Forum » Omrežja in internet » OpenLDAP problem (ldap_bind: Invalid credentials (49))
OpenLDAP problem (ldap_bind: Invalid credentials (49))
KernelPanic ::
Spostovani!
Postavljam LDAP server in me zanima, kako naj v LDAP bazo dodam novo domensko (DC) komponento? Namrec, datoteko z informacijo sem napolnil z vi editorjem:
Vnaprej se zahvaljujem za pomoc,
M.
Postavljam LDAP server in me zanima, kako naj v LDAP bazo dodam novo domensko (DC) komponento? Namrec, datoteko z informacijo sem napolnil z vi editorjem:
user@kovacevic:~/setup_diagnostic/ldap$ cat add_content.ldif dn: ou=Workers,dc=moja-domena,dc=com objectClass: organizationalUnit ou:Workers dn: ou=Groups,dc=moja-domena,dc=com objectClass: organizationUnit ou:Groups dn: cn=Development,ou=Groups,dc=moja-domena,dc=com objectClass: posixGroup cn: Development gidNumber: 5000 dn: uid=user,ou=Workers,dc=moja-domena,dc=com objectClass: inetOrgPerson objectClass: posixAccount objectClass: shadowAccount uid: user sn: Priimek givenName: Ime cn: Priimek Ime displayName: Priimek Ime uidNumber: 20000 gidNumber: 5000 userPassword: user_password gecos: Priimek Ime loginShell: /bin/bash homeDirectory: /home/user user@kovacevic:~/setup_diagnostic/ldap$In tega grozda mi noce dodati v bazi, saj mi ob ukazu:
user@kovacevic:~/setup_diagnostic/ldap$ sudo ldapadd -x -D cn=admin,dc=moja-domena,dc=com -W -f add_content.ldifnajprej vprasa za LDAP password (ki sem ga definiral ob instalaciji package-a)in nato javi napako:
ldap_bind: Invalid credentials (49) user@kovacevic:~/setup_diagnostic/ldapKako naj dodam domensko kompnento (zapis tipa dc z vrednostjo dc=moja-domena,dc=com)v LDAP bazo, saj po moje sedaj ne najde domenske komponente in zato ne more dodati zapisa (v neobstojeco bazo). Imam prav?
Vnaprej se zahvaljujem za pomoc,
M.
KernelPanic ::
Sem resil problem, pognal sem:
dpkg-reconfigure slapdnastavil, vse parametre in sedaj dela! Me pa zanima, kje bi lahko videl, kaksno ukazno vrstico je ta skripta zgenerirala, da bi jo malo analiziral, mogoce kdo ve?
jkreuztzfeld ::
Ponavadi so bili dpkg install/remove skripti približno v /var/lib/dpkg/info , v tvojem primeru najbrž nekaj podobnega slapd.postinst.
Tule je en dober dokument (http://wiki.debian.org/MaintainerScript....
Tule je en dober dokument (http://wiki.debian.org/MaintainerScript....
--
Great minds run in great circles.
Great minds run in great circles.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# težavaOddelek: Programiranje | 3702 (2548) | mladec |
» | ubuntu slapd pomočOddelek: Operacijski sistemi | 708 (539) | korenje3 |
» | Problem z DNS (non-improving refferal)Oddelek: Omrežja in internet | 5410 (5135) | SasoS |
» | Prijava z certifikatorm sigen-ca, customOddelek: Izdelava spletišč | 6464 (6100) | jkreuztzfeld |
» | C# in ADOddelek: Programiranje | 754 (587) | detroit |