» »

Samsung galaxy ace

Samsung galaxy ace

99isostar ::

Včeraj sem kupil ta aparat pri simobilu, je kar v redu, res pa da včasih zašteka ko poskušam odkleniti tipkovnico( moram narisati vzorec). Touch takrat ne dela in ponovno kliknem tipko za vklop/izklop in potem dela. včasih pa ko moram nekje vpisati besedilo noče zaznati in moram večkrat pritisniti ( pri sms, da se pojavi tipkovnica). zanima me če se to dogaja le meni ali je to normalno in se naj pač privadim, ali naj ga nesem na servis. LP PS: Zanima me tudi kje na internetu najdem svoje bookmarkse,ki sem jih shranil.

Pithlit ::

Verjetno tam kjer si jih shranil.

Drugače aparat po strojni plati ni slab (razen tega da ima premalo notranjega pomnilnika pa procesor ki ne podpira flash-a). Tepe ga predvsem samsungov stock rom.

Moj sedaj s CM7 rom-om leti. Pa še pomnilnika ima vrh glave (z uporabo s2e).
Life is as complicated as we make it...

99isostar ::

kaj si pa naredil? ja vem samo ko grem na internet, kaj kliknem da mi pokaže vse zaznamke in izberem tistega ki želim

mikic007 ::

V browserju zgoraj na desni, kjer je X ko nalaga stran, je drugace ena zvezdica. Ko kliknes to, bi se naj vse skupaj pojavilo.

Drugace pa meni zmrzuje vcasih po vecdnevni uporabi neta in telefona na splosno, takrat ga resetiram. Drugace cist zadovoljen, ni pa to iphone, ne dela seveda tako gladko in hitro. Zame sicer dovolj.

Pithlit ::

Predlagam zamenjavo browserja. Recimo Dolphin HD. Ker ta stock browser je porazen.

Drugače pa vsem ki vsaj približno vejo o čem teče beseda naj prešaltajo na enega od custom rom-ov. Osebno drugega kot CM7 ne poznam tako da ne morem biti ravno objektivna kare se tiče priporočil...

Moja izkušnja s samsungovim stock rom-om: Ne pretirano stabilen, relativno počasen (lagast), kronično pomanjkanje prostora na notranjem pomnilniku (do te mere da sem morala kar naprej krčit nabor aplikacij... med drugim je šlo dol vse kar je bilo google-ovega, vključno z marketom), app2sd ne pomaga dosti ko imaš enkrat premaknjeno vse kar se premaknit da. In seveda je telefon brez sd kartice popolnoma neuporaben (ko imaš vse živo na sd kartici pa aktiviraš usb povezavo na računalnik... potem rabi skoraj pet minut da vse na novo naloži). Priznam pa to - dokler se težave s pomnilnikom niso pojavile sem bila čisto zadovoljna uporabnica - rata pa nadležno to da enega ušivega sms-a ne moreš sprejet zato ker ima notranji pomnilnik "le še 18MB placa"... banalnost!

Pol pa enkrat naložim Rom Manager in bum! Soft Brick. Tako da, NE se s tem igrat. ROM Manager na ACE-u lahko povzroči hard brick. Pol ti pomaga samo še servis. Ampak, dobro... si rečem... šansa za se igrat, itak slabše skor ne more bit. Pa dam gor CM7.

Izkušnja: Ni se še nič sesulo tako da bi bilo treba telefon resetirat. Uporabniški vmesnik je dejansko hitrejši (razen mogoče prvo sekundo ko ga zbudim... to pa zato ker je na standby downclockan na 122MHz). Pomanjkanje prostora? Kaj že to je? V navezi z S2E je na notranjem pomnilniku trenutno prek 90MB fraj... na ext pa nekaj čez 400MB. Z app2sd se ne obremenjujem več, vse aplikacije so varno spravljene na notranjem pomnilniku. Pa jih imam vsaj še enkrat toliko kot prej. Ga ni čez komot. Dela vse. Imenik ki pride s CM7 zame sicer ni pretirano uporaben (ni skupin) tako da sem morala najti novega (GO Contacts!) pa če imam vklopljen wifi in resetiram telefon se mi router sesuje.

Izkušnja s CM7 je neprimerno boljša. Ne grem nazaj na stock pa če mi plačaš (tko, za rečt... dej mi jurja pa ni problema 8-) )
Life is as complicated as we make it...

99isostar ::

Če bi slučajno kšnmu proju dau da mi da CM7 inštilira, in da bi se slučajno kaj pokvarilo. A garancija to krije?

Janac ::

Ne

Pithlit ::

Lahko se sam igraš. Vzame nekako 15min.
Life is as complicated as we make it...

mikic007 ::

Ampak ne izgubis pa garancije, ce zamenjas rom. Ni to apple ... Jasno pa ti ne bodo zastonj popravljali, kar sam zaj*es.

Pithlit ::

In other words... izgubiš garancijo.
Life is as complicated as we make it...

gslo ::

http://forum.xda-developers.com/forumdi...

to je oddelek Legacy & Low Activity Devices > Samsung Galaxy Ace S5830 > Galaxy Ace S5830 Android Development

Notri imaš več ali manj vse custom rome, ki se jih splača naložit na Ace-a. Navodila znajo pri nekaterih bit mal kompleksna, vendar prvi post v topicu ponavad vse natančno razloži. Če si kolikor toliko sposoben sledit navodilom v angleščini in po potrebi še kaj vprašat / pogooglat nimaš kaj zajebat.

tudi če bi bilo kaj narobe se ga (baje) da odbrickat, s ponovno naloženim stock romom ti pa tudi na servisu ne bi težili (folk to dela)..

enjoy!

Pithlit ::

Soft brick se da rešit. Hard brick pa ti rešijo na servisu.

Soft brick... telefon se 'naloži' do "samsung" logotipa in ostane tam.
Hard brick... telefon ne odreagira na nič.
Life is as complicated as we make it...

mikic007 ::

Ce ti crkne kaj druga, kolikor vem, ne izgubis garancije. Za software pa ja. Lahko se motim, ali pa je v Sloveniji drugace.

Drugace pa je tu vse, kar te lahko zanima o tem telefonu. Jaz sem ga s tem forumom odklenil brez problema, zraven pa je se vse ostalo, kar te utegne zanimat:

http://forum.xda-developers.com/forumdi...

Boris4 ::

Seveda, jaz imam Samsung galaxy ace in res popolno šteka.... Nemoreš SMS v miru napisat, zaslon se večkrat sploh ne odzove na dotik in res.... za znoret..... NEVEM ALI SEM JAZ ZATO KRIV, KO SLAB LASTNIK AL KAJ???

mihec87 ::

Res da ni bogvekaj toda primarne oz osnovne funkcije(sms,klianje,slikanje,mail itd) mu ne dela težav..Tako da ne vem v čem je keč..

Tetraz ::

Pozdravljeni, sam imam ace-a, ki mi leži nekje v sobi softbrickan in me zanima kako ga rešiti. bi šlo z ODIN-om stock rom preko naložit? če ja, kateri region moram naložit?

hojnikb ::

in kaj si počel, da je brickan
#brezpodpisa

Tetraz ::

hotel sem naložit stock rom, da ga prodam na bolhi ker imam že nekaj časa novega. sicer je bilo to že kak mesec nazaj in se točno ne spomnim, vglavnem inštalacija ni čisto uspela in zdaj je softbrickan. pride do samsung logotipa, potem pa nikamor dalje.

*edit*
če se prav spomnim, se telefon ni resetiral po inštalaciji, potem pa je šel v bootloop. sem probal inštalacijo večkrat ponovit, po eni pa je šlo nekaj narobe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tetraz ()

mihec87 ::

Probi it v recovery pa pobriš cache pa resetiraj kar se da...Al pa v download pa z odinom na novo nalozis..

Tetraz ::

v recovery ga ne spravim. v download sicer gre, ampak nimam pojma kater region moram uporabit za firmware. nazadnje sem probaval z nekim nemškim (t-mobile) in se je zgodil ta bootloop :S

mihec87 ::

Poglej točno kero oznako aca maš za S5830 je ta fw S5830XWKTM_S5830OXXKT3_FOP(španski sam je slo jezik na izbiro)...Drugače pa sammobile..

Čeprav za bootlop se clear cache nrdi pa ponavad pomaga..
Recovery/Download Mode
Recovery Mode : Home + Power Button (pa drč nekaj časa)
Download Mode : Home + Vol Dn + Power Button

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Tetraz ::

imam S5830 ja. vem kako priti v recovery ali download, vendar pri recovery-ju dlje od samsung logotipa negre. bom kasneje poskusil z ODIN-om ta firmware flashat pa javim kaj bo.

Tetraz ::

Hvala, je šlo s tem fw-jem. sicer se je spet obeso na bootu, ampak clear cache in data pa je šlo. še 1x hvala.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje najt rom za GT-5830i ?

Oddelek: Strojna oprema
181302 (1089) Pithlit
»

TV2GO - T-2

Oddelek: Mobilne tehnologije
166788 (4519) yani2000
»

Samsung Galaxy Ace (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5513361 (9730) Mavrik
»

[Samsung Galaxy Ace] Posodobitev OS

Oddelek: Mobilne tehnologije
152688 (2385) Pithlit
»

Galaxy Ace (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6111465 (10386) BOCo.

Več podobnih tem