» »

POZOR!!! - pleksi nastavek

POZOR!!! - pleksi nastavek

tha_Kalis ::

torej ker mi je glasnost prejšnjega venta šla na živce, sem se odločil da nardim pleksi nastavek iz onega članka in gor namestim 80 zalmana. no ko sem bral članek mi je blo lepilo iz pištole sumljivo. no dobro sn si reko. oni avtor pravi da se ne bo stopilo... v predalu najdem en star volcano 6cu+, odmontiram vent, nardim nastavek in dodam zalmana. vse lepo namontiram. uuu krasno tišje je pa še boljše hladi. nakar čez nekaj časa opazim ta je temperatura konstantno 60. mislim si da bo pač s časom boljše(se mi je enkrat že isto zgodilo s prejšnjim ventom), vendar je blo čez dva tedna še vedno isto. no danes se odločim da bom pogledal, kaj je narobe. Odprem ohišje in 8-O moj xp 1800+ se je dva tedna hladil pasivno saj se je ventilator odlepil;(( ;(( Damn mam srečo. No zdaj sem zalil s sekundnim lepilom. Damn pa preverite članke preden jih objavite. ;(

msmiha ::

It happends:D Čudi me samo zakaj nisi takoj odprel kište:\
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

TESKAn ::

Čaki malo...pasivno hlajen XP1800+ na samo 60°C? Brez zamere, ma tole se mi zdi nekam premalo...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

morphling1 ::

kalis , to, da ti nisi znal dobro zalepiti ni kriv pisec članka... Pasivno hlajen 1800+ na 60°C jeah right, amd-ja z nobenim normalnim socket hladilnikom ne boš ispel hladit pasivno, ne da bi se ti prej vklopil temp. shutdown v biosu. Vsi moderni procesorji rabijo aktivno hlajenje. (razne via variante ne štejem)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

the_unborn ::

meni je nekaj podobnega uspelo enkrat, sem nekaj menjal vente kar pri prizganem compu (in toastom na 100%) in sem na koncu pozabil dat vent nazaj gor, cez kako uro je bila temp nekaj cez 60 in to na tb1200, rebra so bla pa od volcanota 7

Spajky ::

He he , če ste furali proc brez venta na kulerju, so bile temperature verjetno še višje kot vam je pokazalo; temperatura s probe pri jedru mojga navitga Tulca je šla prek 60°C full load v zaprti kishti brez vseh ventov razen thermokontroliranega od PSU; evo slikce tudi s temperaturo s proc diode /Amb+Aux/, medtem ko je plata rekla, da ima manj kot 50°; vi z Amd-ji ste meli zihr še "samo" kako °C več:TUKAJ! (proc je prezivel, čeprav sem ga enkrat zateral do 87°.. :-) .. plata mi dela "thermal throthling" to be safe..8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Spajky ()

totimato ::

No, da se še avtor oglasi:

Če nastavek pravilno zalepiš, drži. Meni je držal dober mesec, nato sem napisal članek in za tem je stvar držala še en mesec. Sedaj sem kupil drug hladilnik (z ventilatorjem).


Stvar je potrebno pošteno zalepiti, naj vsak dvom prinese še malo lepila.
Jaz zaupam vročemu lepilu, če mu ti ne, uporabi neostik - sicer je zelen, ampak neobčutljiv na vročino (tako so mi rekli - ne garantiram).

Lahko, da si slabo zalepil...

Glede tvojega zadnjega stavka pa ponavljam moj zadnji stavek v članku:" če se boste spravili k izvedbi postopka, vedite, da prevzemate odgovornost dejanja popolnoma na svoje roke. Vso srečo :). " :D

Pa še temperature: Duron 700 - max. 55C, Duron 1000 max. 51C. Uporabljal sem Toast, po 30. minutah sem se naveličal merjenja. Idle so temp. bile okoli 42 pri obeh. Je pa pametno vsake toliko časa odpreti računalnik ali pogledati skozi okno, če prčkamo po hardwaru, saj nikoli ne veš...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: totimato ()

tha_Kalis ::

zalepil sem več kot dovolj. tekoče lepilo pač ne prime dovolj na aluminij. temparatura je bla pa v system monitor 60 čisto resno. to me pač ni skrbelo ker je drugače okoli 50.

zupo ::

jst sm isto naredil samo da sm med heatsink in nastavek dal sekundn lepil. pol na vent pa plastiko. DRŽI....

lp
zupo

totimato ::

kalis: no, lahko, da je tudi razlika pri vročih lepilih od proizvajalca do proizvajalca. Če pogledaš moje slike, vidiš da sem imel alu hladilnik in prisežem, da sem nastavek po dveh mesecil moral odtrgati od reber s silo.

Jaz sem vroče lepilo uporabil zato, da sem zadevo lahko odstranil, brez da bi ostali madeži, saj ko sem se spravil izdelovati to zadevo, nisem bil prepričan, ali bo stvar sploh za kaj.

No, važno, da nisi nič uničil.

Lep pozdrav in lepo praznike!

totimato

OZZY ::

Hm. Jaz bi pa nekaj drugega dodal. Glede na to, da vam je z nastavkom bolje hladil morem reč da meni ne.
Sicer je bil nastavek drugače narejen. Narejen je bil tako, da se ga prišravfa na hladilnik in tudi vent prišraufam na nastavek. Gre pa za 120mm nastavek (iz 80 na 120).

Tudi po podatkih 120 vent prevetri bolje pri 2000 pm kot TT vulcano9 vent pri max obratih.
Samo sem pa opazil nekaj drugega. In to je, da je tlak zraka pri ventu od vulcana veliko večji od 120 venta na nastavku.

Tako ostajam pri glasnejšem ventu ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;((
Go with the flow.

totimato ::

Meni ni nič bolje hladil, samo tišje je bilo. Ni pa bilo nič slabše. To je bil tudi smisel mojega dela - tišina.

lp

totimato

Zoidberg ::

ozzy za koliko so se temperature zvisale. sam uporabljam tt vlocano9. in sem hotel tudi sam narediti tak nastavek.
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

OZZY ::

temperatura mi je šla gor z skoraj 6 stopin. Res je, da ni bil čisto optimalno narejen, saj mi je na vsaki strani gledal čez cc 2mm samo še vedno je bil skok temperature prevelik.
Bi pa ga uporabil, če ne bi imel navitega compa in bi laufal na defoult.

Go with the flow.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko se greje vaš mlinček

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
372008 (1306) tx-z
»

Kakšno temparaturo ima vaš procesor? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
1017621 (5411) the_unborn
»

Athlon xp 2200+ hladilnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
171238 (929) Blup
»

Za vse lastnike Volcano 7+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
402142 (1415) Coinbird
»

kater kuler?

Oddelek: Kaj kupiti
171511 (1193) the_unborn

Več podobnih tem