Forum » Programska oprema » Excel 2010 Iskanje v svrstici in stolpcu?
Excel 2010 Iskanje v svrstici in stolpcu?
HDvideo ::
HDvideo ::
1.) Tabela ki sem jo dal bi bila na listu 2.
2.) Na listu ena bi imel tri polja npr 1A, 2A, 3A
3.) V polje 1A bi vnesel eno število iz glavne vrstice v tabeli na drugem listu torj eno izmed (1,2,3,4)npr. iberem 2
4.) V polje 2A bi vnesel eno črko iz glavnega stolpca v tabeli na na drugem listu torje eno izmed (a, b, c, d)npr. izberem c
5. In glede na to da sem v polje 1A vpisal (2) in v polje 2A vpisal (c) bi se mi v polju 3A morala izpisati št. 54 (kot prikazuje tabela )!
In sedaj me zanima kako se to naredi!
2.) Na listu ena bi imel tri polja npr 1A, 2A, 3A
3.) V polje 1A bi vnesel eno število iz glavne vrstice v tabeli na drugem listu torj eno izmed (1,2,3,4)npr. iberem 2
4.) V polje 2A bi vnesel eno črko iz glavnega stolpca v tabeli na na drugem listu torje eno izmed (a, b, c, d)npr. izberem c
5. In glede na to da sem v polje 1A vpisal (2) in v polje 2A vpisal (c) bi se mi v polju 3A morala izpisati št. 54 (kot prikazuje tabela )!
In sedaj me zanima kako se to naredi!
Duhec ::
Za Excel sem bolj "pikzigmar". :)
Znam edino napisat formulo glede na tvojo zgornjo tabelo, če bi namesto črk a,b,c,d napisal 1,2,3,4 kot je za stolpce od B1 do E1.
...potem bi (če v polje A1 na Listu1 vneseš cifro 2, v polje A2 na Listu1 vneseš namesto črke "c" številko 3 (ker je "a" prva, "b" druga, "c" tretja in "d" četrta celica navzdol), ti formula A3 na Listu1 potem izgledala takole:
=HLOOKUP(A1;List2!B1:E5;(VLOOKUP(A2;List2!A2:A5;1)+1))
in vrne rezultat 54.
Znam edino napisat formulo glede na tvojo zgornjo tabelo, če bi namesto črk a,b,c,d napisal 1,2,3,4 kot je za stolpce od B1 do E1.
...potem bi (če v polje A1 na Listu1 vneseš cifro 2, v polje A2 na Listu1 vneseš namesto črke "c" številko 3 (ker je "a" prva, "b" druga, "c" tretja in "d" četrta celica navzdol), ti formula A3 na Listu1 potem izgledala takole:
=HLOOKUP(A1;List2!B1:E5;(VLOOKUP(A2;List2!A2:A5;1)+1))
in vrne rezultat 54.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Duhec ()
Kapucincek ::
Luštno rešljivo z Offset in match
=OFFSET(A1;MATCH(A26;A2:A10;0);MATCH(B26;B1:F1;0);)
Match po vrstici in stolpcu vrne v kateri v kateri vrstici/ stolpcu najde iskan podatek, Vrne Offestu, ta pa dvodimenzionalno določi lokacijo celice in iz nje prebere vsebino.
Zgornja forumal je samo primer, prilagodi na svojo tabelo.
=OFFSET(A1;MATCH(A26;A2:A10;0);MATCH(B26;B1:F1;0);)
Match po vrstici in stolpcu vrne v kateri v kateri vrstici/ stolpcu najde iskan podatek, Vrne Offestu, ta pa dvodimenzionalno določi lokacijo celice in iz nje prebere vsebino.
Zgornja forumal je samo primer, prilagodi na svojo tabelo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [excell] Spreminjanje vrednosti razpona v tabeliOddelek: Pomoč in nasveti | 988 (875) | mk766321 |
» | Pomoč v exceluOddelek: Programska oprema | 2487 (2102) | bosces |
» | Pomoc pri ExceluOddelek: Programska oprema | 1977 (1972) | jerneju |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4786 (4208) | veteran |
» | Excel pomoco prosimOddelek: Programiranje | 2743 (2588) | Mercier |