Forum » Igre » Štekanje vseh iger
Štekanje vseh iger
radecan ::
Pozdravljeni!
Pred kakšnim tednom sem nabavil nov računalnik. ( i5 2400 (3.1ghz), 4gb 1600mhz ram, 650w napajalnik, sapphire 6770 vapor-x 1gb ter notri dal še star trdi disk (wd green 500gb)...Uporabljam pa win 7 ultimate 32bit
Sprva so vse igre lepo ter tekoče delale na high nastavitvah, sedaj mi pa recimo shift 2 na vsakih 3-4sekunde štekne, recimo test drive unlimited 1 pa sploh ne dela lepo in imam maksimalno 12-15fps.
Driverje za grafično sem že updatal in ni razlike. Tudi če poskusim dati nastavitve v igrah na low, šteka isto.
Prosim za pomoč!
Lep pozdrav!
Pred kakšnim tednom sem nabavil nov računalnik. ( i5 2400 (3.1ghz), 4gb 1600mhz ram, 650w napajalnik, sapphire 6770 vapor-x 1gb ter notri dal še star trdi disk (wd green 500gb)...Uporabljam pa win 7 ultimate 32bit
Sprva so vse igre lepo ter tekoče delale na high nastavitvah, sedaj mi pa recimo shift 2 na vsakih 3-4sekunde štekne, recimo test drive unlimited 1 pa sploh ne dela lepo in imam maksimalno 12-15fps.
Driverje za grafično sem že updatal in ni razlike. Tudi če poskusim dati nastavitve v igrah na low, šteka isto.
Prosim za pomoč!
Lep pozdrav!
Mitja86 ::
Prvo namesti 64-bitni Windows gor, ker vidim da imaš 4 gb rama kar ti 32-bitni Windowsi ne izkoriščajo
Mogoče ti igre štekajo zaradi določenega procesa, ki teče v ozadju medtem ko igraš? Preveri malo procese pa boš videl, če je kateri takšen. Na takšni mašini ti morajo igre delovati brez problema, če ne bo druge pač format Windowsa
Mogoče ti igre štekajo zaradi določenega procesa, ki teče v ozadju medtem ko igraš? Preveri malo procese pa boš videl, če je kateri takšen. Na takšni mašini ti morajo igre delovati brez problema, če ne bo druge pač format Windowsa
Dobr, tisto bom pol, ko bom dokupil še nekaj rama ;)...Procesa nisem našel nobenega, ki bi motil, z antivirusom sem prečekiral cel računalnik a ni nič našel... :S Res ne vem v čem je fora, ker mislim, da bi morale vse novejše igre delati B.P.
Mitja86 ::
Lahko že kar zdaj namestiš 64-bit, jaz imam isto 4 gb rama pa mam 64-bit Windows gorPotem pa res čudno, ja nič daj format, očitno se je Windowsu kaj spipalo, ker igre ti morajo na takšnem računalu delovati brez problemov
BALAST ::
Shift 2 se tudi meni zatika od začetka jeseni, verjetno je to povezano z nadgradnjo gonilnikov.
Izklopil sem potem AA in AF pa je bilo tega zatikanja dosti manj, ampak še vedno je prisoten.
Imam pa W7 64bit in HD5770 z zadnjimi gonilniki.
Izklopil sem potem AA in AF pa je bilo tega zatikanja dosti manj, ampak še vedno je prisoten.
Imam pa W7 64bit in HD5770 z zadnjimi gonilniki.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
No, zdaj sem zbrisal avasta in je malo boljše, ampak dela nekako tako, da pač 2 sekunde tekoče nato "štekne" nato spet 2s normalno in tako se nadaljuje...windowsov pa nebi rad na novo nameščal, ker imam gor celoten master collection, gta iv ter še nekaj večjih programov ;S
mr1two ::
Meh, najboljše je, če malo opazuješ kateri programi ti največ izkoriščajo HW- lahko je to disk(precej sitna zadeva) ali pa CPU. Meni konkretno se je neki hecal z mano nek progogram za backup- od asusa(prišel s prenosnikom, pa sem malo preizkušal)- zabijal en core na 100%, je kr neki štekalo recimo med igranjem mw2. Ko sem ga ugasnil, ker sem opazil da počne neumnosti, je vse OK- ampak je bil zelo očiten motilnik, ki se ga je hitro odkrilo.
Lahko probaš selektivno ubijat procese in testirat ali je simptom še prisoten.
LP
Lahko probaš selektivno ubijat procese in testirat ali je simptom še prisoten.
LP
Čisto nič ne pomaga...v procesih pa ni nobenega procesa, ki bi žrl preveč :) Očitno bo res najbolje, da naložim 64bitne windowse...
mr1two ::
Mogoče je trapasto, ampak predvidevam(glede na to, da je sistem star definitivno manj kot leto), da je to edina grafika, ki jo je imel noter...
Ena rešitev je tudi, da zamenjaš na x64, ampak ni to "tista prava" rešitev- škodlo pa ne bo.
Ena rešitev je tudi, da zamenjaš na x64, ampak ni to "tista prava" rešitev- škodlo pa ne bo.
PacificBlue ::
ti v ozadju teče kaksen drug program, recimo utorrent?
eliminiraj ga, probaj s programom ccleaner ocistit register, mogoce bo potem bolje..
eliminiraj ga, probaj s programom ccleaner ocistit register, mogoce bo potem bolje..
I’m out.
:3
:3
Kot sem že rekel v ozadju ne laufa nič požrešnega razen antivirus ter windows :D ... ka je možno da igro poganjaš le na en core od multicore procesorja ali je to larifari iz googla?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri OS za "slab" prenosnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5761 (5057) | GTX970 |
» | Težava z igranje igricOddelek: Igre | 2821 (2041) | TehDucky |
» | 32 ali 64bit? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 24499 (23652) | bluefish |
» | 4GB rama na operacijskem sistemu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9076 (7885) | opeter |
» | win x64 ali x86? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9458 (8087) | Razerzone |