» »

Za vse lastnike Volcano 7+

Za vse lastnike Volcano 7+

shock ::

Zdaj me zanima vaše mnenje glede tega propelerja. Pač sem še vedno na mitičnem master coolerjem kjer je hrup ubijavski. Zdaj me zanima prevsem kako dela na tihem načinu (tu in tam ponoči bi rad kakšenkrat spal :D). Je znosen zvok al je en isti ku*c kot master cooler?

bobby ::

če hočeš tišino in učinkovitost ti definitivno priporočam Zalmana. prej sem mel Volcano 6 Cu+ in je bl temp pod obremenitvijo 51 stopinj pa dru se je kt pri norcih, pol sem pa zalmana ubodu ki je zelo zelo tih, poleg tega je pa temp pri polnem delovanju dosegla temperatura 46 stopinj. poleg tega lahko pri zalmanu še reguliraš vrtljaje. od 1200 do 2600. cena zalmana pa je 4500 z ddv. obakrat sem mel termalno pasto AS3.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

SoNgOkO ::

Hm Vulcanota 6+ se na noben način ne da primerjati z 7+ modelom. Razlog za to je, da so rebra V7+ cela iz bakra v primerjavi z V6+ ki ima samo slab bakren vsadek. Tudi ventilator, ki ga ima V7+ je zmoglivejši od ventilatorja, ki ga premore V6+. Prav tako ima V7+ napravico za reguliranje obratov ventilatorj in se tem posledično zmanjšanje brenčanja le tega. Iz testov na internetu ti priporočam, da kupiš V7+, saj je veliko boljši od Vulcanota 9, prav tako je boljši od vseh zalmanovih modelov.

shock ::

Hmm zdaj pa mal vi povejte. 1600+XP mi gre tam max 47 C pri polni obremenitvi z master coolerjem. Zdaj me zanima kako bi se PRIbLIŽNO obneslo (s temperaturo) z zalmanom oz z volcano 7+. Vsaj da bi dobil nekje tak prierjalni test z tem mojim master coolerjem. Pa kako je z volcano 7+ tihi način? A je še vedno tak grozen hrup?

SoNgOkO ::

Ja za ta tvoj Master Cooleer HSF slišim prvič v življenju jst mislm, da se bo V7+ obnesel veliko bolje. Za temperaturo pa ti ne morem povedati saj je variabel, ki vplivajo na to preveč.

Tukaj ti piše koliko zvoka proizvede vent na določeni stopnji:
H 6000rpm@47 dB(A)
M 4800rpm@35 dB(A)
L 3000rpm@24 dB(A)

Hrup v tihem načino je za moje pojme izredno nizek.


BTW: obvezno uporabi AS3 ali AS2

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SoNgOkO ()

kuglvinkl ::

Verjetno imaš Cooler Master. Če je model znan, ni nek OEM krep, potem je zagotovo v Danovi zbirki testov (dansdata.com). Tam boš zelo lahko videl, kako se obnese.

Če ga ni, je skoraj nemogoče napovedati. Torej, kakšen je ta HSF. JE Al ali Cu. Vent. se vrti z RPM:. Velikost reber, ...
Your focus determines your reallity

shock ::

shock ::

Aja še model sem pozabu napisat DP5-6H51

kuglvinkl ::

Torej inaš tega:



Le nabavi kaj močnejšega... Sicer mi pa Volc7+ ni ravno povščeči. Če ti gre vent., ker imaš dober airflow nimaš pa filtrov, si prisiljen kupiti komplet novega. Sam bi se rajši ozrl bo ThermalRightu (odvisno do debeline denarnice) in ga sparil z Y.S. Techom in za vsak slučaj dodal še TT nadzornik obratov.
Your focus determines your reallity

shock ::

Hmm saj men ni to tisto da hladi premal (prezračeno ohišje), sam ponoč ne morem spat. Zarad tega mal sprašujem naokol kako je kaj z vami. Max temp, ki jo dosežem je 47 C, kar spet ni lih dosti. Zdaj nevem kako se bi temp. gibljala pr zalmanu. Samo pr zalmanu je tisti regulator vrtljajev kr naroden. Kako pa je s temi TT?

kuglvinkl ::

Jaz denimo ne bi mogel spati, če bi se vrtel samo PSUjev vent... Namesto FanMate1 si kupiš Thremal Takeov regulator vrtljajev (2k sit). To je v bistvu bracket. Poglej na njihovi strani, dobi se ga pri Ml***** ali na denimo Hardcano 5.
Your focus determines your reallity

shock ::

Okej zdaj samo še eno stvar mi nisi odgovoril. Kaj bom lahko spol ponoči pr volcano 7+ na tihem načinu??? :D

Dami ::

V7+ ma na low speed 3500 obratov in ne 3000 (vsaj pri meni). Hladi odlično, sam ponoč sn komi zaspal. No sicer je treba še zravn štet druge vente sam tist so čist tiho (zalmani). Če rad spiš pol kup zalmana kr je res tih. S tem da hladi dost slabše.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

shock ::

Okej kaj zdaj pravte vi. Mislim takole Zalman 6000-cu in upam da tisti kontroer od TT še zraven. Kaj vi pravite na to??? A je sploh možna ta kombinacija.

Aja kaj AS3 je nujna zadeva tuki?

Thanatos ::

AS3 je priporočljiva. Pa zraven zalmana dobiš njihov potenciometer in ti ni treba kupit TTjev šalter. BTW če mi kdo proda delujoč šalter od V7+ ga kupim za 1,5K. Nucam 2 komada mail

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thanatos ()

shock ::

Ja samo jst hočem, da tista stvar je navzven ne pa da moram vsakič dat stranico dol ko hočem zamenjat hitrost ventilatorja.

kuglvinkl ::

Tisto izgleda takole:



Torej, ta bracket monitraš na zadnjo stran kište. Še link.

Ostalo: + ne vem, ker imam Volc6
Your focus determines your reallity

Silence-r ::

Glede hrupa volcanota vseh + serij bi jst reku tko... Do sedaj sm meu volcanota 6 Cu+, ki je eden najglasnejsih primerkov kar se jih lahko dobi... 6cm ventilator dela pod 7000 obrati in proizvaja neki cez 40db hrupa, hudo res...

Pa mi je pred kratkim sel ta ultraglasni ventilator in ker nisem mel ustrezne zamenjave sem odstranil nastavek za 6cm vent in na hladilna rebra neposredno prilepil navaden 8cm vent, ki tece pri 1500 obratih max. Slisat ga ni, hladi pa bolje kot glasni 6cm ventilator...

Nauk te zgodbe, prilepi 8cm vent na hladilna rebra kateregakoli ex-6cm hladilnika in za nic hrupa dobis enako hlajenje!!!

Pa se to, v kratkem nameravam pocasen 8cm vent zamenjat za deltino 8cm posast, bomo vidl kaj se dobi potem>:D .
In ko pomisliš da ne more biti slabše, ti nekdo vzame še to upanje!

T(he) Boss ::

No, tudi jaz imam volcanota 7+ na XPju 2.0 . Pri 6200 (uradno 6000) je svinsko glasen in ce kdo lahko spi z njim v isti sobi ob delovanju potem lahko spi tudi med tiri, ko vlak vozi preko>:D ! Ko pa se vrti na 3000 vrtjalih, pa pomojem ne proizvaja toliko hrupa, da se ne bi dalo spati. Meni shladi proc na 30°C, na 6200 vrtjajih, na polni obremenitvi pa se ne dvigne cez 35°C. Ker pa je to res glasno ga imam sedaj na 4900 in je neprimerno tisji in hladi za kake 3-4 stopinje manj ob polni obremenitvi, v mirovanju pa za 2.

shock ::

Zdaj pa me še nekaj me mrcvari v glavi. Kolega ima zalmana 6000-cu in njemu ne kaže kolk vrtljajev ima na minuto čeprav je povezan na FAN priključek. Kaj to bo isto pr volcano 7+?

shock ::

BTW pa volcano 9? Kaj je ta za ena zadeva??? A se dobro odnese al kaj je s tem.

SoNgOkO ::

Kot sem že povedal je V9 slabši od 7+, kar je boljše je le ventilator vendar tudi ta ne pomaga ker so rebra zanič. Nimaš biti kaj v dvomih kupi V7+. Saj za ceno ponuja največje zmogljivosti. Glede zadeve z obrati je pa tako vent ima 3-pin-ski konektor, ki se vklopi na MOBO v primeru, da ima MOBO podboro za merjenje obratov se ti bodo le teli izpisali v BIOS-ih al pa Win ( seveda ob uporabi pravega softwera, ta je ponavadi že na cd-ju, ki ga dobiš ko kupiš MOBO ). Pri LOW nastavitvi je ventilator skorajda neslišen!!!!!!!! Tudi pri MEDIUM zvok, ki ga proizvaja ni preveč moteč!!!!!!!!!!!!!!!! Treba se je zavedati, da ohišje delno oblaži zvok, ki ga vent oddaja.

Maximus ::

Ziu!

Jz mam Vulcano 7+ in na max vrtljajih (okol 6000 - 6500 vrt/min) se slis k da bi mel avion not, sam ce pa das na medium pa ni pene se neki mal slis, pa se vedno dobr hladi, tko da ti ga priporocam.

LP!

Dj-Prah ::

Hehe pobje jest mam pa drugacno mnenje.Mam celerona 1000Mhz(128Kb Cache),ki ga z Vulcano 7+ nisem mogel navit na 1400Mhz,sem pa kupil Vulcano 9 in zadeva deluje na 1400Mhz 100% stabilno.Vulcano 9-temperatura max 30°C (ma pa 1800-4800RPM jest ga vrtim na 3000RPM-in je zadeva skoraj neslisna),na Vulcano7+ pa je prslo do 45°C;( :\ .
Pasto mam pa Arctic Silver III.:\

Moj racunalnik dela zdaj 1000Mhz@1400Mhz-30°C max-Vulcano 9.:)

Za moje pojme Vulcano 7+ sucks.:\

LP
Intel Celeron 1000Mhz@1400Mhz-Vulcano 9,Hercules 3D Prophet 8500LE 128MB DDR TV/DVI,512MB SDRAM,Asus CUSL2-C Black Pearl

SoNgOkO ::

Dj-Prah

Tvoj primer mi je dobro znan! Poznam kar dosti ljudi, ki so zaradi nepravilne montaže V7+ na svoj CPU imeli večje temperature kot s starimi HSF-ji. Paziti moraš na pravilno prileganje HSF-ja. Vulcano 9 na noben način ni boljši od V7+ to dokazuje test, ki sem ga izvedel sam in tudi ostali testi HSF-jev na netu.

Thanatos ::

dumb question: kako ti lahko rata narobe gor dat V7+? Preveč paste vmes?

shock ::

Zdaj pa na hitro. Kdo ima xp1600+ in kolikšna temp ima na TT in koliko na zalmanu 6000cu?

Sycroft ::

jest mam xp1700+ nenavitga pa volcano 7+, temp v sobi je tam okoli 20°C in mi temp. procesorja pri polni obremenitvi ne gre cez 37°C, prej sem imel titan dt5b pa je slo cez 60°C pri polni obremenitvi. je pa res da bi bilo lahko se boljse, ce bi imel as3, ki pa se caka da jo kupim:))

sk8er ::

js mam na xp1800+ v win na 7+ pa 5200rpm okol 50 stopinj?
ko laufam Q3A kake pol ure skupi mi naraste na 60.

t(he) boss: kk lahk mas na xpju2000 komi 35 stopinj??
ne gre mi v glavi k procesor ni nc navit al pa kej

thanx

shock ::

Hmm se mi zdi full sumljivo. Moj cimer ima Tbird-a 1.2Ghz (poraba in velikost jedra alla 1600+XP) z zalmanom 6000cu in proc se ne segreje niti nad 50 stopinj. BTW ohišje nima niti prezračeno s kakšnimi dodatnimi ventilatorji. Mislim, da s tem zalmanom bom bil kr vesel če ga bom vzel.

bobby ::

xp1800+ in zalman alcu na polnih obratih (2600) ni temp ne pride čez 46.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

mzHektor ::

Kaj pa pravte na CU5TB-ta je pa od Titana.Gor mislm da ma 72 vent pa bakrena rebra. Po testih sodeč na istem procu(xp1800+) pihne v7+ za približno 3C. Pa še cenejši je:D

njok ::

Do razlik pride ker so ene temperature merjenje z interno druge pa z socket diodo.

Drugace pa je temperatura odvisna se od nacina mazanja paste in nacina obremenitve cpu.

shock ::

Wejla ma sem si kupu ta ventolo (7+) pa kruli ku norc >:D. Drugač ga šopam v minimalnih vrtljajih in ne gre čez 40 v idle načinu daj pa me je začel motit ta ventola od čipseta :D.

Coinbird ::

Dragi prijatelji hlajenja vseh vrst.

Volcano 7+ je, kot dokazano, zelo kvalitetna stvar se strinjam. Vsak pač svoje nakupe zagovarja. Recimo vse kar se v mojem ohišju vrti (tako ali drugače) ima nekje nalepko Zelman.

Samo ne mi prit ven z izjavami ala "zelman je tih, samo bolj slabo hladi" -> sploh ni res. Ni štos v tem da moraš naredit velik kompromis za tišino. Moj T-bird 800Mhz teče na 36 stopinjah pri polni obremenitvi. Moj paradni konj pa je 6500AlCu, prav ste prebrali AlCu->aluminij, baker sepravi je šibkejša prevodnost toplote kot pri čisto bakrenih primerkih.

Jaz osebno raje slišim nežne vibracije, ko zaženem računalnik. Na pa kot da bi turbino od miga štartal :D

Ego Malfunction

shock ::

Ja se strinjam. Samo ti povem, da sem hotel kupit zalmana 6000 cu ampak ga niso imeli in sem si kupu 7+. Drugač ti povem da en in drugi sta zelo dobra in tudi tiha. Vem ker moj cimr ima zalmana 6000cu. In ti povem, da ima 7+ v idlanju 35-36 stopinj in ob max obremenitvi gre menda 46-48 stopinj. Zalman od mojga cimra pa ima ta manjši razpon idlanje 41-42 max obremenitev 48. In kar sem prijetno presenečen da 7+ v tihem načinu take rezultate doseže. BTW kar se tiče procesorja jst imam 1600+ xp in moj cimr 1,2Ghz Tbirda. In če že gledaš velikost jedra in poraba energije pr obeh procih sta skoraj enaka.

Clemento ::

Ne bo ti zal sa si si ubod v7+ ne boj se!:) Jaz ga imam ze od zacetka ko je bil dobavljiv in se mi odlicno obnese!
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

Dami ::

Ego, jaz mam v škatli v7+ ter 6 dodatnih ventov na ohišju da ne omenim še 2 v napajalcu in ono ropotalo na grafični ( btw. ma kdo inno ti4200 pa mu ob zagonu vent ropota 1min nakar se umiri?? Bo treba menjat že vidim:| ) pa si slišal da ni podobno turbini miga ampak čist normalno laufa. Pozabil si omenit da teb fajn hladi kr maš tud par dodatnih ventov not kar zalmanu zelo pomaga, men pa kvečjemu prah not meče:D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

shock ::

Dami: hehe sem imel tisti par dodatnih ventilatorjev. Zdaj pred kratkim (danes) sem si kupu novo ohišje in stvar mi hladi bolje kot takrat ki sem ime 2 venta ob strani in 1 ventolo na čist zgornji strani.

Dami ::

shock: jaz sem govoril Ego Malfunction-u, kr se poznava osebno in vem kako situacijo ma on (kišta večja od mojga chiefteca big tower, tak da ni čudno da fajn hladi:D ). Kero ohišje si si pa nabavu da je prišlo do take spremembe? Samo ohišje ni tak fejst, bl pomembno je razporeditev ventov in kablov ki ovirajo pretok.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Coinbird ::

Lepa Dami, eni mamo pač ekstremno velika ohišja v katerih so idealni pogoji za na vijanje :D

P.S: Tale post pišem pri vajah programiranja :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TT Silent Tower ali Zalman CNP6000-Cu (cilj je tišina)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241903 (1362) js
»

Ker cooler na AMD Xp+

Oddelek: Kaj kupiti
241471 (1002) schurda
»

Najtisji ventilator za 1600XP

Oddelek: Kaj kupiti
171625 (1300) kuglvinkl
»

kater kuler?

Oddelek: Kaj kupiti
171517 (1199) the_unborn
»

Cooler - tih in ucinkovit?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
201637 (1307) žvau

Več podobnih tem