Forum » Strojna oprema » Wake on LAN (WOL)?
Wake on LAN (WOL)?
plavko61 ::
Imam težave zbuditi računalnik. Dogaja se mi naslenje, zbudim ga lahko samo par minut potem ko sem ga ugasnil, kasneje ne gre več.
Kadar je rač. v Stand by deluje WOL vedno.
Razmišljam tako da ko je rač. v stand by uporablja windows power managemant in zato deluje.
Kadar je ugasnjen pa gre preko bios-a, ampak sem že sprobal vsa stanje.
MSI KT6V series LAN Onboard
Kaj še lahko probam?
Kadar je rač. v Stand by deluje WOL vedno.
Razmišljam tako da ko je rač. v stand by uporablja windows power managemant in zato deluje.
Kadar je ugasnjen pa gre preko bios-a, ampak sem že sprobal vsa stanje.
MSI KT6V series LAN Onboard
Kaj še lahko probam?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...
pucvoler ::
Imam isti problem na asusovi A7V600 plošči in integrirani.
Sumim napajanje.
Sumim napajanje.
Ne me poslušat!!!!!!
Diode ob mrežnem vtikaču na plošči gorijo, torej je mrežna kartica v pričakovanju bujenja.
REŠITEV:
Težava je bil IP naslov za bujenje, MAGIC PACKET sem pošiljal direktno na IP npr.:192.168.0.2 .
Ker sem v lokalni mreži za routerjem je potrebno uporabiti brodcast IP za zbujenje.
npr.:
192.168.0.255
Torej ko je rač. v Stand by mrežna kartica še zadrži IP naslov in router oz. switch ima kam posredovati MAGIC PACKET,
ko je rač. v Shut down oz. Hibenate pa mrežna kartica po kaki minuti izgubi IP.
PS.: Tukaj se pogovarjamo o WOL v lokalni mreži. Preko interneta imam zadevo rešeno tako da se povežem na router Linksys z DD-WRT
firmwarom in preko HTTP administracije lokano zbudim rač..
Težava je bil IP naslov za bujenje, MAGIC PACKET sem pošiljal direktno na IP npr.:192.168.0.2 .
Ker sem v lokalni mreži za routerjem je potrebno uporabiti brodcast IP za zbujenje.
npr.:
192.168.0.255
Torej ko je rač. v Stand by mrežna kartica še zadrži IP naslov in router oz. switch ima kam posredovati MAGIC PACKET,
ko je rač. v Shut down oz. Hibenate pa mrežna kartica po kaki minuti izgubi IP.
PS.: Tukaj se pogovarjamo o WOL v lokalni mreži. Preko interneta imam zadevo rešeno tako da se povežem na router Linksys z DD-WRT
firmwarom in preko HTTP administracije lokano zbudim rač..
DixieFlatline ::
Kateri DD-WRT FW pa uporablaš? SP1?
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Imam router wrt54g v3.1 z DD-WRT v23 SP2 final (15/09/2006).
Predvsem SSH tunneling je zakon.
Predvsem SSH tunneling je zakon.
DixieFlatline ::
S katerim programom pa pošiljaš magic paketke če zbujaš compe v lokalni mreži(ne preko interneta)?
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
z nobenim, GUI od dd-wrt ima spletni GUI (administration-WOL).
pucvoler ::
Nekaj sem najdu za amisove Speedtouchove modeme.
http://network.wiki.xs4all.nl/index.php...
http://www.speedtouch.net.nz/forum/topi...
http://network.wiki.xs4all.nl/index.php...
http://www.speedtouch.net.nz/forum/topi...
Ne me poslušat!!!!!!
rebro ::
Zdravo!
Imam problem... Imam qdi plato in gor na pciju level one mrežno z wol, kabel wol prikloplen. V biosu imam vklopljen "wake up on pci" in "wake on modem/lan" funkciji, vendar mi program wakeonlangui še zmeraj ne vžge računalnika, naj bo računalnik v pripravljenosti ali pa izklopljen. V program moram vnesti poleg mac in ip tudi port, preko katerega se sistem vklopi, po defaultu je 7.
Zanima me, kako ta port na oddaljenem računalniku aktiviram?, ker če vklopim portscaner na ta računalnik, ne najde port 7
Lp
Imam problem... Imam qdi plato in gor na pciju level one mrežno z wol, kabel wol prikloplen. V biosu imam vklopljen "wake up on pci" in "wake on modem/lan" funkciji, vendar mi program wakeonlangui še zmeraj ne vžge računalnika, naj bo računalnik v pripravljenosti ali pa izklopljen. V program moram vnesti poleg mac in ip tudi port, preko katerega se sistem vklopi, po defaultu je 7.
Zanima me, kako ta port na oddaljenem računalniku aktiviram?, ker če vklopim portscaner na ta računalnik, ne najde port 7
Lp
Zgodovina sprememb…
- polepsal: OmegaBlue ()
A si odkljukal v device manager-ju "allow this thevice to bring the pomputer out of standby".
rebro ::
Aha....sem že ugotovil....Mrežna je Level One tip: FNC-0111TX....zadeva sicer ima konektor za WOL kabel, vendar ne deluje kot WOL enota, ker v device manager-u nima opcij "power managemant"....sem zamenjal sedaj z RealTek 8139 in deluje
Vseeno hvala..
Vseeno hvala..
maticm ::
Kako se nastavi DDWRT? Je to recimo prav, če želim vklopiti novpc, ki ima IP 192.168.1.3
MAC naslov Ime gostitelja Mrežni broadcast Odstrani
00:11:09:62:xxxx novpc 192.168.1.255
00:19:5B:3C:xxxx delavnica 192.168.1.255
Ja tole dela!!
MAC naslov Ime gostitelja Mrežni broadcast Odstrani
00:11:09:62:xxxx novpc 192.168.1.255
00:19:5B:3C:xxxx delavnica 192.168.1.255
Ja tole dela!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: maticm ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tp-link in DD-WRTOddelek: Omrežja in internet | 2647 (1662) | drakulas |
» | Wol čez router po določenem času ne delaOddelek: Omrežja in internet | 824 (664) | Bojan_505 |
» | ddwrt wrt54gl wol :(Oddelek: Pomoč in nasveti | 1294 (1055) | maxum |
» | Wake on lan - how to?Oddelek: Omrežja in internet | 2705 (2364) | misek |
» | Linksys router - wake on WANOddelek: Omrežja in internet | 1578 (1324) | residual |