Forum » Pomoč in nasveti » Sveza instalacija WinXP in sumniki
Sveza instalacija WinXP in sumniki
Sodom ::
evo, opet jaz.
Imam probleme s sumniki. V regional options imam vse na slovenian, vendar mi v dolocenih programih (mirc, command prompt, windows commander) zamenjuje sumnike z nesumecimi glasovi
Č = C
Š = S
Ž = Z
Đ = D
aja, naj omenim, da mi v windows commanderju dela znake |||| namesto sumnikov, pa ko restartam racunalnik, uporablja tisti login window angleski tip tipkovnice. What to do?
Imam probleme s sumniki. V regional options imam vse na slovenian, vendar mi v dolocenih programih (mirc, command prompt, windows commander) zamenjuje sumnike z nesumecimi glasovi
Č = C
Š = S
Ž = Z
Đ = D
aja, naj omenim, da mi v windows commanderju dela znake |||| namesto sumnikov, pa ko restartam racunalnik, uporablja tisti login window angleski tip tipkovnice. What to do?
I am falling fast, I'm right in the final hour
future turns to past, been sent to hell and back
slovenski input?!
I don't get the point.
Naj povem se enkrat, da sumniki delajo, vendar se v dolocenih programih zamenjujejo za druge znake. Tudi encoding style je ok (central european).
Ne vem, kaj naj se naredim...
V mircu mi recimo samo Č in Ć ne delata, ker ju zamenja za C in C, v command promptu pa nobeden, in jih zamenja za SCDZ. V windows commanderju pa, kot sem ze prej omenil, jih menja za znake podobne tem: |||...
strange!
I don't get the point.
Naj povem se enkrat, da sumniki delajo, vendar se v dolocenih programih zamenjujejo za druge znake. Tudi encoding style je ok (central european).
Ne vem, kaj naj se naredim...
V mircu mi recimo samo Č in Ć ne delata, ker ju zamenja za C in C, v command promptu pa nobeden, in jih zamenja za SCDZ. V windows commanderju pa, kot sem ze prej omenil, jih menja za znake podobne tem: |||...
strange!
_WilL_ ::
Rešitev tvojega problema se nahaja v nadzorni plošči, tam izbereš Regional setings in greš na jeziček Advanced in tam v prvem padajočem meniju nastaviš Slovenian.
LP WilL
IBM T41p (Pentium M 1.7 GHz, RAM: 1024MB, DISK: 60GB 7200rpm, ATI FireGL 128MB
LCD: 14,1" res: 1400x1050, DVD/CD-RW, Bluetooth, WiFi b)
IBM T41p (Pentium M 1.7 GHz, RAM: 1024MB, DISK: 60GB 7200rpm, ATI FireGL 128MB
LCD: 14,1" res: 1400x1050, DVD/CD-RW, Bluetooth, WiFi b)
ok, to zdaj deluje.
Kaj pa logon window? V passu pac imam crko Y katera je potem Z... saj ni panike, vendar mi je nekako nelagodno.
Hvala
Kaj pa logon window? V passu pac imam crko Y katera je potem Z... saj ni panike, vendar mi je nekako nelagodno.
Hvala
gkovac ::
Sodom.... naštimat si morš slovensko tipkovnico za default!!!! ista fora k v Win 2000... Samo pejt si naštimat default v slovensko tipkovnico in restartaj...
lp,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | šumniki v ukaznem pozivuOddelek: Operacijski sistemi | 2085 (1120) | GTX970 |
» | Se obetajo spremembe na slovenski tipkovnici? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 24867 (20255) | madmitch |
» | EURO je tukaj - le ena tipka za znak €Oddelek: Operacijski sistemi | 14733 (13527) | 'FireSTORM' |
» | Slovenska tipkovnica in naši znaki v nemških Windows 2000Oddelek: Operacijski sistemi | 1380 (1291) | ShowDown |
» | Win2000 in sumnikiOddelek: Pomoč in nasveti | 1907 (1811) | Loki |