Forum » Izdelava spletišč » HTML - Pozicija napisa
HTML - Pozicija napisa
andrej779 ::
Izdelujem novo stran. Ko sem dodal "Navigacijske linke" jen nastal problem da linki niso vodoravno toda sa navpično na strani !! Mi lahko kdo pomaga pri tem problemu ?
gufy123 ::
hja, CSS boš moral poštimat. glede na to kako imaš narejene linke je odvisno tudi kako s css poravnaš v eno vrsto
boš moral malo več povedat
boš moral malo več povedat
To je html.
To je pa CSS
In tuki nastane problem da nevem kako uredit da bo vodoravno ne navpično !!
<html> <title>Spletna Stran</title> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css"> <!-- Navigacijski linki. --> <div id="navigacije"> <li class="text"><a href="http://www.youtube.com">Domov</a></li> <li class="text"><a href="http://www.google.si">Google</a></li> </div> <!-- Drugi del strani. --> <div id="welcome"> <h1 class="text"> Typograph font test. </h1> </div> </html>
To je pa CSS
html { width: 800px; margin-left: auto; margin-right: auto; background: #293643; } @font-face { font-family: 'TP'; src: url('TP.ttf'); } h1.text{ font: 20px 'TP', Arial, sans-serif; } a { font: 25px 'TP', Arial, sans-serif; } #welcome { margin-top: 100px; }
In tuki nastane problem da nevem kako uredit da bo vodoravno ne navpično !!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej779 ()
MisterR ::
na hitro .text{float:left;}
ampak manjka ti body, li class nima smisla definirat izven seznama itd... malo si še poglej osnove HTML in CSS.
Ko boš znal stylat zadeve se loti pozicioniranja.
ampak manjka ti body, li class nima smisla definirat izven seznama itd... malo si še poglej osnove HTML in CSS.
Ko boš znal stylat zadeve se loti pozicioniranja.
Ja ok .text{float:left;} sm dodov sam mi narobe postav postav mi zravn napisa "Typograph font test." !!
MisterR ::
Kaj bi rad ti sploh naredil?
#navigacije{width:100%; height:20px;}
width:100% se mi ne zdi posrečena rešitev ampak trenutno se mi ne da it vsega skozi in spreminjat ampak dela pa. Še enkrat, w3schools in si prej preberi kaj delaš...
#navigacije{width:100%; height:20px;}
width:100% se mi ne zdi posrečena rešitev ampak trenutno se mi ne da it vsega skozi in spreminjat ampak dela pa. Še enkrat, w3schools in si prej preberi kaj delaš...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 346104 (5241) | sunniegoldie |
» | Prikaz strani na različni resoluciji-JoomlaOddelek: Izdelava spletišč | 1940 (1668) | kr?en |
» | Ocena? Kako bi dodal podstrani?Oddelek: Pomoč in nasveti | 900 (765) | shadeX |
» | poravnava li elementovOddelek: Izdelava spletišč | 2143 (2008) | boss-tech |
» | Kontaknti obrazec - potrebujem pomočOddelek: Programiranje | 1152 (874) | cobrica |