Forum » Pomoč in nasveti » Problem z OpenGL
Problem z OpenGL
SatjaSatja ::
Živjo. Mam Leadtek Winfast A250 (GeForce 4 Ti4200) inzelo veliko problemov. Na noben način ne dela nekaj špilov (Neverwinter Nights, Jedi Knight 2...). Jedi Knigth javlja neke probleme z OpenGL, NWN pa se požene, vendar, ko bi se moral pokazati glavni meni, je na zaslonu samo kurzor od miške in črnina, v ozadju pa se sliši muziko. (V konfiguraciji za NWN pa mi pravi, da sploh nimam OpenGL-a). Problem NISO driverji za Gf4, saj sem poskusil že s starimi, srdnje novimi, skoraj novimi in najnovejšimi, pa ves čas isto. Enkrat mi je (ko sem inštaliral detonatorje 4.3.4.5) NWN začel delati, vendar samo do prvega shut downa, ko sem znova zagnal NWN ista pesem kot prej, samo da mi je sedaj še scrknil TV Tuner (Cinegy 400 TV), ki potem ni deloval, dokler ga nisem dal v novo PCI režo.
V bistvu je vse kar me zanima naslednje: ali je možno, da software od Cinergya (ki ni ne vem kako nov) negativno vpliva na šoferje za geforca.
Kaj mi je storiti??
V bistvu je vse kar me zanima naslednje: ali je možno, da software od Cinergya (ki ni ne vem kako nov) negativno vpliva na šoferje za geforca.
Kaj mi je storiti??
S.L.
Tr0n ::
Si ziher, da je problem v OpenGLu? Imas DirectX 9 instaliran?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()
DirectX 9.0 mam inštaliran, sam zihr ni fora u tem, zato ker sta in NWN in Jedi mal prestara špila da bi podpiralaDirectX 9 pa tud GF4 še nima podpore za DirectX 9 (imajo ja samo radeoni 9500, 9700, 9800 in Geforci FX)
S.L.
pingo76 ::
Unnistaliraj cynergy in dej ven kartico pa boš vedel če je to to.
Sam imam tako radeona 9700 kot ti4200 (punca) in vse zgoraj omenjeno dela bp. Nimamo pa Tv-tunerjev.
Sam imam tako radeona 9700 kot ti4200 (punca) in vse zgoraj omenjeno dela bp. Nimamo pa Tv-tunerjev.
Highlag ::
1. odinštaliraj gonilnike in počisti še vse datoteke, ki jih inštalacija gonilnikov pusti za sabo.
Glede datotek, ki jih inštalira Nvidia malce pobrskaj po netu. Skratka zbriši vse datoteke od Nvidie, nato očisti še register in nanovo naloži ene WHQL gonilnike.
Prepričan sem, da imaš eno datoteko gonilnikov rahlo sesuto.
Glede datotek, ki jih inštalira Nvidia malce pobrskaj po netu. Skratka zbriši vse datoteke od Nvidie, nato očisti še register in nanovo naloži ene WHQL gonilnike.
Prepričan sem, da imaš eno datoteko gonilnikov rahlo sesuto.
Dober nasvetHighlag in ravnal sem se po njem. Datotek sicer nisem odstranjal ročno ampak z Driver Cleanerjem. Zaženem NWN in dela!!! Dela, a ne za dolgo. Ko sem prvič restartal računalnik je bila spet ista pesem kot prej (črn zaslon v menijih) . Ali to pomeni, da Driver Cleaner ni izbrisal vseh fajlov ali se iz driver.cab rstorajo stare datoteke ali kaj???
Kdor ve kaj mi je storiti naj prosim to napiše. Hvala.
Kdor ve kaj mi je storiti naj prosim to napiše. Hvala.
S.L.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problemi z 3d mark 2001SEOddelek: Navijanje | 1638 (1301) | boštjan |
» | Direct3D ne delujeOddelek: Pomoč in nasveti | 1425 (1203) | Senitel |
» | CATALYST 3.6Oddelek: Programska oprema | 8046 (7531) | freejack |
» | Je kdo bil tak heroj in si namestil Catalyste 3.5?Oddelek: Programska oprema | 1963 (1084) | Arkadij |