» »

BSOD Med igranjem iger

BSOD Med igranjem iger

solidx ::

Pozdravljeni, sem dokaj nov na forumu tako da brez zamere če sem kje izpustil že to temo ali če nebo kaj pravilno napisano...in sicer imam en problem...Pred 3 meseci sem sestavil nov računalnik in se soočam z veliko težavo, namreč med igranjem iger mi pride do zamrznitve računalnika v večini primerov do BSOD-a po kakšnih 20-30 minutah igranja...probal sem z novimi windowsi, brez updejtov inštaliranih, z updejti inštaliranimi, z starejšimi gonilniki za gfx in z najnovejšimi...ni blo dobene razlike. Stvar postaja zelo nadležna saj sem z enim namenom sestavil računalnik da bi ga lahko uporabljal za igranje najnovejših iger...Če ima kdo kakršnekoli informacije glede tega kako bi to lahko odpravil se toplo priporočam ker sem na koncu z idejami.

Specifikacije:

Procesor AMD Phenom II X4 955 3,2GHz, AM3
Matična plošča Asus M4A87TD/USB3, AM3
Pomnilnik (RAM) Geil Value Plus DDR3 2x 2 GB 1333 MHz (GVP34GB1333C9DC)
Grafična kartica Sapphire Radeon HD 5770, 1 GB, PCI-E
Trdi disk Samsung SP 3,5" F3 500 GB, 7200 rpm, 16 MB, SATAII (HD502HJ)
Napajalnik Energon EPS-650W

Hvala za vaš trud.

ameba ::

Lahko imaš premalo rama, lahko se ti kej pregreva, mal spremljaj temperature po recimo 10 minutah igranja kaj se zgodi.

Snami si AIDA 64 EXTREME EDITION

solidx ::

rama je mislim da dovolj, bom preveril kako je z pregrevanjem

BALAST ::

Pa še namesti si OCCT, kjer boš zares testiral stabilnost posamezne komponente (ram,cpu,gpu) samo testiranje napajalnika(power supply) ne priporočam, še posebno Energon je "cheap shit", ki lahko pregori med tem testom.

Sprva ker si omenil da večinoma BSOD med igranjem, stestiraj enourno delovanje grafične kartice.
Če se ne pojavi BSOD, greš testirat uro OCCT(procesor) ter potem eno uro linpack(ram) testa.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

solidx ::

Super hvala ti za pomoč, ravnokar sem testiral fizično ram-e in sem probal prvo en plošček pa pol drugi, in mi je pri enem delal battlefield 3 pbr. 5 minut, pri drugem ploščku pa sem igral zdaj 40 minut pa ni blo dobenih težav, temperature so normalne do 65 stopinj ni znakov pregrevanja, bom pa še 1x preveril z tem programom ki si ga ti napisal

solidx ::

zdaj sem sprobal še 3dmark 11, in mi je prej z 2 ramoma vrglo ven pri 3 testu, zdaj sem ga pa uspešno opravil..tako da sem vedno bolj za to da mam 1 ram plošček pokvarjen.

Brias ::

tukaj imas link za memtest86+, DOS USB key installer ...

www.memtest.org/download/4.20/memtest86...

solidx ::

testiral z memtest-om in je pokazalo brez napak...mam občutek da je en ram plošček uničen.

Izi ::

Lahko je ena ploščica RAMA zanič ni pa nujno. Ena samo ploščica vedno deluje bolje kot dve ploščici.
Lahko je kriv BIOS, ki nastavi previsoke nastavitve za RAM ali pa dodeli premalo napetosti za obe ploščici. Nekatere ploščice RAMA javijo napačne vrednosti v BIOS in je treba ročno nastaviti tako kot je predvidel izdelovalec RAMA.

Vsekakor probaj še drugo ploščico, tudi to samostojno. Pa če imaš več konektorjev za RAM preberi v knjižici za matično v katere slote je treba vtakniti RAME. Ni vseeno kam jih vtakneš.

solidx ::

sem probal vsako posebej že na 1 slot in je pri eni delala igrca 5 minut pri drugi pa dobre 45 minut, pri prvi so testi bli neuspešni na mark3d in ostalih, pri drugi pa mi je vse opravilo brez problemov...tako da sem skoraj 100% da je pokvarjen ram...glede teh položajev na matični plošči za rame v knjižici je zelo komplicirano napisano ali pa se meni samo zdi da je tak :) bom skeniral stran z navodili in prilepil tu gor mogoče ma kdo kaj več znanja z temi rami..ker to res nisem vedel da je pomembno na kateri slot jih daš...Glede napetosti ram-ov pa sem spremenil na ročno v biosih in nastavil na tovarniško predpisanih 1.5V, clocki štimajo tako da edina opcija je še nepravilna postavitev v slot ali pa pokvarjen ram.

Izi ::

solidx je izjavil:

sem probal vsako posebej že na 1 slot in je pri eni delala igrca 5 minut pri drugi pa dobre 45 minut, pri prvi so testi bli neuspešni na mark3d in ostalih, pri drugi pa mi je vse opravilo brez problemov...

Potem pa je jasno, da je ena ploščica RAMA zanič.
Večina RAMA ima doživljensko garancijo, razen če nisi vzel kakšnega najcenejšega brez imena. Pa še ti imajo ponavadi vsaj 5 let garancije. Pokliči trgovino kjer si ga kupil, da ti povejo ali moraš vrniti samo pokvarjeno ploščico ali pa obe, če gre za komplet dveh ploščic, ki je bil zapakiran v skupno embalažo.

solidx ::

no prišel sem do zaključka oz. 99% sem da je plošček pokvarjen povrh vsega pa sem še ugotovil da nima DIMM podpore za 2 slota...se pravi da sem jas mel rame not ki jih maticna plosca ne podpira na modrih ali crnih slotih v paru...mogoče je tud zarad tega en šel žvižgat rakom :)) zdaj pa sem poiskal malo na spletu in našel ene dobre rame pa me zanima kako se vam zdijo? so pa kompatibilni z dimm 1 2 in 4 in z matično ploščo tako da nebi smelo bit problemov.

http://www.comshop.si/shop/RaCunalniStv...

solidx ::

Prodam: 1 ploščico, ker je druga pokvarjena...lahko pa tud obe dve pošljem za 20EUR.


Kapaciteta: (2GB)
Tip: DDR3
FSB frekvenca: 1333 MHz (PC3-10666)
CL9 (9-9-9-24)
Unbuffered
Non-ECC
240-pin
1.5V
PLUS Edition hladilnik

Cena 20€

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solidx ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava z blue screeni

Oddelek: Pomoč in nasveti
326646 (6039) smotanc
»

Windows 7 64bit

Oddelek: Pomoč in nasveti
322652 (1884) Duhec
»

Pokvarjeni RAM ali????

Oddelek: Strojna oprema
403236 (1948) Nesta
»

nenadno ugašanje računalnika - nujna pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
234654 (3825) Pyr0Beast
»

Računalnik se ne prižge(po vstavitvi RAM-a)

Oddelek: Pomoč in nasveti
6994 (922) Lazy

Več podobnih tem