelom, ob torkih praznijo zjutraj črno in popoldan bio kanto, v petek pa samo črno.
Računajo pa 9 odvozov mesečno, čeprav jih je dejansko 12. Lahko pa poiščem položnico ampak kokr se meni zdi je 16 evrov.

Shegevara ::

Zdej ne vem kako je pri vas ampak obstaja tudi alternativna varianta, da posortiraš odpadke in jih pelješ kar sam na smetišče. Jaz še nisem plačeval nikoli razen enkrat za odlago gradbenega materiala in škodljivih odpadkov.

kuglvinkl ::

ker je gendale troll, ne pričakuje odgovorov, d0h.

Bo pa tema ostala, ker je zanimiva. In kot kaže tudi s predpisom regulurana.

Duhec ::

Če imaš hišo in mini vrt potem lahko bio odpadke predelaš z Organkom.
http://www.organko.si/

perci ::

Jst uporabljam tegale organkota in je kr kul.

Je pa res, da ga imam na balkonu, tako da pozimi ne deluje :)

Šimpanz ::

Gendale odvoz smeti plačaš pa če smetiš ali ne. Moja babica ki je iz kmetov je imela že pred 30 leti kregarijo ker je vse reciklirala (papir in karton v peč, biološke odpadke so popacali pujsi in kokoške potem pa ji je ostalo še za en žakelj robe (predvsem pločevink) na pol leta ki pa se je odpeljal s kosovnim odvozom). Komunalci so vseeno postavili kanto in seveda zaračunavali in to je to.

dela ::

Starša na vikendu nimata kant in ne plačujeta nič - imata pa npr. elektriko in vodo. Tam nima nihče prijavljenega prebivališča, tako da je verjetno v tem ključ.

Sem pa še enkrat več razočaran, ko berem to temo. Če je zadevo nemogoče odjaviti, se ljudi na en način spodbuja, da proizvajajo odpadke - "Če moram v vsakem primeru plačat, bom pa orenk napolnil kanto." (oz. me vsaj ne briga, koliko odpadkov sproduciram)

Človek bi moral imeti vsaj možnost, da za svoje odpadke poskrbi sam - seveda ob enakih ali višjih kaznih za nepravilno ravnanje, kot jih imamo zdaj. Kdor bi se odločil, da bo za odpadke poskrbel sam, bi potem tudi v trgovini gledal na to, kakšno embalažo imajo izdelki, ki jih kupuje. Ljudem je treba kdaj ponuditi tudi kakšno neposredno korist od recikliranja, ne samo nalagat dodatne dolžnosti - slednje ni ravno stimulativno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dela ()

Invictus ::

Zgodovinsko je dokazano, da se odvažanje smeti splača. Če ne drugega, za zajezitev nalezljivih bolezni. To kar se tukaj predlaga, je bolano. In nobena vlada tega ne bo ukinila ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Če ciljaš na moje predloge:

dela je izjavil:

seveda ob enakih ali višjih kaznih za nepravilno ravnanje, kot jih imamo zdaj

Ko se zaradi odpadkov pojavljajo nalezljive bolezni, že zdavnaj gre za nepravilno ravnanje z odpadki.

Omenjeni babici prav malo pomaga, da so stvari "zgodovinsko dokazane" s hudim posploševanjem. Če sproduciraš tako malo odpadkov, da v šestih mesecih napolniš eno kanto, je butasto (celo bolano), da plačuješ za vsak mesec.

Komunala se mora še vedno peljat mimo da vidi če si slučajno postavil kanto na cesto da se sprazni.

Poleg tega bog ve kaj nastane iz odpadkov po 6 mesecih ...

Lahko bi tud sam zapeljal. Enkrat na 6 mesecev ne bi smel bit problem, tudi če bi računali, da vzamejo (je vseeno veliko ceneje kot če bi vsak mesec). S plastiko in konzervami se v 6 mesecih ne zgodi kaj veliko, bio odpadke pa že veliko ljudi zdaj predeluje v kompost. Je veliko prostora za izboljšave ureditve.

Reycis ::

Se spomnim kaknih 10 let nazaj v eni vasi so postavili en kontejner za ~20 kmetij. Ker so imeli ogromne hise so bile tudi cene (izracunane na podlagi velikosti hise) ogromne. In tko so za en mali kontejner takrat kasiral skor pol miljona tolarjev od tistih kmetij. Nic niso mogli narediti.

Gandalfar ::

Reycis je izjavil:

Se spomnim kaknih 10 let nazaj v eni vasi so postavili en kontejner za ~20 kmetij. Ker so imeli ogromne hise so bile tudi cene (izracunane na podlagi velikosti hise) ogromne. In tko so za en mali kontejner takrat kasiral skor pol miljona tolarjev od tistih kmetij. Nic niso mogli narediti.

Vir prosim.

Mesar ::

A nimajo v US takih mixerjev kar v koritih za pomivanje posode? Pri nas pa sem to zelo redko videl... samo vprašanje kaj se zgodi če tam plastiko noter bašeš. Po drugi strani pa je odpadkov dost malo, oziroma je največ ostalih odpadkov, ki so iz česa? Za plastiko, papir in steklo maš po ulicah one velike smetnjake, pa ostane še kaka alu folija in konzerve al ne vem s česa uspete nasmetit 2 kanti vsak mesec.
Your turn to burn!

Pri nas so ti "mixerji" prepovedani, ker imamo odtočne cevi ožje in se mašijo, pa še podgane futraš s tem v kanalizaciji.

O.

Pregleduje pa to? Gospod Nihče? Mislim, da bo gendale kmalu veselo mlel, samo upam, da ga podgane nebojo požrle...
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mesar ()

gruntfürmich ::

mislim kwa si folk ne spomni...
drugače pa ja, v greznici se razkroji samo navaden wc papir. tisti, ki je že malce bolj plastificiran, ki je običajno v podjetjih, pa se težje, in lahko se zgodi da se zamašijo odtoki, kot pri nas.
za ostalo robo pa načeloma če bi imel greznico, ki ni naprej speljana, tako kot bo to sedaj obvezno, lahko mečeš noter kar se ti zljubi. ker jo itq sam prazniš, dočim v javno kanalizacijo pa strogo ne.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Če hočeš imeti greznico, so zdaj precej ostre zahteve. Se je ceneje priklopit na kanalizacijo.

borut_p ::

Kolk te bo pa prišlo praznenje greznice in kam boš slednje odvažal?

gendale ::

trenutno je tko, da ko se napolni, ponoči odpeljem do reke in spustim not
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: garamond ()

zenith1 ::

Gendale, tebe se je za bat. Upam da ne misliš imeti otrok, ker bodo živeli v sranju.

trenutno je tko, da ko se napolni,
Trenutno je tko, da ko ti je dolgčas, trolaš po forumu.

O.

gruntfürmich ::

psihiči:O
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich je izjavil:

psihiči:O

Offtopic si stari! Mislim pa, da bi tole lepo funkcioniralo, čeprav mi ni jasno zakaj nebi mogo odjavit odvažanja smeti, mislim, da se celo da al zakonodaja to onemogoča?
Your turn to burn!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predrag odvoz smeti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12631505 (7310) starfotr
»

Odvoz smeti v Ljubljani (strani: 1 2 )

606407 (5312) SeMiNeSanja
»

Podražitev komunale za več 100% (strani: 1 2 )

7912656 (9786) Magic1
»

Nas bo ločevanje odpadkov rešilo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6515241 (14066) tony1
»

kje je fora, da moram ločevat smeti? (strani: 1 2 3 4 )

17736059 (32560) mikic007

Več podobnih tem