» »

Ati remote wonder +uICE

Ati remote wonder +uICE

ganzi ::

Verjetno bi se našel še kak uporabnik Ati remote Wonder. Skupaj s tem programčkom postane remote bolj uporaben.
Omogoča da uporabljamo tudi tipke 0-9, TV, record itd.. Torej imamo mnogo več tipk na razpolago.. Sam ga uporabljam u kombinaciji s programom ki pride zraven daljinca.

uICE

Uporablja se lahko z mnogimi daljinci, ki jih dobimo zraven raznih tv kartic itd.. res dobra zadevca.

Uporablja še kdo?
LP

SimplTech ::

Sem uporabnik ATI remote wonder. Tega programa nisem poznal in kolikor vidim je zelo uporabna stvar :)) . Hvala za info.

ganzi ::

To je bil moj namen obvestiti uporabnike, ker tole je res 1A, s tem programom je zame postal remote za 100% bolj uporaben :)

Naštimaj si za eno tipko bližnjico do "on screen menu shortcut".. potem pa pritisni to tipko.. in odpre se ti na zaslonu osd menu (premikaj se s tipkami levo, desno, gor, dol in ok.. imaš dostop do muske, filmov itd do vseh fajlov.. zelo priročno za poslušanje muske in gledanje filmov ter odpiranje katerikoli fajlov na daljavo.. res zadeva rula..>:D


LP
LP

Kami ::

Morem probat, ker oni software od ATI-ja ko je polek je res crap.

Rw že like 1 mesec ne uporablam ker se mi crasha skoz

ganzi ::

Tole je majka prot unmu ;)

Sam js kr u kombinaciji uprablam, ker pri Ati original software lahko vsako aplikacijo potem posebej nadzoruješ, pri temu še nisem ugotovil kako bi tole spedenal.

Btw: lahko nastaviš tudi bližnico, da s tipko ugasneš monitor, to je enkrat nekdo spraševal v eni temi, pa ne vem v kateri :\ , pa če kdo ve, naj mu da linkec do tele teme, oz do programa ;)
LP

ganzi ::

Jap da se tut določene aplikacije nadzirat, par jih je že notr, winamp, media, itd..
Samo manjka mi BS player :( da bi bilo popolno, o tem pa nimam pojma kako se te skripte piše nažalost :\
LP

-Jani- ::

Morem probat, ker oni software od ATI-ja ko je polek je res crap.
Rw že like 1 mesec ne uporablam ker se mi crasha skoz


A si daw tazadnjo verzijo, ker meni še enkrat ni mrknilo, medtem ko eni res poročajo, da se jim s starejšimi verzijami gonilnikov skoz sesuva...


Btw: lahko nastaviš tudi bližnico, da s tipko ugasneš monitor, to je enkrat nekdo spraševal v eni temi, pa ne vem v kateri :\ , pa če kdo ve, naj mu da linkec do tele teme, oz do programa ;)


Hehe, ne vem, če nisem biw glih js - tema pa je bila hmmm ..... 'Ati Remote Wonder' :D
Hvala za tole, bom sprobal, ko bom prišel do programa.

Pozdrav

nokia6310 ::

Jst mam pa eno vprašanje v zvezi s softwerjem:
Dogaja se mi, da ko pustim dalinc neki časa pri miru in pritisnem tipko mute za sound da se zvok stiša in ko pozneje če ga pustim nekaj časa primeru ne prime več pa tudi druge tipke mi ne primejo recimo 5 min. Po 5 minutah se mi zgodi da prime tipka play stop pauza samo če pritisnem tipko za mute mi spet ostale crknejo za nekaj časa a kdo ve v čem je problem?
Ko se malo igram z nastavitvami spet dela ampak samo določeno časovno obdobje.
Recimo ko se zjutraj zbudim in hočem dat pri winampu play mi ponavadi ne prime tako da to ni 100 % zanesljiva zadeeva vsaj z moje strani nažalost ne.
A se komu zgodi da ko se mu monitor ugasne da ne dela dalinc dokler ga spet ne prižge zato ga mam jst skos
prižganega.
Pa tudi ko pritisnem gumb program se mi odpre pogovorno okno samo nimam pojma kako izbiraš kaj bi rad naredil tam ko piše windows winamp power point do tja lahko pridem ne vem pa kje definiram kaj mi bo določena tipka naredila kako se to točno naredi?
Potem ko se s tab premikam mi pišejo samo številke od 1 do 6 nikjer pa ne morem nič izbrat ali potrdit.
Hvala vam za pomoč.

-Jani- ::

Sem sprobal programček in je res super uporaben (tudi napram Atijevem gonilniku).

Ene parkrat mi je sicer mrknil vmes in ni šlo nič štimati, parkrat se je zgodilo tudi, da se ga ni dalo znova odpreti, potem ko si ga zaprl in si ga moral najprej zapreti kot proces v Task Managerju.

Naštimal sem si pa Winamp, WinDVD in BSPlayer poleg globalnih nastavitev.
Po večini gre vse vredu naštimat, kje pa kje pa te rahlo heca (ali pa sem sam nesposoben :)) );
v BSPlayerju noče premikati podnapisov gor/dol, čeprav sem prilepil prave tipke (Shift + Up/Down) na Up in Down na daljincu - ali jih pač noče tam?,
isto v BS se da manjšati oz. večati podnapise samo v okenski obliki, ne pa tudi v Full screen (tule rahlo sumim that I might be missing something :) ),
nekaterih tipk ponekod ne moreš uporabiti ali pa ti jih pusti, pa potem ne delajo ali pa delajo pravo zgago,
najpomembneje pa - 'Menu' tipka mi ne prikliče OSD menija (nisem spreminjal tega), kar se mi zdi vendarle osnova vsemu ;( - OSD dobim lahko samo preko spodnje vrstice pogovornega okna + ne morem uporabljati nobenega drugega okna kot Applications - mi lahko tu kdo pomaga = ostalim dela?

P.S.: Zdaj sem spet probal, pa mi ne dela nobena tipka pri (BSPlayerju) sploh - spodaj napiše samo neki 'Send keystroke failed'...

P.P.S.: No, zdaj sem ga pa s...>:D ... zjebal sploh in mi ga takoj zapre - help anyone (pm) :D ?

ganzi ::

BS Player ni med nastavljenimi aplikacijami. Menu tipka? Katero tipko to misliš, ne vem kaj si delal :D meni use deluje lepo zaenkrat :)
LP

Kami ::

Jap, uporabljam zadnjo in je enako sranje, lahko bi reko, da sem pilot za brezveze kupo.

ganzi ::

Kami si poskusil ta program?
LP

-Jani- ::

@Kami: a si inštaliral najprej driver in šele nato priklopil + če si zamenjal driver, ali si počistil odzadaj + zopet: najprej inštaliral, nato priklopil?

@Ganzi
Sam js kr u kombinaciji uprablam, ker pri Ati original software lahko vsako aplikacijo potem posebej nadzoruješ, pri temu še nisem ugotovil kako bi tole spedenal.

Hmm, uICE po defaultu zapre oz. blokira Ati software, ampak dobro, če tebi deluje...

--->
Naštimaj si za eno tipko bližnjico do "on screen menu shortcut".. potem pa pritisni to tipko.. in odpre se ti na zaslonu osd menu (premikaj se s tipkami levo, desno, gor, dol in ok.. imaš dostop do muske, filmov itd do vseh fajlov..


Itak pa med aplikacijami preklapljaš ravno na tem meniju, tako da ne vem, kaj te tu muči :)
No s priklicom tega menija sem imel jaz težave, kot sem napisal (nisem spreminjal nastavitev tipk za OSD Menu, vendar menija nisem mogel priklicati s pritiskom na gumb, ki ima po defaultu naštimano priklic tega menija - torej gumb 'Menu' na RW; tipke nisem poskušal spremeniti, saj mi je drugače ustrezala + ostalo sem smiselno zapolnil - zdaj pa itak ne morem probati, če bi drugje delovalo...)

Jap da se tut določene aplikacije nadzirat, par jih je že notr, winamp, media, itd..
Samo manjka mi BS player :( da bi bilo popolno, o tem pa nimam pojma kako se te skripte piše nažalost
.....
BS Player ni med nastavljenimi aplikacijami.


Pa ne samo določenih, ampak bilokatero lahko naštimaš in 'vse' funkcije v njej, nato pa enostavno preklapljaš med profili - ravno v tem jaz vidim največji wow tega programčka.
Zdej če bluzim mimo in ti govorim neki, kar ti je že znano, potem nevermind - ampak zdi se mi, da nisi prav pogruntal uporabe tega programa: kaj te moti, če BS ni privzeto podprt, če ga pa lahko ustvariš sam in vse tipke (tudi zanj/samo zanj) enostavno naštimaš...
Kot pravim, sam sem si naredil WinAmp, WinDVD in BsPlayer in splošne nastavitve, samo kaj, ko je vse vzel k*rec:
zadeva je 30 day trial in sem našel crack, ki pa je zahteval 'trial expired' .... mode :D , torej sem premaknil datum in ga apliciral - no zdaj zadeva ne deluje (več) sploh.
Če ima kdo slučajno .....hmmm you know what....., please PM me, ker sicer je program res uporaben (v kolikor se ne sesuva, kot se je pri meni na koncu, ko sem se potem odločil za 'poseg' :D )

Pozdrav

nokia6310 ::

Evo pogruntu sem kaj je narobe!
V tretji vrsti od zgoraj prva 2 gumba prvi levi in drugi zakaj sta?
Če pritisnem prvega se zaklenejo vse funkcije tudi play stop pauza v winampu ne delajo ko pa pritisnem drugega pa se odklene in vse tudi volume mute zdaj dela normalno sepravi je bila samo stvar uporabe in nič drugega!
Sem pa res vesel ker mi dalinec lovi tudi v drugi sobi tako da lahko poslušam winamp in seveda upravljam z njim celo izven stanovanja mi lovi nekaj metrov.
Vglavnem če kdo ve zakaj sta ti dve tipki mi naj pove.

-Jani- ::

Hmm, ne vem, kire tipke to misliš - v tretji vrsti (če ne upoštevaš križca) vidim js samo tipki za levi in desni klik...

A maš enko?

nokia6310 ::

Jani:
Mislim na tipke v tretji vrsti od zgoraj navzdol v prvih dveh maš 4 tipke skrajna desna v prvi vrsti je power potem pa greš v tretjo vrsto od leve proti desni prva in druga zanima me pa tudi zakaj sta v drugi vrsti prva in druga tipka?
A so kje kakšna navodila in opisi funkcij da bi lahko si s tem kaj pomagal samo toliko da vem zakaj se uporabljajo?
Zraven nisem dobil nobenih pametnih navodil, kar je sicer čudno samo vseeno sem se nekako navadil.

BlackHole ::

Mogoče kdo ve, če dela ta program tudi z Cyberlink daljicnem, ki ga dobimo zraven Sapphire ATI 550 proo tunerja?
LP Marko

-Jani- ::

@nokia6310:
Ti maš pomoje dvojko, saj ima enka v prvi vrsti tri gumbe, v drugi pet, nato pa je križec.
Glede navodil - saj maš pa ja Help inštaliran skupaj s driverji/softwarom od Atija... ;)

@BlackHole:
Po moje da: Seznam hardwara
Probaj!

nokia6310 ::

-jani-:
Ja res je dvojko mam.
Sem mislu da ze od zacetka govorimo o dvojki.

ganzi ::

Jani a si ti popravil pri sebi? Kako naštimaš BS player, moraš spisati neke skripte, kar pa ne znam.. Lahko pa pobereš že narejen dodatek, vendar je samo za BS 0.8, kasnejših serij pa ne podpira..:\
LP

-Jani- ::

Ne, nč skriptat.

Pač samo nastaviš napravo v General Config (torej v našem primeru Ati Remote Wonder) in odpreš okno Actions, kjer se ti zdaj pokaže daljinec - če klikneš na plusek, se ti pokažejo default globalne nastavitve, right?

Klikneš na daljninca z desnim knofom in izbereš New Application ---> na desni se ti odprejo možnosti (ime oz. lokacija programa, gumb na daljincu, s katerim boš aplikacijo pognal,...)

Ko to porihtaš, pa nastaviš še, kaj bodo tipke pomenile, ko bo imel ta program focus (podobno: desni klik na aplikacijo ---> New Command + izbira gumba, ki jo bo izvršil, v desnem oknu vse porihtaš, kot ti ustreza: ime funkcije, kaj naredi, kako se izvrši - lahko je tudi poljubna kombinacija tipk na tipkovnici, OSD,...).
Ta korak ponavljaš, dokler nimaš vsega naštimanega po želji oz. ti zmanjka gumbov ali pa idej. ;)

Nastavitve lahko shraniš oz. jih naložiš - torej lahko ustvariš različne kombinacije nastavitev.

Med samimi profili (fokusi posameznih aplikacij) preklapljaš s priklicom OSD (default gumb na daljincu je Menu - ta torej, ki je meni povzročal težave) in s preprosto 'one-touch' izbiro željene aplikacije, ki naj ima fokus.

Če želiš, ti lahko tudi jaz pošljem nastavite, ki sem jih ustvaril in si jih samo loadaš; saj pravzaprav ni toliko dela - no pač toliko, da gumbe naštimaš, kot ti najbolj ustrezajo in za funkcije, ki jih pač uporabljaš v neki aplikaciji.


Torej it's as easy as that - čeprav se mi zdi čudno, da ti to ne bi bilo že znano - če ti pa je, pa le ne bodi len in si nastavi tipke po svoji želji! :)


Ja torej, meni zadeva ne deluje (več), ker rabim crack - ono, kar sem našel na netu, ne deluje, sem pa našel na enem vukoje*ina CRO forumu, da so imeli delujočega, vendar link ne deluje več; sem pisal enemu od tam, samo mi ni odgovoril (še).

Pozdrav

ganzi ::

Hm, amapk mi še vedno nekaj ni jasno :(

Kako tole na desni strani naštimam :(
, v desnem oknu vse porihtaš, kot ti ustreza: ime funkcije, kaj naredi, kako se izvrši - lahko je tudi poljubna kombinacija tipk na tipkovnici, OSD,...).

Js sem dal "new command" pol pa npr play.. potem pa tam ne desni ne znam določit da bi ta play delal v BS playerju naprimer.

Hvala in LP
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ganzi ()

-Jani- ::

Ja, na desni daš 'New action' (ikonca oz. desni klik), pol se ti pa odpre okno, kjer funkcijo definiraš (večino itak naštimaš kot kombinacijo tipk tipkovnice - nekatere kombinacije so že predpripravljene).
Torej v tvojem primeru izbereš v 'Action' alinejo 'Keystroke actions' (Keystroke to application) in določiš 'Parameter', ki je v tem primeru x (izvede play pri BSPlayerju); podobno naštimaš vse drugo (bližnjice oz. kombinacije tipk si poglej v BSPlayerju).
Tipke bodo zdaj izvajale funkcije za BSPlayer, ko bo le-ta v fokusu oz. za drugo aplikacijo, ki si jo boš podobno nastavil, ko bo fokus imela ta itd.


Hehe, pri meni zdaj uICE spet deluje kar naenkrat 8-O ; sem ga odstranil in znova inštaliral samo tako za hec in mi je začel odštevati 20 dni triala (pri prejšnjih poskusih to ni delovalo - sem pa opazil, da lahko preprečim takojšnje zaprtje programa po zagonu, če ga 'ujamem' z hitrim desnim klikom na ikonco v toolbaru :D ; s tem sem ga obdržal odprtega, vendar je bil za ATI RW blokiran, za druge naprave pa bi kao lahko deloval).

Oni Hrvat mi je pa tut poslal crack, ki ga zdaj pač še nisem sprobal (če ga kdo hoče, naj mi pošlje pm, da ne bo zbrke).


Pozdrav

rb2335 ::

Jaz bi rabil ta crack, če ga slučajno kdo ma , mi naj sporoči.
prosim, ker ga res nujno rabim

-Jani- ::

Program uporabljam od teh pogovorov dalje brez problemov v bistvu dnevno oz. kadar sem pač doma - bi rekel samo najlepša hvala avtorju te teme za tole res uporabno zadevo :)



@rb2335:
Se opravičujem, ampak sem šele zdaj prebral ZS ---> pri temle ST forumu se moraš pa tudi na vse sam dodatno 'naročiti', da ti pošlje kako obvestilo, pa še takrat ti ga ne (as if tale tema...:\ )
--->ZS

claudyka ::

a je komu uspel usposobit uice na 64 bitni visti?

hvala in lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Daljinski upravljalnik za PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
375553 (4214) Bramac ^^
»

Upravljanje predvajanja pesmi(recimo winamp) z daljincem

Oddelek: Strojna oprema
413131 (2600) nokia6310
»

Logitech MediaPlay

Oddelek: Kaj kupiti
61157 (1116) hostar
»

Daljinec za PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
61343 (1243) Xplicit
»

Daljinec za upravljanje z računalnikom

Oddelek: Kaj kupiti
291446 (1043) azeed

Več podobnih tem