Forum » Operacijski sistemi » Napaka ob formatiranju
Napaka ob formatiranju
racunalnicar ::
Pozdravljeni,
imam problem pri formatiranju računalnika. Ob boot-u s CD-jem Win XP, mi vedno javi neko napako.
Trenutno je le ta: file ftdisk.sys caused an unexpected error (32768).
Vendar mi ob vsakem boot-u javi drugo napako - vedno se ustavi na različnih točkah. Probal sem tudi s tremi različnimi CD-ji, pa brez uspeha.
Formatirati mi ga je uspelo s CD-jem Gparted, ki je za urejanje particij, vendar še vseeno ne morem naložit novega Windowsa. Probal sem tudi s CD-jem Win 7, vendar mi takoj javi error, da imam premalo rama in sem zopet na začetku.
Na tujih forumih sem bral, da je eden od razlogov lahko pokvarjeni rami. Kaj menite?
Vesel in hvaležen bom vsake pomoči.
imam problem pri formatiranju računalnika. Ob boot-u s CD-jem Win XP, mi vedno javi neko napako.
Trenutno je le ta: file ftdisk.sys caused an unexpected error (32768).
Vendar mi ob vsakem boot-u javi drugo napako - vedno se ustavi na različnih točkah. Probal sem tudi s tremi različnimi CD-ji, pa brez uspeha.
Formatirati mi ga je uspelo s CD-jem Gparted, ki je za urejanje particij, vendar še vseeno ne morem naložit novega Windowsa. Probal sem tudi s CD-jem Win 7, vendar mi takoj javi error, da imam premalo rama in sem zopet na začetku.
Na tujih forumih sem bral, da je eden od razlogov lahko pokvarjeni rami. Kaj menite?
Vesel in hvaležen bom vsake pomoči.
zee ::
imam premalo rama
Katerega dela iz citiranega dela ne razumes? Verjetno imas tudi okvarjen trdi disk.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Glede rama mi je popolnoma jasno, da Windows 7 ne bom naložil na računalnik, vendar ga je za Win XP dovolj.
Pred formatiranjem je na računalniku namreč bil nameščen Windows XP.
Če bi bil okvarjen disk, potem računalnik že prej ne bi deloval, ali pač?
Pred formatiranjem je na računalniku namreč bil nameščen Windows XP.
Če bi bil okvarjen disk, potem računalnik že prej ne bi deloval, ali pač?
Mr Hilter ::
Sam sem imel podobne probleme, sicer z Win 7.
Z Hirens sem dal skenirati disk in mi je našlo napake. Mi je ratalo nekako sformatirati in celo inštalirati Win, a je vseskupi kmalu umrlo.
Priporočam (lahko tudi ram testiraš):
http://livecdlist.com/hirens-bootcd
Z Hirens sem dal skenirati disk in mi je našlo napake. Mi je ratalo nekako sformatirati in celo inštalirati Win, a je vseskupi kmalu umrlo.
Priporočam (lahko tudi ram testiraš):
http://livecdlist.com/hirens-bootcd
logout ::
Ali pač...
Mešaš pojma "formatiranje" in "nalaganje Windows". Opiši po korakih, kaj si naredil in kje se ustavi, s kakšnim sporočilom. Ko bo to znano, lahko pričakuješ konstruktivno pomoč.
L.p., Kloko
Mešaš pojma "formatiranje" in "nalaganje Windows". Opiši po korakih, kaj si naredil in kje se ustavi, s kakšnim sporočilom. Ko bo to znano, lahko pričakuješ konstruktivno pomoč.
L.p., Kloko
Takoj sem želel formatirati računalnik in potem namestiti svežo verzijo Windowsev, vendar se mi je ob bootanju pojavil error.
Zato sem računalnik zbootal s CD-jem Gparted in ga formatiral. Potem sem še enkrat poskusil zbootati računalnik z CD-jem od XP, vendar mi je zopet javilo napako.
En čas je zaslon moder, spodaj pa piše, da nalaga razne driverje, nato pa izpiše error.
Zato sem računalnik zbootal s CD-jem Gparted in ga formatiral. Potem sem še enkrat poskusil zbootati računalnik z CD-jem od XP, vendar mi je zopet javilo napako.
En čas je zaslon moder, spodaj pa piše, da nalaga razne driverje, nato pa izpiše error.
logout ::
- poskusi z drugačno verzijo Windows, včasih so kakšni mediji okvarjeni
- zamenjaj RAM ali poskusi samo z eno "palčko", če je možno
- zamenjaj disk
L.p., Kloko
- zamenjaj RAM ali poskusi samo z eno "palčko", če je možno
- zamenjaj disk
L.p., Kloko
Probal sem že s parimi CD-ji pa vedno isto.
Takih (tako starih) ramov žal nimam, tako, da ne morem preizkusit.
Upam, da mi uspe najti vsaj kakšen disk.
Takih (tako starih) ramov žal nimam, tako, da ne morem preizkusit.
Upam, da mi uspe najti vsaj kakšen disk.
Cold1 ::
Glej, pomnilnik ali pa disk je fuč, pomnilnik preveri z kakšnim memtestom, če je v redu pa potem preveri še disk (orodje za to najbrž najdeš na proizvajalčevi spletni strani).
AndrejS ::
Imel en podoben problem.. ko sem dal windowse instalirat so po prvem rebootu manjkale datoteke...
Na koncu smo ugotovili , da je kontroler na plati pokvarjen. Po menjavi plate vse delalo.
Lahko pa je tudi napajalnik.
Na koncu smo ugotovili , da je kontroler na plati pokvarjen. Po menjavi plate vse delalo.
Lahko pa je tudi napajalnik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako namestiti OSOddelek: Pomoč in nasveti | 2150 (1850) | Csharp |
» | Ali HDD umira?Oddelek: Strojna oprema | 3576 (2365) | hojnikb |
» | Namestitev GRUB-aOddelek: Operacijski sistemi | 2158 (1921) | Icematxyz |
» | CMOS Checksum BadOddelek: Pomoč in nasveti | 1154 (982) | roni125 |
» | Problem z odpiranjem spletnih strani, setup datotekami...Oddelek: Pomoč in nasveti | 3495 (3284) | Tac20 |