» »

"Wireless" tiskalnik

"Wireless" tiskalnik

Gathish ::

Pozdravljeni,

Prvo kot prvo upam, da sem umestil temo pod pravi forum, če nisem, se seveda opravičujem.

Zanima me ali obstajajo "Wireless" tiskalniki. S tem pač mislim, da bi imel tiskalnik v eni sobi, računalnik(e) pa v ostalih sobah, ter bi se podatki za tiskanje prenašali tako kot se za internet preko wireless routerja, in računalniki ne bi bili "žično povezani" s samim tiskalnikom.

Sam mislim, da je možno, ampak kako naj bom v to zagotov, in na kaj naj bom pri nakupu takega tiskalnika pozoren?

Nadalje me pa še zanima kakšen printer priporočate:
- wireless (najpomemnejše)
- domača uporaba, recimo da nekje 100-200 strani mesečno
- velikost ni ravno najpomembnejša
- znamka?
- vem, da se cene kartuš pri printerjih drastično razlikujejo, zato če je le možno takega z ne najdražjo kartušo
- je možno da je tiskalnik/optični čitalec v enem (kvaliteta tiskanja pomembnejša od same kvalitete optičnega čitalca)?
- neka normalna cena bi bila tudi dobrodošla (se za 150, 200 dobi kaj spodobnega?)

Morda se vam vprašanje zdi nekoliko butasto, vendar sem kar se tiče tiskalnikov laik, zato bi bile vsake informacije več kot dobrodošle.

ToniT ::

Precej hvalijo to napravo.
Sem pa imel kar nekaj dela, da sem vse skupaj skonfiguriral tako, da je tiskalnik deloval v omrežju.

mr Vragec ::

Doma imam serijo 6500 in moram rečt da dela super, konfiguracija ni bila zahtevna. Tako, da ti jo toplo priporočam.

lp,

Gathish ::

Najprej hvala lepa za odgovor. Oba predloga se mi zdita smiselna, kako je pa kaj s ceno kartuše?

ToniT, kaj pa je bilo tako komplicirano glede konfiguracije (sam uporabljam Win7, če igra to kakšno vlogo)

Pyr0Beast ::

laserji od HP-ja čisto lepo delajo preko wirelessa
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Cervantes ::

Pozdravljeni,

Imam printerje(Canon in Samsung, pa sej IMHO čist isto) in bi jih rad postavil v wireless mrežo. A obstaja kakšen hardware, ki bi to omogočal?

LP,

Midnas ::

Pri nas imamo tega HP OfficeJet 4500 in je bilo en kup težav z njim. Brezžično se ni zbudil iz powersave mode in zaznal ga je samo en računalnik od treh v omrežju. Google vrne en kup zadetkov teh težav in nobene rešitve.

No po enem tednu preizkušanja in klicanja podpore sem našel rešitev. Tiskalnik se zbudi iz powersave samo, če je brezžični kanal nastavljen na 8 ali 9. Kdo bi si mislil.

S samim tiskom sem bil že prej zadovoljen, sedaj, ko pa deluje še brezžično, je pa sploh špica. Edino skenira mi brezžično grozno počasi.

Cervantes ::

A je to wifi ali je bluetooth?

Cervantes ::

No, našel sem recimo tegale:

TL-WPS510U

sam pri nas ne najdem firme, ki bi to prodajala.

Na Amazonu stane cca 40EUR, pa sej to je tolk kot router!

Zgodovina sprememb…

Gathish ::

Cervantes je izjavil:

A je to wifi ali je bluetooth?
Je to spet kakšna razlika, na katero je potrebno biti pozoren? (računalniki sicer podpirajo oboje)

Kakšno mnenje o: http://www.mimovrste.com/artikel/283009...

Cene HP kartuš, kvaliteta printa je ok? Seveda cenim tudi druge predloge, tako da če imate kaj v mislih kar...

Cervantes ::

@Lukc:WiFi vs. Bluetooth

No, to sta dva različna protokola (mal pogooglej). Jest mam oba, bluetooth predvsem za mobilce, je pa IMHO
precej zaj€ban, sem vesel, če mi "pairing" rata v tretjem poskusu. Po mojih izkušnjah je tudi pokrivanje precej slabše. V bistvu deluje kot serijski port.

WiFi je neproblematičen, hiter in varen... prevsem pred strelo! Men je enkrat strela stolkla vse mrežne kartice, router, ene par USB hubov, pa še ene dva motherboarda. Dobro, zavarovalnica je plačala brez besed, ampak sem pa imel kakšen teden deluxe cirkus. Potem sem dal na vse mašine USB WiFi dongle (poceni roba) in WiFi router, od takrat imam mir- dolgi drati so hudič, ker se že ob precej indirektnem udaru strele inducirajo grozne napetosti! In pri nas kar pogosto poka.

Lep dan še naprej!

Gathish ::

Še morda kakšno mnenje glede:

laser vs. inkjet?

In pa kakšni kokretni predlogi?

mojca ::

Če želiš brezžično printati, ti ni potrebno kupiti wireless printerja (razen če je wireless rešitev najcenejša).

Jaz kupujem samo laserske tiskalnike s podporo za PostScript, Duplex in z Ethernet portom, vendar boš najbrž rekel, da je vse to predrago in nepomembno zate. Ampak če ima printer Ethernet, ga lahko priklopiš v navaden brezžični router in bo deloval enako dobro kot printer z brezžično povezavo. Edina prednost brezžične povezave je v tem, da imaš lahko printer v drugi sobi kot router. Ampak v 99% je printer nepremičen. Enkrat ga povežeš, skonfiguriraš in je to to. Poleg tega imajo nekateri brezžični routerji USB vrata z možnostjo priklopa printerja in v tem primeru ne potrebuješ mrežnega printerja (npr. Applov Time Capsule in Option Globe Surfer III, ni pa noben od njiju zares poceni).

Če ne boš printal fotografij na foto papir z visoko resolucijo, kupi laserja. (Ima pa HP OfficeJet 4500 presunljivo nizko ceno izpisa glede na svojo kategorijo. Morda se motim in so poceni barvni laserji ta hip še predragi ...)

Kar se tiče kartuš/tonerja: NIKOLI NE GLEJ (samo) CENE PRINTERJA. Če boš škrtaril pri printerju, boš morda dal 50 EUR za printer in potem 200 EUR za eno serijo kartuš, ki jo boš takoj porabil. Lani sem npr. primerjala dva modela tiskalnikov istega proizvajalca iste serije: HP Color LaserJet CP4525 (1.400 EUR, priložen toner za 11.000 strani) in CP3524DN (750 EUR, priložen toner za 3.000 strani). Dokup tonerja za 8.000 strani za drugi printer znaša 950 EUR, torej je počasnejši in slabši model že v štartu 300 EUR dražji, kar se mi je zdelo še kar absurdno - pričakovala bi vsaj, da se bo izenačilo šele po dveh, treh, desetih tonerjih. Pri cenejših modelih so ta razmerja še bolj absurdna, je pa res, da bi pri 100 straneh na mesec potreboval deset let, da bi potrošil svoj prvi toner na omenjenem lasercu, zato je tvoj optimum nekje drugje.

Še en konkreten primer:
http://www.mimovrste.com/artikel/283009...

Cena printerja: 260 EUR (vau ... kako poceni printer!). Cena kartuš: 400 EUR za 1.500 strani. (In če bi želel enako začetno kapaciteto, kot jo ima CP4525, bi zanjo plačal 2.700 EUR.)

Gathish ::

Prvo kot prvo lahko rečem sam LEPA hvala za pojasnilo glede Ethernet porta, saj imam router v tisti sobi, kamor bi dal printer - tako, da to nekoliko razširi izbiro.

Kar se tiče kartuš/tonerja, se zavedam da je pomembna, in ravno zato me zanima kaj se s tem v mislih predlaga? (vem da so lahko printerji 50€ pa potem kartuše po 100, 150€ in tudi obratno, me pa zanima kaj se meni realno splača).

Bom tako rekel da na letni ravni bi sprintal cca. 1500 strani.

Gathish ::

Kateri printerji (laser ali inkjet) pa imajo razmeroma "poceni" kartuše? (Gledano seveda na pričakovano število strani)?

blackbfm ::

Originalne zadeve so vse drage. Neoriginalne so tam nekje polovico ceneje, kakšni kompleti ko pa sam filaš kartuše so pa še cenejši, samo to je packarija ti ne priporočam sploh za tako malo število strani kot praviš. No jaz sem na canonu (ix4000) uporabljal fenix kartuše in so bile super. Pri neorignialnih zadevah je potrebna pazljivost, kakšne shitty barve ti zasušijo glavo po hitrem postopku.

Kar se pa lasercev tiče, večina jih pravi da so kul, samo jz mislm da je inkjet veliko bolj fleksibilina zadeva, manjši so, ne rabi grelca itd. Tisti pigment v laserskem tonerju pa tudi ni kul za dihala, sicer mogoče zanemarljivo pri taki količini ampak vseeno..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Midnas ::

Pri temu HP-ju officejet 4500 črna kartuša (901XL oz. CC654AE) stane okoli 25€, naj bi pa bila za 700 strani. Nadomestki se dobijo tudi za 15€.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Kaj kupiti
697142124 (920) easyrider3
»

Barvni laserski tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
233840 (1512) mat xxl
»

kateri printer kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6422183 (14457) Spock83
»

Kateri tiskalnik -> pogoj: najcenejše kartuše (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7429908 (19178) bobby
»

Nakup multifunkcijskega barvnega laserca

Oddelek: Kaj kupiti
291932 (1486) johanblond

Več podobnih tem