Forum » Pomoč in nasveti » začetek - openGL
začetek - openGL
knowYou ::
Zdravo!
Mene pa zanima če ima kdo kakšen predlog / knjigo (v slovenščini) za začetnike openGL - ja, ker se hočem naučiti 2D programiranje v c++.
Hvala^^
Mene pa zanima če ima kdo kakšen predlog / knjigo (v slovenščini) za začetnike openGL - ja, ker se hočem naučiti 2D programiranje v c++.
Hvala^^
overlord_tm ::
openGL in 2D ali 3D? Lahko si snames prosojnice za predmete racunalniska grafika na FRI in FERI. Drugace pa slovenscina bo tezka, tudi ce obstaja kaj, je verjetno tehnologija ze zastarela preden je prevedeno v slovenscino.
Mavrik ::
Zakaj pa OpenGL za 2D? Verjetno bi ti SDL bil precej bolj priročen, pri OpenGLu boš moral skakati čez kup obročev da boš delal z 2D grafiko.
Drugače pa je tole odličen začetniški vodič za modoeren OpenGL.
The truth is rarely pure and never simple.
overlord_tm je izjavil:
openGL in 2D ali 3D? Lahko si snames prosojnice za predmete racunalniska grafika na FRI in FERI. Drugace pa slovenscina bo tezka, tudi ce obstaja kaj, je verjetno tehnologija ze zastarela preden je prevedeno v slovenscino.
Hvala... sošolec je začel z 2D pa mi je bilo ušeč ampak bom pogledau tudi 3D ;)
Zakaj pa OpenGL za 2D? Verjetno bi ti SDL bil precej bolj priročen, pri OpenGLu boš moral skakati čez kup obročev da boš delal z 2D grafiko.
si bom pogledal oboje. Hvala ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: knowYou ()
Smem še prašat v katerem programu naj delam?... imam eclipse in sem pogledal programe iz fri-ja vendar pri vsakem mi najde napako (kar mi je zelo čudno).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prvi trirazsežnostni zaslon LCDOddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 3314 (2618) | cendof |
» | [C++]BGI grafika za DEV-CppOddelek: Programiranje | 1325 (1122) | weewex |
» | Problem z OpenGLOddelek: Pomoč in nasveti | 852 (772) | SatjaSatja |
» | My 3d engineOddelek: Programiranje | 1524 (1064) | Phil |
» | 3D EngineOddelek: Programiranje | 1824 (1424) | helidium |