» »

Čiščenje jeter

Čiščenje jeter

Alen T 1978 ::

Če je za splakovanje in čiščenje ledvic voda, kaj je potem za jetra?
Niso vse snovi alkoholotopne, da bi pol pil alkoholne napitke ala pivo, vino, žganje, likerji.
Kaj? Naj na dan spijem, recimo, 1 jušno žlico, recimo, k je dobro in kvalitetno, ekstra deviško hladno stiskano (za joške haha) olivno olje? Je to to?

Tista grenka sol se mi zdi ekstremna oblika. Saj tudi priporočajo en teden pavze med posegi, ki jih naj bi opravil najmanj 5-6. Uporablja se tudi sok grenivke.

Kaj pa citrusi ala pomaranče, mandarine, grenivke, limone z lupino vred? Je sploh kdo pri svesti da je to močno k prasica? To je polno eteričnih olj? Ne moreš pojet ene pomaranče pa da se je***.

Ve kdo, če so citrusi prav za to namenjeni? Oziroma, če si lahko s tem pomagam? Za jetra.

No, na dan z besedo.
Hvala in lepo pozdrav iz vranskega kjer vladujejo ljudje čudnih izgledaov vseh starosti in spolov. Ter bolezni in bolov. Haha, cepci jedni.

Lp
  • polepsal: Mavrik ()

noraguta ::

ni bližnic , umrl boš.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

tony1 ::

Jetra se znajo najbolje prečistiti kar sama. Glej no, že v Antiki so vedeli, da se sama obnavljajo.

Skratka, za začetek (manj?) ne pij alkohola.

Gwanaroth ::

Izbrskaj za člankom Igor Kononenko - Čiščenje jeter

To je (moj) profesor iz FRI-ja (LJ), ki se ukvarja tudi z alternativnimi metodami zdravljenja.
Lights often keep secret hypnosis..

Meizu ::

Primi jetra v roke, pa jih s krtačo lepo očisti ane...

Tarzan ::

Daj jim občasno malo pavze s pitjem. Če recimo dokaj redno uživaš alkohol, poskusi potem za kaka dva, tri mesece popolnoma abstinirati. V tem času se ti bojo jetra več kot dobro očistila sama od sebe. Je pa problem ko se že začne ciroza, takrat je regeneraija že precej, precej otežkočena.

Poskusi rahlo zmanjšat dozo in frekvenco pitja, pa ne bi smelo biti problema. Če ga stisneš samo enkrat na teden, po mojem ne bi smel imeti problemov z jetri, ker te bo verjetno prej izdal kak drug organ. :)

Alen T 1978 ::

Hm. Ne, saj jaz nepijem alkohola. Včasih smo se mal nacejal s pocen vini, š ko smo v srednjo hodil. Pa kdaj smo se ga mal več napil drugač pa nilč. Ne pijem alkohola.

Če pa, pa, sam ne v kontekstu, ki sem gha omenil, jagdstolz zeliščni liker in, za zdravilne namene, doma narejen liker iz hruškovega žganja in brinjevimi jagodami in nageljnovimi žbicami zaslađen sa domačim butastim belim, k škodi k pr norcih, šečerom iz tuša, kjer se rad vnga okuša. Haha.

Ne pa ciroza jeter. Kje's ti dubu idejo za to.

Ftari, to ni to.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

hamax ::

Gwanaroth je izjavil:

Izbrskaj za člankom Igor Kononenko - Čiščenje jeter

To je (moj) profesor iz FRI-ja (LJ), ki se ukvarja tudi z alternativnimi metodami zdravljenja.

In je zato kvalificiran za zdravljenje jeter.

Pojdi do zdravnika specialista in njega vprasej za nasvet.

ripmork ::

Primi jetra v roke, pa jih s krtačo lepo očisti ane...

sam treba pazit, da na tla ne padejo, ker pol je loh štala:))

Kolikor sem bral o tej tematiki, se vedno ponavlja ena formula: grenka sol, grenivka + olivno olje
Znanec poskusil, ni glih prijetno. Posebej zaradi olja.
drugače pa tudi moje mnenje, da je najbolje obiskat specialista in ga povprašat.

Mimogrede, bojda je post (seveda, pravilno izveden in ne le enodnevni) izjemno očiščevalen za celo telo.
Šele ob mirovanju prebavnega takta naj bi se začelo učinkovito izločanje toksinov iz telesa. Bi bilo zanimivo slišat izkušnje koga iz prve roke:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

Alen T 1978 ::

ma ja. krtača je za kurca dlaka krača.
ne to tud ni to.

za jetra je jetrovc.
za čefurje pa jetrovača.

Zgodovina sprememb…

nodrim ::

Ne vem, če ti rabiš ravno specialista za jetra, prej za kaj drugega.

JohanP ::

Taurin bi ti znal pomagat....

Invictus ::

Googlaj za čiščenje jeter.

Dovolj navodil in izkušenj ljudi ki so poskusili ...

Komentarje tukaj pa raje pozabi. Pač nezrel in nerazgledan folk ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Primoz78 ::

Za naravni čistilec jeter je poznan pegasti badelj. Poisci kapsule pegastega badlja v kaki specializirani trgovini ali lekarni pa naredis na pol leta eno kuro.

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

thramos ::

Ampak je zadeva v odmerkih, ki imajo kakšen učinek, precej draga. Na Bulkpowders (v ang. milk thistle) npr. pa je ekstrakt poceni ...

DamirK ::

- The Coffee Enema

- Rdeča pesa
Pigment betacianin je substanca, ki daje rdeči pesi njeno značilno barvo. Znanstveniki v študijah ugotavljajo, da prav ta pigment ščiti tudi proti raku. Nedavne študije, v katerih so raziskovali povezavo med rdečo peso in rakom, dokazujejo, da ta zelenjava lahko ščiti pred rakom na debelem črevesju in trebušnem raku. Rdeči pigment pese namreč poveča stopnjo encimov, ki delujejo kot antioksidanti, v jetrih in prek tega procesa jetra in kri tudi razstruplja.
- Orehi
Predvsem ljudje, ki trpe zaradi prebavnih motenj in zaprtja, vedo, da so
tudi orehovi plodovi zdravilni. Včasih orehi preskrbijo črevesju potrebno
dejavnost, tudi kadar odvajala več ne delujejo.
Orehi so izvrstni za jetra in to najbrž pojasnjuje njihov ugoden vpliv na
črevesno dejavnost. Jetrni bolniki, ki ne prenesejo več nobene maščobe,
lahko brez težav zmerno jedo orehe.

Kiki1984 ::

jetra se čist dovolj čistijo sama, so v bistvu en najbolj trpežnih organov... važno je omejiš toksine na minimum (čimbolj zdrava hrana- jej kakšen teden veliko naravne zelenjave, lahke naravne - domače hrane in pij veliko veliko veliko vode - pretiravaj z razumsko mejo)... to je dost

Kawl6 ::

Stara mati so djali da je za jetra pucat tanajbol frišn petršl.

RejZoR ::

Največji sovražnik jeter sta sol in alkohol. Če to dvoje krepko zmanjšaš oz črtaš pa se bo ogromno poznalo. Ostalo jetra opravijo sama, ker so zelo trpežen organ.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

tx-z ::

Hm. Ne, saj jaz nepijem alkohola. Včasih smo se mal nacejal s pocen vini, š ko smo v srednjo hodil. Pa kdaj smo se ga mal več napil drugač pa nilč. Ne pijem alkohola.

Če pa, pa, sam ne v kontekstu, ki sem gha omenil, jagdstolz zeliščni liker in, za zdravilne namene, doma narejen liker iz hruškovega žganja in brinjevimi jagodami in nageljnovimi žbicami zaslađen sa domačim butastim belim, k škodi k pr norcih, šečerom iz tuša, kjer se rad vnga okuša.


Če rečeš, da ne piješ alkohola, potem ga ne piješ nič. Torej niti v pecivu kamor daš tri žlice ruma. Torej ti piješ alko. Sam tok, da smo na jasnm.
tx-z

gendale ::

a če poješ gnilo sadje, ki ma v sebi malo alkohola, a tud piješ alkohol?

kaj pa če ponesreči pogoltneš malo ustne vode z alkoholom?
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

tony1 ::

tx-z je izjavil:

Če rečeš, da ne piješ alkohola, potem ga ne piješ nič. Torej niti v pecivu kamor daš tri žlice ruma. Torej ti piješ alko. Sam tok, da smo na jasnm.


Iz pečenega peciva alkohol izhlapi.

Arto ::

tony1 je izjavil:

Iz pečenega peciva alkohol izhlapi.

To ni res.

RejZoR ::

Lol, pa ne moreš primerjat 3 žlice ruma v pecivu s trem žlicam ruma direkt v usta...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

tony1 ::

Kakorkoli, tisti, ki je komu sposoben očitati rum v potici, je undercover alkoholik. :))

Telefonska Rugljeve ambulante je imeniku, naj se naroči čimprej. :P

Arto ::

No, jaz sem samo opozoril na razširjen mit o alkoholu v hrani.

tony1 ::

Arto je izjavil:

tony1 je izjavil:

Iz pečenega peciva alkohol izhlapi.

To ni res.


Jaz pa bom opozoril, da očitno nikoli nisi ne poslušal v šoli ne doma kuhal žganja, sicer bi vedel, da šnopc zavre prej kot voda (skopirano direktno iz Wikija, da se boš lahko prepričal na lastne oči):
Ethanol, also called ethyl alcohol, pure alcohol, grain alcohol, or drinking alcohol (...)
Boiling point
78 °C, 351 K, 172 °F

Kaj pa zdaj? Da se ne boš spozabil in klical AAA, ta pravi bo AA :)

Arto ::

Če zavre malo prej kot voda, to še ne pomeni, da ves izhlapi. Ni bil tole preveč močan argument za tvojo pozicijo. Sicer pa sem lepo povedal, jaz se ne strinjam, da je konzumiranje sladic, ki vsebujejo alkohol enako pitju alkohola. Sem se samo obregnil ob tale mit o kuhanju alkohola, saj smem, ane?

Še v branje, prvi zadetek na googlu:
http://www.ochef.com/165.htm

tony1 ::

Pa si vsaj preberi tale tvoj zadetek, zaboga.

Se ne premaknem s stališča: kdor bo v povprečni (ki ima ne vem koliko dek testa) potici (koliko ur se jo peče pri 200 stopinjah, bo vedel kdo drug), kjer je nekaj žlic ruma (koliko žlic in koliko % etanola bo spet vedel kdo drug) našel kaj alkohola, je čarovnik.

Kdor pa zaradi potice drugih okrog sebe načelno noče več šteti med abstinente, je pa alkoholik. Rugljev kolega je prou fejst dec in vabi na spoznavni sestanek.

tx-z ::

Okej sej smo mal offtopic. Ampak je pa razlika a daš rum v testo in potem spečeš, al pa najprej spečeš in potem z rumom čez poliješ ;) ...sicr bo pa itak vsak največji kuharski mojstr in največji znanstvenik ratu zdej ;)
tx-z

tony1 ::

Mal smo ja. ;)

Arto ::

tony1 je izjavil:

Pa si vsaj preberi tale tvoj zadetek, zaboga.

Se ne premaknem s stališča: kdor bo v povprečni (ki ima ne vem koliko dek testa) potici (koliko ur se jo peče pri 200 stopinjah, bo vedel kdo drug), kjer je nekaj žlic ruma (koliko žlic in koliko % etanola bo spet vedel kdo drug) našel kaj alkohola, je čarovnik.

Se ne strinjam. Alkohol da seveda tudi nekaj okusa takim sladicam. (potica se peče eno uro, se pravi alkohola ostane še 1/4).

tony1 je izjavil:

Kdor pa zaradi potice drugih okrog sebe načelno noče več šteti med abstinente, je pa alkoholik. Rugljev kolega je prou fejst dec in vabi na spoznavni sestanek.

Zakaj to ponavljaš, sem že 2x povedal, da se ne pogovarjava o tem.

RejZoR ::

tx-z je izjavil:

Okej sej smo mal offtopic. Ampak je pa razlika a daš rum v testo in potem spečeš, al pa najprej spečeš in potem z rumom čez poliješ ;) ...sicr bo pa itak vsak največji kuharski mojstr in največji znanstvenik ratu zdej ;)


Ti pa nisi še nič pekel a? Ker potice še noben ni polival pol ko je že pečena ampak se v rum namoči samo rozine. Pa tud sicer se pri večini peciva daje zadevo v maso, redko se poliva kasneje...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Arto ::

Pa saj je logično madona, a bo kdo rekel, da ker potico pečeš pri več kot 100C, ven izhlapi vsa voda?

tx-z ::

Potica!=pecivo. Pijana nevesta npr. se dela tako da najprej spečeš testo, potem pa čez poliješ ...
tx-z


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tudi rum je lahko odlična pijača (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23941015 (1687) gruntfürmich
»

Kako preganjate alkoholnega mačka? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14122644 (3762) Matev
»

jutri zdravniški pregled, včeraj pil alkohol... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5752606 (33308) joze67
»

Zdravstveni pregled

Oddelek: Loža
146461 (5630) mitoess
»

Pijace (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8215591 (12410) šernk

Več podobnih tem