» »

Poceni hosting z veliko prostora in prometa?

Poceni hosting z veliko prostora in prometa?

Tero ::

kakšna ideja kje bi lahko hostal veliko HD video posnetkov? Youtube in podobne "in browser" varijante odpadejo. Torej potrebujem samo statični prostor vsaj 500GB in več tera prometa in naj nebi bilo preveč drago ker je to nek prostovojen projekt.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

jype ::

Youtube.

Imaš pač unlisted posnetke, ki jih nihče ne more najti.

FrEaKmAn ::

MrBrdo ::

ja definitivno amazon cloudfront ali kaj podobnega. tukaj imaš seznam: http://blog.streamingmedia.com/the_busi...

druga opcija je pa kakšen poceni VPS z veliko prometa, ne bom delal računice ampak pomoje se amazon bolj splača. primeri IntoVPS, Hostineuro, Linode...

edit: sem vseeno preveril cenovno :) mislim da se bi ti IntoVPS bolj splacal, ker imajo veliko prometa vkljucenega... ampak imas omejen disk, lahko pa preveris koliko stane doplacilo za disk ali razdelis na vec VPSjev. najbolj enostavno je pa sigurno amazon cloudfront. doplacilo za extra GBajte je na IntoVPS (malo) drazje. ce ti je dost 3TB in 180GB diska pol lah vzames tisto za 80 USD, 3TB prometa bi te prislo na amazonu 360 USD, tko da bi se ti kar splačalo :)

če gre za prostovoljni projekt potem ti bo mogoče že to preveč... če imaš možnost lahko doma vzameš malo močnejšo linijo in pač doma hostaš. bi te prišlo dosti ceneje.
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrBrdo ()

techfreak :) ::

5000GB*1000/8ur/30dni/60min/60sec*8=~50Mbit linija, vendar mora v tem primeru imeti tudi strežnik.

IntoVPS je verjetno res najcenejša rešitev, če noče uporabljati YouTube-a.

Zgodovina sprememb…

MrBrdo ::

Sem pogledal še enkrat hostineuro, pa vidim da imajo novo ponudbo... Morda bi ti bil zanimiv najcenejši dedicated ki ga imajo http://hostineuro.com/dedicated.php za 79 EUR.
Imaš 5TB prometa in 500GB diska, kar je bližje temu kar si hotel... Sicer imam tudi izkušnje s to firmo. Moram rečt da niso bili na nivoju IntoVPSa, vendar so bili OK. To predvsem zaradi supporta, server (VPS sem imel) je sicer delal vredu, mislim da nisem imel kakšnih večjih problemov. Tako da za probat je mogoče. Verjetno veliko bolj ugodne ponudbe ne boš našel. Lahko ti je tudi opcija kakšna kolokacija v sloveniji (npr. tušhosting), vendar boš potem moral najprej investirat kar veliko denarja v hardware.

Aja pa pri VPS je verjetno smiselno preverit, ali ti bojo sploh zagotavljali dovolj pasovne širine :) Ker če rabiš 50Mbit zna bit tudi to problem. Pri dedicated maš malo boljše šanse, sam tudi ni nujno, da ti bojo zagotavljali toliko... Najbolje vprašat & probat.
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrBrdo ()

FrEaKmAn ::

ali pa http://www.hetzner.de/hosting/produktma... ..je isto 5TB limita, vse nad plačaš neko minimalno ceno...

Tody ::

dreamhost.com ti obljublja vse neomejeno :) Koliko bodo držali svojo besedo pri teh obremenitvah je pa druga stvar :)

FrEaKmAn ::

to ti že takoj povem da je nateg... preberi TOS in boš vidu da so neke omejitve, večinoma kr tko po filingu...

MrBrdo ::

neomejeno je vedno nateg... če maš več kot 50 al pa 100GB prometa boš mel takoj probleme. edino pri kolokaciji če piše neomejeno i guess da bi moralo bit :)
MrBrdo

Vice ::

Neomejeni paketi imajo pri vsakem ponudniku omejene določene resurse na zelo zelo nizko "vrednost" kot npr. pošiljanje emailov v določenem časovnem obdobju, DB queri-ji so omejeni, istočasne povezave.... sam prenos in prostor niti nista tak problem. Tako, da nasvet za tiste, ki mislijo, da je neomejeno res neomejeno pošljite ponudniku na support vprašanje kakšne so dejanske omejitve paketa, da vidite, če vam sploh ustreza. Meni je do sedaj čisto vsak odgovoril in poslal podatke.

c3p0 ::

Torej je takšna ponudba v resnici laž. Zakaj bi gostoval pri lažnivcih?

MrBrdo ::

Pozabi "unlimited". Cenovno se ne splača če porabiš dovolj, potem raje išči pri tistih ki dejansko povejo koliko ponujajo. Ne pa da moraš na mail spraševat. To so firme ki hočejo na izi zaslužit in dat privlačno ponudbo, ki pa ni resnična. Ampak nekdo ki ima spletno stran in vidi omejitev prometa 500GB misli da je to premalo, čeprav je v resnici več kot dovolj. Zato dajo potem firme ki targetirajo take uporabnike kao "unlimited".
MrBrdo

Blue30 ::

@avtor sorry, da ti smetim temo.

godaddy opcija bi bila ok za prvi ali drugi paket, prometa ne bo veliko, tudi prostora ne potrebujem, cenovno pa zgleda zelo ugodno. Domeno sem že kupil. Mnenje?
Hvala!
http://www.godaddy.com/hosting/web-host...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blue30 ()

MrBrdo ::

Če ne rabiš dost prostora in dost prometa, pol je verjetno dost vseeno kaj vzameš... Je tok poceni da nima veze. Večja firma je boljše I guess. Tko da Godaddy čist ok.
MrBrdo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletno Gostovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8517086 (8006) next3steps
»

Web hosting ali domači mini server za spletno stran?

Oddelek: Izdelava spletišč
475630 (4186) krho
»

Zabasanost pri WP, Joomli

Oddelek: Izdelava spletišč
252673 (2289) AklAm
»

Najcenejše spletno gostovanje v Sloveniji,Najcenejše spletne storitve

Oddelek: Izdelava spletišč
52347 (2170) jasminnekro
»

Gostovanje PHP, MySQL

Oddelek: Izdelava spletišč
348501 (7833) _Dejan_

Več podobnih tem