» »

2 beeps (POST)

2 beeps (POST)

HerpSherp ::

Včeraj sem prizgal racunalnik in sem opazil, da je zelo glasen. Sm mislu, da je najprej kriv kakšen ventilator potem pa sem ugotvil, da
je glasen sam procesor. CPU sm pol spravil vn spucal pa spihal vse, potem pa sem prizgal racunalnik in mi najprej enkrat zapiskne, potem čez 7 sekund pa še enkrat. Na monitorju utripa lučka (ni displaya), kar se mi zdi normalno, ker se mi je monitor večinoma prizgal samo ko sem prisel v windowse.

Računalnik:
cpu E8200 (star ene 5 let);
2x 2GB DDR3 RAM (star prib 6 mesecev)
P5P41T mobo (tudi prib 6 mesecev)
GTX 260 (4 leta)
Napajalnik 850W Arkangel (4 leta)

Še nekaj info:
Če zaženem PC brez procesorja, grafična sploh ne laufa, je to normalno?
Če pritiskam tipke na tipkovnici, slišim neke klike na matični plošči.

Sem že probal zamenjati RAM slote (Zamenjal palcki)
Resetiral BIOS
Ne vem kaj se naredim, dan pred tem je vse delal vredu. Nikoli nisem imel navitih komponent

boogie_xlr ::

Pa ti si tud en bukselj, da greš vklapljati računalnik brez procesorja. Sploh ne vem zakaj si šel procesor ven jemat. Možno je, da ti je zašlo malo praha na podnožje, pa ni več kontakta. Ali pa si se dotaknil matične oz. procesorja, pa ga je streslo.

RuskiSnajper ::

Resetiranje biosa ni rešitev , dostkrat je bios treba ročno nastavit.

Drugače pa če si hotel računalnik zagnat brez procesorja itak pokaze da nimaš blage veze o računalnikih zato tudi problemi, pomeni da si nekaj pokvaril ko si pihal ven prah, to lahko samo poveš ti če se spomniš kaj si nardil, torej tu preko foruma možne pomoči ni brez potrebnih informacij, razen servis al pa daš nekomu da odkrije napako, (odkrije sploh kaj si nardil) , jas sestavlam nove kompe in nalagam celoten softwer, popravlat niam cajta in niti ni praktično možno ker nisem servis.

boogie_xlr je izjavil:

Pa ti si tud en bukselj, da greš vklapljati računalnik brez procesorja. Sploh ne vem zakaj si šel procesor ven jemat. Možno je, da ti je zašlo malo praha na podnožje, pa ni več kontakta. Ali pa si se dotaknil matične oz. procesorja, pa ga je streslo.


Offtopic: PC World je zelo mainstream , take osnove so vse kaj vejo tam. (forumi so napredni ampak artikli so smešni) - O takih osnovah napišejo esej, o pomenbnih in naprednih stvareh pa nimajo pojma, napišejo par vrstic kao "TOP 5 things you need to now about ...."

Zgodovina sprememb…

boogie_xlr ::

Lahko bi mu pa nalimal link do wiki ESD, v slovenščini pa nisem kaj našel o tem, razen nekaj tem na ST. Sicer pa sploh ne vemo če je to krivo ali le prah na podnožju procesorja ali pa je nekaj čisto tretjega in se da celo popravit.
Sicer pa odpiranje računalnika brez predznanja je tako, kot bi šel z avtom na cesto, pa sploh ne bi vedel, kje je bremza, in potem se zaletiš, ker nisi znal bremzat. Tako, da takšne osnove včasih rešujejo življenja.

Če zaženem PC brez procesorja, grafična sploh ne laufa, je to normalno?
Računalnik brez procesorja je avto brez motorja. Sedaj se pa pelji z njim.

Zgodovina sprememb…

HerpSherp ::

Ok vse lepo dela

Smešno...

Sem zamenjal grafično kartico, ker sem bil prepričan da se mi sigurno nekaj na zaslonu izpiše.
V glavnem pol se mi je neki izpisal, sem pritisnil F2 da je slo vse nazaj na default in zamenjal grafično in mi zdaj vse dela normalno.

Drugače pa vem da nisem glih najbolj hardwaresko usmerjen tip, zato pa sprašujem tukaj in ni treba neki kritizirat in bi lahko napisal kaj bolj konstruktivnega.

Zanimivo mi je predvsem dejstvo, da si mislite, da se lahko poškuduje računlanik, če ga zaženeš brez procesorja. To sem naredil predvsem zaradi tega, da sem videl katera komponenta je glasna, ne pa ker sem upal, da bo pol brez CPU-ja vse delal.

LP...

boogie_xlr ::

Ampak zagotovo obstaja lažji način, kot pa da odstraniš celotno CPE.

HerpSherp ::

Pač sem se hotel prepričat da je res CPU in sem ga dal vn in startal. Ce je pa kaksen lazji in bolj "effective" nacin; I'm all ears!.

boogie_xlr ::

Preprosto začasno zaštopaš ventilator, ki ga sumiš, da je glasen.
Drugače pa je dejansko vse delalo lepo po pravilih: ker si odstranil (ignoriraj poskus vklopa brez CPE) in ponovno vstavil CPE, je bios posledično zahteval, da potrdiš vnos nastavitev za "novo" CPE. Grafična pa tega ni izpisala, ker ne daje signala, dokler ne pride v OS oziroma jo vklopi gonilnik.

HerpSherp ::

Kaj pa če bi bil napajalnik glasen?
Sploh pa ne vem kaj je tako hudo narobe če oseba prizge računalnik brez procesorja, itak bo začel sm piskat...

boogie_xlr ::

Nihče ne pravi, da je narobe. Samo brezveze razstavljat, če samo ugotavljaš, kateri ventilator je glasen. Samo čas gre, dela velik, pa še riziko, da kaj ne bo delovalo, ko boš sestavil skup(kot npr. v tem primeru).

HerpSherp ::

Sej koncen koncev nisem brezveze razstvaljal, ker sem vse skupaj spucal in je vse tiho kakor je blo vedno. Se enkrat morm povedat da je bil CPU tisti, ki je bil glasen ne pa ventilator, kar se mi je zdelo čudno in se mi je takrat zdelo bolj logično, da je napajalnik ali pa njegov ventilator kriv..

Nisem pa popolnoma nič uničil, samo izpisa nisem videl.

boogie_xlr ::

Sam IMHO si slišal tuljavce, ki se nahajajo na matični okoli procesorja. Nisem pa še slišal za primer, ko bi se drla CPE.

RuskiSnajper ::

Če je "procesor" preglasn - Zamenjaj hladilnik na procesorju z bolšim ki ma več kovine.

Drugače pa kaj sploh maš za ugotavlat kaj je glasno, a neveš one finte ko potisneš glavo v komp da slišiš od kod pride zvok.

Zgodovina sprememb…

HerpSherp ::

Vem za to finto ja, ampak ni pomagala, ker se vedno nisem mogu natančno locirat izvira zvoka, namreč GPU, CPU in napajalnik so si kar blizu.
Kakor sem ze povedal, se mi je sprva zdel, da je napajalnik glasen.

Drugač, sem pa upal, da bo kdo bolj točno vedel kaj pomenita 2 piska in mi to povedal, ne pa, da se bunita tukaj ker sem zagnal računalnik brez procesorja (kot da bo zarad tega vse eksplodiral); to je pač bil najbolj prepričljiv način, da sem vedel, da je nekaj v tistem območju narobe, pa še 3 minutke ti vzame, da ga "reseatas".

RuskiSnajper ::

Zakaj si resetiral bios ... preden si prepisal prejšne nastavitve.

Zaj moreš ročno nastavlat znova. Pa zapisat nekam. Najbol pomenbne so DRAM in CPU settingi, jas nevem za AMI bios točno ker maš Asus , tak da naj se nekdo najde.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nekaj crknilo, ne vem kaj (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
516055 (5071) Gapi182
»

Je šla matična plošča ali procesor?

Oddelek: Strojna oprema
131842 (1457) chucki
»

Računalnik se kar naenkrat ne zažene več, ni slike, lucka na ekranu utripa - pomoc!

Oddelek: Pomoč in nasveti
2410066 (7849) Tac20
»

Računlnik se ne zažene

Oddelek: Strojna oprema
71094 (1007) micron1
»

Nov test!

Oddelek: Novice / Nova vsebina
232132 (2132) forg33t

Več podobnih tem