» »

Pregrevanje prenosnika HP DV-7

Pregrevanje prenosnika HP DV-7

x-speed ::

Pozdravljeni ! Kot piše v naslovu imam problem s pregrevanjem prenosnika. Malce sem po googlav in vidim, da ima veliko dv7 prenosnikov tako težavo. Na nobenemu od teh forumov pa žal ne piše, kako se jo odpravi... Najbolj efektiven način je, da preprosto grem in zadevo dam na servis. Ker pa računalničarji stvari raje uzamemo v svoje roke ( in ker te znajo razni servisi opreme kar lepo zgrabit po denarnici ) me zanima, če imate kakšno rešitev. Mogoče se vzroč skriva tudi kje v programski opremi, ne vem...

Temperature(neobremenjeno):
Matična: 88-92
Procesor: ravnotako
Trdi disk: Nekje okoli 45
Grafična: 75- 90

Hvala za vaše odgovore !

logit ::

Preprosto. Prah. Odpri in očisti.

x-speed ::

Nisem prepričan ali imam še garancijo ali ne( pač prenosnik je od mame in bog ti vedi kam je ona tisto dala). Če odprem , potem tudi "uničim" garancijo ? Lp

Isotropic ::

nes ga na servis, da naj ti ga spucajo

logit ::

Tukaj vpiši podatke s spodnje strani prenosnika in boš vedel ča imaš garancijo.
Če odpreš prenosnik uničiš garancijo.
Drugače pa laptop odpreti in očistiti ni nobena znanost.

AvtoR ::

Poskusi s kakim programom za downvoltig procesorja. Meni je MSI prenosnik uspelo ohladiti za 8 stopinj brez izgube zmoglivosti. Še prej sem Prestigio prenosnik uspel downvoltat iz stock 1.05v na še stabilnih 0.7v. Rabiš pa kar nekaj časa, da vse nastavitve nastaviš in preizkusiš.

leiito ::

logit je izjavil:

Tukaj vpiši podatke s spodnje strani prenosnika in boš vedel ča imaš garancijo.
Če odpreš prenosnik uničiš garancijo.
Drugače pa laptop odpreti in očistiti ni nobena znanost.


To se dogaja z večino prenosnikov, eni manj (npr Acer), drugi da se skoraj spečeš (npr Toshiba), še toliko bolj če kadiš, imaš psa... prah se nabira in meni se grejeta oba, HP DV7 in Toshiba Tecra. Za silo včasih malo pomaga, če previdno posesaš ventilator, kjer včasih prav vidiš kosme prahu, ampak to odsvetujejo, na kako leto je treba zadevo spucat.

Vprašanje je tole, ali lahko to narediš sam? Post zgoraj pravi, da ni nobena znanost. To najbrž drži, odšraufaš šraufe in odpreš, ampak na servisu (kjer za čiščenje zaračunajo €68, vsaj pri Toshibi) trdijo, da oni to tok fensi šmensi spucajo, da ti tega sam ne moreš in potem kao še z nečem namažejo, ne vem točno kaj.

Če ima kdo izkušnje s samoočiščevanjem (prenosnikov), bi bile dobrodošle.

P.S.
Zjebat mašine pa mislim, da to ne more, ker se sama ugasne, če doseže določeno temperaturo, vsaj pri Toshibi je tako.

huelz ::

Sam imam probleme na Toshibi in Dellu (bolj ko ne low end zadeva, oba s celeronom 1,73 in 2,13 GHz procesorjem).
Se pregreva, je glasen. Toshibo sem razsravil, spucal, na novo namazal termalno pasto (proc in grafa) in je zadeva recimo da zaenkrat ok. Della se moram, je pa s tem tako, da je kar nekaj dela (20-30 sraufov, pazit je treba na konektorje itd).
Se najvecji problem je to, da to ni delo za enega (pac odvisno kolk glup dizajn imajo, pri Toshibi sem potreboval se en par rok, da sem lahko odstranil displej).

Downclock je tudi dobra ideja, pri meni zal ne, ker je ze tako boga zadeva, ker je proc single-core.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: huelz ()

AvtoR ::

Jaz ne govorim o downclockingu, ampak o downvoltingu. Tu na zmoglivosti ne izgubiš nič, kvečjemu, kaj malega pridobiš pri trajanju baterije!

RejZoR ::

Jezst sem Acerja od sestre in svojega netbook Acer-ja v 3 letih skoz pucal tko, da sem ga samo z usti mal spihal (v nasprotno smer kot sicer piha ventilatorček).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

leiito ::

RejZoR je izjavil:

Jezst sem Acerja od sestre in svojega netbook Acer-ja v 3 letih skoz pucal tko, da sem ga samo z usti mal spihal (v nasprotno smer kot sicer piha ventilatorček).


Koliko pa imaš fi glave? Meni še sesalec ne pomaga.

+ mislim da ne gre samo za ventilator, na servisu so mi razlagali, da se (če kadiš, karkoli že) po celem notranjem delu nabere plast umazanije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leiito ()

solatko ::

Pri vsej računalniški robi, se izogibajte sesalcem, ker se lahko ustvari statična elektrika, pa še vleka smeti (po navadi so dobro nalimane), ne naredi nič. Potrebno je zadeve spihat. Termalna pasta na prenosnikih, se menja na 2-3 leta, odvisno koliko je v pogonu, prah pa je potrebno spihat vsaj na 6 mesecev, sicer se med hladilnimi rebri in ventilatorjem naredi tepih in je potrebno večino prenosnikov popolnoma razstavit, da lahko dobro očistiš.

Kdor nikoli ni razstavljal prenosnika, naj to počne v prisotnosti kakega kolega, ki to obvlada. Vsak tip je zgodba zase in zna biti veliko zadev problematičnih (to da je nekaj vijakov viška, sploh ni največji problem), se zna zgodit, da ob ponovni sestavi, zadeva lepo miruje.

Tistih 30-40€, ki jih po navadi pobere servis, se splača dat, če je zadeva narejena kvalitetno.
Delo krepa človeka

RejZoR ::

Ne vem kakšna statika neki pri sesalcu, sej ni kovinska cev od motorja do konice. Laptopa sta v dnevni sobi kjer je sicer kar precej prahu. Sploh ne rabiš neki posebi pihat. Kar je treba bolj pazit, da s sesalnikom ne držiš predolgo na ventilatorčku, da ga zavrti v previsoke obrate. Folku se sicer zdi fajn ampak da se ventilatorček specificiran do npr 3000 RPM zavrti s 15000 RPM ne deluje glih blagodejno na ležaje, kakršnikoli že so.

Samo spihaš v nasprotno smer, pri laptopih so rebra itaq vedno majhna in ne rabiš velik pihat, ker se hitro spravi prah ven.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Robi :P ::

kupi podstavek in spucaj preh

solatko ::

Največ statike povzročijo plastični deli na sesalniku. Ko spihuješ med lopatke ventilatorja vtakneš zobotrebec ali šivanko. Med ventilatorjem in rebri se naredi tanka membrana iz prahu, dlak, dima...., katero ti niti pihanje niti sesanje ne odstrani. Je potrebno prenosnik razdrt in odstranit ventilator, potem pa to lahko odstraniš. Izgleda kot kakšen protiprašni filter.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čiščenje prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
182963 (2382) _koki_
»

pregrevanje hp prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7019418 (18487) Havq
»

Visoka temperatura prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
336991 (6267) Stupo
»

laptop in hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
172293 (1866) glistovje
»

prenosnik HP 6735s se greje

Oddelek: Pomoč in nasveti
424060 (3660) jan01

Več podobnih tem