» »

tipkovnica in bios

tipkovnica in bios

krajnvik ::

zdravo
moj problem:na compu mi je nehalo prepoznavat tipkovnico
pa sem prebral da je to možno rešit z resetiranjem biosa(jumperji)sedaj mi napiše
cmos settings are wrong pritisni F1
kako naj pritisnem F1če tipkovnica ne deluje
aja nehalo mi je tudi prepoznavat usb priključke na compu razen tistih ki so na čitalcu pomn. kartic
pomagajte please!!!!

Duhec ::

Sposodi ali kar kupi tipkovnico s PS/2 priključkom in v Cmos nastavitvah biosa vklopi USB podporo.

fora je v tem da mi ne dela ne PS/2 NE USB priključek
tipkovnica pa dela na drugem računalnku

To, kao foro s ps/2, bi lahk tud prej povedal, se ti ne zdi !?
PS/2 tipkovnico priklopi, ko je računalnik brez 220V kabla (popolnoma izštekan, ne samo ugasnjen) in še 1x poizkusi.

poskusil še vedno nič

Poizkusi, če prime F2.

ne prime

a mi lahko kdo pomaga

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krajnvik ()

k4vz0024 ::

Update ali samo restavriranje biosa iz Windowsov.

kako
v windows ne pridem

k4vz0024 ::

Če je mamaplata od Asusa, potem s pomočjo priloženega dvd-ja.

Tomay ::

Poskusi še s kako drugo tipkovnico. Poskusi vse usb vhode. Če ne gre drugače dodaj usb pci kartico.

Sem imel že plate pri katerih z določenimi usb tipkovnicami nisem mogel priti v bios, v windows pa so delovale normalno.
Voodoo 4Ever

fora je v tem da v win. ne pridem ker moram v biosu pritisnit f1 za setup cmos-a

huek111 ::

Če ti PS/2 tipkovnica ne dela mora biti nekaj hudo narobe brez nje pavzaprav ne moreš delati ničesar!
Edino kar ti še preostane je ,da priklopiš PS/2 tipkovnico in z vklopljeno resetiraš bios ter upaš, da ti jo bo potem zaznalo!
Če je ne bo lahko predvidevamo, da je crknil PS/2 priklop.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: huek111 ()

All ::

Na plati je šlo 5V....

Meu eno tako že, k ji je sm pa ke padu mrak na 5V

Pyr0Beast ::

Verjetno poba spohal varovalko za 5V. Načeloma bi se morale prižgati vsaj lučke na tipkovnici, ko jo vklopiš, če ne drugega.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

sem prikllopil na ps2 pa mi je ne zazna ko jo priklopim na usb se mi pri zagonu za cca. 2 sek. prižgejo lučke na tipkovnici potem pa ugasnejo in tipkov. ne dela

Preveri, če nisi ps/2 tipkovnico vtaknil v ps/2 za miško. :D
Potem je šla plata ali kot so že zgoraj omenili "varovalka", če obstaja za ps/2 linijo na sami plati. Katera plata je to in opiši postopek kako si naredil Clear Cmosa ?

na navodilih piše ELITEGROUP
945GCT-M2
Clear cmosa sem naredil po navodilih(jumper sem prestavil na 2 3 za par sekund potem pa nazaj na 1 2)
seveda pri ugasnjenem rač.
ne ps2 nisem dal na miško

Pyr0Beast ::

ugasnjen to je dejansko izklopljen iz omrežja ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

zcetrt ::

Zakaj bi že skurilo plato, če vtakneš PS2 tipkovnico v rupo za miško? Dajte si ne zmišljevat, no. Električne povezave so enake. Komunikacijski protokol je enak. Ponekod celo dela vtaknjeno obratno (v primeru, da je kontroler fleksibilno napisan). Če pa ni, pač ne prepozna devica, ker hoče bodisi mišaka bodisi tipkovnico.

Tiste lučke tudi ni nujno, da se prižgejo ob vklopu. Lučke prižiga kontroler v računalniku. Tipkovnica ima zanje posebne registre, kjer se mora bitek postavit, da lučka sveti. Če je šel kontroler, lučke ne bodo svetile, pa če vežeš 220V na napajanje tipkovnice (no, tu res nisem ziher. mogoče bi ;)

Zame najbolj verjeten razlog za nedelovanje, ki je bil podan v tej temi, je skurjeni 5V vir oz varovalka. Če imaš kako staro miš ali kaj takega, jo odpri in pomeri z voltmetrom napetost na kablu, ko je miš priklopljena v PS2. Če so kontakti dosegljivi. Sicer se pa da tudi pomeriti na kakšen drug način (preveri pinout za PS2 in magari žrtvuj en kabel).
4.

hvala zcetrt
bom poizkusil

kje pa je ta 5V varovalka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krajnvik ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Imam zanimiv problem z racunalnikom