» »

Ugasnjej računalnik - USB modem še vedno dela

Ugasnjej računalnik - USB modem še vedno dela

Alen716 ::

Imam mobilni internet preko usb modema HUAWEI in ko ugasnem računalnik je modem še vedno uklopljen in me zanima kaj se naredi, da je modem ugasnjen torej USB vhod, ko je računalnik ugasnjen?

Hvala!

Invictus ::

Poglej, če imaš powered USB. Le taki še vedno dajejo napetost, ko je računalnik ugasnjen.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Alen716 ::

sej računalnik ko ga ugasnem zadaj sveti neka modra luč pri CMOS gumbu. Drugače pa imam win7 64. Na USB ključku torej HUAWEI modemu pa ni nobenih stvari samo tista zadeva, ko vstaviš sim kartico.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alen716 ()

Izi ::

Matična plošča se nikoli ne ugasne, razen če izštekaš kabel iz vtičnice. Vsaka matična ima na sebi LED, ki sveti kadar ima napajanje.
Napajanje USB vhodov je zato odvisno od matične plošče in zadeve nastavljaš z jumperji na matični in pa z BIOS nastavitvami. kako je pri tvoji ti ne more nihče povedati ampak moraš podrobno prebrati knjižico za matično ploščo.

Večinoma imajo matične na sebi jumper, ki ima 2 poziciji. Na prvi imajo USB vhodi napajanje 5V samo kadar je računalnik prižgan, na drugi poziciji pa imajo 5V tudi ko je ugasnjen.
Če imaš na drugi poziciji lahko potem uporabljaš zagon računalnika preko USB tipkovnice ali USB miške, kar pa moraš nastaviti še dodatno v BIOSU.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC zmrzne že pri BIOS boot-u

Oddelek: Pomoč in nasveti
91003 (848) UNIVERZUM
»

Simobil Vodafone- modem Huawei E220 from 3.6Mbps to 7.2Mbps firmware update (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6116755 (9220) alespot
»

tipkovnica in bios

Oddelek: Pomoč in nasveti
202069 (1835) krajnvik
»

Dobesedno cudni stvari ???

Oddelek: Strojna oprema
282589 (1455) *ziga*
»

Opticna miska neprestano sveti