Forum » Navijanje » OC Athlona
OC Athlona
Pizzicato ::
Ta vikend sem mojega Athlona 800MHz na plati ABIT KT7a, navil na njegov max., to je 992MHz. Več kot 1GHz pa nikakor ni šlo (tako z višanjem FSBja kot z višanjem množilnika). Čudno, ne? Procesor je bil narjene v 39 tednu ( a ma to kakšne veze?). RAMe pa imam tud 2*128MB PC133. Voltažo sem dal na max. to je 1,85V, pa nič, PC se sploh noče zbudit (oranžna lučka na monitorju). Nekje sem prebral da lahko na KT7a nastavim na FSBju opcijo 133/33 MHz. Tud to sem probal, pa nič. A je torej to najvišja meja, ki jo zmore moj PC ali pa je mogoče problem v premali voltaži (1.85v).
Bogo
Bogo
msmiha ::
problem je v premali voltaži enostavno modificirašplato pol pa ger pol
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
gorazd ::
Problem je lahko tudi default napetost ki jo imaš nastavljeno na CPU, ker lahko da najprej to upošteva pri butanju, potem šele nastavi na voltažo, ki jo imaš v BIOSu
gorazd ::
Na CPUju si oglej mislim da L7 mostičke, jih pobarvaj na npr. 1.85V in to je to.
Na Soltek MB to pomaga.
Na Soltek MB to pomaga.
ChiefThunder ::
Če procesor ne zmore, rabi malo več energije( ne misli, da je tvoj procesor slabo navit)> postopek modificiranja voltaže maš opisan pri trikih. Tisti trik s L7 mostički je uporaben (večalimanj) pri MSI platah.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zima je zakon za podirat oc rekordeOddelek: Navijanje | 2226 (1319) | schurda |
» | Neki ne razumem s to Abit KT7A-RAIDOddelek: Pomoč in nasveti | 1326 (1142) | VASkO |
» | OC-anje ABIT KT-7A (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4925 (4247) | AtaStrumf |
» | Neuspešno rezanje mostičkovOddelek: Navijanje | 1507 (1231) | ChiefThunder |
» | Priporočam: barvanje L7 mostičkovOddelek: Navijanje | 1696 (1330) | Zucko |