» »

Athlon xp 2200+ hladilnik

Athlon xp 2200+ hladilnik

BroTheR ::

Slisal sem, da se athloni xp 2200+ zelo segrevajo pa me zanima keteri hladilnik bi bil dovolj mocan za ta procesor, mogoce tudi za malo navijanja. Prosim, ne mi z tistimi: kupi si raje drugi proc, ipd. ...zanima me le hladilnik 8-)

Hvala
  • spremenilo: BroTheR ()

planetparty ::

Volcano 9
ali pa vodno hlajenje.:D

Zgodovina sprememb…

boštjan ::

volcano ali zalman,model pa si sam poišči:D

SasoS ::

Jaz imam Zalmana AlCu. Hladi dokaj učinkovito, glede na to da imam kišto v omari (res pa pomagajo Chieftecovi venti :D). Nikoli čez 50 stopinj...drugač pa...boljši hladilnik ni odvisen od frekvence ampak od toplote ki jo mora odvest. Glede na to na je XP2200+ še vedno pod Thunderbirdom 1.4 kar se tiče porabe, pomoje ne bi smelo bit problema sploh...

jani ::

Thermalright AX-7 + 80mm vent po lastni izbiri.
Baje bolje vulcanotov in zalmanov, pa se glasen ni prevec.
Sicer pa malo drazji.
skokic je car!

Blup ::

Kje se pa da dobit Thermalright AX-7?

Blup
:\

Leo ::

blup: AX-7 dobis tule.
Drugace pa Thermalrightovi hladilniki posekajo vse razne Vulcanote in Zalmane, tako da je to dobra izbira ce isces dober hladilnik primeren za navijanje.

Klemenn ::

VULCANO 7+...mogoče mal galsen sm pa hladi ok..men v igrcah uspe obdržati 1800+ nenavitega pod 30stopinjami..če je na max dano (7k obratov) :):\ :\

Buggy ::

Leo: Glede tvoje izjave pa se jaz in se marskdo, sploh tisti ki so dejansko primerjali hladilnike ne bi mogel strinjati. AX7 je zelo dalec pred Vulcanotom sploh pa Zalmanom, kar se tice hlajenja in tudi glasnosti, saj lahko na odlicna rebra AX7 pripopas tudi kaksen manj zmogljiv (pocasen, poceni) ventilator ki bo zelo dobro opravljal delo pri ne prevec navitem CPU-ju.

Jaz sem zelo hitro zabrisal stran Zalmana ALCu, ki je hladil pol ku*** pa se tih ni bil. Ax7 pa se je pokazal v navezi z ventilatorjem (en star Titan za ohisje) kot pravi cusez. Sedaj imam AXP 1600@2100 pri FULL load max 46 C
z zalmanom pa je bil AXP1600@1800 full load 55 C.

planetparty ::

11.000sit?
je to toliko vredno?
da se gor priklopiti ventilator iz starega napajalnika?8-)

l-note ::

Buggy ti morš tud mal gledat temp. sobe. Če si z Zalmanov meru temp. proca poleti, s tanovim pa pozimi, pol je jasno da so takšne razlike.
Sej ne pravm, da se motš (ker itak NE vem kdaj si menju hladilnika) samo opozarjam na morebitna odstopanja.

morphling1 ::

Buggy Thermalright ni enako Thermaltake, prvi delajo AX7 pa SLK pa ... drugi pa Volcanote pa Orbe pa ... Ni primerjave med njima. Prvi je Mercedes drugi pa recmo VW . Leo je čisto pravilno odgovoril
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Buggy ::

L-note: Hladilnika sta bila menjana in testirana v ruku enega tedna ko je bila sobna temperatura vedno 23 C, v ohisju pa 33 C.

Morphling: Vem da je AX7 Thermalrightov. Sem pa sel se enkrat pogledati Leo-ov post, ker mi ni bilo jasno kaj hoces povedati, pa sem sele opazil da sem nemesto besede "razne" prebral "razen". Zato me je pogrelo, ker vem da je AX7 dosti boljsi od Zalmana. Torej Leo, se opravicujem, ker sem te narobe prebral.

Blup ::

Leo: hvala za odgovor... sm šou tje pogledat in sm neki opazu...
Tale AX7 ma podnožje iz bakra, ostalo je pa iz Al, pa še velik stane... kakšno je pa vaše mnenje o Thermalright CKV-60BS, k stane skor pou mn in je v celoti izdelan iz bakra... je pa res da je 60mm in ne 80mm... ampak jst bi itak dau gor 120mm vent z nastavkom na 80 oz 60mm...
Kaj se potem najbolj splača?

Zanima ma pa še glede glasnosti neki... če bi meu 120mm vent na 5V, kar pomeni da bi bil skoraj neslišen.. koliko se pol sliš zrak k piha skozi hladilne reže? Je to zelo glasno?

Blup
:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Blup ()

AtaStrumf ::

Sam en komentar glede zalmanov. Jaz imam CNPS 6000 Cu (upam, da sem prav napisal model, gre skratka za čusto bakreno pahljačo za Athlona) in je odber izključno pod enim pogojem in to je dobro prevetreno ohišje. Če izklopim vente v in iz ohišja se mi notranjost ful segreje in proc (1600+) čez 60C, kar je odločno preveč. Torej Zalman samo od dobro prevetrenem ohišju, drugače se vam lahk pokvari eš kak disk ko se bo pretirano segrel v zelo vročem zraku znotraj ohišja.

BroTheR ::

kaj pa Titan-D5TB(F/CU35)? Je 80mm (kot ax-7 in volcano 9), ima bakreno jedro in je dosti tisji ter cenejsi glede na thermaltake in thermalright.

Leo ::

Blup: Saj si lahko pogledas razlike med njimi, na Slotechu je test vseh tistih Thermalrightov, pa se v zadnjem jokerju sem zasledil njihov test. Pomoje bi CKV-60 cisto zadostoval,..

Blup ::

Leo: hvala za odgovor... bom prebrou... tole na STju sm pa že prebrou.. sam ni niben hladilnik od tuki omenjen :(
Tko da bom še mal v Jokerju prebrou...
Glede hrupa zaradi zraka skuzi hladilna rebra pa nihče nič ne ve?!? :'(

Blup
:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Blup ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

hlajenje... moj amd!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
442419 (1346) Cuoresportivo
»

S ščim hladiti XP 2400+

Oddelek: Kaj kupiti
281561 (911) ghibly
»

Ventilator za XP2400+

Oddelek: Kaj kupiti
11973 (718) FANATIK
»

Ali je ventilator z 2500 obrati dovolj za xp 2000+

Oddelek: Kaj kupiti
341472 (986) FANATIK

Več podobnih tem