Forum » Loža » Hofer ponudba
Hofer ponudba
Temo vidijo: vsi
vke4XC ::
Saj to je večina tistih, ki so komot, nimajo vrta in nimajo zaledja, ki bi jih zalagalo. No, in tisti strankarski forumaši, ki slovenske kmete sovražijo.
kuglvinkl ::
huh, vse narisat. "crkovina" - sem dodal narekovanje za tiste na bolj poceni sedežih. To je meso, k smrdi in bi šlo čez inšpekcijo. In to men, k sem si v mladosti zakuril nos s čiki. Kaj šele nekomu, ki povprečno voha. In specifično je smrdelo bio meso.
In ne razumem enih modelov, k branijo korporacije... njim je VSEENO za vas.
Aja, bio, ne padam jaz na te fore. Jaz vzamem navadno poceni meso. Se pa kdaj zgodi, da kakšno res zasmrdi ampak se mi to dogaja v vseh trgovinah. Razen sveže pri kmetu kot si pisal gor. Je pa bolj logistično zahtevno.
Kdo koga brani ne vem, je pa kul, da je več konkurence in izbire (tudi cenovne). Pa naj potem vsak kupi kar želi.
logistično ni zahtevno, če imaš zamrzovalno omaro. Kupiš 30 kg tega in je mir za neki časa. Ne rabi bit meso vsak dan na krožniku.
Your focus determines your reallity
delavec44 ::
To je res, ampak je sveže bolj kvalitetno in boljšega okusa.
Saj včasih vzamem polovico prašiča recimo (meso, krvavice, ocvirki, klobase). Ostalo pa pač sproti.
Saj včasih vzamem polovico prašiča recimo (meso, krvavice, ocvirki, klobase). Ostalo pa pač sproti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
starfotr ::
To je res, ampak je sveže bolj kvalitetno in boljšega okusa.
dej nehi no, kje pa imaš čas letat po sveže meso in s s tem ukvarjat....
BTW, V Conad hodmo zadnje časa na dva/tri mesece recimo. In sem vprašal, a so tut oni kreteni kot vodstvo v Hoferju.
Niso:
tl;dr
Conad is generally regarded as a responsible and well-managed chain, with a positive approach to supply chain ethics, employee treatment, and customer service. There are no major red flags in recent reports regarding poor practices in these areas.
Based on the most recent and relevant information available, the Italian Conad supermarket chain appears to be performing well in several key areas:
Supply Chain & Sustainability
Conad has invested EUR1.7 billion between 2024 and 2026 to improve efficiency, digitalization, and sustainability. They are paying particular attention to the recyclability of packaging, animal welfare, and the social rights of workers throughout their supply chain. This includes both their own employees and those of their suppliers, indicating a commitment to ethical and responsible practicesesmmagazine.com+1.
The company is also modernizing its logistics, such as building a large warehouse dedicated to fresh produce, which helps optimize operational efficiencymind.eu.com.
Employee Treatment & Working Conditions
Conad's recent investment plans include a strong focus on skills development and employee upskilling, which suggests a positive attitude toward their workforceesmmagazine.com+1.
While there are no specific reports of poor working conditions, Italian labor laws have been updated to strengthen worker protections, including health and safety, work-life balance, and the right to disconnect. These legal changes apply to all employers, including Conad, and are designed to improve employee well-beingtheitalianlawyer.com+1.
Customer Service & Satisfaction
Conad is Italy's leading grocery retailer, with steady revenue growth and a strong market position. They are expanding their digital services (like the Hey Conad ecosystem) and introducing new store formats focused on wellness and personal care, which indicates a customer-centric approachesmmagazine.com+1.
The company is also investing in new commercial initiatives and services, such as travel, health, and insurance, to better meet customer needsesmmagazine.com.
Niso:
tl;dr
Conad is generally regarded as a responsible and well-managed chain, with a positive approach to supply chain ethics, employee treatment, and customer service. There are no major red flags in recent reports regarding poor practices in these areas.
Based on the most recent and relevant information available, the Italian Conad supermarket chain appears to be performing well in several key areas:
Supply Chain & Sustainability
Conad has invested EUR1.7 billion between 2024 and 2026 to improve efficiency, digitalization, and sustainability. They are paying particular attention to the recyclability of packaging, animal welfare, and the social rights of workers throughout their supply chain. This includes both their own employees and those of their suppliers, indicating a commitment to ethical and responsible practicesesmmagazine.com+1.
The company is also modernizing its logistics, such as building a large warehouse dedicated to fresh produce, which helps optimize operational efficiencymind.eu.com.
Employee Treatment & Working Conditions
Conad's recent investment plans include a strong focus on skills development and employee upskilling, which suggests a positive attitude toward their workforceesmmagazine.com+1.
While there are no specific reports of poor working conditions, Italian labor laws have been updated to strengthen worker protections, including health and safety, work-life balance, and the right to disconnect. These legal changes apply to all employers, including Conad, and are designed to improve employee well-beingtheitalianlawyer.com+1.
Customer Service & Satisfaction
Conad is Italy's leading grocery retailer, with steady revenue growth and a strong market position. They are expanding their digital services (like the Hey Conad ecosystem) and introducing new store formats focused on wellness and personal care, which indicates a customer-centric approachesmmagazine.com+1.
The company is also investing in new commercial initiatives and services, such as travel, health, and insurance, to better meet customer needsesmmagazine.com.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
fikus_ ::
Inspektorje zanima najprej papirologija in ce smo ze pri mesu, osnovna higiena ter cistoča prostora.
V Hoferju in drugod dobiš predpakirano nezmrznjeno (namenoma nisem napisal sveže) meso v dušikov atmosferi, da lepše zgleda.
Če v takšni embalaži meso smrdi, niti ne more navohati.
V Hoferju in drugod dobiš predpakirano nezmrznjeno (namenoma nisem napisal sveže) meso v dušikov atmosferi, da lepše zgleda.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
"prigrizki, pijače"
Mogoče pa coca colo najdejo, ko je ne bo več v Hofru. Do 2EUR bi moralo biti še ok kolikor imajo mejo.
Mogoče pa coca colo najdejo, ko je ne bo več v Hofru. Do 2EUR bi moralo biti še ok kolikor imajo mejo.
Zgodovina sprememb…
kixs ::
huh, vse narisat. "crkovina" - sem dodal narekovanje za tiste na bolj poceni sedežih. To je meso, k smrdi in bi šlo čez inšpekcijo. In to men, k sem si v mladosti zakuril nos s čiki. Kaj šele nekomu, ki povprečno voha. In specifično je smrdelo bio meso.
In ne razumem enih modelov, k branijo korporacije... njim je VSEENO za vas.
Tole sem tudi sam opazil. Mleto bio goveje meso je imelo cuden vonj. Kupil sem ga dvakrat in potem nikoli vec.
Obicajno mleto goveje meso nima cudnega vonja. Kar tudi redno kupujem. Vzamem tudi kdaj tisto pred rokom (-50% cene) cevape ali pleskavice in kdaj pripravim sele naslednji dan in nima vonja.
BuDi79 ::
"prigrizki, pijače"Action je "Tedi". Imajo pa res med gobicami za čiščenje, stenskimi urami in plavutkami tudi piškote, smokije, čokolado, po navdihu in raztrešenem kamionu tudi kak kečap, majonezo, konzerve...kot mita.si, lani sem na poljskem kupil nekaj Heinz izdelkov.
Mogoče pa coca colo najdejo, ko je ne bo več v Hofru.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
vke4XC ::
Ker cena odraža kvaliteto? Ok.
Seveda, forumaši trdijo, da obdobje popustov pomeni začasno poslabšanje kakkovosti vseh vrst dobrin. Ko pa je hiperinflacija, pa je kakovost vseh vrst dobrin višja - tudi surovin in energentov - zato pa vsi tako hitijo kupovati, da ne zamudijo - izjemne kakovosti!
Verjetno lahko sem prištejemo tudi telefonske natege, ko (navadno stare) ljudi prepričajo, da zaupajo svoje prijavne podatke, cena in kakovost, dve stranici trikotnika :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vke4XC ()
Inspektorje zanima najprej papirologija in ce smo ze pri mesu, osnovna higiena ter cistoča prostora.
To je cilj diskontov - da imajo čim večji dobiček. Nimajo svojih mesnic/delikates/postreženega kruha, posledično nimajo svojih ljudi in minimizirajo rizike. Račun za to pride v zares smrdečem mesu, ki je polnjen z vodo, v velikih količinah embalaže za enkratno uporabo itd. Seveda oni nimajo nič s tem, ni se jim treba ukvarjat. Niti ne plačujejo za odvoz in predelavo smeti. Vsi te stroški so prestavljeni na druge. Kar pa ne pomeni da jih ni in da jih ni treba plačat.
Kar ti imenuješ je samo dopeka industrijskih izdelkov in potem metanje v kokošnjake. Ni postreženega kruha.
Mesnico/delikateso/kruh imajo tudi ostale trgovine, ne pa vse poslovalnice teh trgovin. 2 nemška diskonta pač nimata mesnice niti delikatese.
Mesnico/delikateso/kruh imajo tudi ostale trgovine, ne pa vse poslovalnice teh trgovin. 2 nemška diskonta pač nimata mesnice niti delikatese.
Tu se omenja (slepe) teste. Za foro kupi en kos mesa v mesnici in en kos pakiranega v diskontu - njihova znamka in ponudba. Pa oba odpri, povohaj in vrzi vsakega v svojo ponev in se čudi.
kixs ::
Ce ze, bi kupil oba pakirana. Enega AVE v Sparu in drugega AVE v Hoferju. In od Hoferja bo po tvoje smrdel.
Kar ti imenuješ je samo dopeka industrijskih izdelkov in potem metanje v kokošnjake. Ni postreženega kruha.
Dopeko delajo tudi Spar, Mercator in Tuš. Kdo pa ima "postrežni kruh", pekarne? Je pa povsod tudi pakiran kruh direktno iz pekarn.
Tu se omenja (slepe) teste. Za foro kupi en kos mesa v mesnici in en kos pakiranega v diskontu - njihova znamka in ponudba. Pa oba odpri, povohaj in vrzi vsakega v svojo ponev in se čudi.
Ker misliš, da tega ni še nihče naredil?
Zgodovina sprememb…
Tody ::
Haha... Starfotr misli da pridejo prodajalke ob 5 zjutri na šiht zamesijo kruh in ga vmes med delovnim časom pečejo hahah :D
Še hujša je ko misli, da v šparu pride mesar zjutraj zakolje kravo in to naprej prodaja cel dan haha... to me je res nasmejalo...
Ali štajerske celjske in ljubljanske mesnine to meso ki ga "predelajo" zapakirajo v eno majnšo plastično posodo in rečemo "smrdeče" pakirano meso ali pa eno malce večjo in jo zjutraj mesar strese v vitrino in reče "sveže postreženo" je samo stvar precepcije.
Piščanec za 5 eur iz špara ali piščanec za 20 eur pa je očitno razlika v okusu in kakovosti in ceni. Tega zadnjega seveda v nobeni trgovini ne dobite. Ampak kakor smo zgoraj rekl, treba logistiko do kmeta ali on do tebe...
Še hujša je ko misli, da v šparu pride mesar zjutraj zakolje kravo in to naprej prodaja cel dan haha... to me je res nasmejalo...
Ali štajerske celjske in ljubljanske mesnine to meso ki ga "predelajo" zapakirajo v eno majnšo plastično posodo in rečemo "smrdeče" pakirano meso ali pa eno malce večjo in jo zjutraj mesar strese v vitrino in reče "sveže postreženo" je samo stvar precepcije.
Piščanec za 5 eur iz špara ali piščanec za 20 eur pa je očitno razlika v okusu in kakovosti in ceni. Tega zadnjega seveda v nobeni trgovini ne dobite. Ampak kakor smo zgoraj rekl, treba logistiko do kmeta ali on do tebe...
mancini ::
Članek pa kot da ga je napisal nekdo v 5 razredu.
In pol naj nekdo resno poziva k bojkotu.
Seveda se strinjam z bojkotom, tako kot so to imeli lani Hrvati zaradi cen.
nejc_nejc ::
V Franciji, bi tak poziv zalegel, tukaj pa....
Dopuščam možnost manipulacij, samo vseeno, kjer je dim je ogenj.
Dopuščam možnost manipulacij, samo vseeno, kjer je dim je ogenj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
Eno je kruh, ki pride spečen iz pekarne v trgovino. Drugo je dopeka.
Eno je kruh, ki ga ročno oblikujejo, drugo je kruh ki ga naredi stroj v tovarni.
Vse te vrste kruha so dostopne v naših trgovinah.
Poziv k bojkotu je neumnost, ker so ljudje lačni nakupov. To je nacionalni šport, da se blesavo nakupuje.
Eno je kruh, ki ga ročno oblikujejo, drugo je kruh ki ga naredi stroj v tovarni.
Poziv k bojkotu je neumnost, ker so ljudje lačni nakupov. To je nacionalni šport, da se blesavo nakupuje.
Nekje je treba začeti ali pa se postaviti v vrsto za striženje in nehat pizdit.
Gremo potem poziv k bojkotu vožnje zjutraj. Sploh iz Vrhnike v LJ! Vse ceste nam bodo uničil pa koliko izpušnih plinov pa močvirski metuljček ne more frfotat v miru...
Članek pa kot da ga je napisal nekdo v 5 razredu.
Pisma bralcev. Ti tut nisi fluent vidim.
Manj gužve za nas :)
Ja Tody, smo skuzili.
Eno je kruh, ki pride spečen iz pekarne v trgovino. Drugo je dopeka.
Ja, odjahas v soboto zjutraj v Osmico ali artbread na Vicu in naredis zalogo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
Apofis ::
https://www.dnevnik.si/mnenja/odprta-st...
Bojkotirajmo trgovine Hofer
Bućke! Jst nimam alternative za hofer. Zelenjavo&sadje majo še zmer kr neki iz slovenije, meso tud (dejansko majo kr dobro svinjino, piščanc mi je sicer iz eurospina boljši), izbira pijač top, cukr tud( ćokolade, kolači, itd top, eurospin&lidl tuki pušita), mlečni izdelki tud kul. Sicer tud neki robe od kmeta dobim, sam hofer ma vredu robo. Špar mi smrdi zarad nategovanja s cenami, merkator misl, da prodaja zlato, lidl mi je antipatičen, edin eurospin kokrtok ok. Btw, edin zamerim hofru zadnjo kampanijon s cenami, sicer majo še zmer p/p ampak jim ne bi bilo treba spreminjat politike
Nejc kaj bos dosegel osebno z bojkotom hofra?
Bojkotiraj vse trgovine!
Osebno malo ali nič, vec nas pa ja.
Njihovi japiji se bodo USRALI, so preveč odvisni od dohodka. Ostali se bodo pa zamislili.
Zgodovina sprememb…
Ja, oni lahko prihodek slovenije nadomestijo z odprtjem trgovin v enem večjem eu mestu. Te vasi bojkoti proti telekomu, telemahu in podobnim imajo vsi isti učinek.
Mi smo na slabšem ker je manj konkurence, vi pa še vedno svojo kokokoli žulite.
Mi smo na slabšem ker je manj konkurence, vi pa še vedno svojo kokokoli žulite.
feryz ::
Sicer tud neki robe od kmeta dobim, sam hofer ma vredu robo. Špar mi smrdi zarad nategovanja s cenami, merkator misl, da prodaja zlato, lidl mi je antipatičen, edin eurospin kokrtok ok. Btw, edin zamerim hofru zadnjo kampanijon s cenami, sicer majo še zmer p/p ampak jim ne bi bilo treba spreminjat politikeHočeš povedati, da je samo cena važna.
Kaj ješ, je vseeno.
Ker hofer nima v redu robe, niti od daleč ne. Je pa poceni. Če je.
Eurospin? Mama mia, brez komentarja.
Tody
Kaj naj komentiram......
Samo robno točko si oddaljil in nič več ter hkrati znižal vrh krivulje.
Jože in Francka bosta pa dolgoročno slabše jedla.
Kaj naj komentiram......
Samo robno točko si oddaljil in nič več ter hkrati znižal vrh krivulje.
Jože in Francka bosta pa dolgoročno slabše jedla.
Zgodovina sprememb…
Ja ker more hofer poskrbeti da bosta kakovostno jedla? Ker reveža nimata bralnega razumevanja, da bi se naučila kaj je kakovostna hrana? Ker nimata interneta da bi to vprašala umetno pamet? Vse trgovine prodajajo to kar jim dela dobiček. Če dobre hrane ne dobite v trgovni za boga milega kaj sploh delate tam??
Ker hofer nima v redu robe, niti od daleč ne. Je pa poceni. Če je.
Za rajo je vse dobro. Samo, da je poceni in so srečni. Kruha in iger, pa lahko oblast dela kar želi.
Jaz se za slovenske kmete ne bojim. Itak imamo premalo površin in nezadostno samooskrbnost za veliko področji.
fikus_ ::
Ne morete kar posploševati, katera hrana je v kateri trgovini boljša! Je potrebno gledati deklaracije, pa še to ni zagotovilo, da ti bo neka hrana od nekega proizvajalca čez eno leto dobra.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Snobi lahko. Samo vidijo ime trgovine in ceno in jim je vse jasno. Kaj šele, če je kje kakšna paleta.
Saj prav, bo manj gužve. Naj grejo v slovenski Spar (samo ne s-budget!) in Mercator. Potem pa jokati kako je hrana draga.
Me pa skrbi, če je meso v vikend akciji v Sparu 4EUR namesto 8EUR, a potem smrdi?
Saj prav, bo manj gužve. Naj grejo v slovenski Spar (samo ne s-budget!) in Mercator. Potem pa jokati kako je hrana draga.
Me pa skrbi, če je meso v vikend akciji v Sparu 4EUR namesto 8EUR, a potem smrdi?
Zgodovina sprememb…
solatjek ::
Dandanes je vse, kar je na policah predelano, sprocesirano, škropljeno, aditivirano in ne vem kaj še vse. V splošnem se v trgovini (bilokateri) prodaja samo sranje oz. različna nianse od sranja glede na trgovčevo blagovno znamko.
Ne še, bo zelo kmalu, če ne prodajo. Raje dajo za 4€, kot vstran. Še vedno pa ne prodajajo pod ceno.
Meni pa ni jasno, kako so lahko čevapi 3€/kg, če porabiš pol kile govedine (1:1), kjer kila stane 15€. Že samo goveji del čevapov je 7,5€.
Me pa skrbi, če je meso v vikend akciji 4EUR namesto 8EUR, a potem smrdi?
Ne še, bo zelo kmalu, če ne prodajo. Raje dajo za 4€, kot vstran. Še vedno pa ne prodajajo pod ceno.
Meni pa ni jasno, kako so lahko čevapi 3€/kg, če porabiš pol kile govedine (1:1), kjer kila stane 15€. Že samo goveji del čevapov je 7,5€.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: solatjek ()
Špar je Avstrijski al pa Nizozemski, Lastništvo Mercatorja pa je od Hrvaške do Rusije odvisno kako pogledaš, mogoče je tudi Nizozemske...
Potem pa jokati kako je hrana draga.
Če kdo joka, si to ti. Vsi ostali kupimo karkoli in kjerkoli nam paše. Pri hrani pa res ne bomo varčevali.
Ne še, bo zelo kmalu, če ne prodajo. Raje dajo za 4EUR, kot vstran. Še vedno pa ne prodajajo pod ceno.
Kako, če mi je mesar v trgovini rekel, da je dobil svežo robo zjutraj. Ne govorim o -50% pred rokom ampak o klasičnih vikend akcijah (ali ima Spar v ponedeljek in sredo, ne sledim več).
Potem pa jokati kako je hrana draga.
Če kdo joka, si to ti. Vsi ostali kupimo karkoli in kjerkoli nam paše. Pri hrani pa res ne bomo varčevali.
Kje jokam? Vi se pritožujete kako je vse zanič. Jaz najdem ok zadeve v vseh trgovinah. Nisem pa idiot da bi dal za meni isto zadevo nekje 10EUR, če je drugje 5EUR. Take kot si ti, ki kupujejo le najdražje, imajo trgovci zelo radi.
Zgodovina sprememb…
solatjek ::
Kako, če mi je mesar v trgovini rekel, da je dobil svežo robo zjutraj. Ne govorim o -50% pred rokom ampak o klasičnih vikend akcijah (ali ima Spar v ponedeljek in sredo, ne sledim več).
Kar meni nekdo reče, nekako privzeto ne verjamem, ker živimo v svetu, kjer te nategne vsak, ki ima 5 minut cajta in se mu pustiš.
Obstaja seveda možnost, da ne laže, potem je pa kakšen poslovni model zadaj, da te z mesom zvabijo tja in upajo, da ostalega sranja nakupiš še zraven toliko, da imajo večji profit, kot da te ne bi zvabili tja.
Vsekakor je v ozadju zgolj in le to, kako tebi čimbolj sprazniti denarnico, v dobro kupca trgovec ne naredi ničesar. Niso dobrodelna ustanova in tudi pri lastnih blagovnih znamkah ni dobrodelnosti, ti imaš nižjo ceno in si zadovoljen.