Forum » Pomoč in nasveti » Cmos Cheksum bad?
Cmos Cheksum bad?
Storm ::
Pri prenosniku mi zalaufa prvi screen, kjer se pokaže logo Acer, nato še opcija F2 setup in potem napiše Cmos Cheksum bad. In noče naprej. Prenosnik je vključen v napajanje. Kako odpravit težavo?
V Bios sicer lahko pridem, lahko sem fleshal, lahko sem dal boot iz CD, ampak nobene spremembe...
V Bios sicer lahko pridem, lahko sem fleshal, lahko sem dal boot iz CD, ampak nobene spremembe...
Markec The Great
- spremenil: Storm ()
krepki ::
Pozdravljeni imam en problem in sicer na prenosniku Toshiba satelite se mi je na eni strani odlotal jeziček za cmos baterijo,sicer baterijo tipkovnica tišči toliko da ima stik vendar včasih ob vklopu prenosnika ne zazna baterije.
Kako to zalimat nazaj.
Zanima me če lahko zalepil z kapljico cianokola (sekundno lepilo).
Kako to zalimat nazaj.
Zanima me če lahko zalepil z kapljico cianokola (sekundno lepilo).
BorutK-73 ::
Zalepi tam kjer ni kontaktov, cianokol ne prevaja elektrike. Pa ne dati preveč lepila, kapljica bi bila dovolj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
krepki ::
Ja bom hvala,zdaj za silo sem prilepil z trakom,je pa nastal sledeč problem,verjetno sta se ura in datum prestavila in zdaj mi napiše neko opozorilo v zvezi z časom in datumom in tam obstane.
V bios ne gre,ker je pred kratkim bila polita tipkovnica in zdaj ne delujejo vse tipke,oziroma za silo delujejo samo v windowsih,ko se prenosnik boota pa ne prime nobena tipka
.
Zdaj razmišljam ali bi delovalo na zunanjo usb tipkovnico,sicer je nimam bi jo šel kupit sam ne vem,če bo delalo ,da je nebi brezveze kupil.
Lp
V bios ne gre,ker je pred kratkim bila polita tipkovnica in zdaj ne delujejo vse tipke,oziroma za silo delujejo samo v windowsih,ko se prenosnik boota pa ne prime nobena tipka
.
Zdaj razmišljam ali bi delovalo na zunanjo usb tipkovnico,sicer je nimam bi jo šel kupit sam ne vem,če bo delalo ,da je nebi brezveze kupil.
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne morem v BIOSOddelek: Strojna oprema | 3735 (3114) | Han |
» | Ura in datum v BIOS-uOddelek: Strojna oprema | 1969 (1767) | Furbo |
» | bios se je zaklenilOddelek: Pomoč in nasveti | 1984 (1658) | TOP |
» | Večji problemi z računalnikom (strojni,programski?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1521 (1180) | vbohinc |
» | Dobesedno cudni stvari ???Oddelek: Strojna oprema | 2589 (1455) | *ziga* |