Forum » Pomoč in nasveti » NUJNO - Reševanje (recovery) Particije
NUJNO - Reševanje (recovery) Particije
Tomson ::
V vsejletni računalniški karieri mi je le uspelo naredit zadevo, ki je nikakor ne znam rešit sam, zato prosim za pomoč.
Po "nesreči" sem na 1000GB disku, ki je bil razdeljen na C: (sistem - 400BB) in F: (backup - 600GB) po "odličnem" nasvetu Partition Magica, ki je javil da so na disku neke nepravilnosti in jih lahko FIXa pač potrdil spremembe in sistem več ni prepoznal F: particije. Ker UNDO ni bil možen, sem posegel po programu Active Recovery Partition, kjer se je situacija še zakomplicirala. Particijo je sicer našel, napisal vse kar sodi notri le RECOVERY ni bil možen, ker je javil "partition overlap error" kar pomeni da bi bilo treba neprave particije zbrisat potem pa bi lahko dal Recovery. Seveda nič od tega ni delovalo, zato sem po postu nekoga z identičnim problemom v tem programu zbrisal tole F: particijo (pred tem sem naredil BACKUP (560GB) s tem programom na zunanji disk, potem pa naj bi z Recovery stvar v nekaj sekundah rešil. Seveda je šla usoda svojo pot, sicer mi je Recovery uspel ampak particija je bila povsem prazna. Ok, zbrišal še to tanovo. Hotel naredit zadevo nazaj z Backup particijo ki sem jo ustvaril, a mi vrže spet ven neke errorje da ne gre. (verjetno zato ker je bila backup particija ustvarjena ko je bila nedelujoča). Skratka, sedaj naložil še program iste hiše Active Undelete, ki sicer pravilno zazna zbrisano particijo, pravi da je v odličnem stanju, ko pa dam RECOVER mi javi da na disku ni dovolj prostora!!! Kako, če pa je prej bil prostor?! :) (predvidevam da je problem ker je bila particija 98% polna podatkov.)
Sedaj torej iščem rešitev, ANYONE ?
Po "nesreči" sem na 1000GB disku, ki je bil razdeljen na C: (sistem - 400BB) in F: (backup - 600GB) po "odličnem" nasvetu Partition Magica, ki je javil da so na disku neke nepravilnosti in jih lahko FIXa pač potrdil spremembe in sistem več ni prepoznal F: particije. Ker UNDO ni bil možen, sem posegel po programu Active Recovery Partition, kjer se je situacija še zakomplicirala. Particijo je sicer našel, napisal vse kar sodi notri le RECOVERY ni bil možen, ker je javil "partition overlap error" kar pomeni da bi bilo treba neprave particije zbrisat potem pa bi lahko dal Recovery. Seveda nič od tega ni delovalo, zato sem po postu nekoga z identičnim problemom v tem programu zbrisal tole F: particijo (pred tem sem naredil BACKUP (560GB) s tem programom na zunanji disk, potem pa naj bi z Recovery stvar v nekaj sekundah rešil. Seveda je šla usoda svojo pot, sicer mi je Recovery uspel ampak particija je bila povsem prazna. Ok, zbrišal še to tanovo. Hotel naredit zadevo nazaj z Backup particijo ki sem jo ustvaril, a mi vrže spet ven neke errorje da ne gre. (verjetno zato ker je bila backup particija ustvarjena ko je bila nedelujoča). Skratka, sedaj naložil še program iste hiše Active Undelete, ki sicer pravilno zazna zbrisano particijo, pravi da je v odličnem stanju, ko pa dam RECOVER mi javi da na disku ni dovolj prostora!!! Kako, če pa je prej bil prostor?! :) (predvidevam da je problem ker je bila particija 98% polna podatkov.)
Sedaj torej iščem rešitev, ANYONE ?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
amigo_no1 ::
Nikoli ne šari po particiji, kjer imaš izbrisane podatke !
Getdataback (plačljiv) je meni pomagal, ko je en program (podobno kot tebi PM) nekaj zašuštral.Reševal sem seveda na drug disk.
Testdisk (free) je tudi uporaben.
Getdataback (plačljiv) je meni pomagal, ko je en program (podobno kot tebi PM) nekaj zašuštral.Reševal sem seveda na drug disk.
Testdisk (free) je tudi uporaben.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Tomson ::
Obupal nad povrnitvijo particije v prvotno delujoce stanje, mi je pa uspelo skopirat vse podatke iz te izgubljene particije na drugi disk. Sola za drugic, da Partition Magic ni vedno za ubogat z njrgovimi predlogi za izboljsanje delovanja diskov, ce problemov sploh ni! :-)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program za pridobitev izbrisanih datotekOddelek: Programska oprema | 6920 (6377) | T_F_7 |
» | Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf? (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 4857 (3839) | Dejk0 |
» | Izpad elektrike & Disk Boot Failure (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5433 (4845) | Damjan Jagar |
» | [Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8077 (7161) | buneech |
» | Partition Magic Pro; težava z particijo tipa PqRPOddelek: Programska oprema | 1136 (971) | _vrag_ |