Forum » Omrežja in internet » Problem z SAMBA streznikom -(Global symbol "$SID" requires explicit package name)
Problem z SAMBA streznikom -(Global symbol "$SID" requires explicit package name)
KernelPanic ::
Spostovani!
Konfiguriram ubuntu server - trenutno delam na sambi. Sledim napotkom iz Ubuntu Server Guide in ko hocem skompajlirati samba tools skripte, se mi zatakne sledecem koraku:
Lp,
M.
Konfiguriram ubuntu server - trenutno delam na sambi. Sledim napotkom iz Ubuntu Server Guide in ko hocem skompajlirati samba tools skripte, se mi zatakne sledecem koraku:
user@kovacevic:/etc/ldap/schema$ sudo perl /usr/share/doc/smbldap-tools/configure.plKo probam to pognati, dobim sledeco napako:
Global symbol "$SID" requires explicit package name at /usr/share/doc/smbldap-tools/configure.pl line 350.Pogledal sem omenjeni configure.pl file in v vrstici je deklaracija za $SID, katere vrednost se pridobi z:
Execution of /usr/share/doc/smbldap-tools/configure.pl aborted due to compilation errors.
sudo net getlocalsid.Vrednost, ki jo zgoraj omenjen ukaz vrne, skopiram v configure.pl in nato zopet pozenem in dobim isto napako. Mi lahko kdo pomaga?
Lp,
M.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vzpostavitev strežnika (ubuntu)Oddelek: Omrežja in internet | 7054 (6255) | s6c-gEL |
» | [Ubuntu] SambaOddelek: Programska oprema | 1866 (1656) | black ice |
» | Mail strežnik na linuxuOddelek: Omrežja in internet | 1923 (1622) | x.sci |
» | Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Operacijski sistemi | 119735 (35409) | RedDrake |
» | dual boot xp/ubuntuOddelek: Operacijski sistemi | 1861 (1742) | misek |