» »

(ne)pristranskost medijev

(ne)pristranskost medijev

vir ::

Mediji so vir informacij za ljudi in če so informacije pristranske, potem je že na začetku vse zaman.

Če mislite da so mediji pristranski, napišite kateri so in zakaj mislite da so pristranski? Mogoče vas je na TV zmotil kakšen očiten dogodek, ki je nakazal na nepravilno ravnanje novinarja?

Kaj bi lahko naredili da bi medij postal nevtralen?

Mipe ::

@vir: Navedi primere. Ne bomo se mi trudili zate.

vir ::

No nekdo mora začet pa bom jaz dal zagon:

Meni se naprimer zdi najbolj pristranska na tv Slovenija 1 novinarka Tanja Gobec. Zato ker ko vodi kandidate različnih političnih strank, eno stranko priviligira z več časa in odobraavnjem, drugim pa skače v besedo, jemlje čas in dramatizira. Naslednjič poskušajte bit nepristransko pozorni ko bo v studiu z Jankovičem in Janši. Ali pa pri poročilih ko o lažeh nekoga govori lahno kot bi bilo nekaj vsakdanjega, o drugemu pa napihne in dramatizira s tistim njenim glasom čeprav ni omembe vredno.

Če bi se moral odločit kateri tv medij je najbolj pristranski pa bi rekel Kanal A. Na tem rumenem kanalu pri poročilih dobiš tako brezupno in turobno razpoloženje da ga že dolgo ne gledam več. Stvar napihnejo in ti dajo občutek kot da ni več upanja in bo zdaj zdaj konec sveta.
Ne vem če imajo še vedno tako kot včasih ko so za neko temo najprej povedali naslov, čez 10 minut poleg naslova še en stavek, čez 5 minut še 2 stavka o tej temi, čez 5 minut pa še en stavek in sem na koncu vedel malo več kot na začetku z naslovom. Kot da bi ti dajali lizat sladoled čez izložbeno okno. Vmes pa so vrteli še reklame....

Da bi bili mediji bolj nevtralni bi po mojem morali zaposlovat novinarje, ki ne bi bili politično opredeljeni. Če pa že potem naj bi bilo vsaj tako da bi bilo nekako uravnovešeno. Jaz vidim da mediji pri nas nikoli niso bili uravnoteženi. Tudi po letu 1990 ne. In to res ni dobro za slovenijo.

Mipe ::

V razmislek: kaj pa, če si TI pristranski?

PaX_MaN ::

VSAK človek je pristranski.

Now you can lock the thread.

vir ::

če je pristranski nekdo, ki ga vsak dan posluša in gleda slovenija in naj bi bil naupanja vredno okno v dogajanje pri nas in po svetu naredi neprimerljivo večji vpliv kot pa ena številka v nekih slovenski rovtah ki pljune na nekem forumu

Mipe ::

Pristransko je tvoje pristransko dojemanje bolj ali manj pristranskih informacij, temu ustrezno pa je tvoj odziv pristranski.

Ok resno, saj ne gledaš samo ene postaje in bereš samo enega časopisa, kajne? Pameten človek zbira svoje informacije iz večih virov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

vir ::

To je res da če človek gleda več različnih postaj, da je potem pogled bolj realen. Če pa je velika večina postaj pod vplivom ene strani potem še vedno ne boš dobil realne slike.

Močna stvar je pa tudi ta, da je v človekovi naravi da ko v nekaj verjame potem težko spremeni mišljenje, ker mu to predstavlja nek napor in frustracijo ki jo mora v glavi predelat-uredit. Zato privrženec neke stranke članek filtrira bolj tako kot ustreza njemu samemu...ponavadi sovražno do druge strani. In potem bi se znalo zgodit da kdo reče...raje bi živel v revščini kot pa da pride na oblast ta in ta človek.
Dejansko sem že slišal nekoga rečt: za boga bi tudi ubijal. Dobro da je takih fanatikov malo-vsaj v sloveniji.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vsak peti britanski novinar oz. aktivist je bil v preteklih letih tarča policijskega

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
337849 (6248) Horejšio
»

Poli test (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13010727 (7711) GLAVNI
»

Javna ali državna RTV Slovenija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7913432 (12452) poweroff
»

Mediji...levi in desni?

Oddelek: Problemi človeštva
213568 (3071) Olajuwon
»

"Neodvisne" javnomnenjske raziskave?!?

Oddelek: Loža
242140 (1607) Alexius Heristalski

Več podobnih tem