» »

Dell in EMC gresta vsak svojo pot

Dell in EMC gresta vsak svojo pot

ComputerWorld - Uresničila so se namigovanja, ki jih je sprožil Dellov lanski nakup podjetja Compellent, ki proizvaja sistem SAN (omrežje naprav za shranjevanje podatkov). Takrat so se analitiki začeli spraševati, kaj to pomeni za odnos Dell-EMC, ki je podjetjema v desetletju obstoja prinesel milijardne dobičke. Dell je sedaj napovedal, da bo sodelovanje z EMC-jem prekinil.

Vse od leta 2001 je Dell prodajal tudi EMC-jeve izdelke (reseller agreement), kar je bilo izjemno dobičkonosno za obe podjetji. Dell je EMC-ju ustvaril skoraj deset odstotkov vsega prometa, medtem ko je Dell na ta račun pridelal več kot polovico svojih prihodkov iz naslova sistemov za shranjevanje podatkov. Dell je proizvajal tudi lastne rešitve, a za cenejši segment na trgu, medtem ko so bile EMC-jeve rešitve namenjene zahtevnejšim okoljem.

Romantika se je navkljub dobremu sodelovanju končala, saj je Dell začel posegati tudi v višji razred, EMC pa se je začel truditi s cenejšimi izdelki. V zadnjih treh letih in pol je Dell na to področje investiral dve milijardi dolarjev, prevzel je EqualLogic, Exanet in Ocarino ter naposled še Compellent. Izdelki slednjega so neposredna konkurenca EMC-jevim.

Odslej Dell ne bo več prodajal EMC-jevih izdelkov v svojem imenu. Dosedanji kupci teh sistemov bodo deležni Dellove podpore še naprej, a z izdelki iz Dellove linije (Compellent, EqualLogic in PowerVault).

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Western Digital prevzema SanDisk

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
179573 (8323) 66speeder66
»

Uradno: Dell bo prevzel EMC

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
614175 (13145) opeter
»

Dell spet Dellov

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
2911904 (10682) Atos
»

Dell prikrival prodajo okvarjenih računalnikov

Oddelek: Novice / Tožbe
247498 (6191) BaToCarx
»

LCD wide večje resolucije

Oddelek: Kaj kupiti
122289 (1885) Ziga Dolhar

Več podobnih tem