» »

Navijanje XP 1800+

Navijanje XP 1800+

Tattoo- ::

Imam spodnjo konfiguracijo (procesor NI odklenjen)
Ko poskusam naviti procesor grem lahko le do:
CPU/PCI Frequency 149/37 naslednja vrednost je
CPU/PCI Frequency 150/30 ko pa se mi sistem ne zbudi vec in moram narediti clear CMOS:(

Vrednosti RAM-a imam pa nastavlene na naslednje vrednosti:

CAS Latency 2.0 T
RAS to CAS Delay 3T
RAS Precharge Time 2T
Active Precharge Delay 5T

Kaj mi priporocate da naredim, da bom lahko sel tudi cez 150/30?
Kaj bi pridobil, ce bi odklenil procesor?

Thanx za odgovore:D
Racing is in my blood - Ayrton Senna

Vesoljc ::

če bi odklenu cpu, fsb ne bi biu omejitev.
zaklenen cpu:
11.5 x 133 = 1530
11.5 x 150 = 1725 <- tuki tvoj fsb odpove...
11.5 x 166 = 1910
odklenen cpu:
12 x 133 = 1600
12 x 150 = 1800 <- tuki tud tvoj fsb odpove, ampak...
12 x 166 = 2000
12.5 x 133 = 1666
12.5 x 150 = 1875 <- a vidiš vzorec? :D

ps: drgač je verjetno ram problem v tvoji konfiguraciji, probi znižat (oziroma povečat) RAM tajmingeTM v biosu...

Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vesoljc ()

Ja to sm ze sam ugotavljal, da je najverjetneje problem v slabem RAM-u:\
Ali kdo ve, kje v SLO prodajajo kakovostne RAM-e?

Vesoljc: Iz tvojega posta sledi, da bom lahko z to konfiguracijo navil najvec na 12.5 x 150...ali se motim?

BTW, kaj je boljse, da visas preko FSB-ja ali preko mnozilnika?

Thanx za odgovore

jani ::

Kvalitetne rame Kingston DDR333 dobis v PCXu v Stegnah.
skokic je car!

morphling1 ::

Nekaj ne štima, plata je narejena na KT333 čipsetu, kar pomeni da ima sigurno možnost dvigovanja fsb-ja do kakih 200 MHz če ne več. Preveri če imaš slučajno kak jumper na plati za izbiro FSB- procesorja (100/133/166) če je ga nastaviš na 133 MHz. Na tvoji plati lahko naviješ dosti več kot pa 12.5*150. Koliko lahko naviješ je seveda odvisno od kvalitete rama, tvoj 2100 verjetno res dosega limit okrog 150 sploh pri tvojih timingih.
Dober ram se dobi marsikje, samo vedeti moraš kaj iskat. pc2700 je kar nekaj tipov dobrih. Moduli z winbond BH-6 (Kingston,Transcend,Corsair, pa še katera firma jih uporablja) čipi bodo kar dobri, pa tudi Samsung TCB3 C rev. če jih še kje najdeš. pc3200 so verjetno povsod od Samsunga, ki so cas3 tako da niso nič boljši kot dobri pc2700cas2,5. Za vse ostale eksotike se boš pa moral odpravit v tujino.
Kaj misliš kater sistem bo hitrejši 10*166 ali 12.5*133, uf težko vprašanje, nevem če bi znal odgovoriti, da se ne boš matral preveč imaš pri testu kt400 plat točno tak test, se pravi enaka frekvenca procesorja različen FSB enaki timingi. Z dvigovanjem se razlika samo še veča...
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zgodovina sprememb…

Ja plata omogoca dvig FSB-ja (mislim da) do 220, tako da to ni problem. Problem je v slabih RAM-ih ki ne dopuscajo, da bi dvignil vec kot 11.5*150

Fantje hvala za odgovore:)

bobby ::

Ej fant,pa sej ti maš sam PC2100 ram, kaj bi pa se rad???
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Sej vem, da kaksnih hudih rezultatov ne morem pricakovati pri tem RAM-u:\ Ampak zanimalo me je se mnenje bolj izkusenih, kaj me omejuje...

Killy ::

Amm, torej, sam imam:
Athloncka 1800+
Gigabytovo 7-VAX
256mb samsung 3200 ddr.

Me je prijela navijalska mrzlica in sem skusal s prilozenim programcicem EasyTune 4 navijati. Procesor je seveda zaklenjen zato sem visal fsb iz 134 (kaj pa vem, tko ze originalno pokaze, na plosci so moznosti 100/133/166 in je dano na 133) na najvech 142. Tu se vedno vse ducat ur stabilno dela. Sprobal sem tudi ze na 150 in dela samo pri poganjanju denimo 3d marka - zamrzne. Ne morem reci, da se teh 100mhz razlike kje prav dosti pozna, mogoce kaksen procent.. me pa zanima, ce se zaradi visanja sistemskega vodila mogoce tudi graficna kaj vech greje ali kaj podobnega? No, sem hotel potem biti se pameten in nizati timinge ramu v biosu. Mislim, da je privzeto nastavljeno na nekaj kot "6,3,6".. pa sem jih dal na 5,2,5". Posledica: racunalo se ni vech zbudilo, jaz pa nisem ravno talent za iskanje jumperja za hardverski reset biosa na plati. Matr. Kje je sploh ta jumper? Tam, ko pise clear cmos so samo spicke brez jumperja.. ma kr neki skratka. Na sreco se je potem po ene n resetih racunala bios sam od sebe resetiral.. bogu hvala. Nekako nimam vech zelja po spremembah in trepetanju kdaj sistema ne bom mogel vech zbuditi.. Aha, temperatura je pa nekako max. 35 sistem, 45 procesor. Obicajno pa vsaka od slednjih postavk 5 stopinj nizje.

Lep pozdrav.

Vesoljc ::

tam kjer so sam spicke mors ti nataktn en jumper (narest stik, kakor ze koli)...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

(ne)navijanje RAM-a PC3200

Oddelek: Strojna oprema
81245 (1185) Pyr0Beast
»

časi na ramih (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
533879 (3104) Boki_
»

Kwa je bolše: AMD 1700+ & 2500+ (strani: 1 2 )

534445 (3446) Mulh
»

Razočaran na računalnikom! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
533677 (2823) kajzer
»

Unlock AMD XP in stabilnost ???

181273 (890) R@C@

Več podobnih tem