» »

Wii U

Wii U

«
1
2

Anney ::

Wii U




Najnovejša Nintendo Wii U konzola (naslednik Wii-ja) bo na voljo v letu 2012. Cena in natančen datum izzida še nista znana.

Wii U igralno konzolo je Nintendo najavil na E3 Expo 2011. Tokratna novost igralne konzole Wii U je upravljalnik, ki ima 6.2 inčni zaslon na dotik. Tako je poleg TV zaslona v uporabi še zaslon na upravljalniku. Kar omogoči, da uporbnik/ca z igro nadaljuje tudi takrat, ko želi televizijo uporabiti nekdo drug.

Wii U upravljalnik se tako lahko uporabi kot prikazovalnik informacij, ki se ne prikazujejo na TV-ju. Omogočen je drugačen pogled na vsebino. Vgrajena kamera, zvočnik in mikrofon omogočajo video klic. Vgrajen je tudi accelerometer in žiroskop za polni izkoristek vseh gibov.

Pri Wii U je omogočen ogled slike v Full HD 1080p, v napravo bo vgrajenega nekaj spomina, dodati pa ga bo možno z SD kartico ali USB diskom. Na napravo je moč priključiti en nov upravljalnik (Wii Pad) in do 4 Wii Remote ali Wii Remote Plus upravljalnike. Prav tako bo Wii U podpiral vse do sedaj izdane Wii igrice in aplikacije.


Prvi večji in podrobnejši opis je tukaj: http://wiiudaily.com/wii-u-console/

http://wiiudaily.com/
  • zavaroval slike: Gandalfar ()

Ganon ::

Kupil bom prvi dan, kot vse do sedaj. Cedim sline že od lanskega E3-ja.

Tr0n ::

Unboxing day!





Bo kdo sploh kupil tole?

plaz21 ::

Mam že prednaročen ZombiU Premium Bundle. :) Od launch iger kupim še NSMBU in TTT 2. Za letos bo to to, ostalo pa drugo leto. Tu mislim predvsem na Need for Speed Most Wanted, Bayonetta 2, Aliens: Colonial Marines. Vsaj kar je do sedaj objavljenih. Je pa najbrž še veliko iger, ki jih Nintendo ali pa 3rd partyji še čakajo da jih bodo naznanili.

Ganon ::

Samo še slabe tri tedne. Sline tečejo v potokih. :D

Tr0n je izjavil:

Unboxing day!
Bo kdo sploh kupil tole?


Nintendo ne more dohajati prednaročil, ti pa sprašuješ, če bo sploh kdo kupil. Enako bo, kot s prejšnjo generacijo. Povozili bodo konkurenco.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ganon ()

Tr0n ::

No ja, nekega mega mainstream zanimanja ravno ni za tole. Vsaj ne ce primerjas z Wii-jem.

Zastareli hardware, se en gimmick kontroler, na tone "family" casual/shovelware iger, ter mogoce 1 ali dve core igri na leto.

Thx, but not thx.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Ganon ::

Emm, ne.

Tr0n ::

Priznam, da sem naredil ogromno napako, ko sem pred leti kupil Wii. Nasedel sem Nintendo marketingu in "inovativnem" kontrolerju, ki se je dokaj hitro izkazal za navaden, nenatancen gimmick. Po dveh "medenih" tednih se je zadeva umirila, igre vredne nakupa pa si lahko prestel na prste ene roke, prah pa se je kar lepo nabiral. No, po enem letu sem zadevo, vkljucno z vsemi igrami, prodal. Hvala bogu.

Fool me once...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Ganon ::

Baby's first troll.

plaz21 ::

Po mojem mnenju so vsaj štartali neprimerno bolje s to novo konzolo vsaj kar se iger tiče. Pri 3rd partyjih je bilo pri prejšnji konzoli mnogo slabše kot pri Wii Uju. Zombi U, Black Ops 2, AC3, Rayman Legends, Bayonetta 2, TTT2, Alien: Colonial Marines, Darksiders 2, ME 3, Batman: AC, Monster Hunter 3, to je samo za to fiskalno leto. Je pa še veliko 3rd partyjev, kjer se še čaka oznanilo... Z Wii Ujem je vsaj 3rd party podpora neprimerno boljša kot pri Wiiju. Plus treba je še računati na Nintendove igre, ki jih zaradi 3rd party podpore letos z izjemo Nintendo Land in NSMBU, še ne bo. Sam sem zelo navdušen, saj je bila do sedaj moja prva in edina konzola SNES.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: plaz21 ()

Tr0n ::

Ganon je izjavil:

Baby's first troll.

Ni troll, samo moje mnenje napisano po resnicnih dogodkih. :)

Saj bos sam videl. Po zacetnem navalu launch iger bo vse skupaj hitro zamrlo. Ena ali dve Nintendo first-party igri na leto, ostalo bodo pa slabi porti 3rd party iger. 2013 pa bodo tako ze nove Xbox in PS4 konzole, in takrat bo Wii U spet zaostajal, tako hardwarsko, kot softwarsko.

Ce nisi res velik fan Nintendo iger, je tole IMO stran vrzen denar.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

plaz21 ::

Vsakemu svoje. Glede na Wii bo nabor špilov za Wii U mnogo boljši. Pa tudi odločitev da Nintendo ne izda first party iger že takoj v launchu je za moje pojme pravilna. Sicer pa počakajmo, jaz mislim da jim bo šlo mnogo bolje kot z Wiijem. Sicer pa tudi naslednji XboX in PS4 ne bosta naredila kaj velikega preskoka, da bi moral reči, da se jih splača nabavit. Ni vse v moči. Vsak ima svoje ekskluzive, kaj bo pa kdo nabavil pa sam ve. Jaz moram reč, da mi XboX in PS pač ne dišita, ker igre, ki jih hočem igrat jih ima samo Nintendo, za ostalo peščico pa ne bom posebej nabavljal druge konzole, sploh ker je nabor iger za Wii U velik in bo še večji, vsaj tako kaže.

Ganon ::

Hahaha, Tr0nček. Se boš moral malce bolj potruditi. Tvoje nakladanje nima nobene veze z realnostjo. Sicer pa ne vem kaj sploh počneš v temi o nečem, kar te ne zanima. Wii je imel en kup vrhunskih iger, Wii U jih bo imel še več. Nintendo je eden redkih, ki praktično nikoli ne razočara in vedno postreže s kvaliteto. Ko bodo konzole kot vroče žemljice letele s polic, se pa spet oglasi s kakšnim nesmislom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ganon ()

Tr0n ::

Heh sure, Wii se je prodal v rekordnih izvodih. Le vprasat se moras, kaj folk sedaj pocne s temi konzolami.

Ti lahko jaz odgovorim: nic. :)

Ganon ::

Super. S tabo o konzolah je tako kot z branjevko o računalnikih. :)) Have a nice day.

Anney ::

Res da Wii ni konzola za vsakodnevno igranje, venda je odlična popestritev v zimskih večerih za celo družino in pa kaken večer s prijatelji ob dobri kapljici, sam si ga lastim pa mora reči, da ga res redko uporabimo ampak takrat ko ga, je fenomenalno in smeha polna skleda. Imel pa sem tudi xbox ampak to je konzola namenjena aktivnemu igranju posameznika, z raznimi dodatki tudi družinsko, vendar nam wii bolje sede, že same igre manj grafično obdelane so same po sebi smešne, potem pa še japonsko cviljenje poleg in že je veselo :)

boss-tech ::

Se strinjam. Če igraš nekaj sam se kmalu naveličaš. Za otroke, kakšne obiske pa je stvar odlična. Dobra popestritev druženja. Po mojem je tukaj pač ciljni kupec oz uporabnik drugačen kot si vi predstavljate.
http://tovornik.info

Ganon ::

Če igraš sam, se kmalu naveličaš? Ne vem kako se lahko naveličaš vrste izjemnih enoigralskih iger, ampak ok, vi že veste. Očitno niste tip igralca za tovrstne igre.

Tr0n ::

Bolj bogo tole zgleda za launch. First party Mario U je zastarela klasika, Nintendoland je zbirka mini-iger, Zombi U je pa bolj tak-tak. Ko dobis konzolo moras 2 uri downloadat firmware update, da ti sploh delajo online zadeve in med GiantBomb predstavitvijo jim je konzola dva krat hard-lockala.

http://www.giantbomb.com/quick-look-new...
http://www.giantbomb.com/quick-look-nin...
http://www.giantbomb.com/quick-look-zom...
http://www.polygon.com/2012/11/18/36604...
http://www.polygon.com/2012/11/18/36608...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

dolenc ::

Hardwersko je stvar čisto solidna, tudi ps3 pa x360 bi bila še čisto aktualna, če ne bi na spominu šparali. Če bodo leteli vn špili ki bodo izgledali nekaj takega kot sedaj, mogoče kanček ostreje in delali bolj tekoče, se verjetno ne bo nihče pritoževal.

Mogoče je edino malo medlo, kaj ubistvu ponujajo, da je drugačno od konkurence. Za wii je bilo vsem jasno, zabava in motion controler, česar prej ni bilo(kontroler, zabava je bla :D), pa bi si želel. Imet še en ekran zraven igre, meni bi bil odveč, že tko sem v neki čudni poziciji na sedežni, kjer je že za plošček komaj kaj placa...

Časovno so spet prehiteli konkurenco in bodo imeli lep letni naskok, večina iger, ki bo prišlo vn za konkurenčni konzoli, bodo na wiiju(kar se do zdej ni dogajal), cena je odlična. + za lastnike obstoječih konzol je to dobro, saj bodo z podobnimi zmogljivostmi, podalšalji tudi živlenje obstoječih konzol. Jupii za wii

Tr0n ::

Tukaj imate 7-urni GiantBomb Wii U maraton.

http://www.twitch.tv/giantbomb/b/341162...

Si lahko realno, brez marketinskega bullshita pogledate, kako zadeva dela oz. ne dela, kaksne so tezave pri tako imenovanih AAA naslovih, internet dostopu in na splosno o nalagalnih casih.

hojnikb ::

#brezpodpisa

dronyx ::

Ali je to že kdo kupil in kakšne so izkušnje?

Meni osebno se zdi v primerjavi z Wii tole korak v neko drugo smer, logike pa niti ne štekam. Namreč uspeh Wii jaz vidim ravno v tem, da je šlo za "drugačno konzolo", ki v svojem segmentu ni imela resne konkurence (recimo otroci do deset let). Tole pa očitno hoče konkurirati PS3 in XBOX 360, pri čemer sta ti dve konzoli na koncu življenske dobe? Da cene niti ne omenjam, saj je močnejša verzija stane celih 400 €!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Ganon ::

Imam od prvega dneva. Izjemno navdušen.

dronyx ::

Kakor opažam, je zraven vseh kompletov priložen samo ta kontroler s tablico oz. LCD ekranom. Torej so Wii nunčaki podprti samo zaradi kompatibilnosti z Wii, medtem ko igre za Wii U tega krmilnika ne podpirajo? Namreč nekako si ne predstavljam, da bi lahko kakšne plesne igre in podobno igral s tem (razmišljam seveda v primeru uporabe konzole za "družinsko zabavo", ne za nažiganje Call of Duty).

Ganon ::

Igre lahko podpirajo katerekoli kontrolerje, razvijalci se za to sami odločijo. Lahko je to Wii U Gamepad, Wii U Pro Controller, ali pa Wii remote in nunchuck. Lahko vse tri, lahko samo Wii U Gamepad. Odvisno. Zraven vseh paketov je priložen Wii U Gamepad, v ZombiU paketu pa je poleg še Pro kontroler.



Je pa kontroler zelo udoben, užitek ga je držati v rokah.

red4rod ::

Vsi, ki imate Wii U, dajte me dodat pod friends, če ste za. Moj ID: EqualMoney

Tr0n ::

Ganon je izjavil:

Super. S tabo o konzolah je tako kot z branjevko o računalnikih. :)) Have a nice day.

In, kako kaj tvoj Wii U po 8 mescih? Koliko praha se je ze nabralo? :P

Ganon ::

Pozdravljen, trolček. :D Redki so dnevi, ko ga ne prižgem. Zdaj sem v bistvu še bolj navdušen kot na začetku, sploh ob vseh napovedanih igrah. Vsak mesec bo treba po nakupih. Zadeva se lepo razvija, enako kot 3DS, ki ima kopico vrhunskih iger.

St235 ::

Kaj je dosedaj prišlo pmametnega ven za wii u? Mene kuri predvsem Bayonetta, sam ne vem bom za en špil kupoval konzolo.

Tr0n ::

Saj pravim, nic pametnega ni ven prislo razen morda Zombie U. Vse 1st party igre, ki so mogoce se kaj vredne, pridejo ven 2014 (glej E3 2013), medtem pa 3rd party (Ubisoft in EA) umikata podporo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Ganon ::

Tr0l, EA in Ubisoft ne umikata podpore. Ravno obratno, želijo si več projektov za Wii U. Tisto glede ZombiU (niti naslova ne znaš pravilno napisat) in first party iger, pa je čista laž. Temo si obudil izključno iz razloga, da boš spet nabijal v prazno. Ker nimaš blage veze o Nintendo konzolah. Očitno ti je hudo dolgčas.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ganon ()

hojnikb ::

Xbox fanboyi pač...
Še vedno pozabljaš, da se da tut preigrat stare naslove, če jih nisi že prej (wii igre recimo). Kar pa nemorš rečit za ps3 in xbox (razn za tistih nekaj srečnežov, ki imajo BC podporo)
#brezpodpisa

Tr0n ::

Ganon je izjavil:

Tr0l, EA in Ubisoft ne umikata podpore. Ravno obratno, želijo si več projektov za Wii U.
Ja, ko bo postala Wii U konzola viable za njihove igre, kar trenutno ni. :)

http://kotaku.com/ea-has-no-games-in-de...

Less than two years after vowing to deliver on an "unprecedented partnership" with Nintendo, gaming giant EA is quiet on the Wii U front.

"We have no games in development for the Wii U currently," company spokesperson Jeff Brown told Kotaku yesterday. He did not rule out the chances of EA developing for the Wii U again. EA publishes many of gaming's biggest franchises, including Madden, The Sims, and Battlefield.

http://kotaku.com/another-big-third-par...

We will not be releasing a Wii U version of Madden NFL in 2013. However, we have a strong partnership with Nintendo and will continue to evaluate opportunities for delivering additional Madden NFL products for Nintendo fans in the future.

http://www.polygon.com/2013/5/7/4309234...

EA DICE's Frostbite engine is not being used to develop games for Wii U due to "not too promising results" from testing on Nintendo's console, according to a tweet from DICE technical director Johan Andersson.

"We right now don't have support for the Wii U in the Frostbite engine," he said, adding that DICE does not "want to back down from what we see as our low-spec machines," with "low-spec machines" being current generation consoles.

"And the Wii U is not a part of our focus right now," he added.

http://www.polygon.com/2013/6/19/444551...

Rayman Legends' delay on the Wii U was in part because of Ubisoft's fear that the console "was not going to sell enough of those games," Ubisoft CEO Yves Guillemot told VentureBeat.

http://www.digitaltrends.com/gaming/ubi...

“Nintendo is a good partner and never count ‘em out and all that,” he added. “Right now we’re focused on PS4 and Xbox One and from our perspective we’ll look at the Wii U, we’ll continue to observe it. If it becomes a viable platform from an audience standpoint, we’ll jump back in.”


hojnikb je izjavil:

Xbox fanboyi pač...

Ce sem ze fanboy, potem sem PC fanboy. Nimas boljse platforme za igre trenutno. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

hojnikb ::

Ce sem ze fanboy, potem sem PC fanboy. Nimas boljse platforme za igre trenutno. :)

Se strinjam. Čeprav spet odvisno kaj igraš in kako igraš...
#brezpodpisa

Tr0n ::

Pa se nekaj o slabi prodaji konzole.

http://www.cnbc.com/id/100463756

The Wii U sold just 46,000 hardware units in January at brick and mortar locations — a shockingly low number for a console that was just released in late November. To put it in perspective, the Wii sold 348,000 units during that system's comparable period in 2007.

http://www.cnbc.com/id/100810130

"We are to blame," he said. "We relaxed our [marketing] efforts, so the consumers today still cannot understand what's so good and unique about the Wii U.

"We have been unsuccessful in coming up with one single software with which people can understand, 'OK, this is really different,'" he said.


Ko sam CEO, Satoru Iwata, rece, da so bili neuspesni, potem ves, da nekaj ne stima.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Ganon ::

Itak. Klasika. Spet lepiš neke (stare) članke in izseke, z namenom da bi očrnil Nintendo. Na tekočem seveda nisi, iščeš samo negativnosti. To je tudi tvoj edini namen tukaj. Da, po domače rečeno, serješ po Nintendu. Pod novicami ali na forumu. V bistvu sploh ne vem, zakaj se ubadam s tabo. Sama natolcevanja in ignoranstvo. Neštetokrat si že to dokazal.

Tipični fanboy, s katerim ne želim več imeti opravka.

Over & out.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ganon ()

Tr0n ::

Nic ne "crnim", samo dejstva, povezave in navedbe sem napisal. Najstarejsi clanek je bil objavljen februarja, ostali so maj in junij, kar je relativno sveze za gaming novice.

hojnikb ::

Da nebo Nintendu ratal nov Sega ... :'(
#brezpodpisa

opeter ::

hojnikb je izjavil:

Da nebo Nintendu ratal nov Sega ... :'(


Mogoče sploh ne bi bilo slabo ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

dronyx ::

Mogoče kdo ve, če Wii remote plus kontroler potrebuje za delovanje "sensor bar"? Namreč kot sem prebral v Wii Party U basic paketu tega ni. Bi bilo pa nenavadno, da zaradi tega ne bi mogel igrati priloženih iger (party U in Nintendo Land)...

Goblin ::

Potrebuje senzor, zato je tudi v kompletu.
http://www.goblin.si

akonc014 ::

lahko malo opišete wii u,kere špile lahko igraš brez televizije, dobre (športne)špile...
Hvala

djabi ::

Kolikor vem, lahko igraš vse špile brez televizije. Za športne igre pa počakaj, ker jaz športnih iger ne igram.

oo7 ::

Bayoneta 2 ocene:

Eurogamer - 9/10
Polygon - 7.5/10
IGN - 9.5/10
Gamespot - 10/10
Metro - 9/10
Joystiq - 5/5
The Sixth Axis - 9/10
Nintendo Life - 9/10
Eurogamer.de - 10/10
Insidegames.ch - 85%
Lazy Gamer - 9/10
ITF Gaming - 10/10
CVG 9/10
Gamespot 10/10

Odlične ocene tako, da tisti, ki imate Wii U najbrž se tole splača preigrat.
Jaz ga nimam sem pa pogledal na You tube gameplay in se mi zdi brezveze:|

opeter ::

oo7 je izjavil:

Odlične ocene tako, da tisti, ki imate Wii U najbrž se tole splača preigrat.
Jaz ga nimam sem pa pogledal na You tube gameplay in se mi zdi brezveze:|


Pač, TPS akcijska hack'n'slash igra v stilu Devil May Cry, God of War ali pa Dante's Inferno.

Je pa ta zvrst na Nintendovih konzolah (zadnjih dveh generacij) bolj redkost, zato takšen hajp ... ajd, mogoče na Wiiju je bila igra Rygar: The Battle of Argus (pa še ta je bila izvirno narejena za PS2), dodatno pa morda še No more Heroes in MadWorld. Drugo pa niti ne.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

predi ::

Čez slaba dva tedna (10. december 2015) naj bi dostop do Nintendo eShop-a dobili tudi slovenski uporabniki:
The Nintendo eShop will be accessible in Cyprus, Estonia, Latvia, Lithuania, Malta, Slovakia, Slovenia, Bulgaria, Croatia, Hungary and Romania AS OF 10 December 2015 and it'll be all in English, and people in these countries will need to pay in euros.
http://www.ultimatepisman.org/index.php...

Mogoče bo kak opening discount na Wii U download-e. Ne samo, da imajo dolgo lajtungo, še Cyber monday so zamudili, tako da bi bilo skoraj prav dati kakšen popust. O oglaševanju zgornjega dejstva ne duha ne sluha, sam se objavo našel povsem po naključju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: predi ()

opeter ::

@predi: Nintendo pa akcije? Škrti so kot gospod Skopušnik.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

predi ::

Kaj češ. Ni to ravno Steam. Prodajalci pač izkoriščajo dejstvo, da za to platformo praktično ni iger. Wii U je zdaj tudi uradno faliran projekt, kjer so najboljše igre tiste neposredno od Nintenda, ta pa posledično potrebuje vsak cekin, ki ga lahko iztisne iz fanboy-ev.

Drugače akcije na eShop-u so, samo tega filinga nimaš ob cenah. Mogoče bodo pa te od desetega dalje prilagojene za naš trg.

opeter ::

Res je. No, saj občanso so prodajne akcije, vedno se najde kakšen bonbonček tu pa tam.

Recimo od 4. decembra bo na voljo Xenoblade Chronicles tudi v Evropi:
http://www.nintendolife.com/reviews/wii...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nintendo je predstavil Wii U

Oddelek: Novice / Konzole
4212555 (9391) Gandalfar
»

Wii U bo uporabljal le en krmilnik z zaslonom

Oddelek: Novice / Konzole
104891 (4104) opeter
»

E3 2011 (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
7711987 (10726) def0r
»

Nintendo predstavil krmilnik za Wii U

Oddelek: Novice / Konzole
3210298 (9351) St235

Več podobnih tem