» »

Partition Magic Pro; težava z particijo tipa PqRP

Partition Magic Pro; težava z particijo tipa PqRP

Microsoft ::

Odločil sem se, da NTFS particijo razdelim na 5GB velik del in ostalo. Pri ponovnem zagonu je program začel prestavljati podatke, da je lahko ustvaril particijo. Pri tem pa je nastala napaka.
Pritisnati sem moral tipko, da se je sistem ponovno zagnal. Potem je kako uro ali dve popravljal napako.

Ko pa sem prišel v Winse, je bila particija tipa PqRP in ne NTFS. Sedaj sploh en morem te particije razdeliti na več delov. Tudi sistema ne morem spremeniti v NTFS.
Zanimivo je to, da če z winsi "pogledam" disk, mi ga prepozna kot NTFS...

Podatke iz tega diska ne morem prenesti na drug disk in ga formatirati, ker jih je preveč (115GB)... Sem pa program zbrisal in ga na novo naložil a ni pomagalo...

Torej, kako naj prepričam Partition Magic v to, da bo to particijo "videl" kot NTFS? Stvar je res zelo nadležna, ker hočem na ta disk spraviti gor pe Linuxe. Samo zaenkrat ne morem, ker ne morem kreirati novih particij.:(

Še slikca:

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

jest10 ::

Zbriši particijo. In potem na novo naredi particijo čez celi disk. Brez formatiranja!

DMouse ::

PM mogoče zna pretvoriti iz te particije v kako drugo? Najprej bi bilo pametno poskusiti kaj v tej smeri, če ne gre drugače, pa naredi tako, kot ti je svetoval jest. Zadeva je riskantna, zato čimveč datotek prej shrani na drugi disk, po končanem postopku pa particijo poskeniraj s kakim recovery programom ter obnovi datoteke. Držim pesti.

No, ideja je dobra. Samo bom rajši prej ustvaril neko testno particijo na drugem disku, kjer to lahko delam, pa bom tam sprobal, če ta način dela.

Drgače se mi zdi pa malo preveč tvegano, da bi izgubil vso musko (nekje 11k pesmi) pa filme pa ostalo.

No, bom poskusil, pa poročal.;)

by Miha

Sem poskusil tako, da sem ustvaril neko particijo in nekaj shranil na njo. Potem sem jo zbrisal in še enkrat ustvaril, vendar so se podatki na njej izbrisali. Pa nisem uporabil funkcije formatiranja.

Sedaj sem še dal cel disk defragmirat, če bo to mogoče kaj pomagalo.:\ Ker Winsi pa normalno zaznajo to particijo kot NTFS.

by Miha

po končanem postopku pa particijo poskeniraj s kakim recovery programom ter obnovi datoteke

Si storil to?

No, sem defragmiral, samo stvar se ni spremenila.

Sem pa opazil, da mi disk, ki je v formatu PqRP prepozna z velikostjo 152GB, ko pa v Winsih pogledam, mi fga pa prepozna kot 144GB disk...
Pogledal sem tudi in videl, da je nezasedenega prostora na dislu 0MB. V resnici pa je placa še nekje 29GB...

Zgleda, da je pri popravljanju napake naredil to, da sedaj disk prepozna kot poplnoma zasedeno particijo v formatu PqRP. Damn!;(

by Miha

DMouse, kje pa naj dobim kak recovery program?

by Miha

Na netu jih maš polno ;)

No, že DLjam en program program.;)

Če prav razumem postopek; najprej zbrišem praticijo, potem ustvarim NTFS particijo. Oboje pa brez uporabe format-a.
Potem pa zaženem Data Recovery program in bo spet vse v najlešpem redu. Rajt?

by Miha

Prve tri programe, ko sm dol potegnu, so bli še vsi za en kur*. To pa zato, ker kot demo verzija popravlajo fajle, ki so vlki 64kB ali pa manj.
Mislim je, mam pa glih vlk takih fajlov na disku.:8)

Zdej DLjam že štrti program...

by Miha

jest10 ::

Raje pojdi "rožice" trgat. Te vedno delujejo:D

Mi lahka kako daš na zasebno sporočilo?:\ ;)

by Miha

No, včeraj sem pognal ScanDisc in je pregledal cel disk.

Danes sem pa računalnik prižgal, da bi pogledal, kaj vse je pokvarjeno. In ugotovil sem, da je pokvarjenih vseh 11.000 mp3-jev.:( Na disku so še, vendar so vsi kazalci do njih skrajno pomešani.

Zanima me, če je to sploh še možno rešiti s kakim recovery programom? Bi bil pa zelo vesel, ker sem imel res lepo zbirko pesmi. Pa filmov je tud kr neki šlo dol...

Kater program priporočate?

by Miha

Čaki malo, a nisi rekel, da boš zadevo najprej preizkusil na neki nepomembni particiji? Kako da si sedaj kar naenkrat brez zbirke mp3-jev? Kaj točno si ti sploh naredil in v katerem vrstnem redu?

DMouse, particije še nisem šel brisat. Včeraj sem samo pogledal, če so tam ikeno gor. Sm šel malo gledat MP3je in bilo je videit, kod stvar dela.

Danes pa nisem samo gledal, ampak tudi poslušal. In ugotovil, da nobena stvar ne dela. Samo vidi se pa vse. Verjetno "kazalci" kažejo narobe. Recimo, ko poženem Siddharta - Napoj mi v tej pesmi zavrti nkeje 5 različnih pesmi druge zvrsti.
Mislim, da je še vse gor, samo je pa pomešano.

Včeraj sem zagnal samo Scan Disk in obkljukal data recovery al neki tazga. Pa ni nič pomagalo...

Zdele sem pogledal še na podporo in mi je priporočalo program PT Edit. Zagnati ga pa ne morem. Piše v oknu 16-bit MS-DOS Subsystem. In prav s tem programom bi naj particijo, ki je v formatu PqRP pretvoril v NTFS. Damn!:\

by Miha

No, zdej sem uredil zadevo. Particija je sedaj NTFS in na nje so še podatki.

Problem pa je v tem, da je vse skrajno pomešano. Torej, kater Recovery Data program? Če ma kdo kašnega odprtokodnega, lahka na zasebnih kaj več pove. Pa to res nujno rabim!:8)

by Miha

_vrag_ ::

Z Partition Magic 7 sem imel nekaj težav glede particij itd. z Partition Magic 8 pa mi je delalo vse normalno in brez zapletov... Kot vidim si uporabljal ves čas Partition Magic 7 in nevem ce ni za nekaj takšnih težavic krivo predvsem to.. Recovery Data program pa prporočam RecoverMyFiles

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
784884 (3866) Dejk0
»

Particija izginila -- pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
191531 (1289) misso
»

Kako priklopit 2.5' disk na navaden PC?

Oddelek: Strojna oprema
171145 (941) Phoebus
»

Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsow