» »

Katero igralno konzolo kupiti?

Katero igralno konzolo kupiti?

Temo vidijo: vsi

hojnikb ::

če smo posteni, ti tut konzola nebo zdrzala 7 let konstant naziganja (khm ylod, rrod khm) :)

in pozabljas fakt, da je pc multi purpose naprava, medtem ko konzola ni.
#brezpodpisa

kratos ::

Eno zanimivo dejstvo, xbox one je bil dizajnan tako da bi moral vzdržati 10 let konstantnega obratovanja (http://www.eurogamer.net/articles/digit...

Spet ta beden multi purpose argument, ki nima tukaj kaj iskat ker govorimo izključno o igrah, saj je primarna lastnost konzole igranje iger. Za multi purpose stvari dobiš PC že za ušivih 100€ tako da tvoja izjava ni na mestu ko govorimo o financah ter da je gaming pc cenejši na dolgi rok - kar ni res.

>Eno zanimivo dejstvo, xbox one je bil dizajnan tako da bi moral vzdržati 10 let konstantnega obratovanja

Zakaj potem nima 10 let garancije ? 8-)

evo, pc gaming cenejši. Lahko odgovoriš s takim chartom za v prid konzole al boš spet tepel prazno slamo naprej ?
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

mitja73 ::

Zakaj se tu ponuja PC če je naslov in vpršanje katero konzolo?
A je res treba povsod vsiljevat svoj pogled vsem ostalim?

A je res treba povsod vsiljevat svoj pogled vsem ostalim?

Sploh se ne vsiljuje PCja. Niti slučajno, ker ima tudi konzola svoj namen (ekskluzive itd..).
Odgovarjam samo na argument kaj je cenejše overall.
#brezpodpisa

Overall je najcenejse nič.
Nasov te teme pa je katero konzolo?

@hojnikb napis v tvoji slikci vse pove kako nadležen si na forumu z prodajanjem buč. Kaj naj mi ta graf pomeni ? jaz ti tole izrišem v pol ure (še lepše) če hočeš, PC pač ne seže do kolen konzolam kar se trajnosti tiče pa lahko jokaš še pa še po konzolaških forumih in jih smetiš, pač slej ko prej se boš moral sprijaznit da z tvojim vsiljevanjem PC-ja v vsaki temi konzol neboš dosegel nič, ker verjami ali ne ljudje imajo svojo glavo in znajo razmišljat.
Haha če te zanima pa zakaj konzola nima 10 let garancije pa piši Microsoftu a ne ? Pa sporoči kaj ti odgovorijo :))

tako kot je rekel mitja73, zate je najbolje da nimaš nič in bodo vsi veseli vključno stabo - najcenejša in najtrajnejša varjanta :D now shoo being useless to another thread, tukaj pomagamo konzolaši konzolašem, ne potrebujemo mutavih prišlekov ki vsiljujejo svoje mišljenje. Pa brez zamere.

scipascapa ::

Že samo igranje THE LAST OF US, BLOODBORNE na PS4 omogoča ogromno uživanja :)

greeenmaster ::

Janny. Xbox one zdej stane samo 309 evrov. Kar je ze noro ker pr bigbangu stane okol 400 evtov

kitl76 ::

>ne potrebujemo mutavih prišlekov ki vsiljujejo svoje mišljenje. Pa brez zamere.

this goes both ways. Novinci tudi nerabijo konzolašev, da jih zavajajo. Če se že gremo, katera platforma je cenejša, se naj navedejo konkretne številke.
Torej začetna investicija (konzola+naročnina), morebitni dodatki in seveda cena iger (in s tem strategija pridobivanja -- ala novo takoj ali rabljeno preprodaja).

Samo cena konzole je pljunek proti temu, kaj boš zapravil čez njeno življensko dobo. Zato je govorit, kako je konzola cenejša (ker pač stane v štartu manj) precej nesmotrno, dokler ne pokažeš številk za par let.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

... tu ni debata o ceni čez življensko dobo, ampak o tem katero konzolo kupiti.

Kupiš lahko cliota za 1000€ in greš na potep po EU ali pa mercedesa za 40k€ in greš na potem po eu.
In glej to čudo, tud mercedezi se prodajajo ....

hojnikb za par let je tudi PC zastarel in je potrebno ponovno vanj vložiti 700 do 1000 EUR, da lahko furaš nove špile. Pa tudi za PC igre niso zastonj seveda če ne "kradeš".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kitl76 ()

kitl76 je izjavil:

hojnikb za par let je tudi PC zastarel in je potrebno ponovno vanj vložiti 700 do 1000 EUR, da lahko furaš nove špile. Pa tudi za PC igre niso zastonj seveda če ne "kradeš".

Kar seveda ni res. Nekateri še danes furajo core2quad iz 2007 z nadgrajeno grafiko. Koliko je takih, ki ima še vedno xbox 360 iz 2007 ? :)

Seveda nihče ne trdi, da so igre zastonj (afterall, kradeš lahko tudi na konzolah). So pa praviloma cenejše, sploh na razprodajah.

Zato je seveda ob nakupu igralne konzole (med katero lahko tut šteješ PC) smiselno poleg tega, kaj boš igral (ekskluzive, preferiran plošček, itd) premislit tudi o tem, koliko bo to stalo čez čas. Razn če da mama $$$, potem je tako vseeno :)

Naj še enkrat ponovim: _nihče_ ne vsiljuje PC. Hell, še sam, sodeč po nekateri "zagrizen" PCjaš, imam doma konzole prejšne generacije (ps3,wii) kot tudi še starejše. In mi je bilo kristalno jasno ob nakupu, da bo stvar dražja, zato sem se držal lepo iger, ki jih sicer na pcju ni.

Tako da ja, kot bodoči kupec konzole je smiselno v obzir vzet še kej druga kot samo sticker price (če igraš halo, boš pač pečen z nakupom ps4 :) itd.. )
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

A ni tema katero konzolo kupt?. Pc ni konzola.

Zgodovina sprememb…

L1nK ::

lahko ga spremeniš v konzolo, pa potem nazaj v PC. pa še v kaj drugega. PC je lahko vse. konzola je pač konzola. pa nisem master race fag, samo dejstvo je, da je to najbolj prilagodljiva naprava. ne sicer najbolj udobna, ampak le. kupi si wii u in pc kot smo ti zgoraj rekli, potem pa daj mir. nafehtaj mamico naj ti da, reč, da rabiš za šolo.
https://www.facebook.com/link.zhizhekian

To si ti rekel

Btw, konzole današnje generacije so samo glorified PCji (x86 procesorji in GCN grafike, ki jih tudi najdeš v PCjih).

Tolk o konzolah.
#brezpodpisa

opeter ::

Ja, ampak isto lahko rečeš za Apple-ove računalnike, da so samo PC-ju v boljši foliji.
Nekateri pa ti bodo rekli, da je najbolj pomemben oper. sistem ter celotni ekosistem okoli določene naprave.

Torej konzole bodo vedno zmagale pri tistih, ki iščejo čim enostavnejšo nastavitev za igranje iger.
Zdaj Steam gor ali dol ... konzole so (še) vedno v prednosti.

Jaz predlagam, da vsak preveri kakšne igre so že oz. kakšne pridejo za določeno konzolo in se potem na podlagi tega odloči o nakupu.

Je pa treba takoj na začetku povedat, da večina multimedijskih funkcij (razni Netflix ipd.) na konzolah v Sloveniji ne deluje in vprašanje, če in kdaj bo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

Sj tega nihče ne zanika. Konzole so še vedno bolj enostavne (večinoma, razn takrat ko gre kej narobe >:D).

Je pa treba takoj na začetku povedat, da večina multimedijskih funkcij (razni Netflix ipd.) na konzolah v Sloveniji ne deluje in vprašanje, če in kdaj bo.

Z malo igranja se da tudi te storitve pretentat, da delajo, tako kot na PCju.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

Sj tega nihče ne zanika. Konzole so še vedno bolj enostavne (večinoma, razn takrat ko gre kej narobe >:D).

Saj, isto je pri avtih. Moderne jeklene konjičke skorajda ne moreš več popravljat v domači garaži. Če se kaj zalomi imaš uradne (in neuradne) servise in obenem upaš, da dovolj debelo denarnico. Pri avtih zadeve postajajo vse bolj "zaprte".

Isto velja za konzole. Če se kaj zalomi imaš servise ali pa poskusaš sam rešit, kar se da. Sicer lahko tudi sam priskrbiš potrebne komade (ebay itn.), kar pa terja čas, določeno opremo, mirno roko (živce) predvsem pa denar.

+ pozabili ste omenit najpomembnejšo lastnost konzol in sicer igre so tako optimizirane da bodo na konzolah najnovejše tekle še najmanj naslednjih 5-10 let. Toliko časa ti pc za 1k€ niti pod razno ne drži kaj šele za 500€.
Hardware je že od vedno nepomemben pri konzolah in je zadnja stvar ki jo gledaš pri nakupu, nevem zakaj kar naprej omenjate strojno opremo ko pa bo igra lahko 3x lepša proti neoptimiziranem zmazku za nek high end pc. Upam si trdit da je optimizacija in podpora pomembnejša od same strojne opreme.

ne nabijaj, imaš mnogo iger, ki že ob izzidu konzol niso optimizirane, na silo zmanjšujejo ločljivost in zaklepajo framerate na 30 (češ da je bolje tako, ker je večji občutek kinematičnosti), se zatikajo, tečejo ravno na meji igralnosti, hroščate in nedokončane igre, ker se zanašajo na internetno povezljivost in nezahtevnost kupcev češ bomo že kasneje popravli, glavno da dobimo denar. tko da o kaki zagotovljeni optimizaciji ni govora, vedno več je slabih primerov, tudi med AAA naslovi. izjema je le Nintendo ki daje ven optimizirane izdelke. za malo več denarja je boljša optimizacija zagotovljena na PCju. konzole so daleč od tega, kar so bile včasih, da ne omenjam propadlih projektov kot so razni kinecti in move in pa multimedijska okrnjenost konzol. na ps3 si lahko sprva namestil celo lasten OS, Linux, kar so potem ukinli z nadgradnjo (prej razgradnjo). morda se bo zdaj kaj premaknilo na boljše, ker je arhitektura x86. pc je argumentirano najboljša naprava za igranje iger, če imaš samo eno, itak jih ima pa pravi gamer več. aja še to, da igranje pri 1080p/60 še zdaleč ni samoumevno na ps4 in xbone, kar je smešno. PC gre proti 4K in naprej, konzoli še full HD nista zaobvladali povsem. tolk o optimizaciji

Zgodovina sprememb…

• spremenil: L1nK ()

Katero konzolo pa igraš ? Glede nato da te vidim hvalit samo nintendo sklepam da vlečeš iz riti te informacije kar je po svoje prav ampak imam raznorazne konzole že najmanj 10-15 let in ti lahko iz prve roke povem da nisem še igral igre ki se jo nebi dalo igrat oz. bi bila pretirano hroščata, za edino sem slišal da je bila Unity ampak se jo je bojda dalo preigrat normalno.
Nintendo je pač svet zase, moraš biti tak tip človeka da so ti všeč igre ki so tam gor, beri če si kitajc :)), šalo na stran ampak resno te prosim da potrdiš te informacije in mi daš nekaj primerov takih iger na konzolah ki si jih opisal, da se jih neda igrat :)

pač imaš nizke zahteve (itak, si zagovornik konzol), optimizacija je pač širok pojem in kar je za enega dobro, za drugega ni. kdo je govoril o tem, da se ne da igrati? točno sem opisal težave zgoraj. skyrim na ps3 recimo, halo collection za xbone,... saj ne trdim da so konzole zanič, daleč od tega, tudi sam jih imam, majo pa svoj pehar težav in je kar zajeten, poleg tega so založniki/razvijalci pogosto malomarni. in kaj ima Nintendo skupnega s Kitajci?

Zgodovina sprememb…

kratos je izjavil:

Hardware je že od vedno nepomemben pri konzolah in je zadnja stvar ki jo gledaš pri nakupu, nevem zakaj kar naprej omenjate strojno opremo ko pa bo igra lahko 3x lepša proti neoptimiziranem zmazku za nek high end pc. Upam si trdit da je optimizacija in podpora pomembnejša od same strojne opreme.

No, to seveda ni res. Če bi bil hardware vseeno, kakšen je, potem bi portali vse (nove) igre tudi na Xbox360 in PS3 ... ampak ne. Isti problem ima Wii U, ki ima strojno opremo podobno prejšnji generaciji konzol in je eden izmed razlogov (poleg vsega ostalega), zakaj 3rd party razvijalci nočejo portati igre na to Nintendovo konzolo.

Hardware je še kako pomemben. Če nebi bil pomemben, potem recimo nebi blo disparitete med trenutnim konzolim... Remember, dosti iger je na xbox1 downgradanih na 720p in/ali 30fps ravno zaradi inferiornega hardware-a.
Ista štorja je bla prejšno generacijo; zaradi enostavnosti in močnejše grafike so igre velikokrat na xbox360 zgledale in delale bolje.

Kdor reče, da hardware ni pomemben, pač nima pojma.

Je pa res, da se na hardware ne gleda pri nakupu, ampak zbirka iger (kot že omenjeno večkrat). Če se ti gre za grafiko, potem itak gledaš napačen segment (beri: PC or bust).

mam raznorazne konzole že najmanj 10-15 let in ti lahko iz prve roke povem da nisem še igral igre ki se jo nebi dalo igrat oz. bi bila pretirano hroščata, za edino sem slišal da je bila Unity ampak se jo je bojda dalo preigrat normalno.

Potem še pač nisi preigral dosti iger ali maš pa zelo visoko toleranco za buge.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

@L1nk Japonci, kitajci zame je vse isto. Haha, me vsaj nasmeješ zdaj nevem ali se norca delaš ali si pa malo bolj počasen za kar ti negre zamerit, govoriš o 60fps, full hd in o nevem čem še vse a hvaličiš in priporočaš drugim naj kupijo nintendo ? resno ? Daj se vsaj odloči ali si graphic ali game whore, oboje žal negre vsaj pri konzolah ne. Ko ti bo skapiralo kaj sem napisal boš mogoče dojel kako trapasto izpadeš z svojimi veleumnimi izjavami.

@opeter ne skači med generacijami, moja izjava je letela izrecno za določene generacije, wii U večina šteje pod old gen saj je star že par let in je preveč inferioren new gen konzolam.

@Hojnikb kot vedno, teorija ti še nekako gre v praksi pa nimaš pojma. Pojdi v BB in sprobaj kako ekskluzivo ps4 (1080p) in x1 (720p/900p) boš presenečen nad rezultatom ti garantiram :) Lahko spet vžgemo debato kako oh in sploh je lepša grafika če je 1080p napram 720p ampak na kratko povedano (ponovno) je zame tako minimalna da je zanemarljiva in če se res ne potrudim gledat nebom niti opazil kaj šele da bo vplivala na samo igralsko izkušnjo. Ti maš neka svoja pričanja kar ti ni za zamerit saj teoretično bi razlika morala bit in tudi je na pc-ju v katerega buliš iz pol metra razdalje ali pa še manj, tisto je čista druga zgodba ampak tu je govora samo in izrecno o konzolah in igranju na TV-ju z primerne oddaljenosti.

Zadnji bug ki se ga spomnim (nasploh) je bil ko sem igral farcry 4 na PC-ju par mesecev nazaj, sovragi se v jamah niso spawnali in sem posledično bil ujet v misiji. Na konzolah se mi kaj takega ni še nikoli zgodilo, niti nisem naletel na bug ki bi mi uničil igralsko izkušnjo, kaj pa veš mogoče imam le jaz tako srečo.

Hardware se pri konzolah ne gleda in ni pomemben pri tem še vedno vztrajam, igre so bolj ali manj enake tako grafično kot po gameplayu (vsaj ekskluzive), če se ne motim sva imela ravno z hojnikb (ali kakšno podobno cvetko) debato kar nekaj let nazaj kako je ps3 strojno močnejši in bo imel grafično lepše špile napram xbox 360... my ass, tako kot vedno neka teorija ki v praksi pomeni en drek.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kratos ()

kratos je izjavil:

@opeter ne skači med generacijami, moja izjava je letela izrecno za določene generacije, wii U večina šteje pod old gen saj je star že par let in je preveč inferioren new gen konzolam.

Kakšnih pet let?

Wii U je aktualna Nintendova konzola, katera bo letos pozno jeseni (druga polovica novembra) dopolnila tri leta starosti in vsebuje PowerPC tehnologijo (isto kot Xbox360 ter Sonyjev PS3, čeprav ima slednji še nekaj posebnosti in ga kličejo Cell).

Zakaj se prepirate enostavno povedano PC je predrag za igranje iger in je glede tega že zgodovina. Fantje PC gameing je bil včasih TOP v naših časih žal ste se prepozno rodili. Igralne konzole so danes TOP igraš s kavča v ležečem, sedečem ali klečečem stanju z gamepadom v desni roki in pirom v levi roki na zaslonu 60" ali več. Ko zaženeš bilo katero igro ne trepetaš ali bo moja grafična zmogla prebavit to oziroma ali bo moj procesor dovolj močan. Enostavno zaženeš uživaš in igraš. Cenovno je dosti bolj ugodno napram PC-ju da ne omenim komfortnost igranja. Tako, da to ribanje 1080p in 720p je čisto brez pomena in je samo pesek v oči. Ista fora ti je GTA V na PC kao full huda grafika pa ne vem kaj pa kaj ti to pomaga ko sem jaz GTA V obrnil že 3x ko na PC-ju sploh še ni izšla.

PugPlug ::

PC gaming še hitro (če sploh kdaj) ne bo zgodovina, ker je zanj na razpolago nepredstavljivo več iger, ki so tudi nazaj kompatibilne, kot za konzole (igre za PC so cenejše oz. po potrebi tudi "brezplačne", brez odklepov in podobnih komplikacij). + razne strategije ipd. Prav tako ni potrebno plačevati naročnine za igranje preko spleta.
Sam sem si lastil tako Xbox 360, kot tudi PS2, ampak preko PC ga ni. Ko me med igranjem prime, da bi nekaj preveril na internetu samo pritisnem ctr+d, odprem brskalnik in voila. Prav tako sem v sekundi tudi nazaj v igri ;). Konzole so glede teh zadev za moj okus preveč toge. Prav tako, so vsaj mene motili "nižji" FPS-ji, ker sem navajen na konstantnih 60.
Sicer pa je res, da je začetna investicija pri konzolah precej manjša. Če bi izbiral bi vzel b-ware PS4 za 290EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PugPlug ()

scipascapa ::

Če že omeniš naročnino za igranje preko spleta, bi lahko omenil, da dobiš 6 iger mesečno = 72 iger letno...

issak ::

hojnikb je izjavil:

Btw, konzole današnje generacije so samo glorified PCji (x86 procesorji in GCN grafike, ki jih tudi najdeš v PCjih).

Tolk o konzolah.

Nikakor ne glorified, podhranjeni, če že.

Tisti ki iščete konzolo ker je 'gaming' PC predrag: https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/w...
Branje vzame kakšnih 15 minut, ampak se splača prebrati do konca.

Sicer pa kupiš xbox controller za PC, namestiš Steam, bootaš naravnost v Big Picture in imaš konzolo.

kitl76 je izjavil:

Zakaj se prepirate enostavno povedano PC je predrag za igranje iger in je glede tega že zgodovina. Fantje PC gameing je bil včasih TOP v naših časih žal ste se prepozno rodili. Igralne konzole so danes TOP igraš s kavča v ležečem, sedečem ali klečečem stanju z gamepadom v desni roki in pirom v levi roki na zaslonu 60" ali več. Ko zaženeš bilo katero igro ne trepetaš ali bo moja grafična zmogla prebavit to oziroma ali bo moj procesor dovolj močan. Enostavno zaženeš uživaš in igraš. Cenovno je dosti bolj ugodno napram PC-ju da ne omenim komfortnost igranja. Tako, da to ribanje 1080p in 720p je čisto brez pomena in je samo pesek v oči. Ista fora ti je GTA V na PC kao full huda grafika pa ne vem kaj pa kaj ti to pomaga ko sem jaz GTA V obrnil že 3x ko na PC-ju sploh še ni izšla.

Ni res. Za igranje iger na isti kakovosti kot na konzolah (720p, 30FPS, malo detajlov ipd.) stane PC 400€, kar je toliko kot konzola. 1080p@60FPS pa na konzolah dobiš le pri redkih igrah, če sploh. Grafična in procesor sta v konzolah 'dovolj močna' samo zato, ker so igre tako nastavljene, se pravi na tako švoh grafiko.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

Pesimist ::

Nekak dvomim da so Pcji preteklost. To nebi upal nikdar rečt ze zato ker so edino prave multipurpose naprave. Prihodnost je kvejčemu game streaming service in Sony je to spoznal. MS se je kazalo kot da je ampak je popušo na celi črti, razen če ima kaj skritega v kleti.
Microsoft bi lahko Soniya jutri v hude težave spravo ce nebi tak strinkno loco Windows in Xbox in izbral pot Steam Machine.
Vsekakor je steam machine en velik joke, saj ima le Microsft power, da naredi nekaj takega dokler si lasti obe platformi. Ampak žau ne. To pa da so current gen konzole en weak shit hardware proti nekem PCju pa ni dobenega dvoma. Ampak dokler ene igre izidejo pozno ali pa sploh ne je to majn važno. Mojo favorit igro se zaenkrat poganjajo vse konzole ok in moj 6 let star PC celo boljše z 60fps v vsakem trenutku, ampak žau je ves community in multiplayer nasprotniki prav na konzolah in ne PCju, zato mi ni druga ostalo ko nabaviti konzole in na podlagi tega sem tudi izbiral konzolo. No drek sem izbiral ker imam obe, ampak ce bi moral izbrati eno in tisto imeti, bi to bila brezdvomno PS4, čeprav menim da je Xbox1 boljsi vsestranski paket in multipurpose naprava in je tudi primarna konzola trenutno ker omogoča, TV setup box in Twitch tv player. Ampak to ni nič takega kaj PC iz leta 2006 ni sposoben boljše upravlat. Tolko o tem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Točno tako kot je to Pesimist napisal.

Če je oz. bo kdo kmalu zgodovina, so to konzole, saj boš namesto namenskih škatel v prihodnosti imel pametne televizorje/ekrane ali karkoli že bo, vpisal boš (ali kakorkoli drugače vnesel) svoje geslo/identiteto in že lahko poganjaš streamanje igre (vprašanje je le, od katerega ponudnika). Ali bo to Microsoft, Sony, Nintendo, Valve (Steam) ali kdo peti ...

to bo še dolgo trajalo, vsaj da bo pri nas to zalaufalo v polni meri, ker je lag velik problem, mogli bi met serverje oz. mainframe lokalno, da je servis dovolj tekoč. in pa cene za najem iger so zaenkrat boleče visoke. bomo vidli, kak joke je steamOS, ko bo MS začel masovno izgubljat tržni delež z Winsi, ker bo pač uporabnikom vseeno za preostale funkcije OS-a oz. bodo pač imel Linux al ker drug derivat za browsanje in pisarniško delo ter gledanje filmov in muzko, saj bodo samo naložli steamOS in igrali, platforme Dx ne bodo več potrebovali in s tem bo usahnila potreba po licenčnih windows, ogromno ljudi jih ima samo zato, ker je pač to nujna platforma za pravo igranje. sicer kaže da bo MS šel z licenčnim model za 10 malce naprej, v modernost.

Lag ni taksen problem kot si predstavlas. Sony ima PSnow, kupo je gaikao in Onlive. Dve najvecji streaming platformi kaj obstajata in pravtako sta obe razvejani po evropi in ameriki enako. Onlive ima server v Luxenburgu (30ms), medtem ko gaikai vse okrgor slovenije. Nemčija (12ms), Italija (10ms), Francija (12ms). Obe sem preizkuso za svoj čas in obe sta delali fenomenalno dobro, da sem zdaj pripravlen kupit igro ali plačat naročnino brez da sploh razmišljam.
Na Onliveu sem celo imel nekaj AAA iger ki so jih prodajali po 2.5$ ob startu servisa.
Pravtako bo vsak novi Sony in Samsung TV imel PSnow vgrajeno v sistem. Za pricakovat je tudi razsiritev na ostale ne sony adroind in Ios naprave, ter verjetno browser.
Tu se mi zdi da je MS konkretno zaspal zato bi bila najbolsa poteza za njega kupiti Steam in vse integrirati v xbox z Windows 10 oziroma z Win10 zdruzit Pc in Xbox na najbol simple nacin.

Sony bi pa eventuelno lahko izdal tudi svoj Sony linux os na kerem laufajo PS4 igre in zastavo minimum system requirement za PC, glede na to da pushajo PS3 igre na PC vec ali majn z streamingom.

Vendar se trenutnov se kaze da oba hoceta prodajati vsaj zaenrkat se te weak škatle.

Zgodovina sprememb…

Saj, toliko igralcev na trgu ne bo dolgo preživelo in le vprašanje časa je, kdo bo koga kupil oz. kdo se bo s kom združil.

Se bodo Japonci začeli združevati? Recimo Sony + Nintendo?
Ali pa bo kateri od velikih igralcev na trgu kupil kakšnega založnika iger npr. SEGO, Take2, Ubisoft, ATARI itn. za še večjo (ekskluzivno lastno) ponudbo?
Morda bo Apple kupil podjetje Nintendo (to se že dlje časa špekulira)?
Microsoft bi lahko kupil Valve? Ali pa kakšen proizvajalec strojne opreme, če vidi potencial.
Ali kdorkoli, katerega nisem napisal (razni holdingi ipd. investicijske-špekulacijske firme) ...

... vsekakor bo prihodnost še zanimiva.

puginho ::

opeter je izjavil:

Točno tako kot je to Pesimist napisal.

Če je oz. bo kdo kmalu zgodovina, so to konzole, saj boš namesto namenskih škatel v prihodnosti imel pametne televizorje/ekrane ali karkoli že bo, vpisal boš (ali kakorkoli drugače vnesel) svoje geslo/identiteto in že lahko poganjaš streamanje igre (vprašanje je le, od katerega ponudnika). Ali bo to Microsoft, Sony, Nintendo, Valve (Steam) ali kdo peti ...

To kar si pa zdaj napisal pa res lahko velja tako za pc kot bilokaj. Cloud computing in podobno. Pc-je so delno že nadomestile tablice in telefoni ker folk za internet ne rabi PC-ja. Pa kaj se vi sploh kurčite s temi Pc-ju, vse kaj se gleda je denar, ki se obrača, tu pa PC nima šans pa lahko maš ti grafiko kako češ.

@puginho, želim ti veselo branje:

As Global PC Game Revenue Surpasses Consoles, How Long Should Console Makers Keep Fighting?
http://www.forbes.com/sites/jasonevange...

PC gaming isn’t dead, and will soon overtake consoles
http://www.extremetech.com/gaming/97047...

PC gaming

PC gaming

Pa še en zanimiv graf:
http://venturebeat.com/2015/02/06/windo...

* * *

Skratka, ne govorit in pisat bedarij.
Sicer pa, kaj je sploh telefon/tablica, če ne PC v malem in z drugačnimi vnosnimi metodami?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

Pač PC je drag velik glasen in štorast zato se ne more primerjati z nobeno konzolo. Ne vem pa kaj tele PC-ji tako reklamirate v temi Konzole/Katero igralno konzolo kupiti?

Kupiš Wii U in je to to.

Haha še vedno me niste prepričal da je na pc-ju boljše igrat :)) @janny76 vsedi se, vzami si ene kokice pa beri komentarje teh klovnov ki vsiljujejo pc vsemu kar leze čeprav je inferioren konzolam big time zame :)

boljša grafika, cenejše igre, več indie iger, strateške igre, bolj udobno igranje fpsjev z mišjo in tipkovnico, večja izbira dodatnih input naprv kot so gamepadi, volani, joysticki, 60fps1080p in navzgor, možnost 4k, modularnost hardwera, steam in druga konkurenca gaming servisov, gog, skoraj popolna združljivost za nazaj, miš in tipkovnica, lahko pa se tudi z joypadom zlegneš v fotelj in udobno igraš, če ti paše (big picture mode), velike razprodaje, prave dirkalne simulacije, vesoljske simulacije, emulacija brez hekanja (ps2, wii, 16 bitne konzole..), MMORPGji kot Guild wars 2 in WoW, več participantov v multiplayerju, hitrejši padec cen AAA naslovom, veliko bolj razvita indie scena in mnogo cenejše indie igre, multiple monitor setup...

če ti pa to ni dovolj, ti pa ni pomoči

Zgodovina sprememb…

issak ::

kitl76 je izjavil:

Pač PC je drag velik glasen in štorast zato se ne more primerjati z nobeno konzolo. Ne vem pa kaj tele PC-ji tako reklamirate v temi Konzole/Katero igralno konzolo kupiti?

Če želiš tak performance kot konzola, ne stane nič več, se pa vseeno splača doplačati malo ob nakupu, ker potem to itak pri igrah dobiš nazaj (in ne rabiš plačevat naročnine za online)
Glasen? Moj pc je tako tih da ga sploh ne slišim, šele ko res zalaufam igro na visoki kvaliteti se začnejo ventilatorji malo oglašat. Če bi pa PC stal ob TVju, jaz pa sedel na kavču, ga pa tudi med igranjem nebi slišal.
Velik? MiniITX build je lahko tako majhen kot konzola.

PC je lahko tudi igralna konzola, priklopiš ga na TV, nastaviš da se boota v Steam big picture in vse upravljaš s kontrolerjem iz kavča. Glede na to, da je za PC na voljo največ iger sploh, je PC še kako lahko igralna konzola.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

MaticKregar ::

Ja plna pcju igrat je res super, ker so vsi nadrkani, da te vse mine igrat in pa v multi je ovromno cheaterjev. Imam pa pc, xbox in ps4 in ga ni cez ps4

seveda je laho, to ze ps4 in xbox1 dokazujeta. :)

Zgodovina sprememb…

MaticKregar je izjavil:

Ja plna pcju igrat je res super, ker so vsi nadrkani, da te vse mine igrat in pa v multi je ovromno cheaterjev. Imam pa pc, xbox in ps4 in ga ni cez ps4

Če si zanič player in igraš na krekanih serverjih, potem res ni čudno :)
#brezpodpisa

MaticKregar ::

Ne star sem 11let in igrice so mi bistvo zivljenja. Lol

kaj se cheaterjev tice se strinjam.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wii U (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
5015091 (10590) 111111111111
»

Sony prodal 5,3 milijona konzol PlayStation 4, Microsoft zaostaja

Oddelek: Novice / Konzole
4114822 (12484) dope1337
»

Tretja generacija Xboxa je... One?! (strani: 1 2 3 )

12041164 (34379) LuGi
»

Xbox One se bo moral redno povezovati na splet (strani: 1 2 )

6223565 (20813) blackbfm
»

Nintendo predstavil krmilnik za Wii U

3211238 (10291) St235

Več podobnih tem