» »

Wake on lan, Težave pri vklopu drugega računalnika

Wake on lan, Težave pri vklopu drugega računalnika

Daniel ::

En lep pozdrav...

Torej uštimal sem Wake on Lan, ki je nekaj časa deloval prav lepo(2 dni) z DOS programom Wol, ki si ga startal z .bat datoteko.
Naenkrat pa je stvar nehala delovati tako kot bi morala. Komanda za vklop (magic frame) je bila poslana ob treh popoldne. Ker se računalnik ni vklopil, sem ga pač vklopil ročno in ga potem uporabljal še cel večer.
Opolnoči ga ugasnem, grem spat, zjutraj ob šestih pa me pričaka prižgan računalnik. Znova ga ugasnem, grem v kopalnico in ko se vrnem je spet prižgan. Spet ga ugasnem, kabel za mrežo pa izštekam iz mrežne in grem v šolo. Popoldne se vrnem in računalnik me spet čaka prižgan.
Naj povem še da je drugi računalnik s katerega je bil poslan magic frame (bil je poslan večkrat, ker sem domneval da je pač nekaj narobe) bil od devete ure prvega dne do kake osme ure drugega dne tudi ugasnjen, nato pa se je tudi sam prižgal (kabel izključen).

Kaj je narobe, da se računalnika kar tako zaganjata samo od sebe. Vklopljenih nimam nobenih možnosti za samodejni zagon ob določenem času.

Kaj storiti da se to ne bo več dogajalo?

Upam a nisem preveč zakompliciral :D


Dodatek: Z magic frejmom ga nisem mogel prižgat zato, ker je bila pri sosedu vpisana napačna MAC adresa. Še vedno pa mi ni jasno zakaj se nekontrolirano prižiga.

LP
  • spremenil: Daniel ()

darkolord ::

sicer dvomim da je to, lahko pa je tudi modem.... meni se je recimo prižgal čim sem kabel za telefon vtaknil v modem oz. če je pc bil ugasnjen in je gdo poklical :D

Daniel ::

hm, wake on ring nimam enejblanega.

Sem resetiro bios, pa znova kartice nastavil pa vse in od te se več ni sam vžgal(zaenkrat še) moram pa še ugotovit, kako naj ugasnem računalnik z win 98 preko mreže, saj se ko dam ukaz za izklop na xp-jih na rač. z 98 pojavi opozorilo da je z računalnikom povezan en uporabnik in vpraša da ali ne. Se da to opozorilo kako izključiti?

Daniel ::

Ej pa saj to ni več res, računalnik se sam prižge ko se mu zazdi. Sem prišel domov, pa je laufal, ga ugasnem, se sploh ni prav ugasnil in se spet prižgal, ga spet ugasnem, čez 10 sec. spet laufa, izklopim omrežni kabel, se čez deset sec. spet prižge, odstranim konektor za wake on lan na plati se čez 10 sec. spet zalaufa(v biosu je WOL še vedno enejblan), izključim stikalo na napajalcu za par sekund in znova dam na on, potem se pa ni več prižgal.

Kaj menite, je kriva mrežna ali plata? Mrežna je od Planeta 10/100 z Realtek 8139C čipom.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC se ne ugasne

Oddelek: Pomoč in nasveti
17983 (722) fujtajksel
»

wake on lan (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
526089 (4200) d0rK
»

PowerOn preko lana?

Oddelek: Strojna oprema
241785 (1202) jamiroq
»

Wake on LAN (WOL)?

Oddelek: Strojna oprema
131982 (1473) maticm
»

Wake on Lan ali Wake on PME - preko mreže, preko interneta

Oddelek: Omrežja in internet
173245 (2446) bastadu

Več podobnih tem