» »

Kompresiranje posnetka z DivX kodekom

Kompresiranje posnetka z DivX kodekom

grizli123 ::

Hay!

Imam majhno težavo s kompresiranjem videa z najnovejšim DivX kodekom. Namreč, s kamero sem posnel za eno uro video materiala, sedaj pa bi to rad nekako spravil na en CD, vendar nikakor ne morem spraviti zelo kvalitetnega videa na teh 700Mb. Namreč ena ura videa v polni kvaliteti zasede nekaj več ko 13GB. Uporabljam Adobre Premiere 6.0, Pinnacle Studio 8.3, Virtual Dub 1.4.13, DivX 5.02 in Franhoufferjev MP3 kodek, LAME kodek in še kaj bi se našlo...

Včasih gledam kak Divx film, ki je dolg recimo dve uri in je zelo dobra kvaliteta stisnjenega videa (in to na enem CD-ju!!!), jaz pa nekako ne znam pravilno nastaviti nastavitev za video in zvok. Katere nastavitve z DivX 5.02 kodekom priporočate za najboljšo kvaliteto videa in zvoka? In katere programe priporočate za izvoz in kompresijo videa in zvoka?

LP,

GRIZLI
Some people... they call me GRIZLI... :)

• spremenilo: grizli123 ()

vili ::

:D TMPGencoder

tud nastavt ga ni prevec tesko mas pa tud carovnika predlagam ti da nardis SVCD ali VCD, ki ga lohk pol gledas tud na samostojnem DVD playerju

nardis mpg file
v NERO-tu izberes vcv ali svcd in zapeces

SVCD je skor k DVD in ga spravis kakih 50 minut na normaln cd

VCD je pa k dobr divx okol 80 minut gre na cd
ViLi was here !!!

Fury ::

gumby ::

-zvok: za domače posnetke verjetno ne rabiš stereo zvoka. lepo pretvori v mono, s tem zmanjšaš bitrate zvoka na polovico. malo poglej še frekvenčni spekter zvoka, če sploh rabiš 44k sample rate - zvok, ki je "odrezan" pri recimo 12kHz, lahko mirne volje pretvoriš v 22k sample rate. tole lahko potem stisneš v 56kbps mono vbr (ali abr) mp3. ta mp3 pretvori v wav z programom wavemp3, da ga boš lahko uvozil v virtualdub.
-video: pri live posnetkih je velik problem interlace in premaknjeni field-i (pomešan vrstni red polslik) - to zna biti zelo tečno, ker bo video po kompresiji podoben zmazku. stvar se da popraviti z raznimi deinterlace filtri, poglej na doom9.org. ko je to rešeno, lahko dodaš še temporal smoother filter, ki odpravi šum (po časovni liniji). OBVEZNO odreži črne robove okoli slike!! in pri tem pazi na širino/višino slike, ki mora biti večkratnik 4 (zaradi divx-a). izračunaj poteben bitrate in stisni v divx (2-pass seveda).
-uživaj8-)

grizli123 ::

OK, Folk! Vsem bi se najprej rad zahvalil za nasvete. Sedaj mi drugega ne preostane, kot da vse skupaj malo testiram z različnimi nastavitvami in vidim, kar mi najbolj odgovarja....

LP,
Some people... they call me GRIZLI... :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

seminarska - pomoč Bs Player ......

Oddelek: Šola
194249 (3703) bobby
»

Nastavitve za kodiranje v divX

Oddelek: Zvok in slika
91217 (1104) pivmik
»

Finta s codeci!!

Oddelek: Zvok in slika
152383 (2018) Zoidberg
»

Sergio & Predavanje od Voodoo do GeForceFX (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
796459 (4715) Jeebs
»

Gledanje filmov-zašteka

Oddelek: Pomoč in nasveti
101382 (1118) sidney

Več podobnih tem